Kalite alınmamak

Lütfen bana bir fikir verir misiniz mesela ben arkadaşlarımla konuşuyorum beni dinlemiyorlar. Sozumun bitmesini beklemiyorlar ve bu çok sinirime gidiyor resmen kaliye alınmamış gibi hissediyorum ne yapmaliyim
Bol bol kitap okuyun yüksek sesle hem de. Hitabetiniz de gelişir hem genel kültür olur. Rahatsız olduğunuzu da espirili bir dille dile getirebilirsiniz. Bakın konuşmayacağım bir daha deyin bir kahkaha patlatın, takmayın bu kadar

Yanlış anlamayın ama anadilimiz bu bizim bilmek zorunda çok zor bir kelime değil kaldı ki buraya girebildiğine göre elinin altında internet var toplum içine giren insanın kelimelerine sözlerine cümlelerine dikkat etmesi gerekiyor bakın burada bile kimse takmadı. Gerçekten sohbet muhabbet ortamında insan kendi seviyesinde olanlarla muhatap olmak istiyor şimdi beni taşlayacaklar ama hayatında bir kitap bile okumamış kelime bilgisi zayıf sürekli hatalı konuşan insanı umursamam dinlemem bile ,karşımdaki kişi anadiline saygı duymuyorsa bende ona saygı duymam illa her kelimeyi bilmesine gerek yok Türkçede hemen hemen her kelimeye alternatif bir kelime var (mecburi durumları saymıyorum öğrenme imkanı varken bunu değerlendirmeyenlerden bahsediyorum)
Siz düzgün cümle kuran insanlarla muhattap olursunuz sorun değil ben bana kim samimiyet onunla muhattap olurum :)

Yanlış anlamayın ama anadilimiz bu bizim bilmek zorunda çok zor bir kelime değil kaldı ki buraya girebildiğine göre elinin altında internet var toplum içine giren insanın kelimelerine sözlerine cümlelerine dikkat etmesi gerekiyor bakın burada bile kimse takmadı. Gerçekten sohbet muhabbet ortamında insan kendi seviyesinde olanlarla muhatap olmak istiyor şimdi beni taşlayacaklar ama hayatında bir kitap bile okumamış kelime bilgisi zayıf sürekli hatalı konuşan insanı umursamam dinlemem bile ,karşımdaki kişi anadiline saygı duymuyorsa bende ona saygı duymam illa her kelimeyi bilmesine gerek yok Türkçede hemen hemen her kelimeye alternatif bir kelime var (mecburi durumları saymıyorum öğrenme imkanı varken bunu değerlendirmeyenlerden bahsediyorum)

:KK9::KK9::KK9:

kaile mi ? aile mi ? kaliye mi kalifiye mi?

Dalga geçenlerin de kafası karısık .

Ben de bu kelimeyi kaale almamak diye bilirdim meğer doğrusu kale almamakmış. Sonuçta başlık vesile oldu çok da yüklenmeyelim :D hem başlıktan hem yazıştan küçük olduğun belli kaç yaşındasın

deyimler sözlüğünde kaale almamak olarak yazıyor.
turuncunun dediği gibi aslında eskiden kale idi şapkalı ..
Evet ondan dolayı bence de.
Ben de aslında kaale almamak şeklinde biliyordum ama TDK'ye girip baktım bir başka konuya yazmadan önce.
TDK çok güncelleme yapıyor yalnız doğru bildiğin yarın yanlış çıkıyor filan.

Back