Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili mine, çok panik yapıyorsun kızıcam artıkklava: kanda b12 değerine bakılmıştır, buna göre doktorun hap veya iğne öneriyor, benim normal aralıkta çıkmıştı b12 değerim ama doktor mthfr deki sorun b12 ile de bağlantılı olduğundan önlem olarak b12 içeren bemiks hapını verdi günde bir kullanıyorum...eğer kandaki b12 değerin düşük çıkarsa iğnesini veriyorlar b12 nin, o daha etkili olduğundan daha kısa sürede b12 değerini normal aralığa getiriyor...

iğneyi burada bulunan bütün arkadaşlar gebe kaldıktan hemen sonra başladık, öncesinde başlayan bir kişi var sanırım...

diyete gelince sevgili medussamın söylediği gibi sadece sinan hocanın önerdiği bişi bu...defalarca bu konuyla ilgili bende eşimde gebe kalmadan önce araştırma yaptık, sayısını bilemediğim kadar makale yazı araştırma vs. okudum bu konuyla ilgili...için rahatlasın diye yazıyorum, bu diyet sadece mthfr homozigot olanlar için gerekli, sen heterozigotsun diyeti kafana takma ama istiyorsan dikkat et tabii...bulursam konuyla ilgili okuduklarımdan buraya alıntı yaparım...ayşe arkadaşımızda yanılmıyorsam mthfr heterozigot ve aynı günlarde sinan hocaya gitmiştik biz bana verdi, ona vermedi bu diyeti mesela...doktorlarda bazen o günkü ruh hallerine göre hareket ediyolar galiba veya medussamın pai 1 mutasyonu olduğundan yani birden fazla pıhtılaşma faktörü olduğundan önlem olarakta vermiş olabilir tabii bilemiyorum...
çok uzun yazdım ama diyet konusuna takılma, ben bana verileni bulursam (buraya yazmıştım daha önce)onu kopyalarım bakarsın..
öpüyorum

Son düzenleme:
celen, çalıkuşu selamlar...nasılsınız...ben evdeyim bugün çok sıkılıyorum kociş sıcak diye dışarı çıkma diyo...bende habire mineye bişiler yazıyorum...kocaman bi balkonum var hepiniz bana gelin hem dertleşir hem buzzz gibi bişiler içeriz he:içelim:

Selam Sen a.s.
valla ne iyi olur simdi o balkonda oturmak , ben isteyim ve aksam saat 16 ya kadar calisiyorum. Burada Hava sicakligi sadece 15 derece yani donuyoruz.
Almanyanin havasida insanlari gibi soguk.
Bizim vatanimiz bambaska

canım arkadaşım sağol ilgin için,
kızmakta haklısın, bende bazen abarttığımı biliyorum ama elimde değil burdaki doktorların tutumu çok rahat, özele gittim ilgilenmediler desem yeri sadece dedikleri çok karmaşık bir durum senin olayın , sen günde 1 folbiol kulan , ben bebe aspirini dedim diye 1 de bebe aspirini kullan dediler hamile kalınca gel diyor, hatta ben dedimki benim bebeklerim 5 haftalıkken kalp atışları duyulmadan ölüyor birde adet düzensizliğim var ya takip edemezsem de yine beslenemediğinden düşük yaparsam , yani benim ilk gebliğimi öğrendim 5 haftalıktı düşük olabilir demişlerdi , ya gebe olduğumu fark etmeden düşük yaparsam diyorum , bir cevap alamıyorum kafamdaki soru işaretlerini bitirebilsem tatmin olabilsem bende rahatlayacağım ama olmuyor birde benimde şu an ankara ya gitme imkanım yok, biraz bundan galiba telaşım sürekli şeyler duyuyorum
kusura bakmayın arkadaşlarım eğer sıkıcı oluyorsam söyleyin biraz daha dikkatli olurum.
kendinize iyi bakın,
şen sanada sevgiler

mınecım benım bı gıttıgım dr da oyle demıstı bana kendım sordumda asprını haa onuda al dedı
bırde kan pıhtılasması nedır anlatırmısınız ben aynı seylerı yasamak ıstemıyorum demıstım oda mesela pat dıye olebılırısın dedı yuzume karsı:S

Canım ankaraya gıdemesende samsun yakın sana 19 mayıs tıpın hocaları ıyıler sanırım hatta orda bı arkadasım calısıyor bu konuda uzman bır hoca sorayım ıstersen
Kendını cok sıkıntıya sokma rahat ola dıyecegım ama kelın ılacı olsa basına surermıs
Allah sıfalar versın

sevgili mine, canım benim hiç sıkıcı olmuyorsun sakın böyle düşünme, aynı tedirginlikleri inan bizlerde yaşadık tek avantajım benim başkentte olmam ve gittiğim hekimlerin riskli gebelik uzmanı olmaları ama inan böyle olmasına rağmen bu konuda bence onlarında kafaları karışık çünkü bizim durumumuz henüz 1997 yılı gibi ortaya çıkmış bu nedenle kesinleşmiş bir tedavinin olmadığı ve tabiri caizse biraz kör atışı yapıldığı söyleniyor onun için endişe etmekte haklısın...bugün herşey yolunda gidiyor gibi ama yüreğimiz ağzımızda eşiminde benimde inan...vee 9 ay böyle panik telaş gidecek biliyorum...
aklına takılan bişi olursa sormaktan çekinme, ben evdeyim tatilim öğretmen olduğum için, fırsat buldukça yardımcı olmaya çalışırım...
azıcık için rahatlasın diye kızdım dı sana, üzgünüm bi da yapmam tamam mı...
umarım hakkında hayırlısı olur ve herşey gönlünce olur...allah yardımcın olsun..
öpüyorum

selam ipekcim, çok sıcakkk ama evet bugün keyfim yerimde...nedenini burada bu kadar hamişliği bekleyen arkadaş varken söylemem doğru mu bilmiyorum ama onları üzüyorsam haklarını helal etsinler...sebebime gelince minik kızım pıtpıtlara başladı, hissediyorum artık hareketlerini ve bu sabah pek bir hareketliydi maşallah, hemen babamızı arayıpp haber verdim...

rabbim hepinize bu mutluluğu en kısa zamanda yaşatsın inşallah...öpüyorum canım..

Minehayatcım ,

"sıkıcı oluyorsam "ne demek , hiçbirimiz sıkıcı olduğunu düşünmüyoruz.

Ayrıca da hepimiz ilk teşhisi öğrendiğimizde böyle hissetmiştik. Hem fazla birşey bilmiyorduk , hem de önümüzde güzel örnekler yoktu. O yüzden kendini öyle hissetme .

Ben şimdi bile tam panik halindeyim. Eşimde iyi sabır var vallahi. Şimdiden başladım , "hayatım hamile olduğumu öğrenirsem hemen Ankaraya gitmemiz lazım , işlerini ayarla , arabayla gitmemek lazım , uçak ayarlamak lazım , çünkü kara yolculuğu ........................."diye bir başlıyorum. Susturabilene aşkolsun..

Allah bu günleri gülümseyerek anımsatır ve hayırlısıyla bebeğimiz herşeyi unutturur inşallah..

Şencim , tam araştırmacı gazeteci gibisin valla. Gene bir sürü şeyler öğrendik , besleniyoruz senden resmen. Teşekkürler..

Celencim, ruh halinde niye " endişeli " yi seçtin. İyi ve mutlu olmanı tüm kalbimle diliyorum. Logo sözünü unutma , hamile kalırsam istiyorum muhakkak..Öpüyorum..

şeennn merhaba,
senden güzel haberler duymak ne güzel... bebeişinin hareketlerinden bahsedince bende heyecanlandım :) maşallah... hep böyle devam eder inşallah....

arkadaşlar hepinize merhaba...
endişelerimiz, korkularımız, kaygılarımız, ümitlerimiz hep ortak... ve bir gün hepimiz aynı sevinci paylaşacağız burda... buna inancım tam... o yüzden lütfen biraz rahat olalım....
hepinize sevgiylee....

Şencim , keyfinin yerinde olmasına çok sevindim. Sen iyi oldukça hem senin adına mutlu oluyor hemde kendi adımıza umutlanıyoruz ne demek üzmek, Allahım inşallah hepimize de nasip eder bu duyguları yaşamayı.
Balkon sefanada özendim şimdi bakkk.

slm kızlar ben ankaya gelıyorumda dusukler konusunda uzmanlasmız bı dr varmı bana yardımcı olursanız sevınırım

Merhaba şenciğimmmmm selamlar herkese çalışıyorum burası 36 derece yanıyoruz resmen üstelik diş çektirdim üstelik yirmilik üstelik iltihap yaptı üstelik bu sıcakta bir sürü hap içiyorum mahvoldum resmen üstelik bu vitaminler beni resmen şişiriyor ama sizin keyifli olmasına sevindim :teytey:

canım benim telaşını anlayabiliyorum ama biraz rahat ol iyi düşünkü iyi olsun daha öncede anlattım ama tekrarlayım paı1 mutasyonunda vücutta pıhtı oluşuyor ve paı1 le b12 mekanizması bağlantılı olduğu için b12 eksikliğinde varsa bu pıhtıları vucut eritemiyor ve buda damar tıkanıklığı kalp hastalıkları gibi şeylere sebep oluyor gebeliktede bebeğe kan geçişi sırasında pıhtının tıkayıp bebeğe kan gitmediği için ölümüne yada organ gelişimi sırasında yeterince kan gitmediği için organ eksikliklerine sebep oluyor sen çok teleşlısın hakılısın ama bak kendimden örnek veriyim benim hiç düşüğüm olmadı ama ilk gebeliğimde bebeğimin kalbinin sol odacığı gelişmedi ve sonlandırıldı ben daha sonra aceba sebebi ne olabilir diye araştırma için gidince bana trombin paneli araştırması yapıldı ve ben pıhtılaşma sorunumu böyle öğrendim gitmeseydim belki böyle bir sorunum olduğunu bilmeden tekrar gebe kalıcaktım ve sağlıklı bir bebek doğurma şansımızda var yani bana dr um ilk 7 haftada kayıpların olabilir çok dikkatli ol dedi ama ben bugün 7+4 haftalık oldum çok şükür lekelenme kanama falan olmadı hiçbir şikayetimde yok yani aspirin b12 folik asit konusundaki sorularına gelince sana gebe kalınca iğne başlanacak denmiş zaten aspirin iğneye bakarak çok düşük etkili bir ilaç iğne olacağın için aspirine gerek duymamışlardır bence b12 iğneleri ve folik asitte bana vucuttaki oranlarıma göre ayarladı benim b12 ve folik asitim çok eksik değil diyelimki alt sınır 120 ise benimkiler 110 falan onun için haftada 1 kez kullnıyorum ama çok eksik olupta her hafta b12 iğnesi yapılanlarda var yine iğne dozuda aynı testlere göre ayarlanıyor diyet konusu dediğim gibi sinan hocanın tezi mthfr heterezigot yada homozigot olnlar diye bir ayrım yapmadan yada hiç mthfr sorunu olmayanlarada veriyor diyete diğer doktorlar zaten iğne kullanıyorsun canının istediğini ye diye gerek görmüyorlar bede hocaya sordum gebeliğe bağlı çok halsizliğim oluyor acıkınca midem ağrıyo üstelik diyet miktarı çok az doymuyorum dedim o zaman arada ye canının istediğini dedi yani kendiside illaki yapılacak demiyo ama hamile kalınca iğnelere başlamadan bana gelirsen çok kızarım demişti yani diyet çokta şart değil bizim durumumzda olupta sağlıklı bebek doğuran varmı demişin evet var ben geçen randevumda sıra beklerken konuştuk 5 kişiydik herkesin 2 bebeği idi ve ilk bebekleri sağlıklıydı yani sen sonuçta ilaçlarını kullan iğnelerine hamile kalınca hemen başla ve sana tavsiyem gebelik düşündüğün ay adet gecikmeni beklemeden kanda baktır iğnelerin siparişini ver çünkü ben 1 hafta iğne bekledim bulunmuyor umarım biraz yardımcı olabilmişimdir zaten şen bir çoğunu cevaplamışlülülülülülü inşallah seninde hamile kalıp duygusallaşınca iğne çok acıyo diye ağlayıp ama sonrada olsun bebeğim için katlanırım diye tekrar gülmeye başladığın b12 nin o iğrenç kokusundan dolayı kusma tehlikesine karşı yutmaya çalıştığın mide bulantılarına bile içimde bebiş var diye sevindiğin günlerin olacak inşallah ben bunlara seviniyorum sevinincede kendime delimiyim neyim diyorum bi garip oldum benfisfisfis güel düşünki güzel olsun öpüyorum hepiniziŞeniz

slm kızlar ben ankaya gelıyorumda dusukler konusunda uzmanlasmız bı dr varmı bana yardımcı olursanız sevınırım
Sevgili Umutsevgim ;

Forumdaki birkaç arkadaşımız da Lütfü Bey'in hastası. Tekrarlayan düşükler ve riskli gebelikler konusunda uzman. Ben çok güven duyarak gidiyorum. Düşünürsen telefonu : Prof. Dr. Lütfü Önderoğlu -0 312 238 22 99- Muayenehane numarası.

papatyacım haziran annelerinde öykü bebeği okudum.bugun biraz endişeliyim.
tabiki sözüm söz bitanem.seve sevea.s.

canlarım ıstanbulda boyle lutfı bey gıbı rısklı gebelık uzmanı yokmu ben hıc okumadım
varsa yardımcı olurmusunuz bulamzasam bursaya gıdecegım artık napım
dr umdam memnunu aama bızım durumumuz normal olmadıgı ıcın uzman bırının gorması gerekıyor

bı an kımse yazmayacak dıye dusundum tsklr canım tam olarak nerde adresde yazarsan sevınırım hersey gonlunce olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…