Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arev74;2434805]sevgili arkadaşlar,diet sevgili şen nin bahsettigi gibi ancak kahve,sarımsak,bezelye,balık,bronkoli,kesinlikle yasak.hepinizi öpüyorum....ve çikolata....[/QUOTE]

sevgili arev, kahve ve çikolata çooooook sevdiğim şeyler, bağımlılık derecesinde seviyorum ama ne yapalım :1no2: bilgi için teşekkürler, okur okumaz vazgeçtim ikisindende:a015:

sevgili tkp, hamilelik öncesi başlayıp, hamilelik süresince devam edilmesi gerektiğini biliyorum ama açıkcası tüm yaşamımız boyunca diyete uymamız gerekiyor mu bilmiyorum.düz mantık düşününce sanki dikkat etmeliymişiz gibi geliyor, tabii bu konuda kesin bilgim yok.bilen arkadaşlar cevaplayacaktır.
hoşçakal.

Son düzenleme:
sevgili arkadaşlar,diet sevgili şen nin bahsettigi gibi ancak kahve,sarımsak,bezelye,balık,bronkoli,kesinlikle yasak.hepinizi öpüyorum....ve çikolata....

CNM YA ANLAMADIM TAM OLARAK BALIK NEDEN ZARARLI BEN ÇOK YAYRLI DİYE BİLİYORUM YANILIYORMUYMUŞUM

arev74;2434805]sevgili arkadaşlar,diet sevgili şen nin bahsettigi gibi ancak kahve,sarımsak,bezelye,balık,bronkoli,kesinlikle yasak.hepinizi öpüyorum....ve çikolata....

sevgili arev, kahve ve çikolata çooooook sevdiğim şeyler, bağımlılık derecesinde seviyorum ama ne yapalım :1no2: bilgi için teşekkürler, okur okumaz vazgeçtim ikisindende:a015:[/QUOTE]
Şencim , sen Lütfü Beye gidiyordun galiba. Sana metioninden fakir diyet önermiş miydi ? Ben gittiğimde sormayı düşünüyorum. Bir de bu diyet konusunda , bildiğim kadarıyla K vitamini kanın pıhtılaşmasını arttırıyor, E vitamini kanı sulandırıyor. Lahana , brokoli , bezelye , soya fasulyesi hatırladığım K vitamini yoğun besinler. Bu nedenle diyete tabi herhalde. Çok yoğun bir şekilde tüketmedikçe zararı olur mu bilmiyorum. Sormak lazım.

Selamlar, sevgiler..

selam arkadaslar . bende yeniyim bu klube benimde iki dusugum var daha yeni ogrendim ve kac gundur evden disari cikamiyom uzuntuden ve surekli sizin yazilarinizi okuyorum bilgim olsun diye allah hepimizin yardimcisi olsun senağlama

selamlar biraz kendimden bahsedeyim belki sizede faydasi olur benim ilk bebegim kendi istegimle kurtaj sonrakini dunyaya getirdim ama maalesef anomali bir sekide ve 6 yasina kadar yasadi sonraki gebeliklerim dusukle sonuclandi benim hastaligim heterozigot:1no2:

sevgili papatyasüreyya, evet canım ben de lütfü beye gidiyorum. dietten bahsetmedi bana, zaten rutin uygulanmıyor diye biliyorum ben, venöz tromboz veya emboli geçirenlere ve yüksek risk grubunda olanlara( faktör v homozigot ve protein c, protein s eksikliği olanlara) öneriliyor diye okumuştum, bazı hekimler özellikle bizim durumumuzdaki hastalar gebelik düşündüklerinde önlem olarak bu diyeti veriyor ama ciddi bir pıhtılaşma problemi yaşamayanlara verilmiyor diye düşünüyorum, biliyosun gebelik pıhtılaşmayı artıran bir faktör bu nedenle gebelik boyunca öneriliyor sanırım. başka forumlarda da sadece bir kişiye önerildiğini okumuştum burada da sevgili arev74 e önermiş sinan bey. başka bir forumda bizim durumumuzda olupta aspirin+ heparinle sağlıkla bebeklerine kavuştuklarını okudum, diyet onlara da söylenmemiş, tabii elimizden geldiği kadar dikkat edelim biz yinede...
gidince doktor beye soralım.
sevgiler

Son düzenleme:
marguerite, hoşgeldin aramıza, yaşadıkların çoooook zor, allah sabır versin. umarım en kısa zamanda dileğine sağlıkla kavuşursun.
heterozigot olduğunu belirtmişsin, hangi faktör heterozigot? mthfr mi? kromozom tahlillerinizi yaptırdınız mı?
sevgiyle kal.

hosbulduk sevgili sen tam ne oldugunu bilmiyorum cunku ben gurbetteyim biraz dil sorunumuz var malum ama mthfr diye birsey yazmiyor sadece faktor II ve VIII heterozigot yazyordu
ama tahlilden emin olmak icin tekrarlandi simdi sonucu bekliyoruz ogrendigimden beri cok psikolojim bozuldu ne yapacagimi bilmiyorum sevgiyle kalin:sm_confused:

sevgili arkadaşlar,
etlik doğumevi hastanesinin sitesinde bilgilendirme amaçlı bir yazı buldum bizi ilgilendiren bölümünü sizlerlede paylaşayım istedim;
"Son yıllarda ortaya atılan “Trombofili” durumunda plasentaya giden kan akımı oluşan küçük tıkaçlar sayesinde düşmekte ve rahim içindeki bebek kaybedilmektedir. Bu durumun tespiti sonrası kanda pıhtılaşmayı önleyici bazı ilaçlar ve “metioninden fakir diyet” tavsiye edilmektedir. Tekrarlayan gebelik kayıpları ile karşılaşan aileler, bunun bir kader olmadığına inanmalıdır. Bu inançla ve sabırla doktoru ile işbirliği içinde gerekli önlemler alınmalıdır. Nedene yönelik tedavi sonrası, başarılı gebelik oranlarının çok yüksek olabileceği (%90) unutulmamalıdır."

Arkadaşlar %90 çok yüksek bir oran. Umarım bizlerde doğru tedavilerle başarabiliriz. umutlarımızı kaybetmeyip sabırlı olmak gerekiyor galiba.

canım, benimde pıhtılaşmayla ilgili tahlillerim tekrar çalışıldı ama aynı sonuçları aldık, yine de allahtan ümit kesilmez, umarım ciddi bir sorunun yoktur. hemofili ile alakalı bir şey söylediler mi sana bilmiyorum ama faktör vııı heterozigotsan, öncelikle pıhtılaşma sorunun var ama bizimkinden biraz farklı seninki. aşağıdaki yazıyı bir oku, seni üzmek istemiyorum nolur yanlış anlama yardımcı olmak istiyorum sadece:1no2:

Hemofili kalıtsal geçen,sadece erkeklerde görülen bir kan hastalığıdır.Kanın pıhtılaşması için çeşitli pıhtılaşma faktörlerine ihtiyaç vardır.Bu faktörlerden biri eksik olduğu zaman kanın pıhtılaşma mekanizması bozulur ve durdurulamayan kanamalar meydana gelir.Bu pıhtılaşma faktörlerinden faktör VIII veya IX'un eksikliğine bağlı olarak gelişen kan hastalığına hemofili A(faktör VIII eksik)veya hemofili B(faktör IX eksik)denir.
Hemofili,X eşey kromozomu üzerinde çekinik (resesif) bir bozuk genin varlığına bağlıdır ve bununla sonraki kuşaklara aktarılır.Bozuk genin her iki X kromozomunda da bulunması,hastalığın dişilerde de ortaya çıkmasına yol açar.Ama bu durumda hasta ya ölü doğar ya da doğumdan kısa bir süre sonra ölür.Dişiler hiçbir hemofili belirtisi göstermeden yalnızca taşıyıcı olarak yaşamlarım sürdürürler .Erkekte hastalık hemofiliden sorumlu bozuk geni taşıyan X kromozomunun bulunmasıyla ortaya çıkar.Taşıyıcı anne ve sağlıklı babadan doğacak erkek çocukların hasta, kız çocukların taşıyıcı olma olasılığı yüzde 50'dir (A ve B). Hemofilili baba ve sağlıklı anneden doğacak erkek çocukların hepsi sağlıklı, kızların hepsi taşıyıcıdır (C ve D).

canım yine birşeyler bulursam bu konuda yazarım, bak hepimiz benzer sorunlarla karşı karşıyayız, ama hiç yılmıyoruz, bilgilerimizi ve en önemlisi ailelerimizle bile paylaşmadıklarımızı paylaşıp destek oluyoruz birbirimize güç veriyoruz, allah yardımcın olsun.

sevgiler.

haklısın aysecim %90 çok iyi bir oran ve evet bebişlerimizin kaybı tam da plesentadan beslenmeye başladıkları zamana denk geliyor, yani benimki öyle olmuştu.
sevgiler ayşe, çıktın sanırım.öpüyorum kızlar hepinizi...

selam sevgili sen oncelikle verdigin bilgiler icin cok tesekkurler . Ama verdigin bilgiler maalesef yanlis.Hosgorune siginarak aciklamak ve duzeltmek istiyorum.Hemofili kalitsal gecen sadece erkeklerde gorulen bir kan hastaligidir.Kanin pihtilasmasi icin cesitli pihtilasma faktorlerine ihtiyac vardir.Bu faktorlerden biri eksik oldugu zaman kanin pihtilasma mekanizmasi bozulur ve durdurulamayan kanamalar meydana gelir.Bu pihtilasma faktorlerinden faktor VIII veya faktor IX un eksikligine bagli olarak gelien kan hastaligina hemofili A (faktor VIII eksik) veya hemofili B (faktor IX eksik ) denir. Benim durumum ne tam olarak bilmiyom. Bildigim tek sey pihtilasma oldugu ve mthfr diye birsey yazmadigi.Baska ilgileriniz olursa ve aciklarsaniz cok sevinirim.Cok tesekkurler ilginize ve bilginize sayenizde biraz daha iyiyim sevgiler

Sevgili Şen , sevgili ayşe ;

Biliyorum çok pinpirikli , evhamlı olmak da iyi değil ama , araştırmaktan , oraya buraya bakmaktan kendimi alamıyorum. En son da " lenfosit aşısı " kafamı karıştırdı. Bize yapılan tetkiklerde bağışıklık sistemimizde bir sorun olup olmadığına ilişkin araştırma yapıldı mı acaba ,? Bu aşı bağışıklık sistemindeki sorun nedeniyle tekrarlayan düşüklerde kullanılıyormuş , çok iyi sonuç alınıyormuş. Bi internetten baksanıza ..

Hep sakin ve pozitif olmayı kendime telkin ediyorum ama , bazen de başaramıyorum.Neyse daha pozitif bir ruh halindeyken görüşmek üzere.. Sevgiler..

arkadaşlar mrb bende 2 kez düşük yaptım bundan sonraki gebelikte bebe aspirini ve iğne kullanmam gerektiğini söylemişlerdi bebeğin beslenmesi için kılcaldamarlardan beslenemiyor dediler ancak bana herhangi bir diyet ve ilaç verilmedi kafama takıldı acaba bana niye diyet verilmedi iğneyi kan pıhtılaşmasıda kullanılıyormuş bebe aspirinide öyle ancak şu an bir şey verilmedi gebe kaldıktan sonra yapılacakmış bunlar

canım, önemli olan senin kendini iyi hissetmen, yardımcı olmaya çalışmıştım,faktör vııı ile ilgili sadece hemofili çıktı karşıma( akşam aceleyle baktım, sen moralim bozuk deyince:1no2:) ben zaten sadece erkeklerde görüldüğünü belirtmişim ama dikkat ettiysen dişilerde taşıyıcı olabiliyorlar demiş, o nedenle olabilir mi diye aklında bulunsun diye yazdım. sen en iyisi doktoruna ayrıntılı olarak sor, çünkü buradakilerin hemen hepsi, mtfhr veya faktör v mutasyona sahip, pıhtılaşma olduğuna göre belki seninki de bizim ki gibi trombofilinin bir türüdür. sana ancak internetten bulduklarımızla yardımcı olabiliriz.
yine de umarım senin gibi bir arkadaş okursa yazdıklarını yardımcı olsun lütfennnn.
çünkü, faktör ıı ya da vııı ile ilgili gerçekten bir bilgim yok:sm_confused: ben başka forumları da okuyorum fırsat buldukça, seninle ilgili bir bilgiye ulaşırsam bildiririm, sen tahlillerini yaptır, tedavini bizimle paylaş olur mu? doğru tedaviyle umarım dileğine kavuşursun. içini de ferah tut, allah hepimizin yardımcısı olsun.
sevgiler.

Son düzenleme:
herkese selamlar,
papatyasüreyya canım öncelikle yaşadıklarımızdan sonra pimpirikli olmamak elde değil bu yüzden seni çok iyi anlıyorum inan bana bende aynı durummdayım. bahsettiğin bağışıklık sistemi ile ilgili testler yapıldımı yapıldıysa hangileridir tam olarak bilmiyorum aslında. o bahsettiğin aşıyı da hiç duymamıştım. fakat öyle bir riskimiz olsa mutlaka birimizden birine tahliller yapılır ve doktoru bu doğrultuda yönlendirirdi kanısındayım. yinede doktorlarımıza danışmakta fayda var tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…