Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkdşlar.bende geçtiğimiz eylül ayında 4 haftalık düşük yaptım.bebek oluşmamıştı daha. sonra düşük sebebi araştırıldı ve MTHFR 677 ve MTHFR 1298 heterozigot mutasyon çıktı.dr um gebelik öncesi 3 aylık ilaç tedavisi verdi.çinko B12 folikasit ve elevit.hamile kalıncada hergün iğne dedi.dr um çok iyi.güveniyorum ama burdada bu yazılanları okuyunca kafam çok karıştı.şükoyuda okudum.ona ulaşmak istedim ama ulaşamadım.bana fikir verirmisiniz arkdşlar....

ayrıca siteyi bi türlü çözemedim yaaa.çok karışık geldi bana.tekrar bu konuya ve bu sayfaya nasıl gircem.yardımcı olursanız sevinirim.

selam arkadaslar ben sizden faktor II hakkinda bilgi almak istiyom bu konuda bilgisi olan varsa lutfen yazarmisiniz sevgiyle kalin:sm_confused:

Merhabalar arkadaşlar ;
Sevgili Papatya Süreyya ve Ayşe 0607 ; benim problemim bağışıklık sistemiyle alakalı kan pıhtılaşması. Endişelenmenize gerek yok diye düşünüyorum çünkü ilk araştırdıkları sebepler arasında bağışıklık sistemi de oluyor.En azından benim öyle oldu. Ama dosyanızda Antikardiyolipin antikor IgM IgG , Anti TPO, Anti dsDNA , Antifosfolipit antikor , Antiparyetal antikor ,ANA, vb... testler varmı diye bakabilirsiniz. Aşıda tamamen bağışıklık sistemiyle alakalı diye biliyorum. Ama yinede doktorunuza sorarak içinizi rahatlatın derim . Sevgiler...

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar,
bir süredir giremiyorum, girince de yazdıklarınızı okuyup hemen kaçıyorum, bir yakınımın rahatsızlığı nedeniyle çok yoğunuz bu günlerde o nedenle ayşecim, papatyasüreyyacım, arevcim hepinizi öpüyorum ve uygun olduğum zaman araştırmalara devam canlarım...mormenekşeee sen nerelerdesin?
sevgili belizin belirttiği tahlillerin bazıları var bende, yapılmış.
sevgiler...

sevgili arev,
sinan bey için aldığım randevu yarın, eşimle konuştuk ve gitmeye karar verdik, fikrini almış oluruz diye düşündük. yalnız randevu için 15.30 demişlerdi ve bir gün önceden arayın demişlerdi, aradım bugün hoca burdaymış gelebilirsiniz dediler, ancak sinan bey 16.30 gibi başlar muayeneye erken gelmeyin dediler. ne yapsam? sen kaçta gitmiştin randevuya?
iyi çalışmalar.
sevgiler

Merhabalar Şen arkadaşım;
Sevgili arev74 e sorduğun soruya tecrubeli bir Sinan hoca hastası olarak cvp vermek istiyorum. Aynı gün için randevulu hastaların hepsine 3 yada 3,5 gibi bir saat verirler .Ben genelde o saatlerde orda bulunurum. Gider gitmez sekreterlerden giriş yaparsın, hastalar arasında geliş sırasına göre sıralama yaparlar.Yani erken gitmen menfaatine olur. Daha sonra hocanın gelmesini beklersin. Dedikleri gibi 1-1,5 saat sonra falan gelir genelde.Ertesi gün kan verdikten sonrada sonuç için gün alman gerekiyor. Değişmediyse sonuçlara çarşamba ve perşembe sabahları bakıyordu Sevgiler....

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Şencim ;

Sinan Beyle görüşmen bugündü galiba . Umarım güzel ve ümit verici geçer. Öğrendiklerini paylaşırsan seviniriz.

Bu arada Lütfü beyle bir daha görüşmen olmayacak mı ? Benim randevum 15 nisanda . Eğer aynı tarihe denk getirirsek , tanışmayı isterim.

Kendine iyi bak. Sevgiler...

merhaba papatyasüreyyacım, lütfü beyle devam edeceğiz canım ama daha önce almış olduğum randevum boşa gitmesin diye düşündüğümden gittik bugün.
sevgili arkadaşlar, merak ettiğinizi biliyorum, görüşme fena değildi ama öncelikle çok bekletiyor, sevgili arev ve belizin uyarılarına rağmen ben biraz erken gittim saat 14.30 gibi, öyle olduğu halde dosyam 5. sıradaydı, yani, muayene sıram 5'ti ve doktor 16.30 da geldi ve bana sıra geldiğinde saat 17.30 du...
sevgili arevden istediği tahlillerin hepsini benden de istedi,arevin daha önce yazdığı ilaçların aynısını bana da yazdı ve metioninden fakir diyet verdi, hep kendi konuşuyor karşısındakini çok fazla dinlemiyor, %70-75 sizin durumunuzdaki hastaların şansı var, üzülmenizi gerektiren bir durum yok diyor. ayrıca mesai bittiğinden tahlillerimi onaylatamadım, kan veremedim vs. yarın sabaha kaldı, ayrıca sonuç göstermek içinde tekrar randevu alınıyormuş ve sadece çarşamba- perşembe sabah 11-12 arası bakıyormuş sonuçlara...yarın sevgili ayşenin de randevusu var, ayşecim sende lütfen düşüncelerini paylaş muayene sonrası bizimle, benim biraz kafam karıştı da hekimler konusunda karar vermem lazım, eşim bugün biraz söylendi, birine karar ver ona gidelim diyor haklı olarak...
papatyasüreyyacım, lütfü bey bana gebelik düşünebilirsiniz demişti ve günün geçtikten sonra gel, şimdilik tekrar gelmene gerek yok demişti, o nedenle ne zaman giderim bilmiyorum ama birgün denk geliriz umarım orada.

sevgili arev, hoca folbiolü(5 mg) sadece haftanın iki günü al dedi(mesela pazartesi, cuma), bemixi sadece çarşamba günü al dedi ve aspirini gün aşırı(iki günde bir) bir defa( 80 mg.lık bebe aspirini diye tutturdu, yok deyince de coraspinin üst yüzeyinden bıçakla biraz kazı öyle yut) dedi. sana da öyle mi dedi canım ya benim baya kafam karıştı, bir de metioninden fakir diyet için konsültasyon yazdı gerek var mı sence diyetisyene gitmeye, ben biliyorum metioninden fakir diyeti, sen gitmişmiydin?
sevgiler

Son düzenleme:
sevgili şen,
görüşmenle ilgili düşüncelerini aktardığın için teşekkürler. canım evet yarında ben gideceğim ve büyük ihtimalle aynı sonuçları ve cevapları alacağım gibi gözüküyor bana. bakalım izlenimlerimi yarın akşam aktarırım size.

Sevgili Şencim;

Sinan bey farklı birşey söylememiş anladığım kadarıyla. Sinan beye ben de gitmek istemiştim. Randevu alamamıştım. Benim eşim de biraz söylenmişti o zaman. Araştırdık iyi bir hoca bulduk. Sürekli doktor değiştirme , çok pinpirikli olma birine karar ver demişti. ( Bir de ben önce hacettepeden timur gürgan a gitmiştim. Ondan sonra lütfü beye devam ettim. )
Bence eşlerimiz de biraz haklılar. İyi bir hematolog bulursak , Lütfü beyle bu işi rahat yürütürüz. Bir de Lütfü beyin özel muayenehanede olması çok büyük şans. Sinan beyde yoğunluktan ilgi de çok bölünür gibi geliyor bana . Bir de zaten bizim teşhisimiz kondu , tedavimiz de belli. Ben de seninle aynı ruh hali içindeyim , ama güvenilir ellerdeyiz , biraz rahat olmaya çalışıp birbirimiz için dua edelim Şencim. Kendine iyi bak, sevgiler...

merhaba arkadaşlar,
sonunda sinan hoca ile görüşebildim. şencim senin de belirttiğin gibi epey uzun bekleniyor. üç buçuk gibi hastanedeydim fakat hocayla görüştüğümde saat altı olmuştu. aslında bana da çok değişik bir şey söylemedi. hatta ilaçlar konusunda şu an aynen devam etmemi tahlil sonuçlarım çıkınca kendisinin yönlendireceğini söyledi. diyetin hiç lafı geçmedi. tanın konmuş zaten dedi. smear teti yaptı tekrardan, birde arev 74 ün söylediği kan tahlillerini istedi. hatta bazıları bende olmasına rağmen tekrar istedi. yarın sabah tahlilleri vereceğim. artık ne zaman sonuç çıkar bilmiyorum. bu aradaben kanama mikarımdaki azalmayı söyledim fakat onun hiç önemli olmadığını söyledi. bilmiyorum bu konuda da hala içim rahat değil.
sevgili şencim bence doktorların hepsi sonuçta aşağı yukarı bizler için aynı yolu çiziyorlar. şu an için bende kararsızım. hangi doktorla devam etmem gerektiğini bilmiyorum. fakat şuda bir gerçek ki sinan hocaya ulaşmak çok zor. hadi bu günler neyse de tekrar hamile kalınca en azından rahat iletişim kurabileceğimiz bir doktor doğru tercih olurdu herhalde.
görüşmek üzere

sevgili papatyasüreyya,
canım sana kürtajlarından sonra rahim filmini ne için istemişlerdi. sinan hocada önemli değil diyince çok kararsız kaldım.

sevgili papatyasüreyya, canım desteğin için teşekkürler, haklısın çok doktor değiştirince kafası karışıyor insanın. sinan hoca gerçekten işini bilen, alanında uzman bir hekim, sadece onunda görüşlerini almak istemiştim ama açıkçası tedavi önerisi( özellikle ilaç kullanımı konusunda) bir hayli kafamı karıştırdı, şimdi hangisini uygulayacağım konusunda, hangisinin doğru olacağı konusunda oldukça kararsızım...gerçi, akşam eşimle bir karar verdik, hocanın ekstra istediği tahliller en geç 1 hafta-10 gün içinde sonuçlanacak, sonuçları gösterip fikrini alırız diye düşünüyoruz. ancak ilaç kullanımı konusunda diğer iki hekimde aynı fikirde oldukları için onların tavsiyesine göre devam edeceğim ve yola lütfü beyle devam kararı aldık.

arevcim, bu söylediklerim seni olumsuz etkilemesin, devam kararını etkilemek istemiyorum sonuçta benim gibi ankarada oturmuyorsun ve birtakım fedakarlıklar yaparak geliyorsun ankaraya. sinan beye ulaşmak gerçekten zor ve önce folat metabolizmasını düzenlememiz lazım diyor benim gebeliik öncesi mekanizma düzenlemeye ayıracak zamanım kalmamış olabilir( gebelik şüphem var canım ). geçtiğimiz ay gebelik planlayabileceğimizi söylemişti önceki iki hekimde, ancak önce senin kendini hazır hissetmen önemli demişlerdi, 3-4 ay içinde düşün eğer hemen istemiyorsan demişlerdi,kararsızdık ve korunmaya devam etmiştik ve ayrıca bir yakınımın rahatsızlığı nedeniyle ailem geçen ay bir süre bende kaldı ve tam da benim yumurtlama günümden bir gün önce gittiler, veeee işte yumurtlama günü ve bir gün sonrası korunmadıkyerimseniben
açıkçası hiç umudum yoktu, sadece iki gün korunmadık ve bu ay olmaz diye düşünüyordum yine de sinan beye gitmeden bir tahlil yaptırayım dedim, adetime 6 gün kala pazar günü kan tahlili yaptırdım, 7.54 çıktı, oradaki doktor sonucu şu anda kesin bişi söylemek zor ama adetine daha zaman varsa gebe de alabilirsin dedi, benim kürtajdan sonra yaptırdığım bhcg ler hep 0.5- 0.1 vs. sonra salı günü sinan beye gitmeden evde yapılan gebelik testlerinden yaptım ve ikinci çizgi silik de olsa çıktı, dün evde tekrar yaptım ikinci çizgi bir öncekinden daha koyu çıktı, kızlarrrr sanırım teyze oluyosunuz, tabii bunlara rağmen emin değilim, regl günüm yarın, hafta sonu da bekliyim kesin haberi veririmyerimseniben

sevgili beliz, nerelerdesin???
sende daha önceki yazılarında haşimoto troid olduğunu belirtmiştin yanılmıyorsam, sinan hoca ben kapıdan girer girmez yanındaki asistanlara işte tipik bir haşimotolu dedi, benim boynumdan hemen herkes anlıyor zaten troid sorunum olduğunu,bariz belli...bende evet troid sorunum var ama haşimoto değilim sadece hipotroidim var( haşimotonun paratroidle alakalı olduğunu biliyorum), ilaç kullanıyorum dedim, ilaç kullanmamın, farkında olmamın çok iyi olduğunu belirtti ama ısrarla haşimoto troidsin diye tutturdu oysa benim her ay düzenli tahlillerim var ve endokrine devam ediyorum neyse çok uzattım, senin haşimotonu kim tespit etti canım endokrin mi, yoksa sinan bey mi?
sevgiler

sevgili arkadaşlar,
iğneye başlama konusunda kaygılarım var, diğer iki hekim kalp atışlarını duyunca dedi ama sinan hoca bana gelmeyi bekleme gebe olduğunu anlar anlamaz başla 0.2 lik clexan a dedi. bir başka forumda bizim durumumuzdaki arkadaşların bir çoğu 3.-4. haftalar arası başlamış ve bu konuda ciddi uyarılarda bulunmuşlar erken başlamk gerk diye. dün eczaneye sordum 0.4-0.6 lık var elimizde ama istediğinizde getiririz dediler. bugün alayım diyorum, yarınıda bekleyip olmazsa hafta sonu yaptırırm.

ayşecim, görüşmenle ilgili bilgi için teşekkürler. diyetten neden bahsetmediğini anlamadım, belki sonuçlara göre karar verecektir. canım içini rahalatmak için istersen bi rahim filmi çektir ama filmden sonra yaklaşık 2-3 ay gebe kalmamalısın diye biliyorum, yine de araştırırsın ne kadar beklemen gerektiğini... ben de bu konuya çok takılmıştım biliyosun ama doktorların hepsi şu anda gereksiz olduğunu söyledi, beklemeyi göze alıyorsan, özel hastaneler veya tüp bebek merkezleri itiraz etmeden çekiyorlar diye biliyorum. doktor konusunda da haklısın canım, baştan beri hep söylüyorum doktora kolay ulaşabilmek bizim için çok önemli...
sevgilera.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…