• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selam arkadaşlar küçük meleğim selinimile ilgilenmekten siteye fazla giremiyorum emzirmekle uğraşıyoruuz teyzeleri.tebrik eden tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.
sevgili şen hemotolok konusundaki bilgiler benide aydınlattı sağol.sana sormak istediğim şu an hangi ilaçları kullanıyorsun ,folbiollu başladınmı coraspinde ömür boyu gerekiyormuymuş aydınlatırsan sevinirim .sana ve meleğine sevgiler

ıyı aksamlar arkadslar ben geldım su an yatagımda yzıyorum yasadıgım seyler sankı bana bır omur gıbı geldı sukurler olsun evımdeyım cuma gunu acıl amelıyata alındım laparaskopı olacaktım tam amelıyat odasına gırdım dr bana bı kagıt verdı bunu ımzalamamı soyledı nedenı ıse sol tupumu kaybedebılırmısım dr ama ben bu rıskı alammak ıcın amelıyata gırdım dedım aglaya aglaya ımzaladım ve aglaya aglaya uyumusum kendıme geldıgımde yıne aglıyodum aldınızmı tupumu dedım hayır dedı benım ıcın buyuk bır mutluluk oldu sonra hemen cıkmam gerekırken 2 gun hastanede kaldım basıt bır operesyon olacagını sanıyodum ama benımkı oyle olmadı dogum bolumunde yattıgım ıcın kadınlar doguma gırıyodu ve kulaklarımı hep tıkadım kendımı bırakıp onlar ıcı dua ettım ve hastanede o kadar oykulerle karsılastımkı bunada sukurler olsun dedım enguzelı de okadar bagrıstan sonra bebeklerın sesı okadar guzeldıkı allahım herkese nasıp etsın.....eve geldım 1 gun sonra cok sancım olsdu dusuk yapıyorum gıbı mıde bulantısı ve karın agrısı lavaboya gttıgımde parcalar dusmustu anlamadıgım sey gebelıgı laparaskopıyle aldılarsa dusen parcalar neydi aklımda bırsuru soru var dr ulasamadım haftaya kontrole gttıgımde sorucam ama sasrdım yanii.dr bı dıs gebelıkten sonra dıgerınınde boyle olma htımalı yuksek deyıp tum umutlarımı yıktı sımdı yenı bır baslangıc tekrar calısmalar ıns sonuc bu defa aynı olmaz cunku cok yoruldugumu hıssedıyorum....ve benı kıran en buyuk ıkı sey kayınvalıdem ve en yakın bıldıgım arkadsım eve benı zıyarete geldı hamıle kalmıstık ama rabbım benımkıne o kadar omur bıctıgı ıcın alamadım kucagıma bana sen yıne ıyısın ben olsam cıldırırım dedi bende benım cıldırmadıgımı nerden bılıyosun ıcımde ne fırtınalar kopuyo bı bılsen dedım cocuklarımız allahın bıze verdıgı bır emenettır vaktı geldıgınde bızden alr dedım demekkı benımkılerın omrude okadar dedım ama cok uzdu benı sozlerı rabbım sabırlar versın......(cok uzattım kızlar ama ınankı yasamayan bılmıyo anlamıyo )

SİDOOOOOOOOOOOO cok sevındım canım rabbım tamamına erdırsın ınsalllahhhhh dualarım senınle.....

merhaba şen
bende pıhtılaşmadan dolayı toplar damar tıkanıklığı geçirdikten sonra ibni sinadaki önder aslanın muaynehanesine gitmiştim şunu eklemek istiyorum hoca çok ii sorulan bütün sorulara sakin bi şekilde cevap veriyo gerekli bütün tetkikleri yaptırdı ancak telefonla kesinlikle ulaşamıyosun telefonlara çıkmıyo ben daha sonra bişey sormak için aradığımda çok kısa konuşcağımı belirttiğim halde telefona çıkmadı yani biraz paraya bakıyo sonuçta bizim rahatsızlığımız genetik önür boyu sürcek bişey ben en ufak bişeydede muaynehanesine gitcek değilim telefonda maildede sorunu çözebiliriz ama bu dr bu şekilde çalışmıyo onun için pek tavsiye etmem

merhaba, teşekkürler bilgi için. ben hacettepede hematoloji bölüm başkanı prof. osman özcebeye gitmeye başladım, çok da memnun kaldık devam edicem inşallah canım...ve haklısın doktora gerektiği zamanlarda kolayca ulaşabilmek çok önemli...osman hocayı tavsiye ederim, oldukça ilgili ve konuya hakim bir hoca...
sevgiler

arkadaşlar birde hemotoloji uzmanı hamile kalınca coraspirini bırakacaksın çocuğa geçiyor yanlız iğneler çocuğun kanına geçmiyormuş bunun hakkında bilgisi olan varmı corasprin çocuğa zararlımı

merhaba funda, buradaki birçok arkadaş ve bende dahil olmak üzere hamileliğimizde coraspin+iğne kullandık. aspirin normal şartlarda gebelikte kullanılmaması gereken bir ilaç elbette ama bizim durumumuzda gerekli...tabii senin pıhtılaşmaya sebep olan faktörlerine görede böyle birşey söylemiş olabilir hekimin...belki sadece iğne yeterlidi senin için...

merhaba kızlar epeydir yazamıyordum. ecesem çok tebrik ediyorum canım allah tamamına erdirsin. bende 26 haftayı dolduruyorum çok şükür iyi gidiyor. haftaya şeker yüklemesi yapılacak, birde yeniden hemogram, idrar tahlili ve idrar kültürü yapılacakmış. inşallah bi sorun çıkmaz. sevgili EFTELYASU MAMUAMU ve diger hamile arkadaslar, alış verişlere başladınızmı? ben bikaç kıyafet aldım. bide bebek arabası ve oyun parkı aldım.. bebek odası alacakmısınız? yaa neler almak lazım? dogum yapan arkadaslar bizleri bu konuda da bilgilendirirmisiniz? sizler konuştukça biz mutlu oluyoruz :)

canım benim listelerim vardı bi bakayım bulursam yazarım sana...kolay gelsin şimdiden...çok geç kalmayın hazırlıklarınızı yapın bir an evvel...allah korusun benim yaramaz gibi erkenden geliverirlerse...a.s.

ıyı aksamlar arkadslar ben geldım su an yatagımda yzıyorum yasadıgım seyler sankı bana bır omur gıbı geldı sukurler olsun evımdeyım cuma gunu acıl amelıyata alındım laparaskopı olacaktım tam amelıyat odasına gırdım dr bana bı kagıt verdı bunu ımzalamamı soyledı nedenı ıse sol tupumu kaybedebılırmısım dr ama ben bu rıskı alammak ıcın amelıyata gırdım dedım aglaya aglaya ımzaladım ve aglaya aglaya uyumusum kendıme geldıgımde yıne aglıyodum aldınızmı tupumu dedım hayır dedı benım ıcın buyuk bır mutluluk oldu sonra hemen cıkmam gerekırken 2 gun hastanede kaldım basıt bır operesyon olacagını sanıyodum ama benımkı oyle olmadı dogum bolumunde yattıgım ıcın kadınlar doguma gırıyodu ve kulaklarımı hep tıkadım kendımı bırakıp onlar ıcı dua ettım ve hastanede o kadar oykulerle karsılastımkı bunada sukurler olsun dedım enguzelı de okadar bagrıstan sonra bebeklerın sesı okadar guzeldıkı allahım herkese nasıp etsın.....eve geldım 1 gun sonra cok sancım olsdu dusuk yapıyorum gıbı mıde bulantısı ve karın agrısı lavaboya gttıgımde parcalar dusmustu anlamadıgım sey gebelıgı laparaskopıyle aldılarsa dusen parcalar neydi aklımda bırsuru soru var dr ulasamadım haftaya kontrole gttıgımde sorucam ama sasrdım yanii.dr bı dıs gebelıkten sonra dıgerınınde boyle olma htımalı yuksek deyıp tum umutlarımı yıktı sımdı yenı bır baslangıc tekrar calısmalar ıns sonuc bu defa aynı olmaz cunku cok yoruldugumu hıssedıyorum....ve benı kıran en buyuk ıkı sey kayınvalıdem ve en yakın bıldıgım arkadsım eve benı zıyarete geldı hamıle kalmıstık ama rabbım benımkıne o kadar omur bıctıgı ıcın alamadım kucagıma bana sen yıne ıyısın ben olsam cıldırırım dedi bende benım cıldırmadıgımı nerden bılıyosun ıcımde ne fırtınalar kopuyo bı bılsen dedım cocuklarımız allahın bıze verdıgı bır emenettır vaktı geldıgınde bızden alr dedım demekkı benımkılerın omrude okadar dedım ama cok uzdu benı sozlerı rabbım sabırlar versın......(cok uzattım kızlar ama ınankı yasamayan bılmıyo anlamıyo )

SİDOOOOOOOOOOOO cok sevındım canım rabbım tamamına erdırsın ınsalllahhhhh dualarım senınle.....
Sevgili umutsevgim ,

Canımm , çok geçmiş olsun...Operasyon seni hem ruhsal , hem bedensel hırpalamış...Ama gene de çok şükür diyelim canım yaa...Bak Allah korusun tüpünün zarar görme ihtimali varmış ve zarar görmemiş çok şükür...Ayrıca hamile kalmak için bir tüpün olması yeterli biliyorsun...

Bir daha dış gebelik riski taşımana hiç kafayı takma bence... O risk daha önce dış gebelik geçirmemiş olanlar için de var...Hayat herkes için her an riskle dolu zaten...Burada istatistikleri bozan bir sürü arkadaşımız var...Bak Celen e kaç kayıptan sonra kızına kavuştu...

Hastanede yaşadıklarını , hissettiklerini çok iyi anlıyorum...Ben de hacettepede histereskopi olduğumda öyle hikayeler duymuştum ki , hem moralim bozulmuştu , hem de halime şükretmiştim..Sinirlerim harap olmuştu , sürekli ağlıyordum...Ahh ahh dediğin gibi ancak yaşayan anlayabilir umutsevgim...

Sen lütfen şu an , senin duygularını anlamaktan uzak , duygusuz , düşüncesiz insanlar için moralini bozma...Bir kadın bir kadını anlamaktan uzaksa , üstelik de hamile ya da anne olan biri , ne söylenebilir ki ...Maalesef hepimizin etrafında bu tür insanlar olabiliyor...Karşısındakinin duygularını anlamaktan uzak , bazen de özellikle kırmak isteyen zavallı insanlar...Ne diyelim Allah kalplerini yumuşatsın...

Canım sen şu an sadece iyileşmeye odaklan...Önce bi iyileş herşey yoluna girecek inşallah...Allah daha beterini göstermesin , başka üzüntü vermesin , sabrının da karşılığını versin inşallah diyorum..Tekrar geçmiş olsun diyorum , bir an önce iyileşirsin inşallah...Kendine iyi bak , güçlü ol , sabret...Çok sevgiler...

şencim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz.ben kendi adıma en azından dileyim.bende şu an hamile değilim ama hep bir hematoloğa gitmek istiyorum.emzirme döneminde demir hapı kullanmanı söylemiş doktor neden bunu merak ettim.bende mthfr homozigotum büyük bir dikkatle okudum yazdıklarını bebişini öp bizim için sevgiler..

emzirme döneminde de gebelikte olduğu gibi bebek annenin vitamin ve minerallerinden demirinden b12 sinden vs. alıyor süt yoluyla...eğer annenin depolarında bunlar mevcutsa sorun yok ama gebelikten henüz çıkmış bir kadında zaten azalmış olan demir vs. yerine konmazsa bebekte gelişim sorunları olabiliyor ilerleyen zamanlarda...bu nedenle hematoloğum emzirme döneminde de hamilelikte alınan vitamin ve demir haplarına devam etmek gerektiğini söyledi...bana b12 demir ve folik asit içeren bir hap verdi, emzirme dönemi sonuna kadar...mthfr homozigot olanların ömür boyu b12+folikasit almaları gerektiğini söyledi, ama gebelikteki gibi yüksek doz değil düşük doz...
canım umarım en kısa zamanda rabbim sizlere de nasip etsin...öptüm kızçeyi senin için...sevgiler...

merhaba arkadaslar.... dun cok sasırtıcı bısey oldu. hamıle oldugumu ogrendık...:nazar: :CüvCüv:ama adetın ustunden 1 gun gecmıstı kan testı yaptırdık.hcg 58 cıktı.bıraz dusuk bı deger.ama olsun.doktorum cuma tekrar yapalım testı dedı.aranızda hcg az baslayıp sonra artan varmı? bıde ıgne basladık.bugun 4+4 um allahın ıznıyle ılk ıhnemı oldum.doktorum ınohep yazdı.aranızda yada bıldıgınız buu ıgneyı kullanan varmı? ama hıc acıtmadı ıgne.cok ınceydı. sızlerden ıstegım var kızlar...kader arkadaslarıyız bız..her ne kadar tanısmasakta...bana dua etmenızı ıstıyorum.hersey cume cozulcek.o zamana kadar umutlanmak yok.nolur edın artsın degerım...

merhaba, umarım herşey yolunda gider, dualarımız seninle...hcg erken ya da geç döllenmeye göre değeri değişen bişi...onun için endişe etme...güzel şeyler düşünelim ki iyi olsun di mi...aklına kötü şeyler getirme sakın...allah yardımcın olsun, sağlıkla tamamına erdirsin inşallah...sevgiler

cnm benim cok gecmis olsun Allah insallah diğerinde böyle sorunlar yasatmaz insallah ne kadar zor durumda olduğunu anlayabiliyorm hem bebeğini kaybetmen hemde bir takım sorunlar yasaman cok sükür tüpünede zarar gelmemis diğeride böyle olurdiye kafana takma Allahın izniyle insallah tekrarlamaz doktorlar bazen insanın moralini bozabiliyo Allaha bol bol dua et hersey Allahtan bunun zaten sende bilincindesin ister istemez karsına üzen insanlarda cıkıyo Allah kimseye yasatmasın ama yasayan bilir bunun acısını, sıkıntılırını her yönden cok zor ,arkadasım dualarım seninle insallah en kısa zamanda iyilesirsin kendine cok dikkat et Allaha emanet ol öpüyorm

arkadaşlar ben sadece heterezigot olduğumu biliyorum sonucumda sadece öle yazıyo. bazı arkadaşlar heterezigotun önünde sayılarla ifade ediyorlar. bu faktör v leiden testinde mi çıkıyo bu yoksa başka testlerde yapılıyor mu bilgi verirseniz memnun olurum. 2 kayıptan sonra 3.ye hamileyim yardımlarınızı bekliyorummmm

Son düzenleme:
herkese allah kolaylık versin hakikatten zor bir yoldayız umarım sonumuz şen ve celen gibi güzel olurrrr

Son düzenleme:

canım gelmiş gecmiş olsun artık.bu son olsun:Saruboceq: su an senden dşen parcalar normal.hamiliekte rahim duvarı kalınlasır.hamilelik sonlandığı için omlar atılıo suan korkma.ha evet dış gebelik gecirenlerin 7 kat fazla riski var diğerlerine göre.ama bak ben 4 dış gebelikten sonra normal gebelik yasamaya basladım.ondada 3 tane kaybettim 8. de sonuca ulastım.hepsi gecicek biticek:Saruboceq:
merhaba, umarım herşey yolunda gider, dualarımız seninle...hcg erken ya da geç döllenmeye göre değeri değişen bişi...onun için endişe etme...güzel şeyler düşünelim ki iyi olsun di mi...aklına kötü şeyler getirme sakın...allah yardımcın olsun, sağlıkla tamamına erdirsin inşallah...sevgiler

şşşeeeennmm canım bitanem nasılsınız?prensesim nasıl annesi?beni cemre cok yoruo..bildiğini gibi deil kucaktan indiremiyoruz..bütün gün ac kalıyorum.mutfağa gidip yemek hazırlıycak zaman fırsat vermio?sizin nasıl gidio?

arkadaşlar ben sadece heterezigot olduğumu biliyorum sonucumda sadece öle yazıyo. bazı arkadaşlar heterezigotun önünde sayılarla ifade ediyorlar. bu faktör v leiden testinde mi çıkıyo bu yoksa başka testlerde yapılıyor mu bilgi verirseniz memnun olurum. 2 kayıptan sonra 3.ye hamileyim yardımlarınızı bekliyorummmm

canım öncelikle kutlarım, allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah...sen hangi faktöre göre heterozigotsun acaba, sonuçlarında yazar...örneğin ben faktör v heterozigot ve mthfr homozigot mutasyona sahibim...yani sadece faktör v e göre belirlenmiyor birbirinden farklı olabiliyor...ve evet mthfr ninde bi 1298 olanı var bi 677 olanı...sayı dediğin de bunlar sanırım..benim mthfr 677 homozigot...umarım yardımcı olabilmişimdir..

celenim aynen yaaa....nasıl yaramaz bu bıdık anlatamam...akşam eşim geliyo ve ben daha öğle yemeği yiyemedim diyorum...bi de geceyi gündüzü karıştırıyo bu güzellik...gündüz uyuyo gece nöbetteyiz...çok fenayız yani...

bu arada cemremin tombik yanaklarını seviyorum fot. her gördüğümde...allah nazarlardan korusun...

celencim, uyumadığı zamanlarda benimkide kucak kuşu oldu iyice...gözünü açar açmaz öyle bir bağırıyor ki mecbur kalıyorum kucağıma almaya...ne ana kucakları sleeperlar aldım bana mısın demedi hiçbirinde durmuyo, illaki kucak istiyo...
hiç kimseyi istemiyordum ama yardımcı şartmış valla...benim ve eşimin aileside başka şehirdeler...öyle bir başıma uğraşıyom...

celencim izin olayını ne yaptın bu arada...ne zaman başlıyosun...benim yaryıl tatilinden sonra bitiyo iznim...sanırım heyet raporu vs. ile hazirana kadar gitmiycem...
heyet kaç güne kadar alabiliyoruz biliyor musun...
öpüyorum cemremi ve seni....allah yardımcın olsun canımm...

Back