kizlar ben lütfü beye e-mail attim ve saolsun benim tüm sorularimi cevapladi, kendisine benim durumumu anlattim, okadar iyi bir insanki benim raporlarimi istedi bende e-mail ile yolladim, incelemis ve bana korkmamami yazmis, bizim durumumuzda olan cok kadininin oldugunu ve en azindan hamile kalabildigim icin sevinmemi söyledi. Burdaki alman doktorlarinin bana bu heparin ignesini kesinlikle vermediklerini söyledim ve tekrar hamile kalinca ne yapmam gerektigini sordum oda benim sonuclarima göre benim Mutlaka folik asit 5 mg ve aspirin 100 mg ve progestoron ilaci kullammam gerektigini söyledi, yani heparin ignesini kullanmasamda olurmus.
Bendede heterozygotie bulundu daha önce sonuclarimi yazmistim ama malesef kimse benimle ayni sorundami diye yazmadi.
arkadaslar sizden rica etsem bu pihtilasma ile sorununuzu bana yazarmisiniz yani benim sonuclarimla karsilastirmak icin rica ediyorum.
canım gecmıs olsun oncelıkle bak ıyı aklına gelmıs maıl atmak ne guzel ılk agızdan bılgılenmıssın
canım yardımım olursa yazayım benımkı faktor 5 leıden heterozıgot mutasyon sadece sanırım bende coraspınle goturecegım hamıleleıgı hayırlısıyla bı kalalımda
ipekcigim peki sana igne önermedilermi doktorlar??
Insallah canim Allah hepimizin güzünü güldürür ve saglikli bebisler nasip eder
kizlar ben lütfü beye e-mail attim ve saolsun benim tüm sorularimi cevapladi, kendisine benim durumumu anlattim, okadar iyi bir insanki benim raporlarimi istedi bende e-mail ile yolladim, incelemis ve bana korkmamami yazmis, bizim durumumuzda olan cok kadininin oldugunu ve en azindan hamile kalabildigim icin sevinmemi söyledi. Burdaki alman doktorlarinin bana bu heparin ignesini kesinlikle vermediklerini söyledim ve tekrar hamile kalinca ne yapmam gerektigini sordum oda benim sonuclarima göre benim Mutlaka folik asit 5 mg ve aspirin 100 mg ve progestoron ilaci kullammam gerektigini söyledi, yani heparin ignesini kullanmasamda olurmus.
Bendede heterozygotie bulundu daha önce sonuclarimi yazmistim ama malesef kimse benimle ayni sorundami diye yazmadi.
arkadaslar sizden rica etsem bu pihtilasma ile sorununuzu bana yazarmisiniz yani benim sonuclarimla karsilastirmak icin rica ediyorum.
canlarım ıstanbulda boyle lutfı bey gıbı rısklı gebelık uzmanı yokmu ben hıc okumadım
varsa yardımcı olurmusunuz bulamzasam bursaya gıdecegım artık napım
dr umdam memnunu aama bızım durumumuz normal olmadıgı ıcın uzman bırının gorması gerekıyor
cevabın için teşekkürler canım sana ve bebişinede ben en iyi dileklerimi sunuyorum ihşallah onları sağlıklı kucağımıza alırız.sitedeki herkesede bunu diliyorum.lütfü beye de mesaj attım ilaç kullanımlarım için cevabını bekliyorum. progestan biraz bulantı yapıyor en çok ondan şikayetçiyim. methioninden fakir diyeti benim doktorumda önermedi,acaba bize omega 3 demi hiç verilmeyecek biliyormusun ?sevgilermerhaba güneş, öncelikle kayıpların için üzgünüm geçmiş olsun....aramıza hoşgeldin canım...bebişinde hayırlı olsun, allah sağlıklı tamamına erdirsin, kucağına sağlıkla almak, güle güle büyütmek nasip etsin inşallah...
sorunumuz benzer, benimde faktör v leiden heterozigot, mthfr homozigot...birkaç faktörde daha sorun var benim ama onlar zaten bunlara bağlı oluşmuş şeyler...
ben progestanı 12. haftaya kadar kullandım, 5. haftada çok minik bir lekelenme problemi yaşayınca başlamıştım ama aynı gün kesilmişti zaten ama biz önlem olarak 12. haftaya kadar kullandık progestanı günde 3 öğün olmak üzere birer tane yutuyordum, sonradan 11ve 12. haftalar bir sabah bir akşam olmak üzere 2 ye düşürdük ve 12. hafta sonunda da bıraktık...baş dönmesi, uyuşukluk ve bol uyku yapmıştı bana...kesince çok rahatladım...şu an bir sorun yok çok şükürsenin gibi gebelik sonuna kadar kullananlarda var ama rutinde bir sorun yoksa 12. haftada bırakılıyor...sen doktoruna göre hareket et bence...
ben günde bir folbiol alıyorum( günde 1 de bemiks alıyorum mthfr homozigot olanlara genellikle b6, b12 içeren bir iğne veya hap veriliyor, bemiksin içinde b12,b6 ve 2,5 mg.da folik asit var bu nedenle ben folbiolü yarım alıyorum, bemikstende 2,5 mg folik asit aldığımdan yarım da folbiol alınca toplamda 5 mg. folik asit almış oluyorum) sabah akşam 12 saat arayla 0.3 lük fraksiparin iğnem var( günlük 0.6 lık kullanmış oluyorum), günde bir de coraspin...
ve şu meşhur metioninden kısıtlı diyetim var birde, önceki doktorumun tavsiye ettiği ama şu anki devam ettiğim doktorun gerek görmediği diyet....
ha birde eleviti doktoruma defalarca sormama rağmen folik asit kullanıyorsun bolca, beslenmende iyi hiç gerek yok fazla vitamin yüklemeye vücuda dedi, hatta demir hapıda vermedi bemiks kullandığım için , zaten sürekli kullandığımız haplar mideyi yeterince hassaslaştırıyor, bunlara gerek yok dedi... normal gebelerde 12 haftaya kadar folikk plus denilen düşük doz folik asit kullandırılır sonra bu kesilir vitamin hapı ve demir hapı verilir, siz riskli gebe grubundasınız ona göre hareket ediyorum deyince doktoruma bıraktım herşeyi canım...doktoruna güven inşallah allahın izniyle herşey yolunda gider...
sevgiler
Arkadaşlar herkese merhaba ;
Bugüne moralim bozuk olarak başladım ben.. Gebelik testim negatif çıktı. Bu ay çok ümitliydim oysa.. Adet belirtilerini hiç göstermiyordum.Normalde adet tarihimden 3-4 gün önce başağrılarım başlar , bir gün önce de migrenim tutar. Bu kez olmadığı için bayağı umutlanmıştım. Psikolojik olarak hamile olduğuma inandım , o yüzden her zamanki belirtiler olmadı herhalde.
Sabahtan beri kötü hissediyorum, yani ağladım ağlıycam , birikim oldu herhalde.
Neyse sizlerin de canını sıkmayayım..Hayırlısı bakalım, bir annemi arayıp dertleşmem lazım . Görüşmek üzere...
slm arkadaslar uzun zamandir yoktum ama sizi ozellikle sen i cok yakindan takip ediyordum oncelikle cok tebrikler sevgili sen ve diger hamile arkadaslar cok sevindim inanin yeni gelen arkadaslarda uzulerek hosgeldiniz diyorum sevgili calikusu benimde heterozigot ben bu ay denemelere baslicam allahin izniyle bende fransada yasiyorum ama doktorum korkmamami problemimin cok kucuk oldugunu soyledi bakalim ne verecek bilmiyom yalniz ben gunde 5 mg folik asit aliyom uc kere yaklasikda iki yildir aliyom iki dusuk yapinca doktorum oyle onerdi doktoruma cok guveniyorum ben bekleyip gorecegiz sanada burdan elimden geldigince bilgi veririm bu aydan sonra hersey gonlunce olsun hepinizi cok opuyorum sevgili kader arkadaslarim sevgiyle:enbuyukkk:
Mrb çalıkuşu 1978
Mesajında Dr Lütfi Bey e e mail attığını onunda cevap yazdığından bahsetmişsin,
Sen önceden görüşmüş müydün yani hastası mıydın cevap yazdı , bende sonuçlarını göndermek isterim gebe kaldıktan sonra onun hastası olması istiyorum e mail i nasıl gönderdin , adresi nedir yardımci olursan sevinirim
sevgili ipek sana cevap yazmıştım ama sanırım dikkatini çekmedi ben istanbulda memorial hastanesinden dr cihangir yılanlıoğluna gidiyorum kendisi özellikle perinatoloji konusunda çok iyi bebeğin takibinde başarılı.tavsiye ederim sanada.ben hamile kalana kadar coraspin 100mg günde 1,folbiol 5 mg kullandım şimdilik sende böyle kullanırsın sanırım ,doktorada sorarsın.mutlu haberler duyarız umarım senden,biran önce hamile kalmanı dilerim canım.sevgiler:CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?