lalcim, güzel dileklerin için teşekkürler...epidural ve spinalin iğne kullananlar için riskli olduğunu duymamıştım canım, senden duyuyorum... doktoruma sorayım bakalım ne düşünüyor bu konuda...ama biliyosun doğumdan yaklaşık iki hafta önce bırakılıyor iğneler (tabii doktorlarımızın önerisiyle), bu nedenle etkilemezmiş gibi geliyor bana, spinal epidural veya genel anestezi olması....
ben genel istiyorum anestezimi açıkcası zaten ama, bakalım doktorun teklifi ne olacak, onun istediği doğrultuda hareket edicem...hem celeninde hekimi bu konuda çok hassas ve celencik 7 kayıptan sonra çok şükür kavuştu bebişine, eğer sorun olacak birşey olsaydı yapmazdı doktoru epidural....yinede iyi oldu bu bilgiyi paylaştığın canım, bi araştıralım bakalım var mı böyle bişi...canım biz yanılmıyosam 11-12. hafta civarı bıraktık göbekten yapmayı, eşimde bende çok endişelendik orada bebeğin olduğunu bile bile yapamadık, kol ve bacaktan dönüşümlü yaptık 12. haftadan itibaren...bebek 19-20. haftalar civarı iyice hareketleniyor zaten bence sende doktorunla konuş ve bacak veya kola geç...tabii iğneyi kol ve bacağın nerelerine uygulaman gerektiğini sor mutlaka, kasa denk gelmemesi gerekiyor biliyosun...2-3 hafta sonra 2-3 hafta bacağa dönüşümlü uyguladık biz...aslında tabii bu iğne abdominal yani karın(göbüş) bölgesine uygulanması gereken bir iğne, son ana kadar göbeğe yapabilen gebelerde var ama biz cesaret edemedik açıkcası, doktorumuzda kol bacaktanda olur dedi, önemli olan ilacın vücuda girmesi o yolunu bulur gider dedi...
ben mthfr homozigot olduğumdan folik asiti hiç bıraktırmadı doktorum canım, hala aynı doz devam ediyorum, normal gebelerde 3 aydan sonra bırakılıyor folik asit, ama biz devam ediyoruz doğuma kadar...
öpüyorum....