• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sormak istediğim daha çok şey vardı ama çoğunu unuttum doktoru görünce heyecan yaptım herhalde.yinede benim söylemeyi unuttuğum şeyler olabilir,merak ettiğiniz birşey varsa seve seve yanıtlarım arkadaşlar. doktora sadece kontrole gidiyormuşuz, istediği tahlillerin sonuçlarını hacettepede yaptırırsak sonuçlar ona ulaşıyormuş,yani sonuç göstermeye gitmiyor muşuz tekrar, sonuçlarda herhangi bir problem olursa ben size dönüyorum dedi,ben hep sonuçlarımı elden götürüyordum önceki doktoruma.

Son düzenleme:
mormenekşe, canım benim, ben bugün lütfü beyin sayesinde çok pozitifim, herşey geçecek bu forumdan bebeklerimizin yaramazlıklarını paylaşıp gülücez inşallah. uyarıların için de teşekkürler, yaşadıkların hepimizin başına gelebilir,yumurtlama hpı ve doğum kontrol hapı yokkkkkkk!! allah san da o kötü deneyimi tekrar yaşatmasın inşallah...benim durumumu sadece eşim ve siz biliyorsunuz ne ailem ne en yakın arkadaşlarım hiç kimse bilmiyor, düşük yaptığımı biliyorlar o kadar....ben de sizleri kendime çok yakın hissediyorum,sıkıntılar paylaşılınca azalırmış,sizlerle haberleşmek gerçekten sıkıntımı hafifletiyor.sevgili papatyasüreyya, bütün iyi dileklerine katılıyorum canım,pozitif olalım birbirimize destek olalım bizden kötü durumda olanları düşünüp halimize şükredelim ve tabi doğru tedaviyle bebeklerimize kavuşalım.
sevgilerrr

Son düzenleme:
sevgili papatyasüreyya,
cevabın için teşekkürler,kürtajdan sonra reglim normal bi şekilde devam etti herhangi bir azalma veya düzensizlik yaşamadım,belki de bu nedenle istenmedi rahim filmi.kanı sulandırıcı bitki, omega3 vs. kesinlikle aspirin ve heparin içeren iğneler kullanılırken kullanılmamalıymış bi makalede okumuştum kanı aşırı sulandırarak kanamalara yol açarmış,omega3 konusunu doktora bi danış derim.

sevgili arev74,
verdiğin bilgiler için teşekkürler,hematologla görüşme fikrine bende sıcak bakıyorum, hatta bazı forumlarda okuduğum birkaç kişi heparin iğnelerinin dozunu hematoloğa ayarlatmış, hangi mutasyonları taşıdığımız, kilomuz ve homosistein seviyemiz önemliymiş doz ayarlanmasında....bu arada 18 martta sinan beyle görüşmekten vazgeçmediysen eğer sıra sende izlenimlerini bekliyoruz...

Son düzenleme:
önemli konulardan birini unutmuşum arkadaşlar ücret 230 ytl, sekreter bu ilk gelenler için dedi,sonraki gelişlerinizde 200 ytl alınır dedi. ben önceki doktoruma 150 ytl ödüyordum,2007'de 2008'de artırmıştı 170'e ama eski hastalarından 150 alıyordu hala(ben dahil). ve bir sefer alıyorsa diğer sefer almıyordu, ya da muayene ettiyse alıyor,sadece sonuç gösterip gelişmeleri konuştuysak almıyordu.lütfü beyin sekreteri her gelişte ödeme yaptığımızı belirtti(ben sordum tabii meraktan).bilginiz olsun dedim, elbette bu konuda üçü beşi aramayacağız ama gitmek isteyenler hazırlıklı gitsinler diye söyliim dedim.

sevgili arkadaşlar,
hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. iyiki varsınız. Hep aklımda düşüklerde yaşadığım kötü günler ve tekrar olursa ne yapacağım konusu var. Sizinde öyle olduğuna eminim. İşte bu durumda inanın sizlerle konuşmak içimi rahatlatıyor. Ne yapmalıyım konusunda bana ışık tutuyor.
Sevgili şen,
lütfü hoca ile görüşmenin olumlu geçmesine çok sevindim. Ayrıca bizleri bilggilendirdiğin içinde çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla farklı birşey söylememiş olsa bile içini rahatlatması bile yeterli.

sevgili papatyasüreyya,
rahim filmiyle ilgili bilgilendirdiğin için çok teşekkürler. Canım aslında benimde özellikle ikinci kürtajdan sonra kanamalarım azaldı. kendi doktoruma bunu söylediğimde düzeleceğini önemli olmadığını söylemişti. o yüzden hala şu film konusu aklıma takılıyor. galiba çektirip rahatlasam iyi olacak diye düşünüyorum. zannedersem adetten sonraki onuncu günde çekiliyor. bu ay geçti zaten.
hala çok kararsızlık yaşıyorum. neyse bu ayda hamile kalamazsam nisanda sinan hocaya gideceğim. Onun yönlendirmesine göre artık karar veririm.

sevgili mormenekşe,
canım uyarıların için çok teşekkürler. söylediklerin konusunda çok haklısın. ben de önceden 2 yıl kadar doğum kontrol hapı kullanmıştım. ve o da kanama miktarımı biraz azaltmıştı. Özellikle pıhtılaşma sorunu yaşayanların bu hapları dikkatli kullanması gerekiyor. Tabi o zamanlar böyle bir sorunum olduğunun farkında değildim. canım sende içini rahat tut umarım kısa zamanda olumlu sonuçlarımızı buradan paylaşma fırsatı bulur seviniriz.

arkadaşlar,
birşey daha sormak istiyorum. Şu kullandığımız folbiol, asprin ve vitamin haplarını günün değişik saatlerinde aralarla mı almak uygun yoksa hepsini birden alabilirmiyiz. Aklıma takıldı. Doktoruma da sormamışım. eczaneye sormuştum. hepsini birden alabilirsin demişti. Ben de sabahları kahvaltıdan sonra üçünü birden alıyorum. doğrumu yapıyorum bilmiyorum. siz nasıl kullanıyorsunuz. bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

selam ben de bir doktor kan pıhtılaşması var dedi ardından iki defa düşük yaptım üçüncü de sağlıklı bir oğlum oldu önemli olan ne biliyor musun iyi bir doktor bulmak bazıları çok korkutuyor ama ilaçla bu sorun gideriliyor diye biliyorum stres yapmamaya çalış

sevgili ömerin annesi,
önceki iki düşüğünüzde aspirin ve heparin iğneleri kullanmış mıydınız?

sevgili ayşe,
ben sabah uyanır uyanmaz troid hapımı aç karna alıyorum, 2 saat sonra kahvaltı yapıp, kahvaltıdan sonra folbiol ve kan hapımı(demir içeren) alıyorum,1 saat kadar sonra aspirinimi alıyorum. kan hapının prospektüsünde aspirinle beraber alındığında birbirinin etkisini azalttığını okumuştum,sen kan hapı almadığına göre,endişe etmene gerek yok bence doğru kullanım şeklin,.yine de birde arev74'ün yorumuna bakalım.
sevgiler

Sevgili Şen , ayşeo007, arev74 , mor menekşe ;

Şen arkadaşım Lütfü beyle görüşmenin olumlu geçmesine sevindim. Ben de Lütfü beyle görüşmemden sonra aynı duygulara kapılmıştım.
Ben sizleri tanığıma bulduğuma çok mutluyum. Çünkü yakın arkadaşlarımla beraber çocuk düşünmeye başladık ve hepsi sorunsuz şekilde hamile kaldı ve bebeklerine kavuştu. Hatta en yakın arkadaşımın bebeği mayısta 1 yaşına , diğer yakın arkadaşlarımın 2 yaşlarına girecekler.Ben ise sizler gibi bir sürü sorun yaşadığım için ümitsizliğe kapılmış durumdaydım. Etrafımda da aynı sorunu yaşayan derdimi paylaşacak arkadaşım yoktu . Ama artık sizler varsınız. Birbirimize yaptığımız uyarılar , tavsiyeler , telkinler bence çok işe yarayacak.
Aşağı yukarı hepimiz tedavide aynı aşamadayız. Aynı anda gebelik deneyeceğiz galiba. Umarım gebelik sürecini devam ettirirken de paylaşımızı devam ettiririz. Bu sefer herşeyin yolunda gittiğini anlatırız birbirimize inşallah. Doğum heyecanını , bebek sevincini de paylaşırız inşallah.

Hepinizi öpüyorum. Bildiklerini aktaran arkadaşlara çok teşekkürler. Çok sevgiler...

sevgili arkadaşlar,ilaçları ayrı zamanlarda almak daha mantıklı.ancak siklüs olarak takip etmek lazım.sevgili şen teşekkür ederiz.pozitifliginiz burda hissediliyor.lütfen morallerinizi bozmayın.tüm ilaçlardan daha etkili.bende oldukça heyecanlıyım 18 mart tı iple çekiyorum.Sinan beyin farklı bir şey söylemeyecegini biliyorum ama sanki olaylar bir düzene girecekmiş gibi geliyor.birde arkadaşlar uzun süre ayakta kalmayın veya oturmayın.1,5 saat ten fazla süren yolculuklarda mutlaka mola verin ve uçak yolculugu planlamayın.ve gebeliklerinizde 16-18 haftalık iken iyi bir USG,AFP ,üçlü test..... ki mutlaka hekiminiz söyleyecektir.sizleri seviyorum......iletişimimizi koparmayalım.

SEVGİLİ ŞEN,Öncelikle görüşmenin iyi geçtiği için çok sevindim inan,kendim doktora gitmiş ve en az senin kadar umutla dönmüş kadar oldum.
AYNI SORUNU PAYLAŞTIĞIMIZ TÜM ARKADAŞLAR sizleri bulduğum için çok şanslıyım,insan herkese herşeyi anlatamıyor,anlatsa da yeterince anlaşılmadığını düşünüyor,burada ise çok rahatım yazılanları okumak,iki satır yazıyla karşılık vermek çok rahatlatıyor insanı. Görüşmek üzere sevgiyle kalın.

sevgili papatya süreyya şu an hamile degilim.Sinan B eyle görüştükten sonra artık planlayacagız.sevgili Mormenekşe yaşadıklarınız çok zor şeyler,ancak moralinizi bozmayın,inşallah her şey yopluna girecek.sevgiler

Figenncim ; merhaba , uzun zamandır forumda değilsin ama , seninle bağlantı kurmak isterim. Çünkü ben de mersindeyim. Seninle aynı sorundan muzdaribim , Mersindeki doktorunu merak ediyorum. Cevap yazarsan sevinirim. Sevgiler...

Benimde 2 düşüğüm var malesef.İkinci hamileliğim sırasında yapılan araştırmalar sonucunda antifosfolipit sendromu, protein c eksikliği,haşimata troit olduğu tesbit edildi.Yani hepside kan pıhtılaşmasına neden oluyor.İki yıldır tedavi görüyorum bende Sinan beyde. İnşallah hepimiz en yakın zamanda daha fazla yıpranmadan bebeklerimize hayırlısıyla kavuşuruz. Saygılar

Back