meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benim sorunum üç düşük yaptım yapılan som testlerde mthfr homozigot c677 bide protein s düşük çıktı doktorum hamile jkalınca tedaviye başlicaz dedi iğne oucakmışım hergün karından benim le aynı şeyleri yaşayan varsalütfen bana yardımcı olsun daha ne gibi tadavi uygulanıyor hamile kaldıktan sonra tedaviye aşlanması doğrumu acaba
Belizcim çok geçmiş olsun . Çok üzüldüm , ama sen üzgün olursan daha da üzülürüm. Benim de ilk düşüğüm Kurban Bayramının 2. günü olmuştu. İlk gün herkese müjdeli haberi duyurmuştuk. 2. gün bayram bize de , ailelerimize de zehir olmuştu. Allah bir daha aynı üzüntüleri yaşatmasın diyorum , hiçbirimize. .. Daha yaşın da çok genç , her türlü üzüntünü geride bırakmaya çalış, çünkü hiç faydası yok zararı var. Herşey gönlünce olur inşallah.
Artık tıbbi anlamda herşeyi yaptığımıza göre , dualarımızın kabul olmasını beklemekten başka yapacak şey yok sanırım.
Bu sürecin sıkıntılı olduğunu bilirsin , ben de aynı durumdayım. Bu ay mümkün olduğu kadar kafamı dağıtmaya çalıştım. Spor yaptım , kitap okudum . Sinemada bile neşeli filmleri tercih etmeye çalıştım. Ben yüksek lisansımı yarıda bırakmıştım. Öğrenci affıyla ilgili yasayı bekliyorum , çıkarsa başvurup devam etmeyi düşünüyorum. Sen de başlamışsın ne güzel ..Bize iyi gelebilir diye düşünüyorum..
Bu arada bu aybeklediğim adet tarihim 20 Ekim. Sen sorunca cep telefonumun takviminden bakıp yazdım. Önceki aylarda sorulduğu an kaç gün olduğunu söyleyebilirdim. Bu ay biraz gelişme var bende galiba , en azından gün saymıyorum. Tabii olumsuz olursa gene üzüleceğim ama hayırlısı.
Böyle işte Belizcim , karşılıklı dertleştik. Güzel dileklerin için teşekkürler. Hani bir söz vardır ya , ben de aynı dileklerin 10 katını senin için diliyorum...Sevgiler , selamlar..
beliz 79 , geçmiş olsun
hayırlısı üzülme diyeceğim ama insanın elinde değil biliyorum bende iki kez yaşadığım için çok iyi biliyorum inan acını paylaşıyorum benimde içim cız etti, moralini yüksek tutman iyi olur kafanı dağıtacak şeyler bulman iyi olmuş bebek konusunda korunma istemiyorsan ama bence 3 ay kendine müsade et bünyen biraz toplansın ki gelecek bebişin için inşallah daha iyi olur, bu senin kaçıncı düşüğün iğne kullanıyormuydun sende , ben heterozigot mutasyon var 6 haftada öğrendim iğne ye başladık şu an 10 haftada seninki nasıl oldu kaç haftalıktı senin için bir mahsuru yoksa paylaşırmısın
tekrar geçmiş olsun, sevgiler
cok geçmiş olsun insan gerçekten cok üzülüyor.daha da yeni düşük yapmıssın.kendini cok yıpratmamaya calış önce kendi sağlığın bunu unutma.
Arkadaslar hepinize Merhaba,
Belizcim sanada cok gecmis olsun canim, Insallah birdahaki hamileleginde hayirlisiyla saglikli bir bebek nasip eder Allah.
Hepimiz bu duygulari cok iyi biliriz bende 4 tane bebek kaybettim. 1 Ay sonra doktorum bana asilama yapacak ve eger hamile kalirsam ignelere baslayacagim Insallah hakkimizda hayirlisi neyse onu nasip eder Mevlam.
Arkadaslar ben celeni cok Merak ediyorum Dogumu baya yaklasti galiba.
Coktan beri yazmiyor.
Sen Arkadasiminda sesi cikmiyor.
Kizlar okuyorsaniz cevap yazin biz sizlerden moral buluyorduk.
belizcim, canım benim çok merak etmiştim seni ama yaşadığın süreçten haberdar olduğumdan kötü bir haber duymaktan korktuğumdan soramadım senin yazmanı bekledim...malesef sonuç üzücü olmuş..canım herşey allahtan tabii, herşeyin hayırlısını dilemeyi öğrendik yaşadıklarımız sonucunda...yine hayırlısını dilemekten başka elimizden birşey gelmiyor malesef...çok geçmiş olsun...allah sağlıklısından hayırlısından nasip etsin inşallah...
bir-iki ay dinlen yeter, çok beklemene gerek yok bence...tabii yine doktorun yönlendirecektir seni ama...bhcg yükselmediği içindi bildiğim kadarıyla ve büyük değildi fazla onun için fazla bekleme...tekrar dene olmazsa aşılama yerine tüp bebek mi denesenki sankki bhcgnin yterli yükselmemesi kromozom anomalisini getiriyor insanın aklına, yinede sebep hakkında doktorun ne düşünüyor bilmiyorum ama...eğer kromozom anomalisi ise tüp bebek öncesi pgt yapıp sağlıklı embriyoyu naklediyorlar ya hani emeklerinin boşa gitmemesi açısından acaba aşılama yerine bunu mu tercih etsen ki naçizane fikrim tabii...tam durumu bilmiyorum, seni üzecek bişi söylemiyorumdur inşallah...
en az senin kadar üzgünüm canım ama umutsuzluk yok bizler güçlü anneler olucaz inşallah...dualarım seninle...bundan sonra güzel haberlerini almak dileğiyle...bizleri habersiz bırakma...öpüyorum...
Arkadaşlar merhaba. Ben üç ay önce yazmıştım. 2 düşük yaşadım. Doktor kan pıhtılaşması ve septum teşhisi koydu. 2,5 ay önce histeroskopi oldum.
Hamile kalınca aspirin ve iğne kullanacakmışım. Siteyi takip ediyorum. Akser'in mesajını görünce yazmak istedim. Akser aynı şehirde yaşıyoruz. Ben bir ilçedeyim. Hangi doktora gidiyorsun merak ettim. En azından yazışabilirsek sevinirim.
Etrafımda bu problemi yaşayan kimse yok. Paylaşımların benim için çok önemli. Cevap yazarsan sevinirim.
celeni merak eden arkadaşlar için güzel haberlerim var...celenin geçtiğimiz hafta çarşamba günü şeker kızı dünyaya geldi çok şükür...epidural sezeryanla gayet sağlıklı, kendi deyimiyle pamuk kadar beyaz kızı doğdu nihayet...böylece pıhtılaşma bölümüne yazmaya başladığımdan beri ilk bebeğimiz dünyaya gelmiş oldu...darısı hepimizin başına olsun inşallah...büyük umut oldu benim için, doğuma iki hafta kala bıraktırdı doktoru iğne ve aspirini, çok endişeliydi bu süreçte ama sağlıkla kavuştu kuzucuğuna...38.haftanın bittiği gün yapıldı sezeryanı..banada doktorum aynı şeyleri söyledi, merak edenler için yazdım...minik kızının adı cemre...sağlıkla büyümesi dileğiyle...
Mehmet Emin Bey de iyi bir doktor giden arkadaşlarım olmuştu.Ben iğnemi göbekten yapıyorum koldanda yapılıyormuş ama doktorum göbeğinden yapacaksın demişti.Şimdi biz 19.haftamızın içindeyiz.Umarım en kısa sürede seninde hamile haberlerini alırız canım.:lepi:Ben Prof. Mehmet Emin Soysal'a gidiyorum. Genetik testler yaıldı. MTHFR A1298C Polimorfizm heterozigot çıktı. Doktorum bunun çok önemli olmadığını söyledi. Bir de anti- kardiolipin testi olumsuz çıktı. Ben bunun için sana iğneyi önereceğim dedi. Yani ben anti- kardiolipin sebebiyle iğne kullanacakmışım. Yanıtın için yeşekkür ederim. Her gün siteye girip hem bilgi alıyorum hem de iyi haberler duyarsam seviniyorum. Bebeğin şimdi kaç haftalık? İğneyi göbekten mi yapıyorsun? Koldan da yapıldığını duymuştum.
İnşallah canım şimdi tedavideyim birkaç ay sonra istiyoruz. Bu hafta sonu kontrol var. sizleri de bilgilendiririm. Dilerim hamileliğin güzel geçer ve bebeğini kucağına alırsın.Mehmet Emin Bey de iyi bir doktor giden arkadaşlarım olmuştu.Ben iğnemi göbekten yapıyorum koldanda yapılıyormuş ama doktorum göbeğinden yapacaksın demişti.Şimdi biz 19.haftamızın içindeyiz.Umarım en kısa sürede seninde hamile haberlerini alırız canım.:lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?