Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

teşekkürler ırmak

şuko arkadaşım bana yazarsan sevinirim zira deliricem okadar çok dr a gittimki kimi mutlaka iğne olmalısın yoksa ölü doğum yaparsın diyor kimi kesinlikle iğneye gerek yok 100 mg asprin işini görür düyor pazar günü gebelik testi yaptırıcam ama iğne konusunda hala kararsızım tercihimi yapıp ona göre dr a gidicem yani iğne tercih edersem iğne öneren dr a gidicem test sonuçlarım yukarıda seninkiyle aynımı sen neler yaptırn nasıl atlattın lütfen yaz olurmu...

sevgili arev74,
sinan beyle görüşmenin iyi geçmesine sevindim.gelişmeleri merakla ve umutla bekliyorum, en kısa zamanda güzel haberler vermeniz dileğiyle...
sevgiler

sevgili arev74,
verdiğin bilgiler için teşekkürler, hafta içi dahiliye hekimimle de görüştüm o da aynı fikirde, hepatit tahlillerimi tekrarladık, halen negatif, aşı olayını biraz erteleme kararı aldık bebek düşüncesi sebebiyle.msn adresim var ama buradan verebiliyormuyuz bilmiyorum:sm_confused:
hoşçakal

sevgili ırmak,
gelişmeleri paylaştığın için teşekkürler canım. herşey yolunda gider ve en kısa zamanda bizlere güzel haberler verirsin umarım.
sevgiyle kal

sevgili bade, bende de mthfr homozigot ve faktör v leiden heterozigot mutasyon mevcut, bir de faktörv'e bağlı olarak aktive protein c eksikliği. bu konuda çok araştırma yaptım. aslında pıhtılaşmayı yapan faktör v, protein c ve protein s eksikliği; öncelikle bunlara ve yanısıra protrombin, homosistein seviyelerine bakıyorlar. faktör v homozigot mutasyon ve homosistein seviyen yüksekse(bildiğim kadarıyla 10 ve üzeri) heparin iğneleri ile kandaki pıhtılaşmayı önlüyorlar(+aspirin). faktör v heterozigot olanlarda ise iğne tedavisi tartışmalı, şüko adlı arkadaşla ilgili yazıların hemen hepsini okudum ben; o da benim gibi faktör v heterozigot mutasyona sahipmiş ve iğne tedavisi denenmiş iki bebeğini bu nedenle kaybettiğini belirtmiş, en son tedavisinde sadece aspirin denenmiş ve olumlu sonuçlanmış, sanırım yakın zamanda doğum yapmış olmalı.
mthfr' ye gelince, homozigotta olsa heterozigotta olsa tek başına pıhtılaşmaya sebep olmuyor, heterozigotsanız düşük doz folik asit, homozigotsanız yüksek doz folik asit kullanmak yeterli oluyor tedavi için.ancakkk; mthfr>> faktör v, protein c eksikliği, protein s eksikliğinden biri ile aynı anda mevcutsa o zaman pıhtılaşmanın artmasına neden oluyor.
şüko arkadaşımızın bildiğim kadarıyla sadece faktör v heterozigot, bu nedenle aspirin yeterli olmuş olabilir.
benimde faktör v heterozigot ama aynı zamanda mthfr homozigot bu nedenle iğne önerdi gittiğim iki prof.da. sizde faktör vııı heterozigot, açıkcası faktör vııı hakkında bir fikrim yok onu bir araştırın derim, eğer pıhtılaşmaya sebeb olan bir şeyse mthfr ile aynı anda mevcut olduğundan iğne gerekebilir diye düşünüyorum, tabii burada benzer sorunlarımızdan bahsetsekte ayrıntılarda ayrılabiliyoruz, bu nedenle en doğru kararı hekiminiz verecektir. ikna olmak için çekinmeden endişe ettiğiniz bütün soruları sorun hekiminize, size güven verene devam edin,konuyla ilgili dökümanları bir tarayın vaktiniz varsa, naçizane fikrim...bir de iyi bir üniversite hastanesinin kadın-doğum bölümünde maternal fetal tıp( yüksek riskli gebelikler) bölümüne gitmenizi tavsiye ederim, bu konuyla ilgili en doğru kararı onlar veriyor diye düşünüyorum, normal jinekologlar bu hastalıkta rutin aspirin+iğne uyguluyorlar ki açıkcası bilinçli yapmadıklarını düşünüyorum.
bu arada gebelik testi sonucunu merakla bekliyoruz.
herşey gönlünüzce olsun

Son düzenleme:
sevgili ayşe ,muayene etti.ve bir tahlilde pozitiflik bekledigini söyledi.istedigi tetkikler sonucu tedavi protokolu uygulayacagını söyledi canım.umarım seninkide iyi geçer canım.

sevgili arev74, sakıncası yoksa ek olarak hangi tahlilleri istedi sinan bey? pozitiflik beklediği tahlil pıhtılaşmaya ilişkin birşey mi? tahlil sonuçların çıktı mı? ve son soru>>tekrar ne zaman geliyorsun ankaraya? ben de 8 nisana almıştım sinan beyden randevu, gidip gitmemekte kararsızım, siz de ek tetkikler istedi deyince merak ettim:uhm:
sevgilera.s.

şen

teşekkürler
öncelikle testim negatif çıktı malesef.
iğneye gelince ünv prof biri iğne diyor biri gerek yok diyor özel drlarada gittim zaten kendi dr umda özelde riskli gebelikler docenti durum aynı bir tutar yok yani kararı ben vericem iğneye karar verirsem iğne oneren dr a gidicem yok aksi ise iğne önermeyen dra gidicem.
tahlil sonuçlarımı yazıyorum bir fikir vermeni bekliyorum sen benim yerimde olsan iğne olurmuydun olmazmıydın lütfen cevap yazmaktan kaçınma yanni neticede buna karar vermek için daha çok araştırma soruşturma yapıcam seninde fikrini merak ediyoru.
ayrıca benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa lütfen sizde yazın yada fikri olanlar.

Hastada, MTHFR C677T geninde homozigot mutasyon saptanmıştır.
Factor XIII V34L ve B-FİBRİNOGEN -455 G>A genlerinde heterozigot mutasyon saptanmıştır.
ACE Ins/Del genotopi ve PAI 5G/5G genotipi saptanmıştır.
APO E alleli 3/3 olarak bulunmuştur.

homosistein: 8.95 normal
kardiyoplipin IgG: Negatif
kardiyoplipin IgM: Negatif
protombin zamanı normal
protein C ve S normal
Aptt normal
Inr normal

Son düzenleme:
sevgili ayşe,hemosistein,bakır,çinko,TPO,FAKTÖR 8,C3,C4,Sitolojik inceleme, ....anımsadıklarım bumlar canım.27 nisanda tahlil sonuçlarını gösterecegim.Bence sende 8 nisanda bir git canım.öpüyorum.

tekrar merhaba
sevgili arev canım sorumu yanıtladığın için teşekkürler. yazdığın testlerden bazıları yapılmış bende fakat bazıları da yok. Bende mutlaka 9 nisanda gideceğim sinan beye gelişmelerden haberdar ederim sizleri.

meraba!
ilk defa yazıyorum.sitenin yabancısıyım esasen...4 -5 gün önce yaptırdığım testin sonucunda homozigot mutant olduğumu öğrendim.öğrendiğim şeyin tam olarak ayrıntılarını bilmediğim için int ten bakmak istedim ve bu site karşıma çıktı.aynı sıkıntıda başka kişiler olduğunu ve çocuk sahibi olmakta zorluk çektiklerini okudum ....ben iki çocuk annesiyim hamilelilklerimde hiç sorun yaşamadım homozigot mutant oldugumu bilmiyordum.bunu özellikle yazıyorum diğerlerine moral olsun bebek sahibi olmakta karamsarlığa düşmesinler diye...bana bu HOMOZİGOT MUTANT konusunda yaşanabilecek başka sıkıntılar konusunda ayrıntılı bilgi verebilecek olan kişiler varsa bekliyorum

Sevgili TKP; homozigot olan hangi testin Faktör V mi MTFHR mi onu da yazarsan belki birşeyler denilebilir.Ama homozigot olma durumu bozuk genleri hem anne hem babadan aldığınıgösteriyor.Heterezigot ise sadece anne yada babadan herhangi birinden alma durumu

Arkadaşlar herkese merhaba; umarım herkes iyidir.
Biz hamile kalınca hangi iğneyi ve hangi dozda kullanacağız bir bilgisi olan var mı?
Günde bir mi iki defa mı kullanmamız gerekli bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yazsın sevgiler hepinize...

kızlar benim testimide daha doktora gstermedim ama PT(Sn) 14,2 cıktı referans aralığı 11,0 - 14,0 mış
Aptt 29,9 Referans aralığı 28 - 36
PT (INR) 1,17 Referans aralığı 1,0 - 1,4
PT(%) 85,2 referans aralığı 70 - 120 bunlar normal sanırım

Abümin de yüksek çıktı

mormenekşe teşekkür ederim cevabın için...
faktör v leiden homozigot normal
protrmbin homozigot normal
mthfr(c677t) homozigot mutant
mthfr(a1298c) homozigot normal
çıkan sonuçlar bunlar doktorum tam taşıyıcı olduğumu bebek asprini kullanmam gerektiğini söyledi.sigara asla yok,kollestrol hep düşük olmalı,herhangi bir ameliyatta ya da kazada mutlaka homozigot mutant olduğunu söylemelisin kimlik gibi yanında taşıyacaksın bu sonucu dedi.doğumlarda sıkıntı olabilecegini söyledi ama daha önce de yazmıştım ben iki çocuk annesiyim hiçbir sorun yaşamadım ikisini de epidural sezeryan la dünyaya getirdim.bunu özellikle yazıyorum anne olmayanlar varsa benim gibi sıkıntısız da çocuk sahibi olabilirler.umarım öyle olur kimse karamsarlığa düşmesin...
başka olabilecek sıkıntılar yada yapılabilecek bişeyler varsa bana yazar mısınız?
cevaplarınızı bekliyorum.........

sevgili tkp, teşekkürler gerçekten moral oldu yazdıklarınız ve geçmiş olsun. daha önce yazdıklarımızda konuyla ilgili kısa bilgiler var, onları okuyabilirsin vakit buldukça burdan bilgileri ve gelişmeleri paylaşmaya çalışıyoruz. emboli ve venöz tromboz riski sözkonusu bizim durumumuzda, bu sözcükleri googel dan aratarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.ancak sizin sadece mthfr, yüksek risk grubunda değilsiniz diye biliyorum sürekli folik asit kullanmanız gerekiyor sanırım, tabii hekiminiz daha doğru yönlendirecektir sizi. birde hekiminiz kim merak ettim.
sağlıcakla kalın...

sevgili arev, teşekkürler ek tahlilleri bildirdiğin için, bunlar bende yok, lütfü bey yapılabilecek herşey yapılmış bunlar yeterli demişti ama neyse bakalım ben 8 nisandaki randevuma gideceğim sinan beye sanırım, belki benden de ister bunları.
sevgilera.s.

ben doktor bir arkadaşımın gazi ünv deki yine doktor bir arkadaşına gittim tahliller için...aslında benim bu tahlilleri yaptırma sebebim annem...annem çok erken yaşta felç geçirdi ve doktoru bu genetik olabilir sende kendine baktır dedi hiçbir sıkıntım yokken.bunun üzerine tahliller yaptırdım yoksa daha önce 2 hamilelik yaşadım ikisinde de bir problem yaşamadım.doktor sonuçlar üzerine uzun uçak yolculugu riskli uzun süre yatman riskli dedi.ben daha önce 12 saat uçak yolculuğu yaptım Usa ya,ayağın kırılsa haber vermen lazım dedi benim 5 kere ayağım kırıldı uzun süre kalkmadan yattım.Allaha emanet yaşamışım diyorum şimdi!!!!!!riskli ne varsa geçirmişim bu HOMOZİGOT MUTANAT dan habersiz...en önemlisi 2 çocuk doğurdum.herkesin çocuk sahibi olmasını bir an evel bebeklerini kucaklarını almalarını çok içten diliyorum,umarım herşey daha güzel olur, bununla yaşamak zorundayız sonuçta ama moraller hiç bozulmasın ben moral olayım ....

merhaba arkadaşlar,
tkp canım bende senin gibi mthfr c677t homozigot mutantım benim iki tane düşüğüm var. zaten doktorların çoğu bunun tek başına normal bir hamilelik sürecini etkilemeyeceğini söylüyor. folik asit takviyesi ile hiç sorun yaşanmayacağını söylüyor. umarım bizde senin kadar şanslı oluruz ve bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…