Kalmayan tahammülüm

Evet haklısınız. Şöyle bir düşündüm de ben de bayramdan beri kayınvalidemlere çok yakınım. Normalde onlardan çoook uzakta yaşıyorduk. İşte okula gitme zamanın geldi, anneni boşver. Neden yemek yemedin, annesi çok yüz verme gibi sağdan soldan sesler geliyor. Yüksek ihtimal bunlar etkiledi. Tabi bir de benim gerginliğim üzerine geldi. Şu an geçici bir durum olma ihtimali bile beni bir nebze rahatlattı inanın :)

Tam da dediğiniz gibi sarılıp yatma ve ağlamalar var.

Kesinlikle öyle. Eşim parka gidelim dese annem de gelsin. Hadi şunu yapalım, dur annemi unutmayalım. Hep annem hep annem. Eee son bir yıldır eşim tam anlamıyla ilgilenmek istiyor ama oğlum o kadar alışmış ki benimle olmaya. Sanki annesi değil de bir uzvuyum.

Bir de bir ay kadar daha köydeyiz. Temmuz sonu gibi döneceğiz. Köyde maalesef bunların hiçbirini yapamam. Evimize geçince fitness+yüzmeye gitmek istiyorum. Kendime vakit ayırınca geçer mi bu hisler?

Çocuğunuzla konuşun,her yere gelemeyeceginizi anlatın ona.Bir gün gidiyorsanız diğer gün gitmeyin.Çocugunuz zaten okula başlayınca onun hayatının merkezinde siz olmayacaksınız.

Ama bu çocuk için de sağlıksız bir durum sürekli size bağımlı olması, baba oğul günü yapsınlar bi şekilde kandırın illa ki siz de yanlarında olmayın
Köyde çok bunaldıysanız bir komşuya gidin tek başınıza yada bahçe yürüyüş.
Kendinize zaman ayırmak kesinlikle çok iyi gelecektir. Yoksa böyle çocuk okulda da sizi ister

Çocuğunuzla konuşun,her yere gelemeyeceginizi anlatın ona.Bir gün gidiyorsanız diğer gün gitmeyin.Çocugunuz zaten okula başlayınca onun hayatının merkezinde siz olmayacaksınız.

İnanın anlatıyorum ama dediğiniz gibi hayatının merkezi ben olmuşum. Birden kesmek değil de kademeli azaltmak daha iyi olur. Bir gün gidip bir gün gitmemek mantıklı geldi. Ben sihirli bir değnek değecek ve ilişkimiz eski hâlini alacak diye bekliyormuşum.

Allah korusun. Okula dair çok umutluyum. Nefes alma fırsatım olur diyorum. Böyle düşündüğüm için de suçlu hissediyorum
Baba oğul günü şeklinde söylersem kesinlikle hoşuna gider. Kalan günlerde anne oğul günü diye tutturur ama bir yerden başlamak gerek:) teşekkür ederim

eşim de sağolsun ikimiz de evdeyiz diye kıyamadı.
Bana sorarsaniz 4 yas cocugunu evde, asosyal tutmak ona kiymak. siz ne kadar enerjik olsaniz onunla oynasaniz da onun yasitlarindan alacagi keyif ve bilgi, sosyal beceri cok daha fazla.

Ilac kullaniyor musunuz? Gecmisi takili kalmak cok kotu ilac kullansaniz artik onemsemeyebilirsiniz eskiyu.

4 yaşında olduğu için birçok şeyi anliyordur.Once kademeli olarak başlarsınız,zorlanirsaniz ödül yöntemini de geçebilirsiniz.Babasi mesela dondurma alabilir tek parka gittiklerinde..

Oradaki sağolsun ironiydi. Benim dışımdaki herkesi dinledi. Küçükmüş (!) Evde eğitim verebilirmişiz. Mesele eğitim değil sosyalleşmek, akran görmesi, bağımsızlaşması, özgüven.. ama nerde.. elbet ağlayacak, güvenli alanından ilk kez çıkıyor ama kreşe giderken ağlaması bile mesele oldu.

İlacı değiştireceğiz yarın kontrolüm var. Dozu mu değişir kendisi mi bakalım..

Gece yanında olmadığımı anlayınca anneğğ diye bağırınca ayni duyguyu yasiyorum sizle emin olun gece bir kocam bir kızım yataklar arası spor yapıyorum Allah'tan artık çok yapmıyor babanla da yatmam lazım kızım diyorum 6 yaşında kızım

Ne yapmak lazım bırakabileceginiz biri varsa arada bırakmak iyi geliyor ben de o kadar ilgilenmeme rağmen kendimi yetersiz hissediyorum mutlaka kendinize vakit ayırın yoksa insan bunalıyor

4 yaşında olduğu için birçok şeyi anliyordur.Once kademeli olarak başlarsınız,zorlanirsaniz ödül yöntemini de geçebilirsiniz.Babasi mesela dondurma alabilir tek parka gittiklerinde..
Evet bunları yapıyoruz. Bir küçük detay daha var. Oğlumuz akranlarından bilişsel olarak ileride, sosyal olarak geride. Üstün zekalı olabilirmiş ileride test yaptırabilirsiniz dedi doktorumuz ama çok önermedi. Şimdi okuma yazma, temel matematik, İngilizce vs biliyor. Tabi ilgiyle de alâkalı ama okuma yazma kendiliğinden oldu mesela. 2.5 yaşındayken götürmüştüm akran temasını sevmemesi sebebiyle.
Bu nedenlerle özellikle sosyalleşsin istiyorum. Yaşıtlarıyla birlikte olmaktan hoşlanmıyor. Kendinden birkaç yaş büyük çocuklarla oynuyor. Babasının da kolayına geliyor. Parkta çocukların içinde idare etmektense açıp bir dergi okumak, oyuncak bakmak. Ben şunu yapmanı istiyorum deyince gel sen yap diye yine bana kalıyor ihale.

Şuan balkondayım ve 10 dk içinde en az 4 kere geldi 6 yaşındaki oğlum.
5 yaşında olan ise yanağımı okşamadan uyumaz,koltukta nereye otursam illa kucağıma yatar abisi veya babası yanımdaysa araya oturur sarılır.
Her ikisi de ortamda ben varsam baba,dayı kim varsa ilgilenmez illa bana gelirler.
Ama ben yoksam önce babaya koşarlar,sonra ortamda dayı anneanne kim varsa ona.
Çoğu kez bunalıp ağladığımı biliyorum,sinirlerim tavan yapıyordu,baktım artık delireceğim ilk etapta ağlasalar da şuan parka gitmek gibi sadece babayla gittikleri aktiviteler koyduk,ya da hiç işim olmasa dahi haftasonu bırakıp dışarı çıkıyorum beni asla aramıyorlar. 4 gün anneme gittim dibimden ayrılmayan çocuklar telefonda selam bile demedi
Kısacası çocuklar biz varken anneğğ diye bağırmaya,paçamıza yapışmaya alışkınlar belki onlarla en çok ilgilenen taraf biz olduğumuz için ama biz yokken de güvenli ve huzurlular.Kendinize vakit ayırıp dışarı çıkın,kursa gidin haftada iki gün bile gitseniz ruhunuza çok iyi gelecek.

Bırakabileceğim kimse yok maalesef. Kendi evimize geçince bir nebze rahatlarım inşallah. Sonra da okul.. inşallah iş de bulursam. Onca yere başvuru yaptım dönüş olur umarım.

Babam yalnız yatabilir o küçük değil. Ben küçük olduğum için korkarım diyor

Ha bu arada eklemeyi unutmuşum yatakları ayrı bile olsa her sabah ikisi de yanımda olarak uyanıyorum,babalarını yere ya da ayak ucuna atıyorlar
Anı yaşayın bir daha bu yaşa gelmeyecekler,biz daha ince düşünüp üstlerine titreyerek çocukları kontrol etmeye çalışıyoruz ama babaları da elbet bizim kadar seviyor (bende benim kadar dikkat edemez kesin düşer kaşı gözü yarar çocuklar diye düşünen bir anneyim) o yüzden kontrolü ufaktan bırakmak gerekiyor

Ha ha bizimki de öyle diyor artık söylüyorum babanla da yatacağım kızim diyorum o kadar yapmıyor artık belki yasi da büyüyor ondan

Evet ben de son zamanlarda ağlayıp sinirlendiğim için konu açtım. Önceden birlikte olmak bana da iyi geliyordu da işte 4 yıl böyle geçince biraz şey oldu

Ben yokken hiç aramıyor evet. Benim olmadığım ortamı yaratmak şu an mesele. İş bulamazsam kursa kesin gideyim. Belediyenin birçok kursu var evime de oldukça yakın. Sadece babayla yapılacak etkinlik oturtmak çok iyi. Öyle kodlarsam devam eder :)

Ha ha bizimki de öyle diyor artık söylüyorum babanla da yatacağım kızim diyorum o kadar yapmıyor artık belki yasi da büyüyor ondan

Yaşın da etkisi olur muhakkak. Peki bu yaş grubunda bunlar normal mi? Geçen yıl böyle değildi mesela. Dönemseldir diye avunmak istiyorum

Ahh keşke bırakabilsem. Annem gibi ilgisiz olmayayım derken müfettiş olmuşumm yarın ilaçlarımı düzenleyeceğiz inşallah etkisini bir an evvel görürüm. Asıl mesele bu çünkü, mükemmel iyinin düşmanı demişler. En iyisi olsun derken bir şey yapasım kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…