Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam arkadaşlar
sitenizi uzun süredir takip ediyorum benim faktör 5 leiden heterozigot ve mthfr homozigot durumum.
8 haftalık 2 tane düşükten sonra tespit edildi genetik trobofili panelim.coraspin 100 ve folbiol 5mg günde birer tane başladım ve hamile kaldım şu an 14 haftalık hamileyim çok şükür bebeğim çok iyi gelişiyor haftasından bile önde maşallah. önceki hamileliklerimde iyi gelişmemişlerdi.hamileliğimin tesbitinden itibaren clexan 0,2lik günde bir ,folbiol 5mgdan sabah akşam ,coraspin 100mg günde bir,elevit pronatal günde bir içiyorum.ayrıca progestan gece 2 tane vajinal yolla kullanıyorum.doktoruma çok güveniyorum bu konuda hakim her doktor öyle değil sizlerinde farkında olduğunuz gibi. özellikle sevgili- şen- seninle testlerimiz uyuşuyoruz yanılmıyorsam seninde çok tebrik ederim bebeğini.konuya hakimiyetini çok takdir ediyorum.benimle benzer durumdakiler progestan kullanıyormusunuz doktorum 32. haftaya kadar dedi bana fazla geldi bu süre pıhtılaşması olmayan arkadaşlarım 3. ayın sonuna kadar kullanmışlardı. bu konuda özellikle şen sen kullanıyormusun.folbiol günde 2 tane ne kadar kullanacakmışsın cevaplarsan sevinirim canım. hepinizin bebeğinin olması dileklerimle sevgiler arkadaşlar
Celencim çok teşekkür ederim , bu arada " kızım içimin gülen yüzü " logon çok hoş . Nasıl yapıyorsun , hamilelik haftanı da gösteriyor galiba. Öpüyorum..allahım senn ve isteyen herkesin kucağını sağlıklı bebişlerle doldursun inşallaha.s. en tez zamanda innnşallaaahh:teytey:
Şencim hoşgeldin
Gelir gelmez soru bombardımanına tutuldun ama sabırla cevaplamaya çalışıyorsun , teşekkür ederiz..
Ben bu ay da denemelerdeyim. 1 hafta sonra belli olacak , gün sayıyorum gene , bilirsiniz işte...
İnşallah güzel haberler verebilirim. Buradan özellikle hamile arkadaşlara sesleniyorum. Dua ederseniz çok mutlu olurum..Benim gibi sabırsız bir insan için gebelik nasıl geçecek bakalım , düşünemiyorum , hayırlısı..
Herkese selamlar...
Medussacım , aspirini gece alma önerisi çok mantıklı .Doktorun mu öyle istedi ? Ben kahvaltıdan sonra içiyordum. Uyarın için teşekkürler , selamlar...minehayat paı1 konusunda bilgi almaya çalışıyosun ben bildiğim kadar anlatayım paı1 4g demek sen bu mutasyonu homozigot aolarak taşıyosun bendede aynı sorun var paı1 homozigot ve mthfr heterezigotum aklıma gelmişken şunuda ekleyim metioninden kısıtlı diyet sadece mthfr homozigot olanlara verilmiyor ben heterezigot olduğum halde verildi bunu sadece sinan hoca veriyor ayrım yapmadan paı1 konusuna gelince bu başlı başına bir sorun sadece gebelik için değil hayatınıda etkileyebilecek bir sorun yani inme kalp krizi damar tıkanıklığı riskimiz yüksek ve gebeliktede bebeğimizde sorunlar olma ihtimali var şöyle açıklayım bizim kanımızda diğer insanlardan daha fazla pıhtı var ve apı1 b12 mekanizması ile ilgili olduğu için b12 de eksik oluyor ve oluşan pıhtı eritilemiyor buda bebeğe kan geçişi sırasında pıhtı tıkaç oluşturduğu için düşüklere yada bebeğin organlarında eksikliklere sebep oluyor bunun için bana verilen tedavi önce b12 iğneleri ile başladık şu anda haftada 1 kez b12 haftada 2 kez folik asit ve hergünde clexane0.2 yapıyorum b12 ve folik asite gebelikten 2 ay önce başlayıp depoları doldurduk gebe kalıncada iğneye başladık yine burda sorulan sorulardan biri aspirin gebeliğe engelmi sanırım ben ilk ay gebe kaldım yani hiç engel değil birde aspiirin kullanan arkadaşlar aspirini gece yatarken almak gerekiyor çünkü gün boyu hareket ediyoruz ama gece en az 6 saat uyuyoruz ve hareketsiz kalınca pıhtılar daha fazla sorun oluyor aspirinle dolaşımı hzlandırmak için gece almak gerekiyor minecim sorun bana değildi ama merakını gidermek için yazmak istedim biraz karışık yazdım galiba ama aklına takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım kendiniz iyi bakın
Kızlar iyi öğlenlerrrr:):):):) Herkese merhaba sizlere birşey sormak istiyorum hersabah 1 adet 5mg folbiol içiyorum ve bir tanede elevit fakat sanki içtiğim vitaminler bende şişkinliğe neden oluyor özelliklede folbiol ellerim ayaklarım bile şişiyor kilo almadım ama yinede karnım filan şişiyor üstelik yediklerime çok dikkat ediyorum gebelik planladığım için kilo vermeye çalışıyorum ama bu şişkinlik beni delirticek sizde böyle bir sorun yaşadınızmı hiç yoksa ben gerçekten kilomu alıyorum
Şen'imize de kavuştuğumuza göre çok şükür bi sıkntımız kalmadı celenciğim aldım msn adresini canım bu arada hastaneye gittim demişsin şeker yüklemesi için bunu hiç duymamıştım canım böyle bir sorunun olduğu bilmiyordum sadace mhfr c677t heterezigot olduğunu biliyordum çok geçmiş olsun bu arada size birşey sormak istiyorum eşimin halasının kızı pıhtılaşma problemiyle iki düşük yapmış iki düşük sonrası anlaşılmış ve hergün iğne yapmış kendine ve şimdi hasret adında bir oğlu var ve maşallah çok sağlıklı ona her onbeş günde bir hastaneye gittiğinde kolundan iğne ucu kadar yer deliyorlarmış ve pıhtılaşma süresini sayıyorlarmış ona göre iğne dozu ayarlıyorlarmış böyle bir durum yaşışanınız oldu acaba
Celencim çok teşekkür ederim , bu arada " kızım içimin gülen yüzü " logon çok hoş . Nasıl yapıyorsun , hamilelik haftanı da gösteriyor galiba. Öpüyorum..
selam arkadaşlar
sitenizi uzun süredir takip ediyorum benim faktör 5 leiden heterozigot ve mthfr homozigot durumum.
8 haftalık 2 tane düşükten sonra tespit edildi genetik trobofili panelim.coraspin 100 ve folbiol 5mg günde birer tane başladım ve hamile kaldım şu an 14 haftalık hamileyim çok şükür bebeğim çok iyi gelişiyor haftasından bile önde maşallah. önceki hamileliklerimde iyi gelişmemişlerdi.hamileliğimin tesbitinden itibaren clexan 0,2lik günde bir ,folbiol 5mgdan sabah akşam ,coraspin 100mg günde bir,elevit pronatal günde bir içiyorum.ayrıca progestan gece 2 tane vajinal yolla kullanıyorum.doktoruma çok güveniyorum bu konuda hakim her doktor öyle değil sizlerinde farkında olduğunuz gibi. özellikle sevgili- şen- seninle testlerimiz uyuşuyoruz yanılmıyorsam seninde çok tebrik ederim bebeğini.konuya hakimiyetini çok takdir ediyorum.benimle benzer durumdakiler progestan kullanıyormusunuz doktorum 32. haftaya kadar dedi bana fazla geldi bu süre pıhtılaşması olmayan arkadaşlarım 3. ayın sonuna kadar kullanmışlardı. bu konuda özellikle şen sen kullanıyormusun.folbiol günde 2 tane ne kadar kullanacakmışsın cevaplarsan sevinirim canım. hepinizin bebeğinin olması dileklerimle sevgiler arkadaşlar