kahve bağımlılığı

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
arkadaşlar selam hemen konuya giriyorum resmen kahve bağımlısıyım boş günlerimde bile sabah kahve içmeden motivasyonlu enerjik hissedemiyorum bazı günler ağır kahvelerden günde 3-4 taneye kadar çıktığım oluyor. içmediğim günler baş ağrısı ve halsizlik hissediyorum motivasyonum düşüyor bu hiç hoşuma gitmedi ve bu yüzden bırakmak istiyorum tamamen. ama enerjsizilik ve motivasyonsuzluk kısmını çözemiyorum. beslenmesine suyuna uykusuna dikkat eden aktif olmaya çalışan biriyim depresyonda da olduğumu sanmıyorum o yüzden bu kahvesiz enerjisiz olma kısmını inanın çözemiyorum. sanki 180° iki farklı insanmışım gibi oluyor.

benim gibi olup tamamen hayatından kahveyi çıkarabilenler var mı varsa önerilerini/tavsiyelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. şu anda ilk plandaki amacım nadiren kahve içen kahveye bağımlı olmayan biri olabilmek sonra da mümkünse tamamen hayatımdan çıkarmak.

vitamin değerlerinize baktırdınız mı ? halsizlik sebebi aslında bu olabilir. kahve plaseo etkisi ile size kendinizi iyi hissettiriyor muhtemelen içindeki kafeini bildiğiniz için..

Ben de ne guzel bırakmıştım.
son 1 aydır falan basladim yine...bırakma şeklim kendiliğinden oldu gerçi,canım istememeye başladı ama simdi yine niye istiyor onu da daha saptamadim

Bende mi kahve içsem acaba ya ağır kahve dediğiniz ne içiyorsunuz . Çünkü bıraksalar 24 saat uyuyacağım gözümü açamıyorum

Benim evin ve işin dibinde starbucks ve çok sıkıldım bu halimden resmen bagımlıyım gözüm açılmadan giriyorum içeri hemen kahve diye. Bağımlılığımız kafein filan diil psikolojik misal ben o ofis akşama kadar nasıl çekilecek ama ekmek parası diye diye senelerdir bagımlıyım sebin de bir sebebin vardır bilinçaltında, mutluluk hormonu bile ürettiğini sanıyor olabilirsin onu içince. Bağımlılıklar için terapi görmek şart bence ona da terapiye para yetişmiyorazaltıp hergün değil ara sıraya düşürebiliriz sanıyorum biraz inat biraz kararlılıkla bundan kurtulabiliriz.

Bende bir kahvesever olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ben sorunumu günde bir kez türk kahvesi içerek çözdüm.Şöyleki birden bırakmaya çalışınca ciddi enerji düşüklüğü,halsizlik vb.olumsuz şeyler oluyordu.Sabah kahvaltısından sonra bir kere içiyorum hem gün boyu enerjik tutuyor hem de kalp sağlığı için bir fincan faydalı biliyorsunuzdur.

İlk hafta biraz zorlandım.Ama sonrasında bünyem alıştı.Türk kahvesini seviyorsanız bunu deneyebilirsiniz.

vitamin değerlerinize baktırdınız mı ? halsizlik sebebi aslında bu olabilir. kahve plaseo etkisi ile size kendinizi iyi hissettiriyor muhtemelen içindeki kafeini bildiğiniz için..

evet baktırdığımda sıkıntı çıkmamıştı. ama tekrar baktırayım dediğiniz gibi. muhtemelen o ilk verdiği enerjiyi seviyorum içince hadi hoppa moduna giriyorum kendime onu mihenk yapmışım dediğiniz gibi. ama fiziksel olarak da enerjik hissediyorum.

bugün hiç içmedim mesela gerçekten enerjisizim. yarın da içip sonra oldukça azaltmak hatta bırakmak istiyorum. olabilir dediğiniz gibi mutlaka psikolojik boyutu da vardır ama dikkatim kesinlikle azalıyor.

Ağır kahveden kastınız nedir? Ben günde 3-4 büyük fincan türk kahvesi içiyorum çokta severim kendisini bağımlılık yapıyor mu evet yapıyor ama o kadar da bağlılığım olsun diyorum.

aynen ya dediğiniz gibi starbucks en büyük sorumlusu.

verilen parayı geçtim vücuda verdiği zararları düşününce insan bırakmak istiyor. gerçekten bence bağımlılık oldu bende artık fiziksel olarak da başım ağrıyor içmediğimde vücudumu nasıl alıştırmışsam. keşke bağımlılık kabul edilse de hastaneye falan başvursam

Kahve değil ama çay bağımlısıyım

Başım ağrıyor içmezsem yani az içersem

Örneğin sabah içtim ama öğlen içmedi isem baş Ağrısı oluyor kahve içsem de kesmeyebiliyor

Hatta yıllar önce hamile olduğumu anlamıştı çaycı teyze sen çok çay içersin azalttın hamile misin demişti

Ben kahveyi bırakabiliyorum evdeysem içmesem de aramıyorum ofiste içiyorum arada

Kahve saatinde başka şey iç soda su vs

Yavaşça bırak

O dediğiniz bende de vardı ,ay bi kahve mi içsem mantığı ,psikolojik malesef
Kan değerlerinize baktırın demir eksikliği kesin vardır içmeyince de bişi olmuyor

benim kızkardeşimde böyle ..sabah koca 1 kupa bardak türk kahvesi içmezse ayılamıyormuş..geçen gün misafirim oldu evde kahve kalmamış sabah yataktan çıkmadı..gittim kahve aldım içti rahatladı.

aynen filtre kahve türk kahvesi ve xpress mesela 1 tanesi bile fazla olacakken hepsini aynı gün içebilirim

Ay ben üniversite final zamanlarında kahvenin içine kola , enerji içeceğiyle beraber xpressler hatta öyle bir haldeydim ki sınava elimde xpressle giriyodum. Bunları ayık kalmak amacıyla yapıyordum. Sonra bir gün bir çarpıntı tuttu beni ölüyorum sandım. O gün bugün bu kadar ağır şeyler içmiyorum. Hatta kahveyi hiç içmesem aramam . Türk kahvesini zaten oldum olası içemedim midemi rahatsız ediyo benim.
Ama bu aralar karıştırarak olmasa da içmem lazım sanırım en azından filtre kahve dediğin gibi

Aynen ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…