Sevgili Şen ; yeni haberler var mı diye foruma girdim , senden ve diğre arkadaşlardan güzel haberler alırız inşallah. Ben de 9 nisandaki reglimden sonra ankaraya lütfü beye kontrole gidiyorum. Bilgilerimi paylaşırım.sevgili papatyasüreyya, iyi dileklerin için teşekkürler, umarım hepimiz için herşey yolunda gider, allahın izniyle hepimiz tekrar gebe kalırız, sağlıkla devam eder ve mutlulukla nihayetlenir inşallah. haklısın iğne dozu çok önemliymiş, ben bir hematoloğa danışalım diyorum, fikrini almış oluruz, içimizde kalmasın...lütfü beyle görüşmenden sonra güzel haberlerini bekliyoruz..
sevgiyle kal.
merhaba ırmak, ben yazılarınızı okumuştum. tedavinizin mutlulukla sonuçlanmasını diliyorum. bende de faktör v leiden heterozigot ve mthfr homozigot var.sizde hangi faktörler homozigot ve heterozigot? ayrıca; ben pıhtılaşma probleminin genellikle erken dönemde kayıplara neden olduğunu biliyorum, sizin 7 aylık kaybınızın başka hiçbir sebebi bulunamadı mı?tek sebep olarak pıhtılaşma mı dediler? ileri dönem gebelik kayıplarında rahim ağzı yetmezliği gibi sebeplerden söz ediliyor ama siz daha ayrıntılı araştırmışsınızdır zaten...iğnelere ne kadar önce başlıyorsunuz? yani ne zaman gebelik planlıyorsunuz?
herşey gönlünüzce olsun, güzel haberleriniz bizim için de umut olacak.
sevgiler.
evet arkadaşım benimde aynı sorunum var bende tam üçtane bebeğimi kaybettim ama şuan tedaviye başladım bizim yaptığımız fedakarlığa bakarmısın ve sonu mechul bir durumSevgili Şen ; yeni haberler var mı diye foruma girdim , senden ve diğre arkadaşlardan güzel haberler alırız inşallah. Ben de 9 nisandaki reglimden sonra ankaraya lütfü beye kontrole gidiyorum. Bilgilerimi paylaşırım.
Bu arada bizim sorunumuz gebelikte risk faktörü olduğu gibi , başka sağlık sorunlarına yol açıyor. Ben pıhtılaşmayla ilgili her iki geni de hatalı olanlardanım , yani homozigotum. Ve görme bozukluğu şikayeti çekiyordum ne zamandır , her iki gözümde de katarakt olduğunu öğrendim. geçen 5-6 ay önce sol gözümden katarakt ameliyatı oldum . Sağ gözümde de başlamış. Biliyorunuz normalde katarakt ileri dönem görme kusuru , ama bu pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olabileceği düşünülüyor. Sevgili mor menekşe de pıhtılaşma bozukluğu yüzünden bayağı sorun yaşamış , ayak damarlarında tıkanıklık filan olmuş , üzüntüyle okuduk. Bizlerin düzenli sağlık kontrolü yaptırması gerekiyor. Pıhtılaşma bozukluğu kalp hastalığı , inme gibi hastalıkların riskini artırıyormuş. Lens deformasyonuna yol açıyormuş , bende katarakta neden oldu mesela . O yüzden düzenli göz doktoruna gitmekte fayda var. Bilginiz olsun istedim.
Hamilelik zaten tek başına pıhtılaşmaya eğilimi artırıyormuş Aslında bizim durumuzda hamile kalmak , anne olmayı istemek büyük fedakarlık. Çünkü kendi sağılığımızı riske ederek anne olmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımız hayırlı evlatlar olur da , bu çektiğimiz üzüntüleri , fedakarlıkları unuturuz.
Tekrar görüşmek üzere , çok sevgiler..
Sevgili şen arkadaşım, öncelikle iyi dileklerin çok çok teşekkür ederim. Buna şuan gerçekten çok ihtiyacım var.Adetlerin düzenliyse inşallah hemen hamile kalırsın .Ben istesemde kalamam çünkü eşim 3 aydır askerde ve mayısta gelicek inşallah .
Bebeğin genetik incemesi sonuçları olumlu çıktı ,yani kromozomal bir sorun çıkmadı. Hatta bebeğim xx miş yani kızımı kaybetmişimBu ilaçlara gebelik başladıktan sonra başladığım için kaybetmiş olabileceğimi düşünüyorum.
Aslında ben dr konusunda da çok kararsızım ; Lütfü beyide bir denesem diyorum. Anladığım kadarıyla ona ulaşmak daha kolay gibi. Randevuyu kaç gün önceden veriyorlar? Sinan hocada randevuydu sonuçlardı derken zaman akıp gidiyor. Lütfü beyin yaklaşımı nasıl ikna ediyormu . Ayrıca hematolog konusunda bence çok haklısınız burda bir kardiyologda aynı şeyi söyledi. Sana Lütfü bey önerdimi hematologla görüşmeni.?Yine uzun oldu umarım sıkmamışımdır :) Sevgiler.....
şenicim merhaba senin durumunla benimki aynı faktör beş yani bozuk olana iki gen bizde,evet canım ben hamile kalabiliyorum rahimde çok şükür bir sorun yok ama bebeğimi taşıyamıyorum ama ben bunu bilmiyordum meğersem iğneleri varmış dr,kurbanı oldum ama şimdi dr,çok süper ve ben yarın dr,uma gidiyorum bana dediği hamileliği düşündüğün an iğnelere başlıcaz dedi ben şuan hamileliği pilanlıyorum şu bir sene çok şükür geçti umutluyum ben size tedavimde neler yaptığımı hempsini yazarım sende umutlu ol canım benim ben tam üçtane bebeğimi kaybettim beni düşün kendine iyi bak
Sevgili mormenekşe , aldığın güzel haberleri bizleri de mutlu , umutlu yapmak için paylaştığın için sağol. Ben de daha önce yazmıştım. Bizim durumumuzda olup da sorunsuz hamilelik geçirip sağlıklı bebek sahibi olma yüzdesi çok yüksek, bir sürü örnek var. O yüzden umutsuz olmayalım , pozitif olalım. Benim tek üzüntüm , 1. düşüğümden sonra araştırma yapılmaması , teşhis konulamaması . İlk düşük ocak ayında oldu. haziranda hamile kaldım ve ağustosta tekrar düşük oldu. Ve o tarihten bu yana toparlanmaya çalışıyorum. Lütfü bey , 2. hamileliğimde iğne kullansaymışım düşük olmayabileceğini söyledi. 2. düşük bana 1 sene kaybettirdi. Rahme verdiği zararlar da cabası. Neyse hayırlısı diyorum artık. Buradan düşük yaşamış bütün arkadaşlara sesleniyorum, etrafımda düşük yaşamış herkese mutlaka ama mutlaka araştırma yaptırmalarını , tesadüfidir olabilir denmesiyle yetinerek tekrar hamile kalmamalarını öneriyorum. Lütfen , tekrar hamile kalayım gene düşük olursa araştırma yaparım diye düşünmeyin , bedeli çok üzücü oluyor. Ben üzüldüm , o yüzden aynı şeyleri yaşamış arkadaşlarımı mümkün olduğunca uyarıyorum. Biz tedbirimizi alalım da , gerisi de Allahtan hayırlısı artık..OKUYUN KIZLAR BANA UMUT OLDU SİZE DE OLSUN
Arkadaşlar merhaba hepinize;Benim kader arkadaşlarım nedense içimde çok güzel hisler var.Derdini söylemeyen derman bulamaz diye boşuna dememişler.
Kızlar bugün hiç tanımadığım kişilerle iki telefon konuşması yaptım. aynı durumu bizim gibi olan iki kişiyi buldum burada daha doğrusu birini eczacım bulmuş,birinide öğretmen arkadaşım bulmuş telefonlarını aldırdım aradım ve ikiside çok olumlu şeler söylediler.
Biri frağmin denen iğnelerle iki kez bebek sahibi olmuş(bana hiç korkmamam gerektiğini herşeyin çok kolay geliştiğini ve hiç bir problem yaşamadığını söyledi)
Diğeri ise şuan hamile önümüzdeki haftalarda doğum yapacakmış o da frağmin ve coaspirin kullanıyormuş ve gayet iyiymiş
YAŞASIN KIZLAR İNŞALLAH BİZİMDE BEBİŞLERİMİZ OLACAK
Bu kadar korkmayalım benim korkularım hafifledi.İnşallah ALLAH bize de bebişler verecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?