kahve bağımlılığı

İcmeyince enerjisiz kalsam, başım, kaslarim agriyacak boyuta gelsem kahveye sarilmam doktora giderim.
Kimisi de yazmis kahvenin içine enerji icecegi bilmem ne basip içmiş vs.
Bunlar bilgisizlikten ne yaptigini bilmiyor heralde kalp krizi bile gecirebilirsiniz bu şekilde.

İnsan saglikliyken anlamiyor ama can derdine düşünce ne baş agrisi kalir ne birsey.
Ben de 10 yillik sigara icicisiydim icmeyince sinirli, agresif oluyordum vs birakmayi deneyip her seferinde yeniden başliyordum filan.

Kalbim carpinti yapmaya başlayinca ne sigara kaldi ne kahve asla agzima surmuyorum tek seferde bicak gibi kestim hiçte zorlanmadim. Can korkusu olmadigi icin birakamiyorsunuz şimdilik...

can korkusu olmasına gerek kalmadan bırakmak isteyecek farkındalık ve iradeye sahibim çünkü. işte kimileri sizin gibi iş işten geçtikten sonra mecburiyetten bırakır kimileri de benim gibi zararlı olduğunu öğrendiği an iradesiyle bırakır ve onla alakalı sağlık problemi yaşamaz. kaldı ki sigara ile kahveyi aynı kefeye koymak da biraz komik oldu.

Sigarayi oncesinde ben de birakmak istedim ama birakamiyordum. :)
Ayrica iş işten gectikten sonra ne demek? Allah korusun sigaraya bagli kalp hastaligim veya herhangi bir rahatsizligim yok ve ölmedim de. Bende panik atak var doktor kafein ve sigaranin ataklari tetikledigini soyledi ve carpinti yapar birak dedi hem kahveyi hem sigarayi çat diye biraktim.

Alti ustu ornek verdim sagliginizdan olmayi beklemeyin diye ne bu bilmis bilmis tavirlar cok biliyorsan biraksaydin Allah Allah ya. Daha kahveyi birakamiyorsun gelmiş konusuyorsun bi de. Bu yasinda mi ogrendin kahvenin zararini...

kizlar ben de seviyorum ama söyle kihamielikte agzima dahi sürmedim, emzirmede de öyle.
simdilerde ise canim cekiyor ya mesela ve ben selülit yapar, karacigerimi yorar diye pempiriklenerek iciyorum, iste yapiyorum kahvemi koyuyorum masaya iki üc yudum aliyorum özellikle bitirmiyorum tadimlik iciyorum nefsimi köreltiyor. hic icmesem aklimda kalacak, iki üc yudum aliyorum ardindan bir bardak su bitti gitti.

Yani tercihe bakar, ne bileyim kandan bebege kafein gitmesin diye ugrastim
Cikolata yerken bile düsüne düsüne yedim
Insanin üzerinde can sorumlulugu varken ne yedigini de dikkat ediyor napalim
Hııı bu yüzden mi, gitsin canım kafein sever bir insan olsun, bizim evde her gün filtre kahve ayini var.

Ben kahve delisiyim evimde Siemens EQ 9 kullanıyor. Kahve benim zevkim

Yaa bende son zamanlarda kahvesever oldum çıktım hergün içmezsem aklımda kalıyor bağımlılık gibi düşünmemiştim hiç ben neyse azaltırız artık ne yapalım ama çok merak ettim ya xpress in hangisi daha lezzetli kız şekersiz acı kahve severim bu arada

Aynı durumda hamile kaldım. Çok riskli bir gebelik olduğu için komple bıraktım kahveyi doktor zoruyla. Evet tavsiyesi değil zoruyla. Çünkü çok zor oldu. Ben sigarayı bırakırken o kadar zorlanmadım. Baya bildiğin yoksunluk krizleri yaşadım kaç kere ağladığımı biliyorum Ama tabi kefenin diğer tarafı bebek olunca bıraktım. Doğumdan sonra 5 ay kadar daha içmedim. Sonra aynı hızda bu bağımlılığa geri döndüm. Öğlenleri kızımın gözünün içine bakıyorum, uyusunda kendime filtre kahve keyfi yapayım diye. Çok zor bir bağımlılık.

ben baya bi azalttım kahveyi günde 1 yeşil çay 1 kahve içtim bugün ve aksine enerjim daha fazla gibi. onun yerine çok uyku bastırınca bi 15 dk yarım saat gözlerimi dinlendiriyorum sanki daha dinlendirdi beni.

bu dozda devam edeceğim sanırım aslında bi dönem hiç içmiyordum spor yapıyordum ve acayip enerjiktim acaba kahve içmediğimden miydi enerjim diye düşünüyorum ben de spora yormuştum halbuki. nette biçok bırakanı okudum bırakınca enerjilerinin çok arttığını söylemişler açıkçası aklıma da yatıyor bakalım belki bi deneme yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…