Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım iyi dileklerin için teşekkür ederim. şimdilik bi sıkıntım yok. bugün 4+3 deyim. 4+0 ken iğne vurulmaya başladım. yahya beyin yaptırdığı testler arasında anti faktör xa testi yok baktım şimdi.... gebelik başlayınca yapaılacak testi dosyama yazmış ama inan oku yamıyorum..... tipik doktor yazısı yani... çok yakında görüşcem kendisiyle o zaman yazarım ne olduğunu ve sonucunu .... bir şey daha unutmuşum aklıma gelmişken hemen onuda yazayım...lütfü beye en son gittiğimde bana paı1 testinin yapılmadığını ve yaptırmak istediğimi söylemiştim...... oda bu testin sonucu pozitif bile çıksa gebeliğe bir etkisinin olmadığını şayet pozitif olan durumlarda doğumdan sonra 6 hafta kadar daha iğne vurulmak gerektiğini söylemişti.....gebe kaldığın zaman doğuma yakın bir dönemde yaparız bu testi demişti.....
hep iyi haberler duymak ve vermek dileğiyle hoşçakal canım

06EE , celen35 , nazlı_03 ve şen çok teşekkür ediyorum.... sizlerden gelen bu içten tebrikler beni sevindiriyor.... nedense içimde bi ses bu sefer iyi olacağını söylüyor ama bakalım kısmet bu işler.... kaderimde varsa , hayırlısıysa olur diye düşünüyorum. tekrar teşekkür ederim...

paptyaaammm cok saol bitanem.bilmediklerimi öörendim yazdıklarında.kurumdaki görevli bayanla cemreye 8 haftyalık hamileyken görüşmüştük.oda dedi doğumdan sonra görşelim die.ama bıu tasınma işlemleri ona izin vermedi.canım kurumdan gelecek meleğimden vazgecmeyi düşnmyorum.ha ama 2. defa hamile kalırda bebeğim olursa ozaman düşünrüz sanırım.sonucta cocukların maddi-manevi ihtiyaclarını tam anlamıyla karsılamk gerekio.evlat edindikten sonra geri almayı bende duymustum.büyük bir travma..allahım kimseyi evladından ayırmasın.ha doğuran herkes de anne olmuo bunuda söliim:mymeka:

sevgili ecesem canım benim gözün aydın olsun.çok sevindim.bende iğneye 4+0 da başlamıştım.bebeğin kalp atışlarını beklemek bazen geç olabiliyormuş iyi sende tam zamanında başlamışsın.inşallahbu defa sorunsuz güzel bir hamilelik geçirirsin.böyle güzel habererin sayısının artması dileğiyle sevgilerle.

selam ecesem tebrikler canim rabbim sorunsuz bir gebelik nasip etsin insallah cok sevindim inan kendi hamileligimi ogrendigim kadar hemde cok sevindim boyle guzel haberler cok ihtiyacimiz var insallah bebginide saglikla kucagina alirsin sevgiyle ve saglicakla kal

selvihancım teşekkür ederim canım benim.... geçen aylarda seninle konuşmuştuk... 3 hafta araylada hamile kalmışız sanırım... sıkıntılı günler geride kaldı senin içinde sevindim..... kanaman olduğu zamanda epey merak etmiştim seni...lütfü beye gitmekten vazgeçmiştik ama hamileliğim beklenmedik bir zamanda oldu........ yeni bir doktor arayışınada girmemiştim henüz... sanırım lütfü beyle devam edicez.... en azından başlangıç için.... beni ilk muay. 7-8 hafta arasında çağırdı... sen ilk ne zaman gitmiştin.....hep güzel şeyler konuşmak dileğiyle canım sevgiler

sevgili marguerite ne kadar içten yazmışsın canım saol... benimde tek isteğim bu defa mutlu olmak... sonuna kadar gidebilmek ... bazen o kadar çok belim ağrıyorki eyvah diyorum yine bişey oluyor... hemen tuvalete gidiyorum bakıyorum bişey yok.... şimdilik tuvaletle bütünleşmiş bi şekilde yaşıyorum....:)

canım sen hiç korkma merak etme senin için iyi olur umarım herşey inancını ve umudunu kaybetme bak göreceksin herşey yoluna girecektir.Bu arada doktor sormuştun bucada özel bir hastane aylin barboros diye bir doktor var ben ona bir defa gittim ama ilgiliydi ona da iyi diyorlar sen kime gidiyorsun ben de senin gibi bu ara doktor arayışı içindeyim

merhaba, bende yeni bir dr. buldumalsancak dev.hast.dr.uymuş burak ağca diye biri. perşembye randevu aldım. gidip tanışıcam. kendi dr.um kadın doğum hast.deydi. bu doktorun hastaları pek memnunmuş. bizim gibi hastalarıda var... ben kendimi garantiye almak için iki dr.ada gidicem bakalımhayırlısıyla ne olacak... kendi dr.uma c.tesiye randevu aldım. durumları karşılaştırıcam. artık önemli bir karar almak zorundayım. inşallah hepimiz için hayırlısı olur... korkudan uykum bile gelmiyor... kastım galiba kendimi :)

merhaba arkadaşlar uzun zamandır sizlerin yazılarını okuyorum.bende de kanda pıhtılaşma sorunu var mthfr 677 ve 1298 heterezigot 5 ağustosta benimde karnımda bebeklerim öldü çok üzülmüştüm çok zor bir dönemdi ama çok şükür atlattım artık bende bebek istiyorum ama ne zaman başlamalıyım çok kararsızım aynı şeyleri yaşamaktan o kadar çok korkuyorum ki ama sizin yazılarınız bana cesaret veriyor. bu arada bende hacettepe ye gitmeyi düşünüyorum hemotoloji bölümünden randevu almayı düşündüm . sizce hemotoloji bölümüylemi başlayım yoksa direkt kadın doğum uzmanıylamı görüşeyim karar veremedim. hacettepeye giden arkadaşlar siz ne dersiniz sizin düşüncenizi almak istiyorum

birde paı 1 test sonucum 4g/5g çıktı bununla ilgili bir açıklama yapılmadı bu test bağışıklık sistemiyle alakalımı sonuç iyimi kötümü anlamadım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşım sakın stres yapma endişelecek birşey yok,sen stres yaparsan bebekte etkilenir,hakkında hayırlısı olsun belki çok iyidir bu doktor,sende kan pıhtılaşması mı vardı?

arkadaşım sakın stres yapma endişelecek birşey yok,sen stres yaparsan bebekte etkilenir,hakkında hayırlısı olsun belki çok iyidir bu doktor,sende kan pıhtılaşması mı vardı?

bende de heterezigot sendromu var. 2 bebişimi biri 12 haftalıkken diğerinide yaklaşık8 haftalıkken kaybetmiştim. bu kez herşey yolunda gidicek inşallah hep dua ediyorum kendim ve herkes için :):CüvCüv:

canım benim bence her iki dr.yede git.hematolojide önemli.SAKINDA KORKMA BENDE BU AN PIHTILAŞMASI YÜZÜNDEN İKİ BEEĞİMİ KAYBETTİM.ŞİMDİ ALLAHIMA BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN 5 AY ARA VERDİKTEN SONRA TEKRAR HAMİLE KALDIM.Yİ DÜŞÜN HERŞEY İYİ OLSUN BENDE ÇOK STRES YAPTIM GÖRÜYORUMKİ BOŞA KÜREK ÇEKİYORUM.ÇÜNKÜ DEĞİŞEN BİŞEY OLMUYOR.O ÜZDEN BOL BOL DUA EDİYORUM.ZATE RABBİM NASİP EDERSE HİÇ BİRŞEY ENGEL OLAMAZ .O YÜZDEN BEN TEVEKKÜL EDİYORUM.İNŞALLAH RABBİMDE SANA EN ISA ZAMANDA TEKRAR NASİP EDER .

Son düzenleme:
selvihancım çok teşekkür ederim inşallah hamileliğinde güzel geçer hiç bir sorun yaşamazsın allah yardımcın olsun allah gönlüne göre versin bildiğim kadarıyla sende benimle aynı faktörlerde sorun var hamilelik öncesi ve sonrası sen hangi ilaçları kullandın bana hamilelik öncesi folbiol çinko elevit haftada bir b12 ve üç gündür coraspin kullanıyorum ben aslındı ankara hastanesinde bir hemotologla görüştüm coraspirini o söyledi bana kırmızı et kuruyemiş sakatat tereyağı ve kızartmadan uzak dur sebze ve meyve yiyebilirsin dedi kadındoğum uzmanları ve genetikteki doktorlar böyle bir şey söylemedi sadece genetikteki doktor kurufasulye ve mercimek yememi söylemişti ben şubatta adet olduktan sonra düşünmek isteyorum bebeği b12 yi 3 haftadır yaptırmadım bu yüzden acaba 1 ay daha ertelesem mi diye düşünüyorum çok kararsızım bebeğim olsun istiyorum allahıma dua ediyorum isteyen herkese ver içinde banada ver diyorum

papatya süreyyacım merhaba,
ben doğumdan altı hafta sonra lütfü hocaya kontrole gittim, sezeryan sonrası herşey yolunda çıktı çok şükür...pıhtılaşmaya eğilim konusunda bundan sonrası için bir hematoloğa danışmamızı önerdi.ben zaten gebelik öncesi de düşünüyordum bunu ama bir türlü fırsat bulup gidememiştim bu arada gebe kalınca da kadın doğumcumla devam edip ihmal ettim hematolog konusunu açıkcası...geçtiğimiz hafta epey araştırmadan sonra hacettepe hematoloji bölüm başkanı prof. osman ilhami özcebe ye gitmeye karar verdik. cinnah cad. de özel muayenehanesi var. ayrıntılı bir muayene ve önceki tahlil sonuçlarıma bakarak bizi aydınlattı. aslında onun söylediklerini lütfü hocada söylemişti, farklı olarak dikkat etmem gereken durumları biraz daha ayrıntılı anlattı...örneğin 10 saatten fazla otobüs yolculuğu yapamayacağımı, 5 saaten fazla uçak yolculuğu yapamayacağımı, kolum bacağım kırılırsa bu durumu ilk hematoloğuma bildirmem gerektiğini, uzun süre hareketsiz kalmamı gerektiren durumlarda kan sulandırcı iğne ypılmam gerektiğini, yine ameliyatlık bir durumum olursa özellikle karın bölgesindeki ameliyatlardan önce yine hematoloğun bilgisi dahilinde kan sulandırıcı kullanarak operasyonun gerçekleştirilmesi gerektiğini vs.. daha birçok şey anlattı ama şimdilik hatırladıklarım bunlar...
birkaç tahlil daha istedi ayrıca homosistein vs. tekrarlayalım bakalım gebelik sonrası değişiklik olmuş mu dedi. hacettepede yaptırdım tahlilleri, 10 tüp kan aldılar, cuma yaptırdım salı aldım sonuçları..henüz sonuçları göstermedik hocaya, ya bu ya gelecek hafta içinde gideceğim...
benim faktör 5 heterozigot, mthfr homozigot ayrıca protein c rezistansım düşük, kardiyolipin antikor yüksek, hipotroidim var yani yok yok ama buna rağmen hoca, bu durumu hayatımın odağına oturtmamam gerektiğini türkiyede 100 kişiden 7 sinde bu durumun olduğunu birçok kişinin hiç sorun yaşamadan hayatını devam ettirdiğini ama madem durumumuzu biliyoruz öyleyse yaşam kalitesi açısından bazı şeylere dikkat etmemizin iyi olacağını belirtti...

merhaba arkadaşlar,2008 eylül ayında düşük yaptım..kan pıhtılaşması varmış..doktorum bebe aspirini ve folik acid verdi,hamile kalana kadar iç dedi.. ee eylülden beri ocak ayına kadar çok istememe ve her ay döört gözle beklememe rağmen hala gebelik yok.. 1 şubat adet günüm inşallah bu ay mutlu bir haber alırım..sizlerden ricam BEBE ASPİRİNİ ve FOLİC ACİD kullananlar varmı.. normalde heryerde folik acid hamilelikten önce 3 ay kullanılmalı yazılarını okudum .benim kullanalı 3 ayı tamamlanacak..acaba hala içmeye devam edeyimmi yaa..

ayrıca, tekrar gebelik düşünürsem aynı tedaviyle sağlıklı doğum yapabileceğimi bu şekilde birçok hastasının sağlıkla bebeklerine kavuştuklarını söyledi...
ben kendi adıma memnun kaldım doktordan, tahlil sonuçlarına göre aspirin kullanmaya devam edip etmeyeceğimi söyliycek. yalnız mthfr homozigot olduğumdan folik asiti ömür boyu kullanmam gerektiğini ve emzirme dönemim bitene kadarda demir hapına devam etmem gerektiğini söyledi...şimdilik aklıma gelenler bunlar canım...
yalnız ben özel muayanehanesi olduğu için osman hocayı tercih ettim, eğer vaktin varsa hacettepede asıl pıhtılaşma konusuyla prof. dr ibrahim haznedaroğlu ve doç.haluk demiroğlu adlı hocalar uzmanmış ama hastane bünyesinde özel muayene ediyorlar..ben pek tercih etmiyorum hem çok bekletiyorlar hemde şimdi ufaklık var malum fazla zaman harcamak istemiyorum dışarıda bırakacak kimsem yok...

osman hocada bu konuda oldukça bilgili beni epey rahatlattı, sana tıp öğrencisine verilecek bilgiyi verdim dedi, epey zaman ayırıyor...
öpüyorum canım...

papatyacım parça parça yazdım ama...birde 6 ayda bir bazı tahlillerin tekrar yapılması gerekiyor dedi, yaptırıp sonuca göre önlem alırız dedi...anne ve babamında homosisteine baktırıp sonucu bildirmelerini istedi. sonuca göre belki onlarında folik asit ve b12 almaları gerekebilir dedi... birde ben homozigot olduğumdan yüzde elli bebektede bu durumun olabileceğini , onun deyişiyle"yuvadan ayrılmadan genç kız olduğunda" gerekli tahlilleri yaptırarak durumdan haberdar olmamızın yeterli olacağını ekstra birşeye şu anda bebek adına gerekolmadığını belirtti..ha birde kolesterol ve şekerimin yükselmemesi gerektiğini kilo almamam gerektiğini, bunların pıhtılaşmayı tetikleyeceğini belirtti...daha birçok şey anlattı ama aklıma geldikçe yazarım canım..
birde ibni sina da önder aslan varmış hematolog özel muayenehanesi var kavaklıderede...onun için de iyi demişlerdi...
bu söylediğim isimlerin hepsinin adres tel bilgileri var bende..istersen yazarım..
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…