Kaldığımız Yerden Her Telden..

YUMURTLAMA DÖNEMİ (TARİHİ) HESAPLAMA
OVULASYON TARİHİ (GÜNÜ, DÖNEMİ) HESAPLAMA
Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması için yumurtlama (ovulasyon) döneminin belirlenmesi çok önemlidir. Bu tarihlere yakın günlerde bulunulan cinsel ilişkiler sonucunda gebelik elde edilme ihtimali daha yüksektir. Adetleri düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yolu budur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14. günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14. güne denk gelir yaklaşık. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır. (Yani adet başlamadan 17-18 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gerekir)
Diğer örnekler: Adetleri düzenli 30 gün süren bir bayan adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16. gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak.
Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama herzaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Üstteki tarifler hep sonraki adetten geriye doğru sayılacak şekilde verilmiştir (adet başlamadan 17-18 gün önce ilişkiye başlayın gibi). Çünkü yumurtlama gününün gelecek adete göre hesaplanması daha güvenilirdir. (Adetin ikinci dönemi yani yumurtlama-adet arasındaki luteal faz süresi 14 gün sabittir.)

selamm kızlarr ben geldiimm nasılsınızz ya rüyamda hamileydim test yapmışım çift çizgiyi görüyorum eşime nasıl haber veriyimm süprşz yapıyım diye düşünodummm

selamm kızlarr ben geldiimm nasılsınızz ya rüyamda hamileydim test yapmışım çift çizgiyi görüyorum eşime nasıl haber veriyimm süprşz yapıyım diye düşünodummm

hoşgeldin kevserim iyiyiz çok şükür dimek rüyanda gördün bizler zati ancak rüyamızda görürüz gariiiiioff offf hayırlıra vesile olsun inş balım sen nasılsın

hoşgeldin kevserim iyiyiz çok şükür dimek rüyanda gördün bizler zati ancak rüyamızda görürüz gariiiiioff offf hayırlıra vesile olsun inş balım sen nasılsın

ben iyimm btanem allaha şükür rüya beni etkiledii inş hayırlara vesile olurr

ben iyimm btanem allaha şükür rüya beni etkiledii inş hayırlara vesile olurr

bende geçenlerde adet olmadan gördümki etli dolgun beyaz tavşşanı saklıyorum seviyorum kimseye vermiyorum kucağımdan düşecek diye sıkıca tutuyorum kalktım kendime göre yorumluoyrum beyaz tavşan yoksa hamileyidme bebeğim düşecekte onamı srılıyorum diye üzerine adet oldum tam oldu beyaz kırmızı en büyük türkiyee yuppppiiiii

canım şimdi şöyle regline 14 gün kala yumurtlama günündür ama düzensiz regl olanlarda bunu hesaplamak zor. Misal en erken olacağın tarih ile en geç olabileceğin tarihi belirle ona göre bir aralığın olsun.Mesela diyelim ki 28 günde olabilirsin ama bu ay 35 günde oldun, yani 28 gndede olabilirsin 35 gündede belli değil.İşte o zaamn akıntyı ya takip edebilirsin ama 14 ile 21 günler arasında gün aşırıda yapabilirsin kaçırmamak amacıyla ama regl tarihin belliyse birkaç gün önceden başlayıp yumurtlama gününde 2 gün sonrasına kadar yapabilirsin sonradan olan ilişkide tutabiliyor.

ayy ne güzel rüya inşallah hayırlara verile olur canım belki malum olmuştur regline ne kadar zaman var..

anladım gülüm ben burdan hesap ettim 35 gündekine 4. ayın 14 geliyo yumurtlama günlerim:26:

rüya görmesi güzele uyanınca fena oluyo bee
bende görüyom arada ama görmiyim yaa sonra etkisinden cıkamıyo insan bi kaç gün..

bende yumurtlama günlerimizn sınırları içindeyim...
hep 2 günde bir yaptık olmadı
valla son 4 gündür peş peşe oluyoo ama zoraki değil :)))) kendi kndine oluyoo artık Takdir Allah ın...

rüya görmesi güzele uyanınca fena oluyo bee
bende görüyom arada ama görmiyim yaa sonra etkisinden cıkamıyo insan bi kaç gün..

Aynen bende rüyamda bebiş görünce uyanınca arıyorum gerçek gibi oluyor bazen rüyalar ve çok etkisinde bırakıyorİnşallah hepimizin rüyası bir gün gerçek olur

Aynen bende rüyamda bebiş görünce uyanınca arıyorum gerçek gibi oluyor bazen rüyalar ve çok etkisinde bırakıyorİnşallah hepimizin rüyası bir gün gerçek olur

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
isyan etmek istemiyorummmmmmmmmmmm korkuyorummmmm

valla son 4 gündür peş peşe oluyoo ama zoraki değil :)))) kendi kndine oluyoo artık Takdir Allah ın...

valla gülüm haklısın günlükte yapıyoruzz 2 günde 3günde ama yok olmuyo rabbmin taktiri işte isyan değil bu ama zaman geçtikççede umutlar tükeniyo biraz yalan yok yani balım

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
isyan etmek istemiyorummmmmmmmmmmm korkuyorummmmm

yok gülüm isyan yok sakın sabrat bakalım edicez yapıcak birşey yok isyan sadece bize zarar rabbimin gücüne gider herşey ondan aklından bile geçirme bak inaçlı ol ummadığın anda gelecek canımız sağ be gülüm çok şükür sabret bekle emi balım benimmmmm

İnşşallah Allah nasip eder en kısa zamanda.Böyle sıksık halvet olduğu sürece korkmaÇünkü yumurtlama günü hesaplamak strese sokuyor insanı gün saymadan sık halvet daha iyi bence

valla gülüm haklısın günlükte yapıyoruzz 2 günde 3günde ama yok olmuyo rabbmin taktiri işte isyan değil bu ama zaman geçtikççede umutlar tükeniyo biraz yalan yok yani balım

Benimde umudum tükendi tükenecek durumda.7yılımızı doldurduk evlilikte ve ilk zamanalrdada çok sıkı bir şekilde korunduğumuz söylenemez.Tam olarak bebiş bebeiş diye uğraştığımızda 3.5 yıl oldu inşallah Allah hepimizin sabrının mükafatını verir en kısa zamnda.Aminnn

off baya çokmuş be gülüm yaa herşyde bir hayır var gerçekten benim amcamında 8 yıl olmadı doktorada gitmedi olursa olur rabbim verirse verir dedi 8 yıl bekledi oldu 3 tane peşpeşe oldu 2 erkek en son kız ne bileyim bir şekilde bir sınavdan geçiyoruz önemli olan bu sınavdaan nasıl geçtiğimiz galiba balım

Evet öyle bizde böyle sınanıyoruz demekki.Ama çok şükür eşimle mutluyuz sağlıklıyız.Hakkımızda hayırlısı buysa ben bunada razıyım.Allah daha büyük dert vermesin.

Evet öyle bizde böyle sınanıyoruz demekki.Ama çok şükür eşimle mutluyuz sağlıklıyız.Hakkımızda hayırlısı buysa ben bunada razıyım.Allah daha büyük dert vermesin.

amin cümlemize be gülüm ne güzel işte bak güçlüsün maaşallah rabbim huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin hiç bozmasın gülüm zaten önemliside bu bebek için eşinle sorun yaşamıyosak herşeye rağmen mutluysak bence şükretmek lazım öyle aileler varki eşler varki bebek olmuyo diye boşanan ben tanıyorum mesela bekarken komşumuz vardı çocuğu olmuyo diye adam bıaktı annesine gönderdi git sen kal dedi gelir alırım dedi gönderdi evden boşadı evlendi çocuğu oldumu bilmiyorum ama oo kadının mutsuzluğunu düşünmedi çok tatlı kadındı sıcak mazlum sevecen hanım hanımcıktı nasıl tutumluydu ama kıymeti bilinmedi çok şükür halimeizze benim eşimde bir gün bile laf etmez olmazsa doktorlarada gitmem diyo o derece Allahım vermiyosa yada veriyosa vardır sebebi diyo ben o kadarını kabul etmyorum en azından sorunumuz varmı diye bilelim diyorum zorlada olsa kabul etti benim süt hormonum engeldi yaa geçen 1 yılı saymıyoruz bu aydan başlıycaz 6 ay daha olmazsa gideriz eşimde bakılır artık hayırlısı Allahtan bitanem inş rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder AMİNNNNNNNNNNNNN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…