• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili şen,
sorduğun için teşekkürler malesef benim bu ayda boşa gitti. dün adet oldum. yani anlayacağın sinan beye yalnız olarak gideceğim. neyse kısmet başka zamana. güzel haberleri sen verirsin inşallah.

arkadaşlar,
bir konuda daha fikrinizi sormak istiyorum. benim ikinci düşüğümde yapılan kürtajdan sonra özellikle adet kanamalarımda azalma oldu. önceden 4-5 gün iken şimdi 2 günde bitiyor ve miktar olarakta çok azaldı. aslında korkuyorum birde yapışıklık falan oluşmuşsa diye. doktoruma bunu söylediğimde önemli değil demişti. tabi sinan hocayada gidince söyleyeceğim bakalım o ne diyecek.
sizlerin nasıl oldu merak ediyorum böyle bir azalma hissettiniz mi. acaba benmi fazla abartıyorum.

merhaba ayşe,
benimde kürtajdan sonra tam tersi oldu; yani,öncesinde 3 gün süren adetlerim kürtajdan sonra 4. gün ve çok azda 5. güne kadar uzadı.sinan beye gidince mutlaka söyle durumunu, herhangi bir yapışıklık varsa( olmamasını umuyorum tabii) gebe kalmadan giderilmesi gerekiyor biliyorsun. tabi rahim iyileşmeye çalıştığı içinde böyle bir azalma olmuş olabilir, sebep yapışıklık olmayabilir. bu ay benim için önemli olan günlerde ailem bende misafirdi (dersime iyi çalışamadım :utangac:), o nedenle bende bu ay güzel haberler veremeyebilirim. kısmet artık gelecek aya senağlama:a015:
sevgiler a.s.

Arkadaşlar herkese merhaba; umarım herkes iyidir.
Biz hamile kalınca hangi iğneyi ve hangi dozda kullanacağız bir bilgisi olan var mı?
Günde bir mi iki defa mı kullanmamız gerekli bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yazsın sevgiler hepinize...

sevgili mormenekşe, bu konuyu ben de merak ediyorum, henüz tam cevap bulamadım ama son gittiğim doktor tahlil sonuçlarıma baktıktan sonra, günde bir aspirin ve bir iğne yeterli senin için demişti. konuyla ilgili başka bir foruma yazanlar arasında ilk 1 ay günde iki iğne kullananda var, ilk 3 ay iki iğneden sonra diğer aylar günde 1 iğne devam edenler de var. tabii bana söylenen gibi sadece günde 1 iğne kullananda...mutasyon faktörlerimize,homozigot veya heterozigot (faktör v homozigot, protein c ve protein s eksikliği olanlar, homosisteini yüksek olanlar yüksek risk taşıdıklarından öncesinde iğneye başlayıp gebeliğin ilk trimestrında günde iki iğne kullanılabileceğini okumuştum bi yerde)oluşumuza ve kilomuza göre iğne dozu ayarlanıyor sanırım.bir hematoloğa gidip fikrini almak istiyorum ama vakit bulamıyorum malesef:sm_confused:
birde başlama zamanı çelişkili. yine bazı forumlarda iğneye de gebe kalmadan önce başlayan var ama çoğunlukla gebeliğin 6-7. haftaları civarı kalp atışları duyulunca başlandığı görüşü baskın. bilemiyorum yaa bazen çook ümitleniyorum bazende ya yine aynı şeyi yaşarsak diye de korkuya kapılıyorum. umarım en doğru doz ve tedaviyi uygular hekimlerimiz, onlara güvenmekten başka birşey gelmiyor elimizden.
canım bu konuyla ilgili edindiğimiz bilgileri ve gelişmeleri paylaşalım.
segiyle kala.s.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,
sevgili arev, ankara tıp taki doktorum babyprin bulamazsın bu nedenle çocuk aspirini kullan demişti, lütfü beyde bebek aspirinin kaldırıldığını bu nedenle yerine coraspin kullanabileceğimi söylemişti. ben daha önce başladığım çocuk aspirinine(100 mg) devam ediyorum(4-5 kutu birden almıştım). birçok kişinin de coraspin kullandığını okudum. çocuk aspirini ve coraspin arasındaki fark nedir? her ikisi de 100 mg. asetil salisilik asit içermiyor mu? vaktiniz olur da cevaplarsanız sevinirim.
hoşçakal a.s.

sevgili arkadaşlar,Sinan Beyle görüştüm.Metioninden kısıtlı diet önerdi.ve coraspin100,folik asit,becozym c fort,cleaxan 0,2 gebe kalınca başlayacagım.sevgili şen içerik olarak aynı olmasına ragmwn siz coraspin 100 geçiniz.sevgilerimle.

sevgili şen,
canım bende normal çocuk aspirinin midede çözüldüğünü o yüzden uzun süreli kullanımda mide sorunları yaşatabileceğini okumuştum internetten. bunun yanında coraspirin ise bağırsakta çözüldüğü için bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyor. etkinlik açısından düşünürsen bir farkları yok. aynı sorunu bir ara bende yaşamıştım ve şu anda coraspirin kullanıyorum.

sevgili arev,
metioninden fakir diyeti internetten başka birinden daha duymuştum. zannedersem bizim durumumuzda dikkat edilmesi gereken bir konu. ben çok sıkı olmasada elimdeki listedekilerden uzak durmaya çalışıyorum faydası olur diye. Bu arada tedavi sürecinin belli olmasına sevindim. umarım en kısa zamanda olumlu sonuç alır güzel haberlerini bizlerle paylaşırsın.

meraba herkese!
yazılarınızı takip ediyorum umarım herşey yolunda gider bu tedavi süreci hızla geçer , hepinizin bebek sahibi olduğunuzu okuruz bir an evel...
bir de ayşe sen yazında bir listeden bahsetmişsin rica etsem onu burda paylaşabilirmisin genel olarak ...

sevgili arev ve ayşe, aspirinle ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. yarından itibaren coraspine geçeyim, bu güne kadar çocuk aspirini kullanmıştım.
arev, canım tedavi sürecinin başlamasına çok sevindim, hayırlı haberlerini bekliyoruz. son istediği tahlil sonuçlarına göre mi belirledi sinan bey ilaçlarınızı? merak ettim. bir de sinan beye devam etme kararı aldınız sanırım değil mi?
sevgiler.

sevgili tkp, öncelikle iyi dileklerin için teşekkürler, metioninden fakir diyetle ilgili daha önce okuduğum liste şöyle:
*kurubaklagillerden sadece mercimek ve kurufasulye serbest.
*beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri yasak. o da sadece günde 2 kibrit kutusu büyüklüğünde serbest.
*süt günde 2 çay bardağı
*yoğurt günde 2 çay bardağı
*ekmek öğünde 2 ince dilim
*pilav yada makarna öğünlerde 2 yemek kaşığını geçmeyecek.
*kuruyemişler yasak
*günde bir köfte büyüklüğünde et yada köfte yada 1 yumurta fazlası yok üçünden biri tercih edilecek.
*sakatatlar,işkembe,böbrek v.b. yasak
*salam sosis sucuk pastırma yasak
*balık ve deniz ürünleri yasak
*sarımsak yasak
*soya fasulyesi yasak

bende kendimce uygulamaya çalışıyorum ama balık ve kuruyemişi bırakamıyorum bir türlü. bakalım doktorumla tekrar görüştüğümde soracağım diyet konusunu.
arkadaşlar bu konuda fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim, benim yazdıklarım dışında başka hangi besinler yasak biliyorsanız paylaşalım.
sevgiler

Son düzenleme:
sevgili şen,
canım benim ulaştığım listede aynı senin yazdıkların var. bende başka bir siteden bizimle aynı sorunu yaşayan başka birisinin yazdıklarından öğrenmiştim. fakrklı birşey yok. fakat ben çok dikkat edemiyorum burada yazanlara. sinan bey banada önerirse tabi daha çok dikkat ederim.

arkadaşlar,
bir konuda daha fikrinizi sormak istiyorum. benim ikinci düşüğümde yapılan kürtajdan sonra özellikle adet kanamalarımda azalma oldu. önceden 4-5 gün iken şimdi 2 günde bitiyor ve miktar olarakta çok azaldı. aslında korkuyorum birde yapışıklık falan oluşmuşsa diye. doktoruma bunu söylediğimde önemli değil demişti. tabi sinan hocayada gidince söyleyeceğim bakalım o ne diyecek.
sizlerin nasıl oldu merak ediyorum böyle bir azalma hissettiniz mi. acaba benmi fazla abartıyorum.
Sevgili Ayşe 0607 ;

Ben de seninle aynı sorunu yaşadım. O yüzden yazmak istedim.

Benim rahim filmim geçirdiğim düşüklerden sonra rahmin durumunu görmek için istendi. Çünkü hemen her kürtajdan sonra rahimde yapışıklıklar meydana geliyor ve eğer döllenen embriyo bu yapışık alana tutunursa düşüklere yol açıyor. yani her türlü sorun çözülmüş olsa bile bebeğin yerleşeceği alan yani rahim uygun değilse hiçbir anlamı yokmuş.

Benim adet dönemim 4-5 gün sürmekte iken kürtajdan sonra seninki gibi 2 güne düşmüştü , miktar olark da çok azalmıştı. Ben vücut ritmim bozuldu herhalde diye düşünüyordum. Buradaki doktorlar da ultrasondan bakıp bir sorun olmadığını söylüyorlardı.

Daha sonra Ankaradan Timur Gürgan hocaya gittim. Benden başka tetkiklerle birlikte rahim filmi istedi . Fakat ben rahim filmiyle ilgili şehir efsaneleri yüzünden , korktum ve filmi çektiremeden Timur Beye ikinci randevuma gittim. Bana mutlaka rahim filmi görmesi gerektiğini söyleyince çektirdim.

İyi ki çektirmişim , çünkü filmden rahimde yapışıklıklar olduğu tespit edildi. Yapışıklığın en önemli belirtisi adet kanamasında azalma Ayşecim.

Lütfü beye gittiğimde de rahim filmi görmek istediğini söyledi. Ben de çekilen filmimi gösterdim. Önemli bir nokta ; yapışıklık ultrasonla tespit edilemiyor , rahim filminde belli oluyor. Rahim yüzeyine ilaçlı su enjekte ediliyor, rahmin tamamına dağılıp dağılmadığına bakılıyor, filmde dağılmamış görülen alanlarda yapışıklık var demektir. Rahim filmi çok önemli çünkü rahmin yapısını , tüplerin durumunu ( tıkalı mı değil mi ) , yapışıklıkları ayrıntılı gösteriyor. Ayrıca rahim filmi gebe kalma şansını çok büyük oranda arttırıyormuş çünkü , enjekte edilen basınçlı su tüpleri açabiliyormuş . Rahim filminden sonra hamile kalan çok fazla kimse varmış. Histereskopide de bu yapışıklıklar cerrahi olarak açılmaya çalışıyor. Yani arkadaşlar bu işi şöyle düşünebiliriz. Gebelik için önce altyapıyı , yani bebeğin yerleşeceği alan olan rahmi uygun hale getirmek lazım.

Şu an ben yapışıklıklarla ilgili sorunumu çözmeye çalışıyorum. Ocak ayında Lütfü bey histereskopi uyguladı , 8 hafta sonra tekrar görmek istediğini söyledi.( 14 Nisanda tekrar gidiyorum ) Rahmin uygun yapıda olduğunu görürse gebeliğe izin verebileceğini söyledi.Ayşecim , yapışıklık da bir düşük nedeni , o yüzden umarım öyle bir sorunun yoktur ama tedbir olarak film çektirip tedbirini almanı tavsiye derim. Ayrıntılı bilgi için internetten bak : Asherman Sendromu.. Görüşmek üzere , Çok sevgiler...

Sevgili arkadaşlar ;

İyi ki birbirimizi bulduk . İnsanın kendisini anlayanlarla birlikte olması çok rahatlatıcı.

Ben rahatsızlığımızın çok yaygın olduğunu bilmiyordum. Etrafımda aynı dertten muzdarip hiç kimse yok. Arkadaşlarım gebelikle ilgili sorunlarımı sorduklarında "ben homozigotmuşum " o yüzden tedavi sürecindeyim dediğimde , baştan aşağı süzüp anlamlı anlamlı bakıyorlar , o da ne demek diyorlardı . ( herhalde homozigotum deyince yanlış cinsel tercih içinde olduğumu falan düşünüyorlardı ) Şaka bir yana , gerçekten bu forumdan çok şey öğrendim ben . Bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler..

Şimdi ben de yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Zaten kafamız az karışıktı ya , buyrun biraz daha karışsın...

Konumuz "reprodüktif immünoloji " .. Geçenlerde bir sağlık programında tekrarlayan düşükler konusu işleniyordu .Orada , reprodüktif immünolojinin tekrarlayan düşüklerin araştırmasını yapan bir dal olduğu söylendi. Ben de kısa mesajla bir soru göndermiştim. Daha sonra bana telefonla döndüler. Ankaradan bir klinikten bir doktor , hasta özgeçmişimi dinledikten sonra , benim durumumdaki hastanın reprodüktif immünoloji araştırması da yapmasının yararlı olacağını söyledi. Bize yapılan tetkikler arasında bağışıklıkla ilgili bir tetkik yoktu sanırım. Yöntem olarak kan tahlili veriliyormuş ve sonunda düşüğe neden olan sorun kesin olarak tespit ediliyormuş. ( Bizimki gibi pıhtılaşma sorunu olabilir , genetik sorunlar ya da bağışıklık sistemine ait sorunlar ) Ve iğne tedavisi yoluyla sorun gideriliyormuş. Bu tedavi Türkiyede birkaç yerde yapılıyormuş.

Bilemiyorum arkadaşlar ..Biraz üzerinde düşünmeye karar verdim. Eşim ticari amaçlı olabileceğini Lütfü Beyin böyle birşeyden bahsetmediğini , gerekli olsaydı isteyeceğini söyledi. Nisanda gittiğimizde Lütfü Beye sorarız gerekli görürse yaptırırız dedi.

Bilgilerinize sunayım dedim. Bu konuda bilgisi , görüşü olan varsa yazsın lütfen.

Herkese sevgiler...

sevgili papatyasüreyya
canım ilgilendiğin için çok teşekkürler. aslında bu adet kanamaları kabusum oldu bu günlerde. söylediğin konuyu bende araştırdım ve yapışıklık olmasından şüpheleniyorum. gazide doktoruma söylediğimde önemli değil zamanla düzelir demişti fakat 6 ay geçmesine rağmen düzelmedi. sinan hoca rahim filmi ister umarım çektirip anlarım bende ne olup bittiğini. neyse nisanın 9 una az kaldı ya sabır demekten başka birşey gelmiyor şu an elimden.

arkadasim ben degil ama benim arkadasimda vardi.oda iki dusukten sonra bir suru testler sonucu ortaya cikti.hamile kalinca hergun bir igne vardi,gobeginden onu yapiyordu.sanirim bu igneye hamile kalinca baslaniyodu.ondan oncede aspirin kullaniyodu hergun.cok sukur hamile kaldi,ignelerini duzenli yapti ve simdi 1 yasinda cok tatli bir oglu var.emiin sende gerekli tedaviyi uygulayinca saglikli bi bebege kavusacaksin ,endise etme yani...sevgilerrr.....

sevgili arkadaşlar,diet sevgili şen nin bahsettigi gibi ancak kahve,sarımsak,bezelye,balık,bronkoli,kesinlikle yasak.hepinizi öpüyorum....ve çikolata....

Sevgili Şen , ayşe0607, arev74 ;

Şencim seninle , hamile kaldığımızda iğneyi hangi doz kullanacağımızı konuşmuştuk hatırlarsan.Bir hematologdan yardım alsak mı diye düşünüyorduk.

Forumda daha önce yazan Figenn arkadaşımıza özel mesaj yazmıştım. Bizimle aynı sorunu paylaşıyor. Onun maşallah sağlıklı bir bebeği varmış şu anda. Aynı şehirde olduğumuz için doktorunu ve tedavi yöntemini öğrenmek için yazmıştım. O da sağolsun bana döndü. Önemli tavsiyelerde bulundu. Sizinle paylaşmak istiyorum.

Figenn , şu anda Almanyada. Tedavi sürecini Almanyada geçirmiş . Bana öncelikle iyi bir kan doktoru ( hematolog ) bulmalısın hamile kalmadan önce dedi. İğnelerin dozunun önemli olduğunu söyledi. Bebeğin gelişimini kadın doğum doktoru çok iyi takip etmeli diyor. Ayda bir-iki kez değil 2-3 defa kadın-doğum doktoruna gitmelisin diyor. Aynı şekilde hematoloğun düzenli takip etmesi gerekir diyor. Figenn başlangıçta ayda bir iğne kullanıyormuş . Hematolog 5. ayda , ayda 2 iğneye çıkarmış. ( Tabii Figenn'in durumuyla alakalı olmalı, annenin ve bebeğin durumuna göre ayarlacaktır sanırım ) Bir de sigara kullanıyorsan hemen bırakmalısın dedi.( Ben zaten kullanmadığım gibi sigaraya tahammül bile edemem. )

Yani umarım hayırlısıyla hamile kalırsak , bir hematolağa gitmek şart oldu artık. Ben bulunduğum şehirde şimdiden araştırmasını yapıyorum. Tıp Fakültesi hastanesinden bir hematoloğa giderim herhalde diye düşünüyorum.

Taze bilgiler , tavsiyeler alırsam paylaşırım . Bol şanslar , sevgiler..

meraba arkadaşlar,bahsedilen bu diyet sadece hamilelik dönemi için mi,yoksa bu hastalığa sahip herkesin uygulayacağı bir diyet mi?cevaplayabilecek biri olursa sevinirim

merhaba arkadaşlar,
sevgili papatyasüreyya, canım verdiğin bilgiler için teşekkürler. bende hematolog konusunu ciddi olarak düşünüyorum ama bir türlü fırsat bulup gidemedim.bu ay uygun bir zamanda gitmek istiyorum, gidersem mutlaka burdan bildiririm. ayrıca, bende sigara kullanmıyorum, bu anlamda şanslıyız demekki.
iğneyi ilk 3 ay 2 tane kullanan duymuştum ama 5. aydan sonra iki iğne kullanan ilk defa duyuyorum, bu önemli. tabii dediğin gibi anne ve bebeğin durumuna göre hareket ediliyordur. umarım sorunsuz bir şekilde tamamlanır tedavi sürecimiz.
sevgiler.

Back