• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba
2007 yılında 6+4 günlük hamileyken anembriyonik gebelik nedeniyle kürtaj oldum,bu ayda yaptığım gebelik testleri pozitif çıktı kanda betahcg de dahil,fakat reglim 5 gün geçtikten sonra kanamam oldu,doktorum kimyasal gebek geçirdiğimi bunu düşük olarak bile nitelendiremeyeceğimizi söylesi,başka bir doktora daha gittim muayeneden sonra gebelik başlamış fakat gelişmemiş doğal düşük oluyor,küretaja gerek yok dedi,rahim temizleyici ilaç verdi 10 gün sonra tekrar kontrol ve detaylı muayeneden sonra konuşacağız fakat 3 ay coraspin folik asit ve b vitamini kullanmanız gerekiyor,gebelik boyunca da iğne yapılması gerekebilir dedi.
tamam bunların hepsi mantıklı olabilirde,kanda hiçbir tetkik yapılmadan coraspin kullanımı doğru mu?pıhtılaşma sorunundan şüpheleniyor fakat tetkik istemedi?gebelik boyunca kullanılan coraspin in ya da iğnelerin bebeğe zararı olmuyor mu?
tecrübelerinizi paylaşın lütfen

KIZLAAAAR. Size müjdeli bir haberim var..süprizzzzzHAMİLEYİMMM . :teytey::nazar:Duygularımı ve durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Salı günü 1 günlük adet gecikmem oldu. Test yaptırdım ve haberi aldım. Nasıl sevindim anlatamam . Çünkü ilginç bir şekilde ben adet göreceğimi zannetmiştim. Adet tarihime 5-6 gün kala kahverengi lekelenmem oldu. Bir de beklediğim adet tarihimde lekelenme oldu. Ben de bunu adet olucam ya da yaklaştı diye yorumlamıştım. Hatta eşime hasta olduğumu söylemiştim.Meğer bahsettiğim lekelenme bebek yerleştiği sırada olan yerleşme ( implantasyon ) kanamasıymış. Doktorum da aynı şeyi söyledi . Yani çok umutlu değilken bu haberi almak nasıl bir duygu anlatamam.

Tabii ilk şaşkınlığı attıktan sonra bir telaş başladı.İğne konusu malum. Aynı gün hemen Lütfü Beyi aradım . Durumu anlattım. İğneye başlama konusunu görüştük. Lütfü bey hafta sonu başlayalım dedi. ( Yani 4+4-5 ken filan ) Ben hemen başlama konusunda ısrarcı oldum. Gecikirsem birşey olmasından endişe ediyorum önceki kayıplarım hep erken dönemdeydi dedim. O zaman yarın başla dedi ve dün itibariyle iğneye başladım. Progestan konusunu sordum . Gerek yok dedi vermedi. Kontrole gelmek istediğimi söyledim. 6. hafta gel , embriyoyu görmem lazım daha önce göremem dedi. Sağolsun bütün sorularımı cevapladı , endişelerimi gidermeye çalıştı.

Kızlar , iğne konusuna gelince dün akşam itibariyle 0,3 lük fraksiparinle başladım. Ayrıca günde 1 adet 100lük coraspin ve folik asit alıyorum. Lütfü bey folik asiti özellikle hatırlattı. Aspirine devam edeceğimi söyledi. 6. haftada iğnenin dozunu ayarlayacağını söyledi.

İğne olurken bayağı telaş yaşadım. Lütfü bey e göbekten mi olucam diye sordum. Şart değil koldan da yapabilirsin dedi. Gittiğimiz tıp merkezindeki hemşireye sorduk daha önce göbekten iğne yapıp yapmadığını . Yapmadığını öğrenince cesaret edemedik , koldan yaptırdık. Bu arada sizlere sormak istiyorum. İlk 12 hafta göbekten yapmak daha mı faydalı , benim gibi koldan yapan var mı ?

Bu arada bu sabah tekrar beta HCG baktırdım. Normal şekilde artıyor mu diye. Çok şükür artış normal. Salı günü 90 küsürdü , bugün 280 olmuş.:nazar:

İşte böyle arkadaşlar , seviçli bir telaş içindeyim.. Allah sevincimi devam ettirsin , tamamına erdirsin diye dua ediyorum. İnşallah herşey yolunda gider. Ne olur siz de dua edin. Ben de buradan bekleyen tüm arkadaşlara Allah aynı duyguları tattırsın diyorum. İnşallah hayırlısıyla herkesin gönlüne göre olsun.

Bu arada Celencim tebrik ediyorum. Sevincini umut olsun diye paylaşman ne güzel. Allah anneli babalı büyütsün , hayırlı , sağlıklı ömürler versin şirin bebeğine . Darısı da inşallah başımıza olur.

Kızlar şimdilik bu kadar . Zaten bayağı uzun yazdım. İğneyi göbekten yapma konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

Hepinize sevgiler..

papatyasureyya tebrik ederim.ne guzel bir telaş bu böyle ne heyecan.
iğnelerin göbekten yada koldan olması önemli değil önemli olan kana geçmesi o yolunu buluyormus.endişelenme yanı.ama inan bana göbekten yapmak daha basit bend senin gibi korkuyordum göbekten yapmaya daha cok acı cekerim diye.ama göbekten vurulmaya başladığımdan beri kendim yapıyorum.ama kola nazaran göbeğin derisi daha sert.neyse uzattım.sonuc olarak farketmiyor.

papatya süreyya canım tebrik ederim nasıl sevindim anlatamam kendi gebeliğimi öğrendiğim kadar sevindim diyebilirim bizler için ne kadar önemli bu kadar sorun yaşadığımız için.
benim doktorum göbekten vur dedi kan adaha çabuk karışıyormuş diyabetli kardeşim olduğu için bunu duymuştum . bence sende göbekten vur gerçi fark etmez galiba sonuçta oda kana karışıyordur ama benim doktorum ısrar etmişti göbek konusunda. Allah tamamına erdirsin canım hepimizinkini
bende dün kontrole gitmiştim 12 haftalık babası gördü koca kafalı bir şey diyor yerim ben onu ne kadar güzel bir duygu RABBİM isteyen herkese nasip etsin . hayatta gebe kalamayacak olanlar var Allah onlara sabır versin sevgiler

KIZLAAAAR. Size müjdeli bir haberim var..süprizzzzzHAMİLEYİMMM . :teytey::nazar:Duygularımı ve durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Salı günü 1 günlük adet gecikmem oldu. Test yaptırdım ve haberi aldım. Nasıl sevindim anlatamam . Çünkü ilginç bir şekilde ben adet göreceğimi zannetmiştim. Adet tarihime 5-6 gün kala kahverengi lekelenmem oldu. Bir de beklediğim adet tarihimde lekelenme oldu. Ben de bunu adet olucam ya da yaklaştı diye yorumlamıştım. Hatta eşime hasta olduğumu söylemiştim.Meğer bahsettiğim lekelenme bebek yerleştiği sırada olan yerleşme ( implantasyon ) kanamasıymış. Doktorum da aynı şeyi söyledi . Yani çok umutlu değilken bu haberi almak nasıl bir duygu anlatamam.

Tabii ilk şaşkınlığı attıktan sonra bir telaş başladı.İğne konusu malum. Aynı gün hemen Lütfü Beyi aradım . Durumu anlattım. İğneye başlama konusunu görüştük. Lütfü bey hafta sonu başlayalım dedi. ( Yani 4+4-5 ken filan ) Ben hemen başlama konusunda ısrarcı oldum. Gecikirsem birşey olmasından endişe ediyorum önceki kayıplarım hep erken dönemdeydi dedim. O zaman yarın başla dedi ve dün itibariyle iğneye başladım. Progestan konusunu sordum . Gerek yok dedi vermedi. Kontrole gelmek istediğimi söyledim. 6. hafta gel , embriyoyu görmem lazım daha önce göremem dedi. Sağolsun bütün sorularımı cevapladı , endişelerimi gidermeye çalıştı.

Kızlar , iğne konusuna gelince dün akşam itibariyle 0,3 lük fraksiparinle başladım. Ayrıca günde 1 adet 100lük coraspin ve folik asit alıyorum. Lütfü bey folik asiti özellikle hatırlattı. Aspirine devam edeceğimi söyledi. 6. haftada iğnenin dozunu ayarlayacağını söyledi.

İğne olurken bayağı telaş yaşadım. Lütfü bey e göbekten mi olucam diye sordum. Şart değil koldan da yapabilirsin dedi. Gittiğimiz tıp merkezindeki hemşireye sorduk daha önce göbekten iğne yapıp yapmadığını . Yapmadığını öğrenince cesaret edemedik , koldan yaptırdık. Bu arada sizlere sormak istiyorum. İlk 12 hafta göbekten yapmak daha mı faydalı , benim gibi koldan yapan var mı ?

Bu arada bu sabah tekrar beta HCG baktırdım. Normal şekilde artıyor mu diye. Çok şükür artış normal. Salı günü 90 küsürdü , bugün 280 olmuş.:nazar:

İşte böyle arkadaşlar , seviçli bir telaş içindeyim.. Allah sevincimi devam ettirsin , tamamına erdirsin diye dua ediyorum. İnşallah herşey yolunda gider. Ne olur siz de dua edin. Ben de buradan bekleyen tüm arkadaşlara Allah aynı duyguları tattırsın diyorum. İnşallah hayırlısıyla herkesin gönlüne göre olsun.

Bu arada Celencim tebrik ediyorum. Sevincini umut olsun diye paylaşman ne güzel. Allah anneli babalı büyütsün , hayırlı , sağlıklı ömürler versin şirin bebeğine . Darısı da inşallah başımıza olur.

Kızlar şimdilik bu kadar . Zaten bayağı uzun yazdım. İğneyi göbekten yapma konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

Hepinize sevgiler..

Sevgili PAPATYASÜREYYA;tebrik ederim çok çok sevindim gereçekten.Allahım hepimizin gebeliğini sağlıcakla tamamına erdirir inşallah.İsteyen herkesede en kısa zamanda nasip eder inşallah.Ben iğnelerimi ilk bir hafta kadar kolumdan sonrada hep bacaklarımdan yaptım.Bir sakıncasını görmedim çok şükür.Önemli olan kana karışması.Doktorunda demiş zaten ama göbeğinden yapınca için daha rahat olacaksa öyle yap bence çünkü gebelik dönemimizi en iyi şekilde,en az stresle geçirmemizde önemli değilmi canım.tekrar tebrikler.sevgiler...

Hepinize sevgiler..

Ay ay bu ne güzel bir haber,çok tebrik ederim canım yaaa..Allah tamamına erdirsin inşallah, sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bu arada demekki senin sorunun tamamen stresmiş,iyiki bu ay rahatlatabilmişsin kendini.kaydirigubbakcemile2 Kendine çok iyi bak a.s.

Benim tahlillerimde yapıldı ama daha bilmiyorum sonucunu.Aktivasyon yüksek çıktı ve kanda RDW denilen tahlil Aptt ise normal değerler içinde.Sizin değerleriniz nasıldı yardımcı olabilirmisiniz.
Çaresizliğimi anlayacağınızı umuyorum.Çok kez bebeğimi kaybettim artık aynı acıları yaşamak istemiyorum.Aranızda yeni hamilelerde var ne güzel.Umarım hayırlısı ile alırsınız bebeişlerinizi kucağınıza...

Günayyydınnnnnn kızlar bende dün hamile olduğumu öğrendim bugün doktoruma gideceğim saat 12:00 de randevum iğneler bakalımmmmm çok mutluyummmmm Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah hepimizi:)

çok tebrik ederi sülal.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
ne güzel haberler bunlar sizlerin haberini aldıkça tamam diyorum sıra banada geliyor diyorum umutlanıyorum.

Merhabalar arkadaşlar ,

Tebrik mesajlarınız için çok teşekkür ederim. İnşallah yakın zamanda ben de dönüp sizleri tebrik ederim. Dualarım bekleyen arkadaşlarım için .Allah en kısa zamanda yüzünüzü güldürsün , sıkıntıları unuttursun inşallah.Bütün içtenliğimle diliyorum , daha güzel duyguları sizler yaşarsınız inşallah.

Bu arada Belizciğime katılıyorum. Stres gerçekten çok belirleyici. Kendimi en rahat hissettiğim , başka şeylere konsantre olduğum dönemde hamile kalmam tesadüf olmasa gerek..O sürecin nasıl sıkıntılı olduğunu çok iyi biliyorum , beklentiler , hayal kırıklıkları , korkular ...Ama bunları aşmak da gene bizim elimizde. Başta umutlu olalım . Hepimizin ilgi alanları , hobileri vardır , biraz onlara yönelin ve vücudunuza çok konsantre olmayın , özellikle dönemlere , takvime dikkat etmemeye çalışın. Bir de bu ay çok incir tükettim ben ( zorla yedirildim desem daha doğru ) . Bilmiyorum faydası oldu mu.Denemenin zararı yok nasılsa ...

Sizleri tüm gelişmelerden haberdar ederim. Şimdiki gündemimiz iğnelere alışmaya çalışmak. Eşimin iğne fobisi var , iğne yapıldığı için dişçi koltuğunda bayılmışlığı var düşünün.Ben de cesaret edemiyorum.Şu an evimize yakın tıp merkezinde yaptırıyoruz. Ama göbeğe nedense cesaret edemedik.Redrose da benim gibi koldan başlamış , bacaklardan devam etmiş. Umarım faydası aynıdır.

Bu arada fraksiparin temininde bayağı sıkıntı var biliyorsunuz arkadaşlar.Ben trombofoli test sonuçlarımı göstererek buradaki Tıp Fakültesinden rapor aldım ve 60 kutu yazdırdım. Günde iki dozdan 60 kutu bayağı idare ediyor . Tabii ne kadarı ödeniyor , kaç kutusunu alabileceğim öğleden sonra eczaneyle konuşacağız. Sizler de raporla stok yapmaya çalışın.

Benden şimdilik bu kadar. Hepinizi çok öpüyorum. Sevgiler herkese...

papatyasüreyya sülal tebrik ederim arkadaşlar a.s.a.s.

Ne mutlu size.. darısı diğer isteyenlerin başına.Böle çifter çifter kutlayalım hepinizi inş...

Sorunsuz hamişlikler diliyorum ikinizede....

CELENCİM senide tebrik ederim.Allah analı babalı sağlıklı nice yıllara.çok mutlu olduk senin doğum haberini alınca.darısı diğer arkadaşlarımıza.CEMREYİ öpüyoruz.

Kızlar teşekkürederim darısı isteyen herkesin başına gittim bugün doktora 0,4 lük clexan günde bir tane 1 tane aspirin iki sabah iki akşam progestan vajinadan fitil şeklinde, 1 adet decortil,1 adet folbiol,1 adet elevit yaaaaaaa bakalım hayırlısı olur inşallah biraz morale ihtiyacım var telaşlıyım malesef kasıklarımdada hafif bir ağrı var yardımlarınızı bkliyorum kızlar hiçbirinize okuduğum kadarıyla decortil verilmemiş onu merak ediyorum birde şu kasık ağrısını Allahtan hayırlısını diliyorum durmadan bu arada hiç korkma papatyasüreyya ben ilk olarak köbekten başladım ve hiç acımıyor herksei öpüyorum iyiki varsınız

umudum umudunuz olsub canlarım.minik prensesim CEMRE kızım 08.10.08 sabahı dünyaya merhaba dedi.bu yolda ne kadar cok uğras verdiğinizi ne kadar cok dua ettiğinizi cok ii biliorum ve sizleri anlıyorum.oluyormus be kızlar.sonunda bizimde kucağımız doluyormus.inanmaktan allaha yalvarmaktan vazgecmeyin.önce allah sonra iğneler diyorum hep ben.
36. haftada iğne ve coraspin kesildi 38. haftada bebeğim doğdu.meğer asıl evhamlar ozaman baslıyormus:) cok şükür yaradanıma.ben yasadım allahım sizlerede tatdırsın bu duyguyu.cok öptüm sizleri...

Canim celenim bu yazini okudugumda heyecanla esime " celenin bebisi dünyaya gelmis" diye oturma odasina seslendim, TV bakan esim bile bilgisayar odasina gelip bebisini cemreyi gördü. Allah anali babali büyütmeyi nasip eder Insallah. Canim benim inan cok sevindim. Darisi bizim gibi bekleyenlere.
Sen benim umudum oldun bu foruma ilk girdigimde seninle tanistim ve sen bana 7 düsükten sonra önce Allah sonrada igneler sayesinde hamile oldugunu yazinca , kararmis dünyam isik buldu ve tekrar ümidimi kazandim.
Allaha cok sükür almanyadada nihayet bircok doktora gittikten sonra bu igneleri bana yazacak bir doktor buldum. Allah izin verirse birdahaki ayda asilama yapildiktan sonra , hamile kalinca doktor hemen ignelere baslayacagiz dedi.
Rabbim Insallah bizlerede bu mutlulugu yasatir.
Kizini melegini benim yerime öp annesi:nazar:a.s.

Papatyasüreyya ve Sülal arkadasim sizlerinde hamisligini tebrik ederim.
Allah tamamina erdirir Insallah. Kizlar pozitif düsünün , biliyorsunuz hamileligi buda etkiliyor.
Rabbim Hayirlisiyla bebislerinizi kucaginiza Almayi nasip eder Insallah.

Back