• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

papatyacım parça parça yazdım ama...birde 6 ayda bir bazı tahlillerin tekrar yapılması gerekiyor dedi, yaptırıp sonuca göre önlem alırız dedi...anne ve babamında homosisteine baktırıp sonucu bildirmelerini istedi. sonuca göre belki onlarında folik asit ve b12 almaları gerekebilir dedi... birde ben homozigot olduğumdan yüzde elli bebektede bu durumun olabileceğini , onun deyişiyle"yuvadan ayrılmadan genç kız olduğunda" gerekli tahlilleri yaptırarak durumdan haberdar olmamızın yeterli olacağını ekstra birşeye şu anda bebek adına gerekolmadığını belirtti..ha birde kolesterol ve şekerimin yükselmemesi gerektiğini kilo almamam gerektiğini, bunların pıhtılaşmayı tetikleyeceğini belirtti...daha birçok şey anlattı ama aklıma geldikçe yazarım canım..
birde ibni sina da önder aslan varmış hematolog özel muayenehanesi var kavaklıderede...onun için de iyi demişlerdi...
bu söylediğim isimlerin hepsinin adres tel bilgileri var bende..istersen yazarım..
sevgiler...

merhaba şen
bende pıhtılaşmadan dolayı toplar damar tıkanıklığı geçirdikten sonra ibni sinadaki önder aslanın muaynehanesine gitmiştim şunu eklemek istiyorum hoca çok ii sorulan bütün sorulara sakin bi şekilde cevap veriyo gerekli bütün tetkikleri yaptırdı ancak telefonla kesinlikle ulaşamıyosun telefonlara çıkmıyo ben daha sonra bişey sormak için aradığımda çok kısa konuşcağımı belirttiğim halde telefona çıkmadı yani biraz paraya bakıyo sonuçta bizim rahatsızlığımız genetik önür boyu sürcek bişey ben en ufak bişeydede muaynehanesine gitcek değilim telefonda maildede sorunu çözebiliriz ama bu dr bu şekilde çalışmıyo onun için pek tavsiye etmem

arkadaşlar birde hemotoloji uzmanı hamile kalınca coraspirini bırakacaksın çocuğa geçiyor yanlız iğneler çocuğun kanına geçmiyormuş bunun hakkında bilgisi olan varmı corasprin çocuğa zararlımı

]

merhaba ecesem

senin adına çok sevindim inşallah bebişini kucağına alırsın bende önümüzdeki ay lütfü önderoğluna gitmeyi düşüyorum henüz hamile değilim açıkcası şimdimi gitsem hamile kalıncamı gitsem karar veremedim sen hamile kalmadan gitmiştin sanırım sence gitmeme gerek varmı muyaneye gittikten sonrada bizlerle paylaşırsan sevinirim

merhaba smmm06;
canım çok teşekkür ediyorum.ben ilk önce sinan beksaça gittim. pıhtılaşmayla ilgili sorunum onun yaptırdığı testlerle ortaya çıktı.... test sonuçlarına göre metioninden sınırlı diyet verdi.... bu diyeti 3 ay hiç firesiz yaptım ama çok zorlandım.... sonrada başka bir uzmanın fikrini almak için yeniden doktor arayışına girip lütfü beye ulaştık... .... o sıralarda zaten gebelik düşünmemiştik.... şimdi hamileyim... ve onunla başlıcaz bu yola....lütfü beyde hoşuma giden bir şey var.... kafama takılan ne olursa olsun mail atıyorum ve aynı gün cevap veriyor... işin maddi boyutuna gelince yükü fazlaca ağır bence... ama yeterki sağlıkla doğsun para falan insanın umrunda olmuyor...
senin doktor konusunda kafan karışıksa ve rahatlamaya ihtiyacın varsa lütfü beye gidebilirsin.... onun muayene hanesinden çıkınca kendini normal gebelerden bir farkın yokmuş , bugün hamile kalıp yarın doğurcakmışsın hissi veriyor... ama bu rahatlık fazla sürmüyor haberin ola.... yani lütfü beyde fazlaca pozitif bir insan.... sanki herşey normalde abartan bizmişiz gibi.... bana senin düşüklerin raslantısal.. bence sağlıklı gebeliğe ulaşıncaya kadar dene demişti.... baktıki ben hiç oralı değilim o zaman işi riske atmayalım gebe kalınca iğneye başlayalım demişti......

merhaba kızlar epeydir yazamıyordum. ecesem çok tebrik ediyorum canım allah tamamına erdirsin. bende 26 haftayı dolduruyorum çok şükür iyi gidiyor. haftaya şeker yüklemesi yapılacak, birde yeniden hemogram, idrar tahlili ve idrar kültürü yapılacakmış. inşallah bi sorun çıkmaz. sevgili EFTELYASU MAMUAMU ve diger hamile arkadaslar, alış verişlere başladınızmı? ben bikaç kıyafet aldım. bide bebek arabası ve oyun parkı aldım.. bebek odası alacakmısınız? yaa neler almak lazım? dogum yapan arkadaslar bizleri bu konuda da bilgilendirirmisiniz? sizler konuştukça biz mutlu oluyoruz :)

şencim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz.ben kendi adıma en azından dileyim.bende şu an hamile değilim ama hep bir hematoloğa gitmek istiyorum.emzirme döneminde demir hapı kullanmanı söylemiş doktor neden bunu merak ettim.bende mthfr homozigotum büyük bir dikkatle okudum yazdıklarını bebişini öp bizim için sevgiler..

sevgili ecesem hemotolağa gittiğini yazmıştın.bende hacettepeye gidiyorum ve bir hematoloğa gitmeyi istiyorum.randevu nasıl aldın?ücreti ne kadardı?tahliler ne kadar zamanda çıktı?kusura bakma çok sordum.hamilleliğin inşallah sorunsuz huzurlu bir şekilde geçer bize de du et lütfen şimdiden teşekkürler...

merhaba arkadaslar.... dun cok sasırtıcı bısey oldu. hamıle oldugumu ogrendık...:nazar: :CüvCüv:ama adetın ustunden 1 gun gecmıstı kan testı yaptırdık.hcg 58 cıktı.bıraz dusuk bı deger.ama olsun.doktorum cuma tekrar yapalım testı dedı.aranızda hcg az baslayıp sonra artan varmı? bıde ıgne basladık.bugun 4+4 um allahın ıznıyle ılk ıhnemı oldum.doktorum ınohep yazdı.aranızda yada bıldıgınız buu ıgneyı kullanan varmı? ama hıc acıtmadı ıgne.cok ınceydı. sızlerden ıstegım var kızlar...kader arkadaslarıyız bız..her ne kadar tanısmasakta...bana dua etmenızı ıstıyorum.hersey cume cozulcek.o zamana kadar umutlanmak yok.nolur edın artsın degerım...

sevgili ecesem hemotolağa gittiğini yazmıştın.bende hacettepeye gidiyorum ve bir hematoloğa gitmeyi istiyorum.randevu nasıl aldın?ücreti ne kadardı?tahliler ne kadar zamanda çıktı?kusura bakma çok sordum.hamilleliğin inşallah sorunsuz huzurlu bir şekilde geçer bize de du et lütfen şimdiden teşekkürler...

merhaba 06EE
numarayı şimdi hatırlayamıyorum....ama hacettepe hastanesinin internet sitesinde hematoloji bölümünde öğretim görevlilerinden randevu almak için telefon numaraları var. orayı aradım. randevuyu yahya büyük aşıktan aldım....160 tl ücreti.... ben kan tüplerini ilgili lab. elden kendim götürdüm. sonuçlarımın hepsi 3 gün içinde çıktı. ertesi günde yahya beye sonuç göstermeye gittim...

sevgili sido... tebrik ediyorum canım benim.. bende ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım. seninle aynı hafta ve gündeyiz ... bende 4+4 deyim. 3+6 iken bhcg 234 idi. 2 gün sonra 634 çıktı.bu değerlerin geç veya erken döllenmeyle ilgisi var... inşallah bizim gibi umutla yola çıkan herkesin gebeliği sorunsuz devam eder canım...

Sevgili şencim , verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...Ne öğrendiysen paylaşmışsın...Hani gitmiş kadar oldum , gerek kalmadı diyormuşum...Vakit ayırıp aydınlattığın için çok sağol....

Hematolog konusu bende de senin gibi oldu..Hep gitmek istedim , burada iyi bi doktor bulamadım...Ayrıca genelde tüm arkadaşlar kadın doğumcunun yönlendirmesi doğrultusunda hareket etti ve genellikle rutin herkese 0,3 lük ya da 0,4 lük doz veriliyordu...Lütfü hoca , sinan beksaç , bursadan osman develioğlu , diğer şehirlerden proflara giden arkadaşlara genellikle hep aynı doz iğne verildi...

Sülalin gebeliğinin yüksek doz kullanması gerektiği halde , kullanmadığı için bittiğini hematoloji tespit edince , hematoloğun gerekliğine kesin karar verdim ben...Şimdi eşim neden kadın doğumcumuz bizi baştan yönlendirmedi diyor...Ama ben haksızlık etmek istemiyorum , elindeki değerlere göre hematoloğun da aynı tedaviyi vereceğini düşünmüş olabilir...Sonuçta verdiği dozla sağlıklı bebek sahibi olan çok sayıda hastası var...Yalnız asıl iğnenin dozunu belirleyen testi hiçbinimiz yaptırmış değiliz , bu büyük eksiklik bence...

Ayrıca pıhtılaşma problemi , bizim için sadece gebelikte değil gebelik dışında da dikkat etmemiz bir konu...Dikkat edilmezse kötü sonuçları olabiliyor...Senin doktorun hayat tarzımızda yapmamız gereker değişiklikleri , dikkat etmemiz gerekenleri çok ayrıntılı açıklamış...Yani bi hematoloğa gitmemiz bu açıdan da çok iyi ve gerekli...

Verdiğin bilgiler , doktor tavsiyelerin için çok teşekkür ederim şencim...Çok işimi kolaylaştırdın çünkü hacettepeden ibrahim haznedaroğlunu düşünüyordum ...Hastanede özel muayene randevusu bile çok zor alınıyormuş galiba...O yüzden tavsiyen doğrultusunda senin doktoruna gitmeyi düşünebilirim...Yalnız 10 tüp kan verme olayı moralimi bozdu , çünkü beni kan tutuyor ve her kan verdiğimde bayılıyorum...Düşündükçe kötü oluyorum , kabus gibi...Umarım sıkıntılarımızın karşılığı iyi olur , ne diyelim...

Tekrar teşekkür ediyor , öpüyorum şencim...Kendine iyi bak , kızına da öpücükler...Sevgiler...

Sevgili lalcim , ben de bir süredir yazmıyorsun naber diye sana yazmayı düşünüyordum...Bugün yazmışsın iyi olmana sevindim , kendine iyi bak..Gerçekten kalp kalbe karşı herhalde , çünkü geçenlerde de bir sürü hamilemiz vardı niye yazmıyorlar diye yazmayı düşünüyordum ( mumamu , marguerite , lal , gelgit i düşünerek ) Sonra gelgit hariç hepsi yazdı...Bence bir süre yazmayanlara bi ceza düşünelim...

Bu arada umutsevgim naaptı acaba arkadaşlar ? Bi operasyon geçirmesi gerekiyordu...Umut sevgim nasılsın canım , umarım herşey yolundadır , toparlanınca yaz ...Biz de sana moral destek verelim , elimizden gelen sadece bu , keşke bişeyler yapabilseydik...

Sevgili sidocum , seni tebrik ediyorum ...Allah tamamına erdirsin diyorum , iyi dileklerimiz ve dualarımız seninle merak etme...

Sevgili annelerimiz redrose , celen , şen , güneş ...Sizlere de çok selamlar...Redrose cum oğlun daha iyidir umarım...Merak etme her yeni doğan atlatıyor aynı badireyi...Ailene de sana da sağlıklı , huzurlu günler dilerim....

Hep aklımdasınız kızlar , aklımdayken herkesi sorayım istedim...Siz de beni unutmayın olur mu ?

Selamlar herkese...

merhaba arkadaslar.... dun cok sasırtıcı bısey oldu. hamıle oldugumu ogrendık...:nazar: :CüvCüv:ama adetın ustunden 1 gun gecmıstı kan testı yaptırdık.hcg 58 cıktı.bıraz dusuk bı deger.ama olsun.doktorum cuma tekrar yapalım testı dedı.aranızda hcg az baslayıp sonra artan varmı? bıde ıgne basladık.bugun 4+4 um allahın ıznıyle ılk ıhnemı oldum.doktorum ınohep yazdı.aranızda yada bıldıgınız buu ıgneyı kullanan varmı? ama hıc acıtmadı ıgne.cok ınceydı. sızlerden ıstegım var kızlar...kader arkadaslarıyız bız..her ne kadar tanısmasakta...bana dua etmenızı ıstıyorum.hersey cume cozulcek.o zamana kadar umutlanmak yok.nolur edın artsın degerım...

allllaaaaahhhhhh:teytey::sm_cool: budur yaaaaa:sm_cool: cok şükür bi ii haber aldık beeehihoyyyt allahım yardımcınız olsun.allahım esirgesin bebişimi..rabbim bizim deil senn sen koru allahım biz koruyamayız:Saruboceq:sana emanet ediyoruz rabbim:Saruboceq: çok şükür bin şükür...
evet sıradaki:delphin:

canım öncelikle tebrikler çok sevindim. dualarımız seninle:nazar: bende aynı iğneyi kullanıyorum. dikkatli vurduğun taktirde çok çok az morarıyor. hayırlı olsun canım. sağlıkla gelsin inşallah bebeğin:nazar:

tebrik ederim cnm arkadasım Allah tamamına erdirir insallah cok sevindim kib öptm

herkese merhaba ben 6 haftalık hamileyim ilk bebeğimin 7 haftalıkken kalbi durdu. bu bebeğimde de kesesinde şekil bozukluğu olduğu söylendi aynı konuda şikayeti olan varsa benimle paylaşır mı?

sido tebrik ederim, çok güzel bi haber verdin bizlere :) inşallah allah tamamına erdirir.

papatyasüreyya haklısın walla, insan haber alamyınca merak ediyor, aile gibi olduk. gelgit nerelerde acaba?

bu arada teşekkürler nereye kayboldu???

merhaba arkadaslar.... dun cok sasırtıcı bısey oldu. hamıle oldugumu ogrendık...:nazar: :CüvCüv:ama adetın ustunden 1 gun gecmıstı kan testı yaptırdık.hcg 58 cıktı.bıraz dusuk bı deger.ama olsun.doktorum cuma tekrar yapalım testı dedı.aranızda hcg az baslayıp sonra artan varmı? bıde ıgne basladık.bugun 4+4 um allahın ıznıyle ılk ıhnemı oldum.doktorum ınohep yazdı.aranızda yada bıldıgınız buu ıgneyı kullanan varmı? ama hıc acıtmadı ıgne.cok ınceydı. sızlerden ıstegım var kızlar...kader arkadaslarıyız bız..her ne kadar tanısmasakta...bana dua etmenızı ıstıyorum.hersey cume cozulcek.o zamana kadar umutlanmak yok.nolur edın artsın degerım...[/QUOT

ay canım benim çok şükür dualarımız kabul oldu.ay çok çok ama çok sevindim rabbim inşallah bu defa sonuna erdirir.hadi allah seni ve bebişini korusun darısı tüm isteyen herkesin başına olsun.sevgilerle

merhaba canlarım..ECESEM ..SİDO..SELVİHAN..Hepimiz bebeklerimizi bir şekilde kaybettik ne yazık !!Şimdiyse neredeyse aynı zamanlarda ortak bir duyguda buluştuk..ALLAH İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH..Hepinizi tek tek tebrik ediyorum...Ben de hamileyim..5+4 üm son adetime göre ..benim dr.iğneyi haftaya pazartesi başlıyor yani keseyi ve kalp atışlarını görünce..endişe ediyorum bu yüzden ama...çok da takılmak canımı sıkmak istemiyorum bu duruma..Benim doktorum bu konuda rahat biraz ..corasprin kullanıyorum zaten ..keseyi ve kalp atışlarını görünce düşük düzey başlayacağız dedi..allah güzel günler göstersin inşallah herbirimize..

Ha bir de arkadaşlar iğne kullanıyorsunuz ya sizler hangi iğneyi, kaç doz kullanıyorsunuz bir de kanınıza bakılıp mı tayin ediliyor..bir de bu iğnelerin fiyatı nedir ortalama..ve devlet desteğiyle nasıl temin ederiz..

Herşey gönlünüzce olsun...

merhaba kızlar.. HAMİLE ARKADAŞLARA bi duyurum var: büyük ihtimalle zaten haberlerde duymuşsunuzdur ama bi de ben hatırlatayım dedim. eczaneler şubattan itibaren kurum ilaçlarını vermicekler. eczanelerin bizlere karneyle verdikleri ilaçların parasını, sigortalar kurumu eczaneye geri ödemiyormuş. bu nedenle eczanelerden karneyle ilaç alamıcagız parayla alabilecegiz. iğnelerinizi ocak ayı bitmeden yazdırıp alın derim ben.
dün haberlerde anlaşma saglanamadı dedi. mutlaka anlaşma sağlanacaktır ama bu arada mağdur olmamak için sizleri haberdar etmek istedim.. sevgilerle

sido arkadaşımızı bende tebrik ediyorum. hayırlısıyla diğer arkadaşlardan da iyi haberler alırız inşallah. bende 15 ocakta test yaptırmıştım 117 çıktı değer inşallah perşembe dr.a gidiyorum bende acaba ne kadarlıktır. bende merak ettim şimdi 15inden beri randevu ayarlamaya çalıştım ancak perşembeye bulabildim. benim içinde dua edin inşallah bu kez benim içinde sorunsuz ve güzel olur :)

Back