Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sevgili Şen ; yeni haberler var mı diye foruma girdim , senden ve diğre arkadaşlardan güzel haberler alırız inşallah. Ben de 9 nisandaki reglimden sonra ankaraya lütfü beye kontrole gidiyorum. Bilgilerimi paylaşırım.
Bu arada bizim sorunumuz gebelikte risk faktörü olduğu gibi , başka sağlık sorunlarına yol açıyor. Ben pıhtılaşmayla ilgili her iki geni de hatalı olanlardanım , yani homozigotum. Ve görme bozukluğu şikayeti çekiyordum ne zamandır , her iki gözümde de katarakt olduğunu öğrendim. geçen 5-6 ay önce sol gözümden katarakt ameliyatı oldum . Sağ gözümde de başlamış. Biliyorunuz normalde katarakt ileri dönem görme kusuru , ama bu pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olabileceği düşünülüyor. Sevgili mor menekşe de pıhtılaşma bozukluğu yüzünden bayağı sorun yaşamış , ayak damarlarında tıkanıklık filan olmuş , üzüntüyle okuduk. Bizlerin düzenli sağlık kontrolü yaptırması gerekiyor. Pıhtılaşma bozukluğu kalp hastalığı , inme gibi hastalıkların riskini artırıyormuş. Lens deformasyonuna yol açıyormuş , bende katarakta neden oldu mesela . O yüzden düzenli göz doktoruna gitmekte fayda var. Bilginiz olsun istedim.

Hamilelik zaten tek başına pıhtılaşmaya eğilimi artırıyormuş Aslında bizim durumuzda hamile kalmak , anne olmayı istemek büyük fedakarlık. Çünkü kendi sağılığımızı riske ederek anne olmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımız hayırlı evlatlar olur da , bu çektiğimiz üzüntüleri , fedakarlıkları unuturuz.

Tekrar görüşmek üzere , çok sevgiler..

iyi günler hanımlar
bu başlığı yeni gördüm
daha doğrusu önceden okumuştum neler yazdığınızı fakat yeni farkına vardım.
şubatın son haftası kan tahlili yapıldı
ve "sedimantasyon" değerim çok yüksek çıktı
doktora sorduğumda bunun kandaki çökme hızı olduğunu söyledi
şimdi bu değerin yüksek olması demek bende de kan pıhtılaşması var anlamına mı geliyor??
aslında doktora gidiyorum benden tahlil isteyecektir muhakkak
bu hafta sonu hastalanacağım. hastalıkta yapılan muayenenin daha iyi sonuç vereceğini söyledi doktor.
tabii bu sefer de hamile kalmamışsam bir dizi tetkik tahlil isteyecek
bir şey daha söylemek istiyorum benim "sedimantasyon" değerim daha önceki kan tahlilinde de yüksek çıkmıştı
değerler:
ilk saat için 24 mm/s
ikinci saat için 47 mm/s yazıyordu tahlil kağıdında (yanlış hatırlamıyorsam)

ki ben limon ve portakalı çok tüketirim bol bol kanı mı sulandıracak şeyler yerim.
soğuk algınlıklarımda illa ki ateşim çıktığı için aspirin içmeyi de ihmal etmem
ne yapmam lazım
burada yazılanları okuyunca bayağı endişelendim benneyaptımki :çok üzgünüm:
gerçi doktor tahlil de yine görecek değerler yüksek ona göre tedaviye başlayacak ama hamile kalmaya engel bir sorun mu bu acaba
bunca ay boşuna mı uğraşıyorum :çok üzgünüm:

:a015:

Son düzenleyen: Moderatör:

şenicim merhaba senin durumunla benimki aynı faktör beş yani bozuk olana iki gen bizde,evet canım ben hamile kalabiliyorum rahimde çok şükür bir sorun yok ama bebeğimi taşıyamıyorum ama ben bunu bilmiyordum meğersem iğneleri varmış dr,kurbanı oldum ama şimdi dr,çok süper ve ben yarın dr,uma gidiyorum bana dediği hamileliği düşündüğün an iğnelere başlıcaz dedi ben şuan hamileliği pilanlıyorum şu bir sene çok şükür geçti umutluyum ben size tedavimde neler yaptığımı hempsini yazarım sende umutlu ol canım benim ben tam üçtane bebeğimi kaybettim beni düşün kendine iyi bak

evet arkadaşım benimde aynı sorunum var bende tam üçtane bebeğimi kaybettim ama şuan tedaviye başladım bizim yaptığımız fedakarlığa bakarmısın ve sonu mechul bir durum

merhaba beliz,
öncelikle eşine sağlıcakla kavuşmanı diliyorum.
lütfü beyin özel muayenehanesi var hastane dışında, bu nedenle randevu konusunda bir sıkıntı yok. ben bir gün önce arayıp almıştım randevumu, ertesi günde muayeneye gittim. gitmeye karar verirsen, 2 gün önceden ararsın garanti olur ama ilk kez geleceğini belirtirsen mutlaka senin istediğin zamana veriyorlar randevuyu, öğleden sonra 14.30-18.30 arası muayene alıyor. ulaşma konusunda sıkıntı yok. lütfü beye gitmeden önce sinan beyden randevu almıştım, hastane bünyesinde özel muayene aldığı için 8 nisana gün vermişlerdi, gidermiyim bilmiyorumm.lütfü beye devam etme kararı aldık eşimle.
lütfü bey gayet olumlu yaklaşımı olan bir hekim, olumsuz hiçbir şeyden söz etmedi, aspirin ve iğne tedavisi ile sağlıkla kavuşursun bebeğine dedi, iğne dozunun önemli olduğunu zamanı gelince ayarlayacağını belirtti, hematologla ilgilli birşey söylemedi, ben başka forumlarda okudum iğne dozunu hematoloğa ayarlatanlar var ben en azından fikir almak için gitmek istiyorum. sorduğum bütün sorulara büyük bir ciddiyetle cevap verdi,hiçbirini geçiştirmedi, hastaneye tahlil için gittiğimde iki hemşiresi var oldukça ilgiliydiler. sonuçlarla da hemşireler ilgileniyor, siz tahlil verip tahlil sonucunun çıkacağı kağıdı lütfü beyin hemşiresine bırakıyorsunuz sonuçlar çıkınca hemşireler alıp doktora bildiriyorlar, doktor size bildiriyor, mail veya telf yoluyla. ben memnun kaldım kendi adıma, güven veren bir hekim ve haklısın bizim durumumuzda insan daha fazla vakit kaybetmek istemiyor, hekimin kolay ulaşılabilir olması hepimiz için çok önemli. allahın izniyle dileğine en kısa zamanda kavuşursun umarım.
sevgiyle kal.

sevgili papatyasüreyya,
henüz haber yok canım, çünkü dün reglimin son günüydü, şimdi artık çalışma vaktia.s
verdiğin bilgiler için teşekkürler ve geçmiş olsun. haklısın bu hastalık başka sağlık problemlerine de yol açabiliyor.
sabırsızlıkla buradaki tüm arkadaşların ve senin hekime gitmenizi ve alacağınız iyi haberleri bekliyorum.
görüşmek üzere, sevgiler.

merhaba ırmak,
doktorundan memnun kalmana çok sevindim, dün doktora gitmiş olmalısın, gelişmeleri paylaşırsan seviniriz.
yalnız birşeye takıldım, benim iki doktorumda iğnelere gebeliğin 6-7. haftaları civarı bebeğin kalp atışları duyulunca başlayacağız ve günde bir iğne yeterli dediler, seninki hamileliği düşündüğün an demiş, neden farklı uygulama yapılıyor acaba:uhm: gerçi senin kafanı karıştırmak istemiyorum, en doğrusunu hekimler bilir, yine de doktoruna bir sor bakalım:sm_confused: tabii bende tekrar gittiğimde sorup, burdan bildiririm.
desteğin için sonsuzzz teşekkürler, umudumuzu kaybetmiycez, birbirimize destek olup, güzel haberler vericez, stres yoka.s.
kucak dolusu sevgiler...

sevgili arev74,
nerelerdesin, bu ara gelmiyorsun foruma?
bir konuda fikrine ihtiyacım var, vaktin olur da cevaplarsan çok sevinirim.
10 gün kadar önce, 1998 de kanser tedavisi (inmemiş testis nedeniyle tümör nedeniyle kemoterapi) görmüş olan bir yakınım yıllık rutin kontrol amacıyla ankaraya geldi ve bir gecede bende kaldılar. tahlil sonuçlarında enzimlerinden birinin yüksek çıktığı dolayısıyla taşıyıcı olduğu hepatit b virüsünün şu an aktif olduğu ve bu nedenle siroz olabileceğini belirtmiş hekimi ve birkaç tahlil, ultrason istemiş, bunları yaşadıkları şehirde yaptırma kararı alarak ayrıldılar ankaradan. ancak doktoru hastnın kendi evinde yaşayan hane halkının önlem olarak aşılanmasının iyi olacağını söylemiş. bu nedenle çok endişeliyim, gerçi bu konuda pekçok döküman taradım. cinsel yolla, kan ve bazı durumlarda vücut sıvılarıyla bulaştığını biliyorum ama hekim önerisine ihtiyacım var.
13.09.2007 de gebelik öncesi bilgi amaçlı yaptırdığım hepatit testleri sonucum:
HBsAg Neg-0.00
Anti HBs Neg-0.00
biliyorsun gebelik planlıyorduk. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, tekrar hepatit testi yaptırmalı mıyım? aşıya başlayacak olursak gebeliği biraz daha ertelememiz gerekecek sanırım, hem yaşadığım olumsuzluklar hem de yaşım nedeniyle ertelemek istemiyorum.gebelikte yapılabilen bir aşı mıdır bu? ilk 3 ay dışında yapılabileceğini okumuştum ama... ya da illaki yaptırmam gerekir mi? sürekli görüşeceğim birisi değil, görüşmem gerektiğinde de dikkatli olsam yetmez mi? tabi tedavi için tekrar ankaraya gelme durumları var ama bana gelirler mi bilmiyorum:sm_confused:

doktoruma konuyla ilgili mail gönderdim ama halen cevap bekliyorum:uhm:

çooook uzun yazdım umarım sorularımla seni sıkmıyorumdur.

güzel bir gün geçirmen dileğiyle...hoşçakal

sevgili mormenekşe ve ayşe,
sizede bir selam vereyim dedima.s.

umarım herşey yolundadır, güzel bir gün gün geçirmeniz dileğiyle...
sevgiler

Merhabalar Şen;
Verdiğin bilgileri değerlendirip, kafamda bir yol çizicem inşallah arkadaşım. Senin için geri sayımı başlattık hayırlısıyla, mutlu haberlerini bekliyoruz. Kendine iyi bak.Hoşkalal

OKUYUN KIZLAR BANA UMUT OLDU SİZE DE OLSUN

Arkadaşlar merhaba hepinize;Benim kader arkadaşlarım nedense içimde çok güzel hisler var.Derdini söylemeyen derman bulamaz diye boşuna dememişler.

Kızlar bugün hiç tanımadığım kişilerle iki telefon konuşması yaptım. aynı durumu bizim gibi olan iki kişiyi buldum burada daha doğrusu birini eczacım bulmuş,birinide öğretmen arkadaşım bulmuş telefonlarını aldırdım aradım ve ikiside çok olumlu şeler söylediler.

Biri frağmin denen iğnelerle iki kez bebek sahibi olmuş(bana hiç korkmamam gerektiğini herşeyin çok kolay geliştiğini ve hiç bir problem yaşamadığını söyledi)
Diğeri ise şuan hamile önümüzdeki haftalarda doğum yapacakmış o da frağmin ve coaspirin kullanıyormuş ve gayet iyiymiş
YAŞASIN KIZLAR İNŞALLAH BİZİMDE BEBİŞLERİMİZ OLACAK
Bu kadar korkmayalım benim korkularım hafifledi.İnşallah ALLAH bize de bebişler verecek

Sevgili mormenekşe , aldığın güzel haberleri bizleri de mutlu , umutlu yapmak için paylaştığın için sağol. Ben de daha önce yazmıştım. Bizim durumumuzda olup da sorunsuz hamilelik geçirip sağlıklı bebek sahibi olma yüzdesi çok yüksek, bir sürü örnek var. O yüzden umutsuz olmayalım , pozitif olalım. Benim tek üzüntüm , 1. düşüğümden sonra araştırma yapılmaması , teşhis konulamaması . İlk düşük ocak ayında oldu. haziranda hamile kaldım ve ağustosta tekrar düşük oldu. Ve o tarihten bu yana toparlanmaya çalışıyorum. Lütfü bey , 2. hamileliğimde iğne kullansaymışım düşük olmayabileceğini söyledi. 2. düşük bana 1 sene kaybettirdi. Rahme verdiği zararlar da cabası. Neyse hayırlısı diyorum artık. Buradan düşük yaşamış bütün arkadaşlara sesleniyorum, etrafımda düşük yaşamış herkese mutlaka ama mutlaka araştırma yaptırmalarını , tesadüfidir olabilir denmesiyle yetinerek tekrar hamile kalmamalarını öneriyorum. Lütfen , tekrar hamile kalayım gene düşük olursa araştırma yaparım diye düşünmeyin , bedeli çok üzücü oluyor. Ben üzüldüm , o yüzden aynı şeyleri yaşamış arkadaşlarımı mümkün olduğunca uyarıyorum. Biz tedbirimizi alalım da , gerisi de Allahtan hayırlısı artık..

Güzel örneklerinle moral verdiğin için tekrar teşekkürler. Çok sevgiler..

sevgili arkadaşlar:Umarın hepiniz iyisinizdir.Sinan Beyle görüştüm.ve haklısınız çok yogun.ancak buna degdigine inanıyorum.Daha anamnezimi alır almaz teşhis koydu,ancak ekstra tetkikler istedi ve bu sonuçlar dogrultusunda tedavi uygulayacagını söyledİ.sonuçları alır almaz tekrar Ankara ya gidecegim,hepinizi öpüyorum.Sevgiler

sevgili şen,evet hassas bir konu :sadece hamilelik için degil genel anlamda tüm insanların bu konuda testlerini yaptırıp aşılanması lazım.şu an en son tahlillere göre sizde bir problem yok ancak aşılanmanız lazım.bu hastalıktan korunmak için.ancak ben gebe iken yapılmasını pek uygun görmüyorum çünkü viral bir aşı.ve dediginiz gibi bulaşması kan ve vücüt sıvıları ile olur.ve ancak temastan 2-3 ay sonra ortaya çıkar.misafiriniz kısa bir süre kalmış bence bulaşma olmamıştır.birde kızlar msn adresiniz varsa ordada görüşe biliriz sevgilerimle.

evet arkadaşlar bende doktoruma gittim benim iğnelerim 7veya8 haftalıkken başlanacak ve bana dedeği şuanda ikitane hastam var kastane de yatıyor bebekleri kucaklarında dedive benim durumumdakiler miş arkadaşlar dr,um çok umut veriyor bende artık başladım çalışmalara allahım inşallah bebişlerimizi verir dua edelim kızlar

merhaba arkadaşlar,
hepinize verdiğiniz bilgiler ve güzel dilekler için çok teşekkürler. umarım güzel dileklerimize en kısa zamanda kavuşuruz. aynı üzüntüleri tekrar tattırmasın rabbim hiçbirimize. yaşadıklarımız kolay şeyler değil fakat en azından umutsuzda değiliz.
sevgili şen canım güzel dileklerin için çok teşekkürler. gün sayıyorum bu günlerde yaklaşık 6 gün sonra belli olacak hamile kalıp kalmadığım. şu an durumumda başka bir değişiklik yok. nisanın 9 unu bekliyorum sinan beyle görüşmek için. umarım oda olumsuz birşeyler söylemez.

sevgili arev74,
canım sinan beyle görüşmenin iyi geçmesine sevindim. ek olarak hangi tahlilleri istedi yazarsan sevinirim. birde aspirin ve iğne konusunda birşey söyledimi. muayene ettimi yoksa sadece sonuçlarına bakmaklamı yetindi. yakında bende gideceğim için merak ettim doğrusu. cevaplarsan sevinirim.

sevgili ayşe ,muayene etti.ve bir tahlilde pozitiflik bekledigini söyledi.istedigi tetkikler sonucu tedavi protokolu uygulayacagını söyledi canım.umarım seninkide iyi geçer canım.

merhaba benimde 1 düşüğüm var ama sebebi kromozom anormalliğiydi yaptığım araştırmalar sonucunda MHFR homozigot çıktı test sonuçlarımı sıze yazıcam

Hastada, MTHFR C677T geninde homozigot mutasyon saptanmıştır.
Factor XIII V34L ve B-FİBRİNOGEN -455 G>A genlerinde heterozigot mutasyon saptanmıştır.
ACE Ins/Del genotopi ve PAI 5G/5G genotipi saptanmıştır.
APO E alleli 3/3 olarak bulunmuştur.

homosistein: 8.95
kardiyoplipin IgG: Negatif
kardiyoplipin IgM: Negatif
protombin zamanı normal
protein C ve S normal
Aptt normal
Inr normal

dr ların bir kısmı kesin iğne derken bir kısmıda iğneye tamamen karşı ne yapacağımı şaşırdım aslında şuan hamile kalmaya çalışıyorum hamile değilm ama şimdiden bir karar vermek istiyorum sonucum hakkında ne düşünüyorsunuz benimle aynı durumda olupta iğne kullanan veya kullanmayan varmı:1no2:

merhaba arkadaşım geçmiş olsunsonuşlarını okudum senin durumun homozigot benimki hem homozigot hemde heterizigot yani bozuk olan iki geni almışım ama senin durumun benimkinde iyi canım senin hamileliğinde aspirinde yeterli oluyor burada bir arkadaşımız var şüko diye senin durumundadı sanırım ve aspirin kullandı şimdi bebeği oldu üzülme dr,unla iyi konuş ama benim kesinlikle iğne olmam lazım 9 ay boyunca hergün göbekten şükoyu araştır bakayım onunla konuş kendine iyi bak üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…