• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili arev, çok oluyorum ama bişey daha sorucam canım. sinan bey, görüşme sonrası muayene etmek istediğini söyledi, ben hazırlanırken asistan kızlar gebelik şüphem olup olmadığını sordular bende durumu anlattım, o zaman hocamıza bir soralım dediler, çıktılar, fakat eşim onlar geldiğinde hocanın dışarıya çıktığını ve kızların da hocayı göremeyince hiçbirşey konuşmadan benim yanıma geri döndüklerini söyledi. kızlar yine de hazırlanmamı, doktor gelince onunla konuşmamı söylediler. doktor geldi ve beni yarım yamalak dinleyerek, bu ay gebe değilsindir, mthfr liler güç gebe kalır diyerek tam anlamadan başladı muayeneye, ben vaginal ultrason falan yapacak zannettim ancak o, serviksten materyal almaya başladı, ben daha 1 ay önce smear yaptırdığımı buna gerek olmadığını söylediğimde, işleme devam etti ve smear için değil başka birşey için aldığını söyledi ama ne için olduğunu söylemedi, sitolojik inceme vs. gibi birşeyler geveledi anlamadım. sana da sitolojik inceleme yapmıştı amaç nedir? biliyor musun? smeardan farkı ne ki?
sadece materyal aldı, başka bir muayene yapmadı, ultrason vs. fakat yöntemi biraz canımı yaktı, daha önceki hiçbir vaginal muayenemde böyle bir rahatsızlık hissetmemiştim. görüşme odasına geçtiğimizde, ben tekrar gebelik şüphemden bahsedince yapmış olduğu işlemin gebeliğe engel oluşturmayacağını, gebelik oluşsa bile şu an tüplerde hareket halinde olduğunu, rahme düşmemiş, yerleşmemiş olabileceğini,ancak adet dönemi civarında rahme yerleştiğini söyledi, ancak yaptığım tahlillere göre bhcg salgılanmaya başlamışki testlerde ikinci çizgi silikte olsa pozitif çıkıyor, bhcg bildiğim kadarıyla bebek rahme düşünce salgılanmaya başlıyor,üzülmemem gerektiğini söyledi ama öyleyse niçin hazırlanırken asistanlarını gebelik şüpheniz varsa hazırlanmayın dediler anlamadım, sana da aynı soruyu sormuşlar mıydı???
smear gebelikte de güvenli yapılabilen bir işlem biliyorum ama gebelik öncesi yaptırılması öneriliyor.birde önceden yaptırdığımda hiç birşey hissetmemiştim, bunda öyle olmadı, salı ve çarşamba hafif de olsa ağrım vardı, bugün geçti iyiyim. çok endişe ediyorum, eğer varsa; bebeğin tam yerleşmeye çalıştığı dönem olmalı doktora gittiğim gün, inşallah bir sorun teşkil etmez yapılann işlem.
vaktin olur da cevaplarsan sevinirim( bir de ilaç kullanımı konusunda sorum vardı) , yoğunsan uygun olduğunda cevaplarsın canım, sonuçta olan oldu zaten.
iyi çalışmalar
sevgiler.

Son düzenleme:
sevgili arkadaşlar, kaygılarımla umarım sizleri olumsuz etkilemiyorumdur, beni en iyi anlayabilecek sizlersiniz, birkaç kez üst üste düşük yaşayıca insan ister istemez endişe ediyor...hepinizi çok seviyorum, desteğiniz için sonsuz teşekkürler. öpüyorum yanaklarınızdan...

son bir şey... yazdıklarımdan kimse sinan hocayla ilgili olumsuz bir fikre kapılmasın, o gerçekten alanında uzman bir hekim, keşke bu kadar yoğun olmasaydı ve bize ayırabilecek daha fazla zamanı olabilseydi ve bizlerin yaşı da daha küçük ve zamanımız daha fazla olsaydı, inanın o zaman mutlaka ona devam ederdim. sadece bilmenizi istedim. sevgiler...

Günaydınlar Şencim,
Öncelikle seni tüm içtenliğimle tebrik ediyorum. Allah inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder. .Troid konusuna gelince benim teşhisimi hacettepe endokrinoloji de prof.Aydan hanım koydu. Hatta ben o zamana kadar Hipertroidi olduğumu biliyodum ve bunun için 6 ay ilaç kulladım .Haşimata troidin anlamı; vücutta troid bezine karşı savaşan antikorlar var. Bu antikorların etkisiyle zamanla hipotroide çevirebilir demişti.Benim t3 t4 tsh larım hep normal çıkıyor.Ama gebelik süresince artabilir diyorlar ve bunun için kadın doğumcunun paralelinde bir endokrinoloji uzmanınında takibi altında olmam gerekiyor. Sen troid için kime gidiyorsun? Sinan bey bununla ilgide tahlil istedimi peki? Sevgiler ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Şencim bu arada ben kendi durumumla alakalı nasıl bir yol izleyeceğim konusunda çok kararsızım yaa! Benim durumum için tedavi şuan dünyada bulunamamış ve her dr kendince deneme aşamasındaymış.Bu durumdan dolayı niye Ankaraya gidip geleyim diyorum boşu boşuna . Kendi haline bırakayım diyorum Ama ya sonra pişman olursam diyorum. Ben sürekli kortizon alıyorum ve gebeliktede alıcam bunun yanında birsürü ilaç iğne ve bunların bebeğe etkisi ne olucak düşünüp duruyorum. Allah hepimize yardım eder inşallah. Kendine çok iyi bak. Sevgiler...

Günaydınlar Şencim,
Öncelikle seni tüm içtenliğimle tebrik ediyorum. Allah inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder. .Troid konusuna gelince benim teşhisimi hacettepe endokrinoloji de prof.Aydan hanım koydu. Hatta ben o zamana kadar Hipertroidi olduğumu biliyodum ve bunun için 6 ay ilaç kulladım .Haşimata troidin anlamı; vücutta troid bezine karşı savaşan antikorlar var. Bu antikorların etkisiyle zamanla hipotroide çevirebilir demişti.Benim t3 t4 tsh larım hep normal çıkıyor.Ama gebelik süresince artabilir diyorlar ve bunun için kadın doğumcunun paralelinde bir endokrinoloji uzmanınında takibi altında olmam gerekiyor. Sen troid için kime gidiyorsun? Sinan bey bununla ilgide tahlil istedimi peki? Sevgiler ....

günaydın belizcim, troidimi ilk düşükten sonra ank.tıp.taki kadın doğumcum prof. feride söylemez yaptırdığı tahliller neticesinde tespit etti ve ank. tıp.endokrinoloji bölümüne konsültasyon yazdı. sadece tsh: 6.43 tü. troid usg çekildi, nodül yok, herhangi bir büyüme yok troidlerde. 7 aydır her ay sonunda tahlil yaptırıyorum, birinci düşükten sonraki tahlillerin hepsi normal aralıkta. aslında belli bir doktorum yok, endokrinin poliklinik bölümüne gitmiştim, kadın doğumcumdan endokrinci önerisi istediğimde gerek yok, sadece poliklinikte ilaç dozunu ayarlat yeter demişti, 1/4 levotiron kullanıyorum

Şencim daha önceki testlerinde Anti-TPO ve anti-tiroglobuline bakılmışmı?

canım, sinan bey bununla ilgili tahlil istedi. daha önce bir kaç defa söylediğin bu testlere bakıldı ve normal aralıkta çıktı, sadece tsh yüksek çıkıyordu o da ilaç kullanmaya başlamamla birlikte normal aralığa geldi.

Şencim bu arada ben kendi durumumla alakalı nasıl bir yol izleyeceğim konusunda çok kararsızım yaa! Benim durumum için tedavi şuan dünyada bulunamamış ve her dr kendince deneme aşamasındaymış.Bu durumdan dolayı niye Ankaraya gidip geleyim diyorum boşu boşuna . Kendi haline bırakayım diyorum Ama ya sonra pişman olursam diyorum. Ben sürekli kortizon alıyorum ve gebeliktede alıcam bunun yanında birsürü ilaç iğne ve bunların bebeğe etkisi ne olucak düşünüp duruyorum. Allah hepimize yardım eder inşallah. Kendine çok iyi bak. Sevgiler...

belizcim aslında hepimiz aynı durumdayız,
sinan bey, uygulanan tedaviler rutin ama doktorların da kafası karışık aslında araştırma aşamasında henüz sizlerin durumu diyor. yani, biraz deneme- yanılma yapılıyor üzerimizde diye düşünüyorum. ilaç konusunda aynı fikirdeyim seninle ama denemekten başka çaremiz yok ve haklısın bebeğe nasıl etkisi olacak bilmiyoruz, umarım hiç sorunsuz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize. bence de biraz kendi haline bırak bakalım, çok da uzatma arayı tabii, güzel gelişmelerini bekliycem. bi gelişme olmazsa tekrar gel ankaraya bir de lütfü beyi denemeni tavsiye ediyorum. iletişimimizi koparmayalım canım.

belizcim sen troid hekiminden memnunmuydun? özel muayenehanesi var mı varsa yazar mısın?
aslında bir hekim belirleyip, kadın doğumcuyla paralel gitme fikrine katılıyorum. bir de sinan bey ilaçlarını nasıl kullanmanı söylemişti? bana pztesi ve cuma folbiol, iki günde bir babyprin, çarşamba becozyme gebe kaldığını anladığın anda 0.2 lik clexane iğne günde bir dedi. diğer doktorlarım günde bir coraspin, bir folbiol demişlerdi, tabii her sabah levotiron da alıyorum.demir eksikliği nedeniyle bir de her gün gyno ferrro sanol kullanıyorum.
sen de kendine iyi bak canım. sevgiler

Şencim Aydan hanımın kızılayda muayenehanesi var , çok tecrubeli bir bayan gibi geldi bana , bir kere gittim , hastalarıyla çok yakından ilgieniyo yaklaşık 1,5 - 2 saat falan ayırıyor her hastaya, bekleyen hastalarda çok memnun olduklarını söylüyorlardı. Zaten her gün 3-4 hasta alıyormuş. Ayrıca bana haşimato troidin gebeliğe engel olmadığını savunduğunu söylemişti. Senin duyduğun başka endokrinolog varmı ? Bencede iletişimi koparmayalım arkadaşım sevgiler....

belizcim sen troid hekiminden memnunmuydun? özel muayenehanesi var mı varsa yazar mısın?
aslında bir hekim belirleyip, kadın doğumcuyla paralel gitme fikrine katılıyorum. bir de sinan bey ilaçlarını nasıl kullanmanı söylemişti? bana pztesi ve cuma folbiol, iki günde bir babyprin, çarşamba becozyme gebe kaldığını anladığın anda 0.2 lik clexane iğne günde bir dedi. diğer doktorlarım günde bir coraspin, bir folbiol demişlerdi, tabii her sabah levotiron da alıyorum.demir eksikliği nedeniyle bir de her gün gyno ferrro sanol kullanıyorum.
sen de kendine iyi bak canım. sevgiler[/QUOT

Şencim; Bana babyprin, folbiol ,becozyme günde bir vermişti Gebe olduğunu öğrenir öğrenmezde iğneye başla dedi . Yanlız benim midemi etkileyen antikorlar da var ve bunlar B12 eksikliğine neden oluyormuş o yüzden becozyme 'i bana günde bir vermiş olabilir. Yanlız burda birde Yrd.Doç a gittim oda folik asit vermedi bol bol yeşillik ye dedi. :sm_confused:

sevgili papatyasüreyya,
canım sana kürtajlarından sonra rahim filmini ne için istemişlerdi. sinan hocada önemli değil diyince çok kararsız kaldım.
Sevgili Ayşecim ;

Rahim filmini benden hacettepeden timur gürgan hoca istedi. Düşüklerden sonra adet kanama miktarında azalma olmuştu, belirtmiştim bu durumu. Daha önce ayrıntılı yazmıştım galiba. Rahim filmi bence çok faydalı . Çünkü rahmin durumunu ayrıntılı gösteriyor. Kürtajdan sonra yapışıklık oluşabiliyor biliyorsun , ben şu an o sorunumu çözmeye çalışıyorum. Film çektirmeseydim yapışıklık görülmeyecekti. Hamile kaldığında embriyo yapışık bölgeye tutunursa düşük oluyormuş canım ( ya da erken doğum Allah korusun ) Bir de yapışıklık eğer tüplerin önünde oluşmuşsa hamile kalmaya engel oluyor . Rahmin yapısında bir anomali varsa o da rahim filminde belli oluyor. Mesela benim üst kısımda hafif perdelenme varmış , histereskopiyle açıldı. Normal bir şekilde hamile kalabiliyorum , ultrasonda da bu bahsettiğim problemler gözlenemiyor. O yüzden doktorum istemese ( ki burdaki doktorların hiçbiri istemedi - ama Timur hocayla lütfü bey ısrarla istedi ) film çektirmeyecektim , Allah korusun belki gene sorun yaşayacaktım. Bilemiyorum tabii.

Ayşecim için rahat değilse hemen bir film çektir. Ben anestezi altında çektirdim. Çok basit bir işlem. Çektirmeden önce çok gerilmiştim. Hatta korkudan uzun süre çektiremedim. Ama inan hiç zor bi işlem değil , hiçbir acı duymayacaksın ( anesteziyle olursa ) ki benim ağrı eşiğim de düşüktür. İşlemden sonra otururken filan hafif ağrılar duyuyorsun , kas ezilmesi duygusu gibi , çok önemli değil.

Umarım tatmin edici bilgi verebilmişimdir. Endişenlenmeni gerektiren bir durum yok bence. Sevgiler..

sevgili şen,benim tahlillerimde actıve protein-c rezistansı düşük oldugu için hamileligi ögrenir ögrenmez başla dedi.yani ben hamile degil iken bile pıhtı problemim var.umarım hamilelik vardır ve yapılan işlem zarar vermemiştir.yapılan tetkik sitolojik bir çalışma ve kanser açısından yapılıyor.tarama niteliginde oraya gelen tüm hastalardan yapılıyor.diet önemli çünkü bizim amino asit metabolizmamızda bir problem var ve fazlası pıhtılaşmada olumsuzluklara yol açıyor.eger ister isen ben buraya tümünü dikte ederim.hamile kalmadan önce yaklaşık 3 ay düzenli folik asit almamız lazım çünkü bizim durumumuzdaki hamileliklerde NTDolma ihtimali daha yüksek.umarım faydalı olmuşumdur.hepinizi öpüyorum.saygılarımla

sevgili papatyasüreyya,
canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. inan bu konuda o kadar kararsız kaldımki. gittiğim doktorların hiçbiride istemeyince iyce arttı kararsızlığım. şu an verdiğim tahlillerin sonuçlarını almayı bekliyorum. onları öğrenince tekrar soracağım sinan hocaya. ona göre tekrar değerlendiririm artık.

sevgili şen,
bebek haberine çok sevindim inan. umarım gerçektir ve herşey yolundadır. darısı bizlere inşallah. canım sinan hoca dediğin gibi benide muayene etti ve önden sormadılar bile hamile olup olmadığımı. çok önemli bir durum olsaydı mutlaka sorarlardı herhalde. bu arada tahliller en geç on gün içinde çıkacak bende 24 nisana sonuç gösterme randevusu aldım. aynı tarihlerde orda olursak tanışmayıda isterim seninle. tekrar kutluyorum ve çok öpüyorum. kendine çok dikkat et, moralini yüksek tut.

sevgili şen,benim tahlillerimde actıve protein-c rezistansı düşük oldugu için hamileligi ögrenir ögrenmez başla dedi.yani ben hamile degil iken bile pıhtı problemim var.umarım hamilelik vardır ve yapılan işlem zarar vermemiştir.yapılan tetkik sitolojik bir çalışma ve kanser açısından yapılıyor.tarama niteliginde oraya gelen tüm hastalardan yapılıyor.diet önemli çünkü bizim amino asit metabolizmamızda bir problem var ve fazlası pıhtılaşmada olumsuzluklara yol açıyor.eger ister isen ben buraya tümünü dikte ederim.hamile kalmadan önce yaklaşık 3 ay düzenli folik asit almamız lazım çünkü bizim durumumuzdaki hamileliklerde NTDolma ihtimali daha yüksek.umarım faydalı olmuşumdur.hepinizi öpüyorum.saygılarımla

sevgili arev, bilgiler için teşekkürler. diyet içinde yarın diyetisyenden randevu aldım(hacettepede) gidicem, sen yazmak için uğraşma canım nasılsa gidicem alırım oradan, sağol yine de... active protein-c rezistansım benimde düşük zaten o düşük çıkınca faktör v e bakılmıştı, active protein-c düşük çıkınca, faktör v te de sorun çıkıyor ve asıl pıhtılaşmaya eğilimi artıran faktörlerde bunlar zaten diye biliyorum, yarını da bekleyip regl olmazsam başlıycam iğneye. bir de ilaç kullanma konusunda bi öneride bulundu mu sinan hoca sana, aspirini, folbiolü, bemixi farklı günlerde ve aralıklarla farklı günler almak beni biraz korkutuyor, içinde bulunduğum durumda risk almak istemiyorum artık, daha önce sevgili belize de her birini günde bir olacak şekilde kullandırmış, sen ne aralıkta alıyorsun?
kendine çook iyi bak.
sevgiler.

sevgili şen,
bebek haberine çok sevindim inan. umarım gerçektir ve herşey yolundadır. darısı bizlere inşallah. canım sinan hoca dediğin gibi benide muayene etti ve önden sormadılar bile hamile olup olmadığımı. çok önemli bir durum olsaydı mutlaka sorarlardı herhalde. bu arada tahliller en geç on gün içinde çıkacak bende 24 nisana sonuç gösterme randevusu aldım. aynı tarihlerde orda olursak tanışmayıda isterim seninle. tekrar kutluyorum ve çok öpüyorum. kendine çok dikkat et, moralini yüksek tut.

ayşecim, inşallah yanılmıyorumdur canım, darısı tabiiki başınıza...cevabın biraz daha rahatlattı beni canım ama sekreterlikte giriş yapılırken gebe olup olmadığımız soruluyor ya, sen orada olmadığını belirttiysen o nedenle sormamıştır asistanlar belki de. yine de şu anda bir ağrım, kanamam filan yok çok şükür, sanırım bir sorun yok. ben sonuç randevusu almadım henüz, telefonle alırsınız demişti sinan hoca, yarın diyetisyene gidicem hacettepeye, bende 24 nisana almaya çalışayım ama sen bugün mü aldın randevunu canım, geç kalmış olabilirim o güne vermeyebilirler yine de bi şansımı denerim ve bende çok isterim tanışmayı...iyi dileklerin için teşekkürler canım. sevgiyle kal...

Şencim Aydan hanımın kızılayda muayenehanesi var , çok tecrubeli bir bayan gibi geldi bana , bir kere gittim , hastalarıyla çok yakından ilgieniyo yaklaşık 1,5 - 2 saat falan ayırıyor her hastaya, bekleyen hastalarda çok memnun olduklarını söylüyorlardı. Zaten her gün 3-4 hasta alıyormuş. Ayrıca bana haşimato troidin gebeliğe engel olmadığını savunduğunu söylemişti. Senin duyduğun başka endokrinolog varmı ? Bencede iletişimi koparmayalım arkadaşım sevgiler....

belizcim, bilgi için teşekkürler. benim ilk kadın-doğumcum bir endokrinolog önermişti ama henüz gitmedim, prof. dr. nilgün başkal, atakule civarında muayenehanesi varmış ama tam adresini bilmiyorum. bi bakalım haftaya birini belirleyip gitmek istiyorum, burdan bildiririm.ayrıca, ilaç konusunda bilgi içinde sağol.
sevgiler...

sevgili şen benim faktör v te bir problemim yok.ilaçları sizin gibi kullanmamı istedi ancak ben genetik uzmanının verdigi listeye devam ediyorum.zaten hamile kalırsam Gaziantep Tıp Fakültesindeki bir doktor hanım ile tedaviye devam edecegim.Ankara ya gidip gelmek beni çok yıprattı.ve hamileligimide riske atmak iatemiyorum.hepinizi öpüyorum.

Back