Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ŞENcim lütfü beyin sekreterine sordunmu doğumun fiyatını ortalama ne kadara mal oluyor.ben haftaya cumartesi hayırlısıysa LÜTFÜ BEYE GİDECEĞİM DİĞER DOKTORUMU BIRAKTIM. ben 11 haftalığım haftaya inşallah 12 haftalık olacağım hem gitmişken ikili testte yaptırırım.diye düşünüyorum. doğum iznine ne zaman ayrılıyorsun.bildiğim kadarıyla 32 haftalık olacaksın.sorularımı cevaplarsan sevinirim dört gözle senden gelecek mutlu habarleri bekliyoruz

a.s.sevgili eftelyasu galiba evdesin rapormu aldın merak ettim. nasıl geçiyor.bende grip olacam galiba 3 gündür müthiş baş ağrısı var.mide ekşimesi bendede oluyor. ben bol bol yanımda beyaz leblebi yiyorum biraz olsun bulantılara iyi geliyor

merhaba kızlar nasılsınız.ben bugun doktora gün almak içn gittim haftaya cumaya gun verdi.iğnelerim bu cumartesi bitiyor.doktorum sehir dısında olduğu için iğne yazdırmadım.bildiğiniz gibi ben gebe değilim haziranın sonndan beri iğne vuruluyorum.ben cok sıkıldım bu ayda hamile kalamadım.bende eczaneden beb aspirini aldım.sekreter kız vurul bence zararı yok dedi ama ama ben almadım.1 haftadan bişe olmaz herhalde.yani sizler gebelik öncesi başadınız.ben mthfr homozigotum.yani siz bebe aspirini gunde kaç tane alıyordunuz gebelik öncesi.size sorayım dedim.eczanedeki adam 1 tane al dedi eşimde hergun iğne vuruluyordun 2 al dedi birden düşmesin doz dedi.karar veremedim sizce günde kaç tane almalıyım bebe aspirinini

gelgitcim ben gebelik öncesi hiç iğne vurulmadım.Bana dr um günde 1 coraspin ve folic asit kullanmamı gebe kaldığım an hemen gidip iğnelere başlamamız gerektiğini söylemişti.Ben de öle yaptım.Senin dr un neden gebelik öncesi verdi bu iğneleri ben pek anlamadım açıkçası zaten.Ne zaman gebe kalacağını nerden bileceksin.O iğneleri gebe kalmadan vurulmak da zor olsa gerek.Sen de bırakmışsın zaten.
Dediğim gibi ben günde 1 tane içtim aspirini.Ve burda gördüğüm kadarıyla herkeste öle yapmış.Ama sen dr una bir daha danış istersen.İnş kısa zamandada hamiş olursun da iğnelere gerektiği için devam edersin inş cnm...

canım burda iğnelere gebelik öncesi başlayan sadece ben varım başka kimse yok.doktoruma bu cumartesi gidip soracaktım zaten gel demişti bana.aslında doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum ama bu seferde değiştirirsem bu 4.olacak ve cok iyi bir doktor o yzuden değiştiremiyorum.bu iğnelerin bize zararı yok gebelik öncesinde nu biliyorum.benim butun tetkiklerim yapılmıstı ve gebe kalmamda sorun yoktu sanırım hemen hamile kalırım diye verdi ekime kadar hamile kalamazsan gel demişti.doktorum yıne sehir dısında.cuma randevum var haftaya cumaya.ben 6 gun iğne vurulmayıp bebe aspirini kullanacağım.zaten adetim bugun son gunu.yanı hamile kalacağımıda sanmıyorum o süre içinde.sizde aspirinle başadığınız için destek bekledim belki şimdi.sağol cvabın için bende gunde 1 tane alırım artık.doktorum biran önce olması için asıla diyebilir onuda stres yaptım.ama ben de eşimde aşılama için daha erken olduğunnu düşünüyoruz.iğneleride kullanmak istemiyorum gebe kalana kadar. bakalım ne diyecek bana.iğneler ayrı stres gebe kalamamak ayrı stres.beklemek ayrı stres cok bunaldım kaç zamandır.sıkıntıdan midem ağrıyor kaç zamandır.strest mideme vurur zaten hemen.iğneleri bıraktığımda daha az stres yaşayacağımı düşünüyorum.her iğne vurduğumda neden hamile değilim diye düşünüyorum.herkes hamilelikte vuruluyr bende hamile kalacağım diyorum ama olmuyor stres yapıyorum ister istemez.doktorum illa iğne vurulacaksın derse 2 ay ara vermeyi düşünüyorum braz kafamı toplarım.diyetisyene gideeğim metionin diyeti için.hem 5 kilo kadar vermem gerek zaten.bilmiyorum ne olacak.sıkıldım gerçekten.cok uzun yazdım sanırım ama biriktirmişim iyice içimde.

cnm benim
Durumunu çok ii tahmin edebiliyorum.Ama çok stres yapmamaya çalış.Belki gebe kalamamanda bu da bir etkendir.Yosa bir sorun yok demişsin.Dr una da güveniyormuşsun.Tatil dönüşü o zaman dr unla bir daha konuşursun bu konuyu.Yeni durumda başka yönlerdirir belki o da seni.Geçici bir durum olarak düşün bu zamanı...İnş atlatacaksın ve kısa zamanda sende bi kucağına bir bebiş alacaksın.
Hepimize dua ediyorum bu yönde inan.
Ben de stres yapıyorum kendi durumumda.2 Defa üzücü olay yaşadığım için sürekli gözümün önüne geliyo bazı şeyler.Heran bişey olacakmış gibi geliyor sanki.Dr umda bana aynı telkinlerde bulundu.Sakın stres yapma bebeğin kötü etkilenir diye.
Bak hepimizin ayrı stresleri var.Hamiş arkadaşlarda aynı dönemleri geçirdiler ve şimdi celen bebişine kavuştu .Şen de inş kısa zamanda kavuşmak üzere.İnş.
Hepimiz bu dÖnemleri atlatacağız..Sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alacağız inş.Sen de biraz rahatla cnmm:1hug:

lalcim, güzel dileklerin için teşekkürler...epidural ve spinalin iğne kullananlar için riskli olduğunu duymamıştım canım, senden duyuyorum... doktoruma sorayım bakalım ne düşünüyor bu konuda...ama biliyosun doğumdan yaklaşık iki hafta önce bırakılıyor iğneler (tabii doktorlarımızın önerisiyle), bu nedenle etkilemezmiş gibi geliyor bana, spinal epidural veya genel anestezi olması....
ben genel istiyorum anestezimi açıkcası zaten ama, bakalım doktorun teklifi ne olacak, onun istediği doğrultuda hareket edicem...hem celeninde hekimi bu konuda çok hassas ve celencik 7 kayıptan sonra çok şükür kavuştu bebişine, eğer sorun olacak birşey olsaydı yapmazdı doktoru epidural....yinede iyi oldu bu bilgiyi paylaştığın canım, bi araştıralım bakalım var mı böyle bişi...canım biz yanılmıyosam 11-12. hafta civarı bıraktık göbekten yapmayı, eşimde bende çok endişelendik orada bebeğin olduğunu bile bile yapamadık, kol ve bacaktan dönüşümlü yaptık 12. haftadan itibaren...bebek 19-20. haftalar civarı iyice hareketleniyor zaten bence sende doktorunla konuş ve bacak veya kola geç...tabii iğneyi kol ve bacağın nerelerine uygulaman gerektiğini sor mutlaka, kasa denk gelmemesi gerekiyor biliyosun...2-3 hafta sonra 2-3 hafta bacağa dönüşümlü uyguladık biz...aslında tabii bu iğne abdominal yani karın(göbüş) bölgesine uygulanması gereken bir iğne, son ana kadar göbeğe yapabilen gebelerde var ama biz cesaret edemedik açıkcası, doktorumuzda kol bacaktanda olur dedi, önemli olan ilacın vücuda girmesi o yolunu bulur gider dedi...
ben mthfr homozigot olduğumdan folik asiti hiç bıraktırmadı doktorum canım, hala aynı doz devam ediyorum, normal gebelerde 3 aydan sonra bırakılıyor folik asit, ama biz devam ediyoruz doğuma kadar...
öpüyorum....

sağol mumamu cum, inşallah hepimiz güzel haberler verelim birbirimize daima...12. hafta yaptırıyor lütfü bey 2 li taramayı haftaya git zamanın geçmesin, ultrason yapıyor aynı gün hemen onun anlaşmalı olduğu bir özel lab. var oraya gidip ikili tarama için kan veriyorsun...2li taramada ultrason yapıldığı aynı gün kan vermen gerekiyor...diğer basit kan tahlilleri için hacettepeye istiyorsan senin isteğin doğrultusunda yönlendiriyor doktor ama bu ikili, üçlü taramalar için bahsettiğim lab. yönlendiriyor...bi de unutma lab. gittiğinde lütfü beyin hastası olduğunu mutlaka belirt ki sonuç almaya gitmiyorsun hiç, direk doktorun muayenehanesine gidiyor sonuçlar böyle söylediğinde...sende istersen lab.ın sitesinden sonuçlarını görüyorsun ve muayenehaneyi aradığında sana doktorun sonucunla ilgili yorumunu iletiyor hemşiresi veya sekreteri...tabii lab. sonucun ne zaman çıkacağını sorup ona göre arıyorsun dokt. muayenehanesini....
doğum fiyatını bu cumartesi konuşacağız, haber veririm...yalnız mesa hastanesi ile görüştük, 2000 ytl sezeryan ücreti+2 gece yatış+2 refakatçi+bebeğin ilk aşıları ve doktor kontrolü...ve tabii doktorumuz dışarıdan misafir doktor olarak geleceğinden ona ayrıca ücret ödiycez, hafta sonu öğrenicem ne kadar olduğunu....söyledim mi bilmiyorum hoca, mesa, güven veya bayındırı tercih ediyor doğum için...mesanın doğum bölümü hakkında çok iyi duyummlar aldık ve mesada karar kıldık biz eşimle...
doğum iznine gelecek cuma ayrılamam gerekiyor aslında, çünkü yarın itibariyle 32. haftaya giriyoruz çok şükür...ama bu cumartesi doktorla konuşup uygun görürse 3-4 hafta daha çalışayım diyorum, doğum sonrasına aktarmak için doğum öncesi iznin bir kısmını ama bakalım doktor ne diycek, artık onun uygun gördüğü doğrultuda hareket edicem....haberdar ederim gelişmelerden canım...ha bu arada sizde büyümüşsünüz maşallah...12. haftada söylemişti lütfü bey bebişimin kız olduğunu hadi belki haftaya senin bebişin cinsiyeti hakkın da da söyler bişiler...haber verirsin...öncelikle sağlıklı doğması tabii önemli olan...öpüyorum...sevgiler...

gelgitcim, merhaba...aspirini ben gebelik öncesi günde bir tane alıyordum, gebe kaldıktan sonrada günde bir devam ettik...bence sende günde bir yut, iki taneye gerek yok....tabii folik asitte alıyorsun sanırım, çünkü mthfr homozigot olanlar için gebelik öncesinde de sonrasında da folik asit çok önemli, onu bırakma devam ediyorsan eğer...metioninden kısıtlı diyeti önerdi mi hekimin, yoksa diyetisyene gitmek kendi kararın mı? gerçi mthfr homozigot olanlar bu diyete dikkat etmeli tabii ama sen yinede hekiminin görüşünü de al bu konuda mutlaka....
sevgiler...

şencim verdiğin bilgilerden çok faydalandığımı söylemek istiyorum..Sabırlı ve hoş bir dille sorulara cvp veriyorsun.Verdiğin cevaplar sadece soru soranları ilgilendirmiyor hepimiz aynı durumlarda olduğumuz için takip ediyoruz ve kafamızdaki sorular tek tek cevap buluyor..Sana çook teşekkür ediyorum.

Bende ultroson hesabına göre 11+3 oldum..Göbişten iğnelerime devam ediyorum.Haftaya cumartesi dr uma danışıp yer değişikliği yapmayı planlıyorum inş ben de..
Bir de folic asit kullanımında 12. haftadan sonra kullansan da pek bir faydası olmuyor diye söyledi yeni dr um .Ama bizim durumumuz farklı dim?.Bana Osman Develioğlu iğne dozunu yazarken factör V i baz alarak fargmin 5000 verdi.Mtfhr önemli değil ona folic asit yeter dedi.Şimdi dr umu değiştirdiğim için tam ayrıntılı konuşamadım bu konuyu.Yeni dr uma da bu defa gittiğimde bir soracağım ama bende devam edeyim diyorum folic asite.Bir zararı olmaz değil mi.Benim her ikisi de heterozigottu .Siz homozigotsunuz.Devam edeyim değil mi yine de.Sen ne diyorsun bu konuda.Kısa bir cvp yeter cnm..Saolasın

merhaba şenciğim
mtfhr 1298 heterozigot ve 677 t heterozigotum.protein c aktiviteside yüksek çıktı.üç arayla 5.5 haftalık iki düşük yaptım.31 temmuzda düşük yaptım ve tekrar hamile kalmak istiyorum.ne kadar beklemek gerekiyor.ayrıca metioninden sınırlı diyet yapıyorum.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

melincim, bence devam et folik asite, biliyosun folikasitin fazlasının hiçbir zararı yok, aksine mthfr deki sorun nedeniyle folat mekanizmamızın düzenli çalışması ve bebişin sağlıklı gelişmesi açısından çok önemli...burada sizlerle kendimi daha güçlü hissediyorum canım bende sizlere teşekkür ediyorum, azıcık yardımım dokunuyorsa ne mutlu... çünkü yaşadıklarımız hiç kolay değil ve gerçekten desteğe ihtiyaç duyuyor insan, bildiklerimizi paylaşmakta biraz olsun rahatlatıyor...sevgiler

merhaba selvihancım, çokkk geçmiş olsun. düşüklerden sonra 3-6 ay beklemek yeterli diyor doktorlar ben 3 ay beklemiştim...doktorunun da görüşünü alarak kasım ayı içinde tekrar deneyebilirsin..aynı diyeti bende yapıyorum...
yalnız affına sığınarak şu anda kaçıyorum ben canım, çok uykum geldi ve sabahçıyım okulda yatmam lazım artık...yarın fırsat bulunca daha ayrıntılı yazarım sana....iyi gecelr şimdilik....sevgiler

folik asit kullanıyorum tabiki.metionin diyetini ben sizden duydum.haftaya cumartesi doktorda randevum var o zmaan soracağım kendisinede.diyetisyene gitmek kendi kararımdı ama oda dediki doktorunuda ararız dedi gelince.benim doktorum bu diyet için birşey söylemedi belki gebe kalınca söyleyecekti bilmiyorum.iğneleride sormadan bırakıyorum yanı bende senin gibi mthfr homozigotum.yanı bişey olsa sizlere olurdu değilmi ama.zaten 1 hafta vurulmamıs olacağım.sonrasında doktorumla görüşeceğim.eczanedi adamda tane al dedi zaten.cok sağolun kızlar güzel haberlerinizi aldıkca mutlu oluyorum.
melincim hamile kalmak ayrı sıkıntı kaldıktan sonrası ayrı sıkıntı bizler için.hep acabalarla yaşamak yinemi aynısı olacak korkusu.sorun olacakmı endişesi insana yetiyor.hamile kalmakla iş bitmiyor biliyorum.ama ortada sebep yokken gebe kalamamakta kötu.2 aydır kafama takmıyordum aslında ama bu ay eşim cok umutluydu olmayınca onun üzüntüsünü görmek ve bu ay doktora gitip asılama der korkusu yetiyor bana.walla netten baktım bugun asılamanın yapılısına hiç ama hiç hazır değilim.o aletleri ve o koltuğu tekrar görmek istemiyorum.

Gelgitcim , ben MTHFR de homozigotum. Şu an günde 1 adet folbiol ve 100 lük 1 adet coraspin alıyorum. Çoğu arkadaşımıza aynı şey önerilmiş.

Bir de gene doktorunun yurtdışında olduğunu yazmışsın. Hemen her yazında doktorunun yurtdışında olduğunu belirtiyorsun. Bizim gibi gebeliği riskli gebelik olarak değerlendirilen kişiler için doktoruyla her an irtibatta olabilmek çok önemli. O yüzden doktor seçimi konusunda biraz düşün istersen. Tabii takdir senin. Bulunduğun yerde güvenerek gidebileceğin doktor var mı bilemiyorum ..Nacizane önerim.

Kendine iyi bak..

umudum umudunuz olsub canlarım.minik prensesim CEMRE kızım 08.10.08 sabahı dünyaya merhaba dedi.bu yolda ne kadar cok uğras verdiğinizi ne kadar cok dua ettiğinizi cok ii biliorum ve sizleri anlıyorum.oluyormus be kızlar.sonunda bizimde kucağımız doluyormus.inanmaktan allaha yalvarmaktan vazgecmeyin.önce allah sonra iğneler diyorum hep ben.
36. haftada iğne ve coraspin kesildi 38. haftada bebeğim doğdu.meğer asıl evhamlar ozaman baslıyormus:) cok şükür yaradanıma.ben yasadım allahım sizlerede tatdırsın bu duyguyu.cok öptüm sizleri...

maşaallah kızına celencim ;Allah analı babalı büyütmeyi ve hayırlı bir evlat etsin,baştan beri takipteyim sağolun banada moral oldunuz bakalım inşaallah bizde bebeklerimizi kucağımıza tez zamanda alırız inşaallah.sıra şen de inşaallah onunda haberlerini bekliyoruz ve diğer halile arkadaşların bizede dua edin lütfen....

celen35 canım Allah bağışlasın bebeğini sana ,
bizlerede inşallah hayırlısıyla aynı duyguları yaşarız , inan okurken gözlerim doldu , bende bazen diyorumki acaba bende anne olabilecekmiyim ama umudum hep var Rabbim yardımcımız olsun ,
cennet kokulu bebişini öperken bizlerede dua etmeyi ihmal etme , kendimize ettiğimiz duadan çok karşıdakine ettiğimiz dua daha hayırlıymış , Sevgiler tebrik ediyorum seni geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…