Sevgili Şen ; yeni haberler var mı diye foruma girdim , senden ve diğre arkadaşlardan güzel haberler alırız inşallah. Ben de 9 nisandaki reglimden sonra ankaraya lütfü beye kontrole gidiyorum. Bilgilerimi paylaşırım.sevgili papatyasüreyya, iyi dileklerin için teşekkürler, umarım hepimiz için herşey yolunda gider, allahın izniyle hepimiz tekrar gebe kalırız, sağlıkla devam eder ve mutlulukla nihayetlenir inşallah. haklısın iğne dozu çok önemliymiş, ben bir hematoloğa danışalım diyorum, fikrini almış oluruz, içimizde kalmasın...lütfü beyle görüşmenden sonra güzel haberlerini bekliyoruz..
sevgiyle kal.
Bu arada bizim sorunumuz gebelikte risk faktörü olduğu gibi , başka sağlık sorunlarına yol açıyor. Ben pıhtılaşmayla ilgili her iki geni de hatalı olanlardanım , yani homozigotum. Ve görme bozukluğu şikayeti çekiyordum ne zamandır , her iki gözümde de katarakt olduğunu öğrendim. geçen 5-6 ay önce sol gözümden katarakt ameliyatı oldum . Sağ gözümde de başlamış. Biliyorunuz normalde katarakt ileri dönem görme kusuru , ama bu pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olabileceği düşünülüyor. Sevgili mor menekşe de pıhtılaşma bozukluğu yüzünden bayağı sorun yaşamış , ayak damarlarında tıkanıklık filan olmuş , üzüntüyle okuduk. Bizlerin düzenli sağlık kontrolü yaptırması gerekiyor. Pıhtılaşma bozukluğu kalp hastalığı , inme gibi hastalıkların riskini artırıyormuş. Lens deformasyonuna yol açıyormuş , bende katarakta neden oldu mesela . O yüzden düzenli göz doktoruna gitmekte fayda var. Bilginiz olsun istedim.
Hamilelik zaten tek başına pıhtılaşmaya eğilimi artırıyormuş Aslında bizim durumuzda hamile kalmak , anne olmayı istemek büyük fedakarlık. Çünkü kendi sağılığımızı riske ederek anne olmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımız hayırlı evlatlar olur da , bu çektiğimiz üzüntüleri , fedakarlıkları unuturuz.
Tekrar görüşmek üzere , çok sevgiler..