- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 32
- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
Sabahin o saatinde benim bogazimden bisey gecmezki yaa
Canim kalkmaya çalış adam sabah ise gidiyor sizin için. İstediği de baklava börek değil anladigim kadariyla standart kahvalti o kadarcık fedakarlığı da yap yedi sonra kendin uğurla sonrasında da istersen bütün gün yat. Bunlar basit gibi görünüyor ama evlilik için önemli şeyler bence. Ben normalde çalışıyorum suan doğum izindeyim doguma az kaldı. Esim sen kalkma yat dese de sabah uyanip kahvaltisini hazirlayp gonderiyorum sen de biraz kendini zorlamalisin:)Merhaba kızlar eşim memur olduğundan 8 de evden çıkıyor onun 7:40 falan sofrada oturması lazım ki benim daha da erken kalkmam lazım ama sorun şu ki kalkamıyorum oda dışarıdan poğaça falan artık istemiyor normal peyniri zeytini olan kahvaltı istiyor ama ben ... diyorum ki ona küçük çocuk gibi beslenme kaplarından alsam güzel bir pakete koyup eline versem orda çayla yapsa komik olur mu ya
Boşver züleyha bakma sen yorumlara
yat uyu dinlen bebekli kadınsın
Bebek bakmak işe gitmekten daha zor, enerji topla
hatta kocan sana kahvaltı hazırlayıp öyle çıksın evden
Alismak lazim belkide.. calistigim zamanda ekmek arasi yapip bilgisayar basinda yaparim kahvaltimi :) 9 dan sonra o da..Al benden de o kadar.
Önüme hazır gelse bile gözümü açar açmaz yiyemem. Su bile geçmiyor boğazımdan. Eşim de aynı şekilde neyse ki
ben ayni seyi erkeklere de soylerim.calistigim zamanlar esimde aynisini yaparbahsettiginiz kisi esim dusmanim degil.neden bu kadar sert karsiliyosunuz ki.basit olabilir ve o bundan mutlu olacaksa yaparim.ben kadin ve erkegin esit oldugunu dusunmuyorum bunu dusunmek kadinlara haksizliktir.esitiz diye kalkip agir bi is yapamayiz dimi aymi sekilde onlardan da kadin isleriyle surekli ugrasmalarini bekleyemeyiz.insan olarak bazi rollerimiz var.ara sira bu rollerde gecis yapilabilir ama buni inkar edemeyiz
bi kahvaltiyla mi saygi azaliyor.cok farkli acilardan bakiyoruz.alt tarafi bi kahvalti yahu!!esinize kahvalti hazirladiniz diye onun annesi rolune burunmuyosuniz.size anlatamiyorum sanirim.toplumsal roller diye bi gercek var.bazen bu rollerin disina cikariz bu gayet normal hem kadin hem erkek icin.esinize kahvalti hazirlamakta o kadar buyutulecek bi konu degil.yeri gelir oda size kahvalti hazirlar.bu evliligin guzel yonleridir.karsidakini mutlu etmek o kalip yargilardan daha fazla mutlu eder sizi emin olunKadin işleri mi? Neymiş onlar merak ettim? Ve eşitlik konusunda fiziksel eşitlikten bahs edilmiyor, eşit haklardan bahs ediliyor.
Yani bir kadin, erkek ile ayni iş yapiyorsa ayni maaş almasi, çalişiyorsa evde hizmetçi gibi dolaşmasi değil, erkeğinde evde işleri yapmasi gibi gibi.
Evet o benim eşim ve bende onu mutlu etmek için elimden geleni yaparim, eşimde benim için öyle.
Tek yapmadiğim şey ise ona çocuk muamelesini göstermek. Yetişkin bir birey o. Hafta içi pazar kahvatisi istiyorsa bir zahmet erken kalksin. Sandviç dediğin kendiside yapabilir. Bu şekilde eşime karşi saygim azalirdi.
Ayni şekilde bana kahvalti hazirlanmasini istemem. 30unu geçmiş bir kadinim. Gayet kendim ne yiyecegimi belirleyip kendim hazirlayabilirim.
Valla sana helal olsun Ne diyim asla yapamam bu durumda yapmıyorum bileişe gittiğimiz halde sabah kalkar hazırlardım, hemde aksatmadan, ben sanırım daha anaç biriyim, ama düşününce bızım ofıste var boyle eşleri çalışmadıgı halde kahvaltı yapmadan çıkanları görünce, kendımı tebrık edıyorum, cıdden lütfen kalkın ve eslerınıze birşeyler hazırlayın, kolay değil tüm gün dışardalar ve kahvaltı en önemli öğün, dediğim gibi çalıştıgım ve 2 cocugum oldugu halde ( onları da sabah babaannelerıne bıraktıgım halde ) ben bıle hazırlıyorsam, siz de yapabilirsiniz...
çok şaşırıyorum ben böyle durumlara.....
Haftasonu da o hazirliyor bebeğimizle oyun oynuyor desem ben prensesler gibi konuya en son dahil olurumÇok şaşırdım halinize. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ben eşimden yarım saat önce kalkar kahvaltıyı hazırlarım 6 yıldır. Hafta sonu da böyle. Çocuk da var anasınıfına gidiyor. Her sabah 1 yumurta, bikaç dilim kaşar peyniri, 1 dilim ballı ekmeğini mutlaka yer.Aslında kahvaltı etmeyi de pek severim zaten. Kızım da sayemde sevdi kahvaltıyı.Eşim benden önce hiç kahvaltı etmezdi. Annesi bile kahvaltı etmediğini söylüyodu. Düşün okula giderken bile hazırlamıyomuş kadın. Nasıl içine siniyosa.
Kahvaltı düzeni önemli bence. Bu lafım size değil. Öğretmen olduğum için söylüyorum. Biçok anne çocuğunu aç gönderiyo okula.Yazık üzülüyorum vallahi.
Ya kolayıma gelir ama kızlar hiçbence güzelce hazırla bizde öyle yapıyoruz yada iş yerine götürüyoruz.
Valla bugün kalktım Ne hikmetse hazırladım kendisi de çok mutlu oldu sıcak cay sahanda yumurta gibi yokmuş diyoBen eşim için haftaiçi 6:30da uyanıyorum. Her gün kahvaltı için çeşit çeşit soğuk sandviç hazırlayıp streçliyor, öğle yemeği için ise bir gün önce hazırladığım ev yemeğini kaplara koyuyor streçleyip çantasına yeştiriyorum. O bir beş dakika daha uyuyabilsin diye ayakkabısını bile ben dışarı çıkarıp hazırlıyorum o lavaboya gidip giyinene kadar...
Yapmasam da asla lafını etmez ama benim de içim rahat etmez. Dışarıdaki yemekler hangi yağ ile yapılıyor, sabah kuru börek, poğaça yiyecek diye düşünürüm. Hem alışmaya çalışsanız şimdiden belki ileride çocuğunuza beslenme hazırlamak da daha kolay olur.
Ayrıca eşiniz yalnızca sabah sizi görmek, kahvaltı bahanesiyle iki muhabbet etmek istiyor da olabilir. Ona bunu çok görmeyin derim.
Yok bizimki Allah dan bıg bıg konuşmuyor biliyor uykum ağır :)Yat kız en iyisi bende yattım bi iki söylendi sonra tehdit ettim sustu
Şimdi okul için erken kalkıyorum zaten o saltanat hayatı bitti.
O da yiyor kahvaltıdan mesele kapandı :)
Desem İnanın gıkı çıkmaz ama benim içim rahat degil üzülüyorum onaayyyy ne kadın bunlar yaa iyice kendilerini kocaya baglamıslar kalk mıs hazırlamıs neden kadın hazırlıyo arkadasım yaa adam hazırlasın ne bu yani kadın bide cocugu var zaten gec uyuyo bide sabahın köründe ne isi var bence esine söyle acık acık yoruluyorum benden bi kac sene kahvaltı bekleme de
Desem İnanın gıkı çıkmaz ama benim içim rahat degil üzülüyorum onaayyyy ne kadın bunlar yaa iyice kendilerini kocaya baglamıslar kalk mıs hazırlamıs neden kadın hazırlıyo arkadasım yaa adam hazırlasın ne bu yani kadın bide cocugu var zaten gec uyuyo bide sabahın köründe ne isi var bence esine söyle acık acık yoruluyorum benden bi kac sene kahvaltı bekleme de
Bugün öyle yaptım çok sevindi kapıdan öptüm uğurladık oğlumla adam mutlu oldu :)Evliligin en güzel ve özel yanlarindan biri kahvalti hazirlamaniz.. Erkek icin gercekten degerli sevecegi bir durum.. Esim işe cok erken gittiğinde bile hazirliyordum. Ben kahvaltiyi hazirladiktan sonra sabah ezani okunuyordu düşünün yani.. alarm kurun birsey yapin ama kalkin.. esiniz gidince uyursunuz tekrar. .
HaklısınEşinizin böyle bir talebi varsa bence bunu ona çok görmeyin.
Kahvaltı edip evden gitmesi 30 dk sürer ya da sürmez. Eşiniz gittikten sonra gidip yatabilirsiniz.
O da sizinle bir çay, bir dilim ekmek yemek istiyor olabilir.
Eşimden yarım saat erken kalkıp hazırlıyorum, yiyemesem bile bir çay içiyorum o gittikten sonra da yatıp uyuyorum.
En azından çalışmadığınız dönemlerde yapabilirsiniz.
Gerçekten mıYa kole gibi o ne yaa :) hamur isini filan yapamam gece gece.. canim isterse yaparim gece cocuklarim icin yaparim..kocam icin filan yapsmam kusura bakmasin.. benim sabah uykum bolundukten sonra neye yararki? Diyorum ya iki peyniri zeytini bi zahmet koysun ekmeginin arasina... ben erken kalkarsam bi daha uyuyamam cunku evin islerini yapmaya baslarim. Kaldiki bdn 5 senedir uyku uyumuyorum dersem yalan olmaz.. cocuklar sabahin korunde uyartiyolar..konu sahibi uyuyabildigin kadar uyu ilerde zaten uyuyamiycan bdnden sana tavsiye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?