• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar,
sevgili arev,ayse,mormenekşe,papatyasüreyya; güzel dilekleriniz için sonsuzz teşekkürler. umarım hepiniz iyisinizdir ve güzel bir gün geçirmişsinizdir. lütfü bey yapılabilecek tüm tahliller yapılmış demesine rağmen ben birkaç şey istemiştim, daha önce smear yaptırmamıştım, hiç yapılmadıysa yapalım dedi,yaptırdım, ve her kadının yılda birkez rutin olarak yaptırması gerektiğini belirtti.ve hormon testleri istedim daha önceki doktorum hormonlarda sorun olduğunu gösteren bir bulgu olmadığı gerekçesiyle birçok tahlil istemesine rağmen hiç hormon tahlili istememişti; lütfü beyde aynı kanıda olduğunu ama içimin rahatlaması için yaptırabileceğimi söyledi,iki hemşire adı verdi, reglinin 3. günü hacettepede bu iki hemşireden birini bul ve onlar sana yardımcı olacaklar, dedi, fsh,lh,prl, prg vs...bir de açlık kan şekeri ve oral şeker yüklemesi yok bende siz bunları yaptırdınız mı? önceki doktorum şeker testini gebelik esnasında yaparız, şu an gerek yok demişti, lütfü beye sormayı da unuttum...

sevgili beliz, aramıza hoşgeldin. düşükleriniz 2 yıllık tedavi sürecinde mi, öncesinde mi oldu? sinan bey nasıl bir tedavi önerdi? umarım herşey gönlünüzce olur.
hoşçakalın...

mormenekşe, canım ne kadar içten yazmışsın, birbirimize olan desteğimiz, doğru hekim ve doğru tedaviyle umarım hepimiz dileğimize kavuşuruz...
ben birkaç gün içinde regl olucam sonrasında deniycez sanırım, her iki doktorda tekrar düşünebileceğimi beklememe gerek olmadığını söylediler ama ben biraz tedirginim arkadaşlar, aspirine yeni başladım(10 gün oldu), folikasit çok az alıyordum kan hapının içinde 0.5 mg dı, şimdi 5 mg. folbiol alıyorum, acaba gelecek ayı beklesek mi diyorum, kararsızım biraz, birkaç yerde gebelikten 8 hafta kadar önce başlanmalı aspirine diyor,kanı biraz açmak için, ama doktorlarda bu konu tartışmalı, gerek yok beklemeye diyorlar, bakalım işte...aklıma geldikçe söylüyorum arkadaşlar, lütfü bey, bizim pıhtılaşma faktörlerimize göre iğne dozunun ayarlanacağını söyledi, bazı kişilere ilk ay günde iki iğne veriyoruz, sonra tek iğneye düşürüyoruz ama size başlangıçtan itibaren günde 1 yeterli dedi.sizlerde doktorunuza gidince bu konuyu sorun derim.sevgili arev, verdiğin bilgiler için teşekkürler...
kucak dolusu sevgilerrrr....

Son düzenleme:
Sevgili Şen, ben sana ne duruyorsun derim hemen başla çalışmalara bizde dört gözle senin hamilelik haberlerini beklemeye başlayalım.Bence başlayabilirsin aspirin hemen vücutta etkisini gösterir ayrıca bebek olursa(inşallah) 8. haftada annaeyle kan alışverişi başlayacak dolayısıyla sen şimdi başlarsan bebekle kan alışverişiniz başlayana kadar asrinini 8-9 haftadır kullanıyor olacaksın bencede bu süre gayet uygun.
Hadi güzel haberlerin bizim içinde bir mutluluk olacak...

selam arkadaşlar
sevgili şen, mormenekşeye katılıyorum bence de daha fazla beklemene gerek yok gibi geliyor. lütfü bey bu konuda birşey söylemedi mi canım merak ettim. Yani onun önerileri de aynı doğrultudaysa başlamalısın bence. Ayrıca söylediğin hormon testlerini benim doktorumda vermemişti. fakat ben burda özel tıp merkezine gidip yaptırdım(ücretsiz). ordaki uzman doktorda normal olduğunu söyledi zaten. Düzenli adet görüyorsan bence bir problem çıkmayacaktır. smear testine gelince ilk düşüğümden sonra onu istemişti doktorum mayıs ayında vermiştim. orda da bir sorun çıkmamıştı.
testlerimde açlık kan şekeri var fakat oral şeker yüklemesi yok. gerekli mi bilmiyorum.
galiba ben nisanın 9 unu bekleyip sinan hocaya gideceğim. bu arada bu ayda denemeye devam ediyorum. inşallah kısa zamanda hepimiz olumlu sonuçlarımızı alırız.

Teşekkürler arkadaşlar, ben şöyle kısaca anlatayım durumumu isterseniz. İlk bebeğimi 2005 ylının kasım ayında 7 haftalıkken kaybettim , dr iki ay ara verdikten sonra tekrar deneyebilirsin dedi ve bende tam iki ay sonra tekrar hamile kaldım ve dr umu değiştirdim . Yeni dr um hemen bütün testleri istedi ve 5 haftalıkken falan bu problemler çıktı ortaya ,hemen aspirin ,deltakortil (kortizon ) ve heparin iğnesi başladı ama işe yaramadı yine 7. haftada kalp atışını alamadık ve hemen Sinan beye gitmemizi tavsiye etti.Ve gittik bebeğin genetik incelemsi yapıldı.6 ay ara verdikten sonra tekrar gittim 4 ay aspirin kullandırttı değerlerim düşmedi sonra kortizona geçti 6 ayda onu kullandım değerler yine tamamen düzelmedi..Bu sırada başka bölümlerle ilgili şüphelendiği şeyler oldu ( allahtan bişey çıkmadı ) birkaç bölümün hocasınada gittim. Yapabileceğimiz bu kadar dedi herşeye rağmen gebelik istedi. Ama o tarihten itibarende hamile kalamiyorum. Sinan beyin konusunda uzmanlığı hakkında söylenecek tabiki bişey yok ama benim durumumdanmıdır bilemiyorum da tedavi çok uzadı benim için ve yıpratıcı oldu .Çok fazla araştırma yapılıyor. Bide malum ulaşmak çok çok zor .Sevgiler....

sevgili şen,yaşınız kaç bilmiyorum,ben 33 yaşındayım ve bu durumda daha riskli oluyorsunuz.ve bizim tip rahatsızlıklarda preeklempsi görülme sıklıgının yüksek olması ve mormenekşe gibi hamile kalmadan önce derin ven trombozuna veye diger damar problemlerinden kaynaklana bilecek atak riski oldugundan hemen hamile kalmanız bence daha uygun,kısmetse Sinan Bey başka bir problem görmez ise ben gelecek ay bir hamilelik planlıyorum tabi Rabbim kısmet ederse.sevgiler.

Sevgili şen bu arada bencede dr un tamam diyorsa beklemen için bir sebep yok . Bir an önce bebeğine hayırlısıyla kavuşursun inşallah. Bu arada Ankarada olman senin için çok büyük bir şans.

Sevgili mormenekşe çok çok geçmiş olsun inşallah birdaha böyle şeyler yaşamazsın. Ben bir ay kullandım gonophene ve hamile kalamazsam yeniden kullanmam gerekecek.Sevgiler ...

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar,
sevgili arev,ayse,mormenekşe,papatyasüreyya; güzel dilekleriniz için sonsuzz teşekkürler. umarım hepiniz iyisinizdir ve güzel bir gün geçirmişsinizdir. lütfü bey yapılabilecek tüm tahliller yapılmış demesine rağmen ben birkaç şey istemiştim, daha önce smear yaptırmamıştım, hiç yapılmadıysa yapalım dedi,yaptırdım, ve her kadının yılda birkez rutin olarak yaptırması gerektiğini belirtti.ve hormon testleri istedim daha önceki doktorum hormonlarda sorun olduğunu gösteren bir bulgu olmadığı gerekçesiyle birçok tahlil istemesine rağmen hiç hormon tahlili istememişti; lütfü beyde aynı kanıda olduğunu ama içimin rahatlaması için yaptırabileceğimi söyledi,iki hemşire adı verdi, reglinin 3. günü hacettepede bu iki hemşireden birini bul ve onlar sana yardımcı olacaklar, dedi, fsh,lh,prl, prg vs...bir de açlık kan şekeri ve oral şeker yüklemesi yok bende siz bunları yaptırdınız mı? önceki doktorum şeker testini gebelik esnasında yaparız, şu an gerek yok demişti, lütfü beye sormayı da unuttum...
Sevgili Şen ; demek denemelere başlıyorsun , umarım herşey yolunda gider. Ben de nisanda lütfü beye kontrole gidiyorum , o günkü duruma göre gebeliğe izin verebilirim demişti. Bakalım ne diyecek . inşallah mayısta deneyebileceğimi söyler. Lütfü Bey benden de smear almıştı. yazdığın testlerden fsh ve prg yumurtlama fonksiyonları ile ilgili diye biliyorum canım. Ben adet döneminin 3. günü yaptırmıştım. Sanırım yumurta üretimi için gerekliyse ilaç tedavisi veriliyor.
Bu arada , forumda bir yerlerde , sulandırıcı iğnenin dozu konusunda hematologlardan yardım almak gerektiğini okumuştum. Acaba bir hematoloğa gidip durumumuza uygun dozda iğne verilmesini mi istesek ? Çünkü anladığım kadarıyla uygun doz çok önemliymiş , fazlası da azı da kötü sonuçlara neden oluyormuş . Sen ne düşünüyorsun ? Lütfü beyin verdiği doza mi uyalım ?
Başarılar ve sağlıklı günler dilerim. Sevgiler..

sevgili mormenekşe, tamam canım durmuycam çalışıcama.s yalnız şu an küçük bir engel var çalışmam için (regl yasakkelime)...ama söz şanslı 12-14-16 yı kaçırmamaya çalışıcam.
umarım allah hepimize buradan mutlu haberler vermek nasip eder canım.bende sizlerden gelecek güzel haberleri sabırsızlıkla bekliyorum.desteğin için sonsuz teşekkürler...
sevgiler.

sevgili ayşe, lütfü beyde, önceki doktorum gibi bu ay deneyebileceğimi beklememe gerek olmadığını söyledi.lütfü beye gittiğimde reglime birkaç gün vardı, bunu kendisine söylemiştim, o da reglin bittikten sonra düşünebilirsin artık demişti. canım, hormonlarında ve smear testinde bir sorun çıkmamasına sevindim.adetlerim düzenli.umarım benimkilerde normal çıkar, smear haftaya cuma belli olacak, hormon tahlili için pazartesi kan vericem.verdiğin bilgiler için teşekkürler. sinan hocaya, yalnız gitmemen dileğiyle(9 nisanda bebeğinde seninle olur inşallah). dersine iyi çalış öyle git sinan beye...
sevgiler

sevgilli arev, yaşım 32 ve haklısın daha riskli durumdayız ve sanırım bu ay deneyeceğim.allah emboli ve DVT ten hepimizi korusun. verdiğin bilgiler için teşekkürler. umarım sinan beyle randevun sorunsuz, gönlünce geçer ve gelecek ay dileğine kavuşursun...önümüzdeki güzel günlerde bebeklerimizin gelişimlerini paylaşmak dileğiyle...
kucak dolusu sevgiler.

sevgili beliz, yaşadıkların gerçekten zor,allah sabır versin ama pes etmek yok, buradaki arkadaşların hepsi ve ben benzer şeyler yaşadık. yalnız senin tedavi sürecin biraz uzun geldi bana, değerlerin düşmediği için sanırım...bebeğin genetik incelemesini yaptırdığınızı yazmışsın sonuç ne çıktı? heparin ve aspirine ve hatta kortizona rağmen bebeğini kaybetmen sanki kromozom anomalisini de düşündürüyor, bi de erken dönemde yaşamışsın kayıplarını...umarım en kısa zamanda hamile kalır ve bebeğine sağlıkla kavuşursun.hoşçakal.

sevgili papatyasüreyya, iyi dileklerin için teşekkürler, umarım hepimiz için herşey yolunda gider, allahın izniyle hepimiz tekrar gebe kalırız, sağlıkla devam eder ve mutlulukla nihayetlenir inşallah. haklısın iğne dozu çok önemliymiş, ben bir hematoloğa danışalım diyorum, fikrini almış oluruz, içimizde kalmasın...lütfü beyle görüşmenden sonra güzel haberlerini bekliyoruz..
sevgiyle kal.

merhaba arkadaşlar benimde sorunum kanpıhtılaşması bilmiyorum formlarda belkide okuduz yazılarımı uzun zamandan beri yazamadım benim durumum biraz ciddii bu iki bozuk geni ben almışım yanı heterizigot ve homozigot yaanii hamileliğimde kesinlikle iğne olmam gerekli ve ben dr.kurbanı oldum tam 3tane bebeğini kaybettim son bebeğim yedi aylıktı hamileliğimde,evet arkadaşlar tam o bir sene geçti ve salı günü dr,gidiyorum iğnelerime başlıyorum benim erken başlamam lazımmış hamile kalmadan yani artık o güzel yavruma kavuşmak istiyorum dr.çok umut veriyor arkadaşlar sormak istediğiniz varsa sorum ve umudunuzu kaybettmeyin haberleşelim

merhaba ırmak, ben yazılarınızı okumuştum. tedavinizin mutlulukla sonuçlanmasını diliyorum. bende de faktör v leiden heterozigot ve mthfr homozigot var.sizde hangi faktörler homozigot ve heterozigot? ayrıca; ben pıhtılaşma probleminin genellikle erken dönemde kayıplara neden olduğunu biliyorum, sizin 7 aylık kaybınızın başka hiçbir sebebi bulunamadı mı?tek sebep olarak pıhtılaşma mı dediler? ileri dönem gebelik kayıplarında rahim ağzı yetmezliği gibi sebeplerden söz ediliyor ama siz daha ayrıntılı araştırmışsınızdır zaten...iğnelere ne kadar önce başlıyorsunuz? yani ne zaman gebelik planlıyorsunuz?
herşey gönlünüzce olsun, güzel haberleriniz bizim için de umut olacak.
sevgiler.

Sevgili şen arkadaşım, öncelikle iyi dileklerin çok çok teşekkür ederim. Buna şuan gerçekten çok ihtiyacım var.Adetlerin düzenliyse inşallah hemen hamile kalırsın .Ben istesemde kalamam çünkü eşim 3 aydır askerde ve mayısta gelicek inşallah .

Bebeğin genetik incemesi sonuçları olumlu çıktı ,yani kromozomal bir sorun çıkmadı. Hatta bebeğim xx miş yani kızımı kaybetmişim :( Bu ilaçlara gebelik başladıktan sonra başladığım için kaybetmiş olabileceğimi düşünüyorum.

Aslında ben dr konusunda da çok kararsızım ; Lütfü beyide bir denesem diyorum. Anladığım kadarıyla ona ulaşmak daha kolay gibi. Randevuyu kaç gün önceden veriyorlar? Sinan hocada randevuydu sonuçlardı derken zaman akıp gidiyor. Lütfü beyin yaklaşımı nasıl ikna ediyormu . Ayrıca hematolog konusunda bence çok haklısınız burda bir kardiyologda aynı şeyi söyledi. Sana Lütfü bey önerdimi hematologla görüşmeni.?Yine uzun oldu umarım sıkmamışımdır :) Sevgiler.....

Sevgili ırmak , inşallah seninde bizlerinde hayalleri en kısa zamanda hayırlısıyla gerçek olur. Dr.un heparin vermediği içinmi kaybettin bebeklerini? Bulunduğun ildemi tedavi görüyorsun.? Sevgiler......

Back