hosbulduk sevgili sen tam ne oldugunu bilmiyorum cunku ben gurbetteyim biraz dil sorunumuz var malum ama mthfr diye birsey yazmiyor sadece faktor II ve VIII heterozigot yazyordu
ama tahlilden emin olmak icin tekrarlandi simdi sonucu bekliyoruz ogrendigimden beri cok psikolojim bozuldu ne yapacagimi bilmiyorum sevgiyle kalin:sm_confused:
canım, benimde pıhtılaşmayla ilgili tahlillerim tekrar çalışıldı ama aynı sonuçları aldık, yine de allahtan ümit kesilmez, umarım ciddi bir sorunun yoktur. hemofili ile alakalı bir şey söylediler mi sana bilmiyorum ama faktör vııı heterozigotsan, öncelikle pıhtılaşma sorunun var ama bizimkinden biraz farklı seninki. aşağıdaki yazıyı bir oku, seni üzmek istemiyorum nolur yanlış anlama yardımcı olmak istiyorum sadece:1no2:
Hemofili kalıtsal geçen,sadece erkeklerde görülen bir kan hastalığıdır.Kanın pıhtılaşması için çeşitli pıhtılaşma faktörlerine ihtiyaç vardır.Bu faktörlerden biri eksik olduğu zaman kanın pıhtılaşma mekanizması bozulur ve durdurulamayan kanamalar meydana gelir.Bu pıhtılaşma faktörlerinden faktör VIII veya IX'un eksikliğine bağlı olarak gelişen kan hastalığına hemofili A(faktör VIII eksik)veya hemofili B(faktör IX eksik)denir.
Hemofili,X eşey kromozomu üzerinde çekinik (resesif) bir bozuk genin varlığına bağlıdır ve bununla sonraki kuşaklara aktarılır.Bozuk genin her iki X kromozomunda da bulunması,hastalığın dişilerde de ortaya çıkmasına yol açar.Ama bu durumda hasta ya ölü doğar ya da doğumdan kısa bir süre sonra ölür.Dişiler hiçbir hemofili belirtisi göstermeden yalnızca taşıyıcı olarak yaşamlarım sürdürürler .Erkekte hastalık hemofiliden sorumlu bozuk geni taşıyan X kromozomunun bulunmasıyla ortaya çıkar.Taşıyıcı anne ve sağlıklı babadan doğacak erkek çocukların hasta, kız çocukların taşıyıcı olma olasılığı yüzde 50'dir (A ve B). Hemofilili baba ve sağlıklı anneden doğacak erkek çocukların hepsi sağlıklı, kızların hepsi taşıyıcıdır (C ve D).
canım yine birşeyler bulursam bu konuda yazarım, bak hepimiz benzer sorunlarla karşı karşıyayız, ama hiç yılmıyoruz, bilgilerimizi ve en önemlisi ailelerimizle bile paylaşmadıklarımızı paylaşıp destek oluyoruz birbirimize güç veriyoruz, allah yardımcın olsun.
sevgiler.