merhaba arkadaşım, bu sayfalarda pıhtılaşma sorunu ile ilgili bolca deneyim mevcut, fırsat buldukça okuyabilirsen içini rahatlatmak adına yararı olacağını düşünüyorum...öncelikle bu hastalığın tedavisi var ve aynen size söylendiği gibi...yüksek doz folik asit, aspirin ve gebelik başlar başlamazda iğne..heterozigot mutasyon kötünün iyisi, yani benim gibi birçok arkadaşımız homozigot mutasyona sahip ki bu çok daha riskli...ama bununda tedavisi aynı şekilde...yalnız şu var ki mthfr ve faktör v birlikte mevcut olduğunda pıhtılaşma biraz daha fazla oluyor, birbirlerini tetikliyorlar diyebiliriz, bende de aynı şekilde olduğundan biliyorum...ama umutsuzluğa kapılma bak bende iki düşükten sonra şimdi bu belirtilen tedaviyle sağlıklı bir gebelik geçiriyorum çok şükür
darısı başınıza inşallh...
bir tek şu dikkatimi çekti, bu sorun gebe kalmaya engel değil ama gebeliğin devamında sorun oluyor, bizler genellikle kendiliğinden hamile kalabilen arkadaşlarız burada...yani hekimininde belirttiği gibi hamile kalınıyor ancak embriyo tutunamıyor veya tutunup kalp atışları alınsa dahi bir süre sonra duruyor gelişim...yani sen hiç hamile kalmadım demişssin, microylada mı gebelik elde edilmedi merak ettim, tabi seni üzmek için sormuyorum canım, başka bir problem var mı gebe kalmanda...pıhtılaşma sorununun tedavisi olduğunu bunu fazla dert etmemeni anlatmaya çalıştım kendimce...inşallah öncelikle sağlıkla hamiş kalıp ardından belirtilen ilaçlarla mutlu sona ulaşmanı diliyorum yürekten...sevgilera.s.