Kan pıhtılaşma kan sulandırıcı kullanmalı mıyım

soralbeysu

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2023
394
262
Merhaba kızlar sorum şu,
Kanda pıhtılaşma testi yapmadan ya da herhangi bir düşüğü olmadan kan sulandırıcı hap veya iğne kullanan var mı? Doktorum bu iğnenin gereksiz kullanımda kese etrafı kanama yapabileceğini buda düşüğe sebep olabileceğini söyledi şimdi bende kan pıhtılaşması yatkınlık var 1 sebepsiz düşük var ben hematolojiye gösterdim iğne kullanmasan olur dedi peki pıhtılaşma sorunu olup olmadığını bilmeyen kişiler bu ilaçları gebelikte kullanıyor mu? Ben şahsen kullanmak istiyorum belkide ilk bu yüzden düştü hiçbirşey kullanmamıştım dönüşlerinizi bekliyorum

Bende pıhtılaşma sorunu vardı ilk tüp bebek denediğim doktorum coraspin yeterli demişti iki denemede negatif olmustu 3. Denemede doktor değiştirdim ve doktorum kullanırdı hamile kaldimvvecdoguma kadar kullandım yanlış olması 1 hafta oncesi biriktirmiştir doğumdan

Açıkçası yakın arkadaşımla birlikte sürece başlamıştık. Ben hiçbir şekilde kan sulandırıcı kullanmadım bakalım gebelik nasıl devam edecek, inşallah sağlıkla ilerler. Ama arkadaşım doğuma kadar kan sulandırıcı iğne kullanacak. Neden böyle bir karar verildi onda bilmiyorum. Bana doktorum bol su içeceksin dedi sadece. Test sonuçlarınıza göre doktorun değerlendirmesi gerekir olmadı başka bir doktora daha sorun.

O zaman aslında 2 doktordada bu ilacı kullandınız siz dimi

Peki kullanam arkadasınıza kan pıhtılaşması testi yaptırıp sonuca göre mi kullandırdı

Öncelikle tüp bebekte önlem amaçlı pıhtılaşma olmasa bile pıhtı atıp tutmama riskine karşılık deneyimli bir Dr kullandırıyor. Sizde yatkınlık varsa belli bir zaman kadar kullanmanız gerekir bence.
Genetik bölümünden 2 haftada çıkan testi yaptırsaydınız bu süre belki doğuma kadar mı uzar net bilginiz olurdu. Bazı durumlarda aspirinle iğne kombine devam edilmesi gerekiyor. Bu tamamen kişiye ve Dr tecrübesine bağlı. Düşüğünüz varsa kullanmanız gerekli gibi. Kanama kontrol altına alınıp durdurulan birşey ama pıhtı atması çaresi yok. Allah muhafaza.

Bildiğim kadarıyla kan pıhtılaşmam yok ama transferden önce Coraspin, transferden 12.haftaya kadar Oksapar iğne kullandım. 34.haftaya kadar da Coraspin veya Ecopirin kullandım.

Evet tam olarak o testi yaptırdım pai yazan 5g olması gereken 4g 2 tane heterozigor diğerleri normal çıktı buna karşılık yatkınlık var dendi sonra 4 doktora sonucu gösterdim neredeyse hepsi kullansanda olur kullanmadanda dedi doktorumda kanama alanı artırır gereksiz kullanımı dediği için ne yapacağımı bilemiyorum haftaya transfer

Bildiğim kadarıyla kan pıhtılaşmam yok ama transferden önce Coraspin, transferden 12.haftaya kadar Oksapar iğne kullandım. 34.haftaya kadar da Coraspin veya Ecopirin kullandım.
O zaman pıhtılaşma testi yaptırmayanlarqda bu iğne kullandırılabilir bunu merak etmştim sanırım kullanmam en doğrusu bu sefer

Cnm genleri yazar mısın? Benim mthfrler heterezigot, 1 düşük var, pai 4g5g olan bende 4g5g cıktı normali 5g5g imiş sanırım. Bana zeynep kamil de genetik dr u kullanmasan da olur dedi ama bir tüp bebek dru transfer olur olmaz iğne kullanmamı söyledi. Kendi drum da önemsemedi napsam bilemedim bende transfere hazırlanıyorım gittigimde sorcam tekrar

Arkadaşlar bu kan pıhtılaşması var mı diye yapılan test her yerde yapılıyor mu , illa yapmak için düşük mü yaşamak lazım

4+6 gebeyim mthfr pai heterozigot. Kullansam mı kullanmasam mı doktorda karar veremedi yazdı yine de ama bana bıraktı resmen 1. Gebeliğim 7. Haftada kalp atışı yoktu kürtaj. Kızımda ecopirin ve oksapar kullandım sağlıkla doğdu şükür. Bu 2 si kesinlikle çok fazla bari sadece iğne kullan dedi onu da kullanmasanda olur dedi. Ama düşerse üzülürsün dedi. Ay kafam çok karışık

Attm özelden vallahi kafam öyle karışık ki bak işte benmde attığım gibii

Benm doktorda bana bıraktı kafamı karıştıran o kısım sonra başka 3 dr gösterdim onlarda bana bıraktı hep ortalama cevaplar verdiler bu da kafa karıştırıyor yani

Arkadaşlar bu kan pıhtılaşması var mı diye yapılan test her yerde yapılıyor mu , illa yapmak için düşük mü yaşamak lazım
Valla hiç bekleme istanbldaysan sadi konular genetik pol randevu al 2 tüp kan ver 2 aya çkar hiiiçç düşük olsn dye bekleme bize yapmadlar düştü işte belkide sebep buydu yaptır kimyasal evde düşüyor de ne bilmek bişeye bakmıyor zaten doktor

Benim de öyleydi ben kullandım ama 10. Haftada bıraktırdı doktor

Evde kimyasal oluyor düşüyor dersin bakmıyor bişeye genetik pol. Heryerde yok ama olan hastane bak nabızdan görürsün zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…