4 yaşındaymış neden anaokuluna göndermesiniz bu sene?Maddi durumunuz karsilarsa yazın da ozellere gönderebilirsiniz.Merhaba arkadaşlar. Çok üzgün ve bitkinim.
Konu çocuğumla ilgili. 4 yaşına girmek üzere olan bir oğlum var. Ben de 30 yaşında, yaygın anksiyete ile mücadele eden bir anneyim.
Eşimle ve ailesiyle ilgili maddi-manevi meseleler sebebiyle hamileliğim kötü geçmişti. Kolik bir bebek ve kaygı bozukluğu tavan yapmış bir anne olarak ilaç+terapi ile bugünlere kadar gelebildim.
Eşim de ben de iş arıyoruz. Evimiz kira. Çok şükür bir arabamız ve kenarda bir miktar paramız var da düzenimiz çok bozulmadan hayatımıza devam ediyoruz. Yani işin maddi kısmı bir tık geride olduğundan bu detayı verdim.
Sorun şu ki benim artık tahammülüm kalmadı. Haftada 2 seans aldığım terapiye devam edemiyorum maalesef. Sürekli geçmişe takılı kalıyorum. Eşimle yaşadığımız sorunlar, kaçırdığımız fırsatlar hep aklımda. Bu beni tüketiyor fakat zihnimde yüzlerce sekme var ve kapatamıyorum gibi. Eşime sevgim de azaldı sanırım. Oğlum da bu gerginliğimi muhakkak hissediyor. Asla fiziksel bir şiddet yahut kötü sözcükler vs söz konusu değil. Ama mesela oyun oynuyoruz kafam orada değil dalıyorum gibi. Çok müdahale ediyorum oğluma. Bugün mesela parkta oynarken dönme dolaba bindi. Başka bir çocuk da binmek isteyince durmasını beklemeden hemen inmeye çalıştı neredeyse düşüyordu tabi müdahale ettim. Salıncağa biniyor anne yanımda kal. Tuvalete gidiyorum kapıda bekliyor. Uykusu geliyor birlikte yatalım.
Gün içinde kitap okuruz, dergi takip ederiz, etkinlik yaparız, sinema, alışveriş, park hep birlikteyiz. Sorun da burada başlıyor. Hep birlikteyizben çok bunalmış hissediyorum. Sanki anne olmaktan başka hiçbir vasfım yok. Onda da bu iç huzursuzluğu ve memnuniyetsizlik olduğu için iyi bir anne değilim diye kendimi paralıyorum. Eşim deseniz anca şunu yedi mi, bunu okudu mu, şöyle yaptı mı... Sanki tam zamanlı bakıcısıyım. O öyle yapınca bile ilgili bir baba(!) Benim başka hayatım olmamasına rağmen azıcık sesim yükselse kötü anne.. aynı zamanda her şeyi uzun uzun anlatıyorum, duygularımızı paylaşıyoruz diye de eleştiri alıyorum. Yani ne yaparsam yapayım olmuyor.
Çocuğum bana gün geçtikçe yapışıyor ve ben bunalıyorum. Bunaldıkça daha çok üzülüyorum üzüldükçe düşünüyorum. Düşündükçe kapana kısılmış gibi hissediyorum. Ne yapayım lütfen yardımcı olun. Öncelik yatak ayırma, ayrılık kaygısı.. sonra da kendinden gittikçe uzaklaşmış ben..
Kayıt yaptıracağım Ağustos'ta başlıyor. Aslında geçen sene 3 ay kadar gitti. Eşim 5 ay kadar yoktu. O sürede özel bir kreşe gönderdim. Hiç alışmadı ama taviz vermedim. Sonra alerjik astımı çıktı ara verdik ardından taşındık derken.. eşim de sağolsun ikimiz de evdeyiz diye kıyamadı. O kıyamadı noldu derseniz iki ay kadar muhteşem ilgilendi sonra aynı tas aynı hamam...4 yaşındaymış neden anaokuluna göndermesiniz bu sene?Maddi durumunuz karsilarsa yazın da ozellere gönderebilirsiniz.
Evet maalesef. Çok yoğun bir işi vardı. Ben gündüz rutinimden memnundum. Akşam ikisi oynarken bir çay içsem dizi izlesem tamamdım. Ama o sırada işleriyle o kadar meşguldü ki hep suçlandım. Şu an tavrı öyle değil. Ama ben ondan soğudum ve beklentimi düşürdüm sanırımEşiniz de evdeymiş sanırım neden yardımcı olmuyor ki. Arada dışarı çıkar bi hava alırdınız. Eşiniz çalışıyor olsa dahi yardımcı olmalı zaten ama o destek değil galiba
Evet geçen sene şayet babası taviz vermeseydi devam edecekti. Ben hep kural koyan otoriter taraf oldum. Babası da tamam oğlum aman oğlum. Sonra annesiiiiiiii hadi gel. Yani düşünüyorum da bir kere kendiliğinden şuraya gidelim dememiş bizim için plan yapmamış birisi. Hep marka kıyafet ayakkabı alır, oyuncakların en iyilerini alır. İşte yemesini içmesini takip eder ve ilgili baba olur. Eskinin kadınları böyle miymiş diye başlayan bir sitem.. ben de eskinin erkeklerini örnek verdim. Yeri geldi bağırdım,küstüm, anlattım.. şimdi öyle değil aslında ama ben soğudum. Bir de şu an başka bir şehire geldim babamın yanına. İki hafta oldu. Babası başka yerde. O nedenle kendim ilgileniyorum. Annem de yok. Öyle işte..Ben de aynı durumdayim da kızım küçük. 4 yaşında anaokul yaşı zaten.
Aslında sizden çok çocuğun ihtiyacı anaokulu.Agustosa kadar en azından bir kursa yazdirabilirsiniz.Alisma süresi olur her ikiniz icin de.Kayıt yaptıracağım Ağustos'ta başlıyor. Aslında geçen sene 3 ay kadar gitti. Eşim 5 ay kadar yoktu. O sürede özel bir kreşe gönderdim. Hiç alışmadı ama taviz vermedim. Sonra alerjik astımı çıktı ara verdik ardından taşındık derken.. eşim de sağolsun ikimiz de evdeyiz diye kıyamadı. O kıyamadı noldu derseniz iki ay kadar muhteşem ilgilendi sonra aynı tas aynı hamam...
Yok ben de benzer dönemden geçtim de bunalma anlamında. Ama babası eskinin kadınları böyle mıymış dese o adamı terketmekyen beter ederdim.Evet geçen sene şayet babası taviz vermeseydi devam edecekti. Ben hep kural koyan otoriter taraf oldum. Babası da tamam oğlum aman oğlum. Sonra annesiiiiiiii hadi gel. Yani düşünüyorum da bir kere kendiliğinden şuraya gidelim dememiş bizim için plan yapmamış birisi. Hep marka kıyafet ayakkabı alır, oyuncakların en iyilerini alır. İşte yemesini içmesini takip eder ve ilgili baba olur. Eskinin kadınları böyle miymiş diye başlayan bir sitem.. ben de eskinin erkeklerini örnek verdim. Yeri geldi bağırdım,küstüm, anlattım.. şimdi öyle değil aslında ama ben soğudum. Bir de şu an başka bir şehire geldim babamın yanına. İki hafta oldu. Babası başka yerde. O nedenle kendim ilgileniyorum. Annem de yok. Öyle işte..
Biz taşınmak zorunda kalınca küçük bir yere geçtik. Yarı özel bir yer var devlet anaokulunun dışında. Onlar da bu sene için yer yok dediler. Ön kayıt var bayram sonu. O zaman yaptırıp yaz okulunu soracağım tekrar. Şu an köyde kalıyoruz ilçeye çok yakın.Aslında sizden çok çocuğun ihtiyacı anaokulu.Agustosa kadar en azından bir kursa yazdirabilirsiniz.Alisma süresi olur her ikiniz icin de.
Ettim ettim şu an görseniz yani bahsettiğim adam bu mu dersiniz. Çok güzel rest de çektim yola da geldi. Ama ben soğudum. Hani çabalar çabalarsınız karşıdaki duymaz, siz vazgeçince gelir ya size. İşte o durumdayım. Şimdi benim bunaldığımı görünce tutuşur ama işte kıymeti yok. İç huzursuzluğum geçmiyor.Yok ben de benzer dönemden geçtim de bunalma anlamında. Ama babası eskinin kadınları böyle mıymış dese o adamı terketmekyen beter ederdim.
O uyuyunca eşinizin yanına geçeceksiniz ben gece bir kızımın yanına bir babasının yanına iki tarafta geziyorumBir de bu yanımda yatma olayı nasıl olacak? Oğlumun ayrı odası+uyku eğitimi vardı. Fakat benim kaygımın tavan yaptığı sıralarda odasında birlikte uyumamıza izin verdim. Hem eşimden soğumak, hem oğlumla ilgili kaygılarım.. o an doğru gibi geldi ama şimdi ayrılmak istemiyor benden. Nasıl çözebilirim? O kadar çok düzen değiştirdik ki her şey alt üst oldu.
Gerçekten öyle mi? Yani ben yetersiz olduğum içn böyle hissettiğime o kadar emindim ki. Birçok annenin böyle hissediyor olması yerine bende sorun olması daha yüksek ihtimal gibi geliyor.O uyuyunca eşinizin yanına geçeceksiniz ben gece bir kızımın yanına bir babasının yanına iki tarafta geziyorumben de anksiyete panik atak hastasıyım yaşadıklarınız her annenin yaşadığı seyler ben de bazen bakıcı gibi hissediyorum kendimize vakit ayırmadığımız için bunalıyoruz
En çok da düzenini bozmuş olmaktan rahatsızım. Mis gibi kendi odasında yatardı. Ben gece lambasını takar, masalını okur, uyuyunca çıkardım odasından. Ama şimdi illa temas olacak. Kendi evimizde de değiliz şimdi köydeyiz. Yan odaya ona bir yer yapmayı planlıyorum çekyatlar, süngerler vs..Ben de 5 yasindaki oğlumla yatıyorum aylardır.Gecen sene kendi odasında yatıyordu,başka eve tasininca odası çok küçük geldi.Ev eski olduğu için eve de güvenemiyorum.Acikcasi dert etmiyorum.Once onu uyuturum sonra da kendi yatağıma geçerim.Sizin oğlunuz da alışır.Siz bu konuda rahat olun.
Tam gün kreşe gidiyor.Okulda yorulduğu için gece uyanmıyor.Bir dönem uyandi.Kayinvalidemler gelmişti,onlar seni alıp götürelim bizle kal seklinde şakalar yapınca haliyle çocukta gece uyanma,ağlama,sarılıp yatmalar olmuştu.Onlar gidince düzeldi.Sizin gerginliğiniz de onu etkilemiştir.En çok da düzenini bozmuş olmaktan rahatsızım. Mis gibi kendi odasında yatardı. Ben gece lambasını takar, masalını okur, uyuyunca çıkardım odasından. Ama şimdi illa temas olacak. Kendi evimizde de değiliz şimdi köydeyiz. Yan odaya ona bir yer yapmayı planlıyorum çekyatlar, süngerler vs..
Gece uyanmaları çok sık oluyor mu? Emzirdiğim dönem bile bu kadar sık uyanıp beni istemiyordu inanın. Geçer mi bu dönem?
Mesajınız gülümsetti, teşekkür ederim. Her şeyin ortası olması lazım aslında farkındalıkla kontrolcülük arasındaki dengeyi sağlayamıyorum sanırım.Bu kadar farkındalık sahibi birinin derdini hiç okumamıştım burada, sizin sorununuz çevrenize gore fazla akıllı olmanız ve farkındalığınızın yüksek olması olabilir.