Kahramanmaras///46

ANNE OLAMAMAK demek;
baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
bi kaç günlük gecikmede heyecana kapılarak “belki hamileyimdir” diye gidip test yaptırmak demek…
her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ona ‘hadi gel artık annem,tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek; hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
Anne olamamak demek; anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
Bir yerlerde benim gibi acı çeken var Rabbim onlara da bana da ver demek...
Anne olamamak demek; artık hayal kurmak istememek, hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsa da sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
Anne olamamak demek; hayata tutunma dalının olmaması demek..
Anne olamamak demek; yalnız öleceğini düşünmek demek...
Anne olamamak demek; rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
Anne olamamak; anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
Anne olamamak; her duyduğu karışımları yapmak demek...
Anne olamamak; her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...
Anne olamamak, yazdığın bu yazıyı çoğu kişinin okuması ama seni çok az kişinin anlaması demek

Son düzenleme:
merhaba kızlar.benimde hayırlanma zamanım başldaığı iğçin pek giremiyorum nete.bilgde problemli bu aralar.istediğin an açamıyorsu falan.
burçin hayırlı yolculukalr canım.aboow mersinde ne sıcaktır şimdi birde nemi.isilik olmasa bari çocuklar.konyada sıcak bu aralar ama gece serin oluyor şükür.ben pencerede açamıyorum kapıyı açıp yatıyrum oğlumla.ben hala uzun kollularını giydiyorum ama üstünü ayaklarına kadar örtüyorum.bilemiyorumki ne giydirsem diye inşl birşey olmaz.
semacım yazın cidden çok duygusal.benm olduğu halde ağlayaısm geldi.dedikya inançlıyız diye.herşeyde hayır olduğunu unutmadan yaşamak gerek.kimsenin lafına bakma artık.üzmede endini.aslında bebek fikrini bir çıkarsan aklından çıktığı ana hamile alıyorsun :)benmde olmadı bir müddet biliyorsun.amaaan kışın gidiyim tedaviye olmuyor zorlamanın anlamı yok demiştim.2.ayda hamile kaldım.inşl sende böyle bir süreç yaşarsın hiç ummadığın anda.
çıtır nil için tekrar geçmiş olsun nzara geliyor bunlar :)akşamki misafir birton kızdı bana neden yüzünü açık yatırıyormuşum.neden birisi varkn çocuğu odasından çıkartıyormuşm e öyle aparsan ağlar tabi çocuk diye laf saydı.hepsi allaha emanet.çıkmadan ayetel kürsini oku şekerim 7 kere :)

yeni değil semacım, içinde kanayan yara tabirin çok doğru, ama bil ki seni anlayan , seni anlayıp aynı şeyleri yaşamış ve bebek sahibi olabilmiş bi sürü de kişi var. imkansız değil şükür ki çaresi var, beklemenin sonu iyi oluck inşallah...

meraba göknurcum, nazar mı bilmem artık, tedbiri elden bırakmamak gerek, bi de herşeyi nazara da bağlamamak gerek senin misafirin gibi necati şaşmaz gibi
doruk daha minnak, üşütmesin aman, uzunlara devam et sen, biz pencere ve balkon kapısı açık yatıyoruz, cereyan yapıyor, soğuk olunca kapatıyoruz flan, öyle geçiriyoruz gecemizi, üstünü örtmüyorum da, örtsem terliyor terlemesinden daha çok korkarım ben .)

aynen şekerim herşeyi nazara bağlamamk gerek.onun gibi düşünsek evden çıkmamamız lazım.geçen güm reale bile giitk oğluşla azcık baktı.tabi göremiyor hala :)sonra az ağladı kucakta uyudu bizde gezdik azcık :)hatta hamile bir kadın dediki bize bakarak yanındaki kocasına ben hiç anlamıyorum küçücük bebekle gezmkten ne anlarlark, dedi.bunu diyen kadında doğurdu doğuracak yani.ben duymazlıktan geldimde ilk defa çemkiresim gelmedi.gelinimiz tutamadı kendini.kadına baktı dediki yarın senide görecez canım dedi.allahtan laf uzamadı :)ama dediğin gibi okuyup çıkmakta en iyisi.
gündüz çıtçıtla duruyor akşamuzun kollu giyiyor.terlemesi daha kötü dediğin gibi.

valla tam zıt görmüsüm bilinçaltı diyelim merak ediyoruz herhalde.dünyanın en zor işi annelik ee katlanıcaz işte.
emsalsiz sanırım ismin dilek ben gül maras afsin aslen ama malatyada evliyim. memnun oldum.
burcin öyle vallaa ee bu dostluk baska yaa..

dilek sabunun markasını hatırlamıyorum cok kurutmuş hep dalindi herseyi bi o farklı gelince reaksiyon gösterdi.alısılmısın dısına cıkınca sanırım. ballı bi sabundu sanırım kokusuna görünüsüne aldandımm...

benimki suyu cok seviyor odaya şişme havuz kurduk yeterki bi avuç su görsün cıldırıyo. su perisi banyoyu hala kuvette yapıyor ama sırtını cevirince havada cırpınıyor vbildiğin balık... masallah yaa suyla yatıp kalkıyor.

o pazarda laf sokan kadına ii bi laf da siz koysaydınız hiç duramam cevap vermeden. dayanamam yani...ııyy sırf laf olsun diye konusanlardan hiç haz etmem hadsiiiizzz... sananee sinirr.... sen yasamıssın dur bi çekil de bebe nefes alsın...
:)) ayy kızdım bakk hele.

göknur avm de bana da dedi bi kadın küçücük bebeyi çıkarmışlar sunlara bak diye 5 aylık bebek daha ilk çıkısımız avm ye. bi hısım döndüm eşim durdurdu... uyuz dedim sanane benim derdim seni mi gerdi... tabi duymazdan geldiler...
cirkeflikten hoslanmam asil olmak lazım aslında ama insana dokunuyor yani zaten hayat zor bi nfs almaya çıkmıssın bi sivrisinek etrafında vızıldayıp duruyor... gel de kızma...

biz tulumla yatıyoruz çok sıcak malatyaaa.. idil üstundekileri çekistiriyor sıcaktan.

emzige bu aylarda daha bi bağlanıyormuus bıraktırsam iyi olur damaklı verdim onu sevmiyor biye bi de 2 numara emzik almıştı midesi bulanıyor herhalde atıyor. emmek isteyince alıyor sevmeyip atıyor bi uyurken asıl emziği veriyorum alışmış.

Son düzenleme:
çıkmadan bir uğrayayım dedim

semacım Allahım sana da nasip eder inşallah.Ne desem boş,ben seni anladığımı sanırım belki ama içinde yaşadıklarını bir sen bilirsin.Dualarım seninle.

ayşegülcüm geçmiş olsun miniğe.

göknurcum bakma sen o kadına,ben de gezdim,ne olacak yani.Evde hapis hayatı mı yaşayacaksın bebek küçük diye.Duanı oku,Allah'a emanet zaten.

cevap çok hoşuma gitti,alemsin canım ya

semacım Allahım sana da nasip eder inşallah.Ne desem boş,ben seni anladığımı sanırım belki ama içinde yaşadıklarını bir sen bilirsin.Dualarım seninle..

Estağfirullah Burçincim, desteğiniz ve anlayışınız için hepinize çok teşekkür ederim. işte zaman zaman acıların depreştiği, zaman zaman umutların tükendiği anlar oluyor, sonra da toparlanıyor insan. napalım bu da benim imtihanımmış, Allah beterinden saklasın, başka sıkıntılar vermesin. hayırlı, sağlıklı ve uzun ömürlü evlat nasip etsin isteyenlere. kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Allah razı olsun canım, dualarını eksik etme.

amin semacım,allahım nasip etsin hayırlsıyla...hafta sonu ya kimse uğramıyor,sizi gidi sizi...
göknur geziyodur avm lerde benim de avm olsa burda, ben de gezerdim, vardı da gitmedik mi o da doğursun onu da görün gelininiz iyi demiş valla,ben de yapıştırırım hemen cevabı, başına gelmeyen bilemez. hem bebeklerin de her gü temiz havaya hava değişimine ihtiyacı var, hava da güzel, karlı hvada çıkarmadınız ya... ayrıca hastaneye falan çıkarınca bişey olmuyo da gzmeye gidince mi ayıp ben e sinirlendim gül gibi...
gülcüm maşallah idil hiraya, su kurbağası gibi demek biz de ince tulumla yatıyoz bazen, atletsiz. serin serin :) görümcem tokide oturuyo canım malatyada, bi de muğlalı lise ve ünv arkadaşım var, çok severim, yakıncadan ev aldılar orda oturuyolar. sen ne tarafındasın ? malatyaparkı gezmiştik çok güzeldi, bi d epolisevinin önünden geçen yol üstünde sivas köftecisi var,orda köfte yemiştik :)

burçincim,mersindesindir şimdi biz de köye gidicez kızımla da hanfendi uyansaydı bi

canım valla idil bu gun de havuz sefası yaptı azıcık suda çırpınıp guluyor halasıyla, babanneden habersiz suya soktuk baktım üstü ıslandı yatırdım su soguyunca cıkarıp kacırdık kimse görmeden ustunu değiştirdik. hala video cekmişti babaanne ısrarla aldı izledi bize de kızdı:)
gizli gizli cocugumu suya sokuyonuuzz dedi hasta olursa ben size biliyoomm....

korku düştü valla atesi falan cıkarda hem ona üzülürüm hem dilinden kurtulamamda...

saka bi yana su kaplumbagasını çok severdim evlendiğimizde esim almıstı 2 tane. hergun bakım yapıp gezdiriodum. sanırım onlara benzedi benimkide:)))

toki evin balkonundan görünüyor yamaçta hemen. ama bize uzak malatya parkın arkasında oturuyoruz. 10 dk falan. polisevini biliyorumda köfteci bilmem et yemiyorum aysegul:) ama benim herif çok etcil... zıttız yani... hep et sevmeyen biri olsun isterdim.

semacım rabbim en kısa zamanda nasip etsin. işte buranın güzelliği de bu istediğin gibi içindekileri paylasmak... samimiyet baska...

burcin hayırlı yolculuklar.
aysegul köyumu özledim bende valla avm kesmiyor daha doğrusu alışık değilim boş geliyor. o külturle buyumedim yani. ben köy çocuguyum orası baskaydı. rahattı sakin ve temizdi. betonlara hapsaolmusuz burada... hele yazı asla burada geciremiyorum...
eriyorum resmen.

Son düzenleme:
güzel hafta sonları.herkes gezmelerde ne güzel.havalar soğumadan gezmek en güzeli.benm oğlumubalkona çıkartıyım bugün dedim.gözleri açamadı ağladı girdik içeriye :)
gül dorukta seviyor bnyoyu şükür.ağlasa zor olurdu banyo yaptırmak.
burçin hayırlı yolculukalr canım.bebek ağlıyor çıktım hemen )

selam kızlar .herkes gezmede .bize annemler yemeğe gelecek bugün.biraz hazırlık yapacam kendimce.iyi gezmler size.

slm kızlar... idil rahatsız biraz kustu bu gun banydan sonra... kahin gibi kayınvalidem ne dese cıkıyor...dün suya soktuk diye kızmıstı bu gun de kusunca bi sürü kızdı. demiştim işte hasta ettiniz dedi .. uyuyor simdi. göknur işin en ii yönü bu banyoda aglayan bebek işi daha da zorlastırıyor...

iyi yapmış sizin gelin. şekerim hadi eskileri anladık 40 gün evden çıkarmazlarmış da bu yeni yetmelere noluyor bilmem

içerde bunalım mı geçirsin millet. öyle eleştirenler daha beterini yapıyor. inş sende karşılaşırsın bir gün yine o kadınlada bakışın bile yeter ona anlatmaya...

gülcüm gerçekten çok hoştu. kadının söylediklerini duysam karşılık verirdim. bende hiç çenemi tutamam. hele haklıysam. kızım bu güne kadar sadece banyo sonrası ağlardı. şimdi öncesi başlıyor bitene kadar. bizde artık kucakta biraz daha devam edelimde belki unutursa fileyi ağlamaz yeniden yıkanınca. inş. ağlamaz çünkü böyle banyoda zor oluyor.

idile çok geçmil olsun. inş tez zamanda düzelir. helede k.vld inadına daha tez zamanda iyleşsin emi... gıcıklarrr

aklıma ne geldi şimdi... annem bana hamileyken babam askere gitmiş abim 2 yaşında tabi annemde abimle k.vld. kalmış. babaannemde. abim ağladıkça babaannem söylenirmiş. hele benim yanımda doğsaydı hiç ağlarmıydı terbiyeli yetişirdi siz çocuk yetiştirmeyi bilmemişssiniz diye. ben doğmuşum. ki ben 5 aylıkken babam askerden gelmiş.tabi annemi almış gitmiş kendi evlerine. bebekken ben ağlarmışım dedem kucağına alır gezdirir o ağlarmış sabaha kadar . ve ben 5 yaşına kadar ağlamışım vara yoka. bundan 5 sene önce lafı olunca annem konuyu hatırlatmış bak sen böyle demiştin. dilek senin yanında oldu daha beter ağladı diye. kadın ne dese beğenirsiniz. bomba geliyooo..... onun babası askerdi kıyamadım nazlandırdım.

hheeeeeheee ayy dilek alemmissin sen ya. ne guldüm ya!!
o da cok ilginçmiş toz kondurmuyo kendine:) yaslılar öyle ya ne olsakendine yontuyorlar. benimkisi iyi ya ben memnunum idare ediyoz birbirimizi. çocuga cok ii bakıyor. işte hayat ister istemez o seni sen onu idare etcen. kötü yanlarını görmemek lazım. insanız ne yapsak eksiğiz işte... ölüme ayarlı saatiz.

ii benimki şükür ya. hasta olcak die çok korktum...

dilekcim, e kv her daim haklıdır :))) cevaba bak,illa üste çıkıcak senin çok ağlamanın sebebi o değil, abinin ağlama sebebi annen iyi bakamamış falan,bu ne özgüven kv lerdeki :) gül ve burçinin kv ilişkilerine nazar değmesin aman bi tk onlar var iyi olan herhalde...banyo yaparken ağlayınca zor dilekcim, kolay gelsin, bizimki tv nin karşısında filesinde alıyo duşunu, çırpına çırpına seviniyo :) tv ye bakarak özellikle aldırmıyorum, kötü örnek olmasın,tv olmasa da ağlamıyor şükür.uyku vaktine ve beslenme vaktine getirme duşunu, onlar da etkileyebilir, bizimki de açsa ykusu varsa mızlanır.

gülcüm,köy yeri bi başka tabi. ben de köylüyüm,annemler köyde yaşıyor, inekler tavuklar köpüşümüz var :) bağımız bahçemiz de var. işte çalışma hayatı olnca insanın merkezde oturmak kolaylık oluyor, köyden gidiş geliş hem masraflı,hem de bazen sıkıcı oluyor benim için. hemen kalkıp bi markete gidemiyosun falan, ben avm gezmesine bayılırım da :))) bugün kızımla milli eğitime gittim, ücretsiz iznimi sonlandırdım, dönüşte de mağazalarda dolaştım,bişeyler aldım,saatin nasıl geçtiğini anlamadım, kahvaltıdan beri bişey yemedim, 3te eve geliverdim, açlık bile hissetmiyo kadınlar gezerken :)

ewt ya baska köy alısamadım alısamıyorum 5 yıldır afsin merkezde oturuyorduk ama yazı köyde geçirirdik püfür püfür.. herkes akraba aksama kadar gezerdik annem bi seslensin mahallenin neresinde olsam duyardım. emniyetliydi gözü arkada kalmazdı, hayvanları bitkileri çok iyi tanırdık...anlıyorum ki orada çook özgürmüşüm...
okula tek gidip gelirdik mesela herkes birbirini tanır korur...
ama burada öyle değill işte... betonlarda hapsolmuş gibiyim.. esret bu olmuyor.... en kötüsü de çocuğum bunları yasayamayacak... bitkileri hayvanları resimlerden tanıyacak... babası küçükken domatesi agacta yetişir sanırmış ilk okuldayken... ne kötü benim kızımda öyle bilecek belki...ufak bi sinekten bile cığlıklar atıyor sehir çocukları:))) cok acayibime gidiyor...

yok abii yok!!! köylülük mutlulukmuş, huzurmuş, özgürlükmüş...
hele avmyi hiç sevemiyorum evde kapalıyız arabadada bi de oraya girince iice bunalıyorum... çarsı istiyorum pazar mesela... yok abi yok o kültür...çarsıda park sorunu varmıışşş, pazarda olmazmişşş...ıyyyyyıy...

çok sıkıldım buradan....neyse içimi doktüm sanırım...ii geldi:)))

bu arada benim kızda bi terslik var. tırtıl gibi sırt üstü sürünüyo ayaklarıyla kendini ittiriyo geriye...banyo sekli aynı aysegul. küvette tv özellikle reklam izliyo...
çok ıslatıyordu ortalıgı balık gibi havuz aldık o daha ii şimdi.

evet gül, köy gibisi var mı, herkese selam verilir 5 dk ayaküst konuşulr. evinin kapısı hep açıktır, kapatma gereği duymazsın, kilitlediğinde bile paspasın ya da çiçek saksısının altına koyarsın anahtarı, evde yokken lazım olursa bi komşu kolay bulur girer içeri :) köye gititkçe görür annesi,bilir, dönmek isteemz şehire hem de :) eşinin köyü yok sanırım, olsaydı sıkça giderdiniz. olsun varsın şimdiki bebekler hep öyle. köylere gezmeye gidersiniz,tanıdıklar varsa orda ziyarete ,pikniğe falan... aynen çarşı pazarda park sorunu var,neyse ki burdaki pazarın yanında kapalı otopark var ben oraya koyuyorum yoksa park yeri bulana dek dön dön sinir oluyosun sıcakta. tırtıl mı oldu idil, her gün bişeyler öğrenip yapıyolar :)

selam kızlar.idil birde benm oğlum tırtıl olsaydı :)gerçi büyüyor artık kiprikleri bile uzamaya başladı :)kaşları belirginleşti.kışın rahat oluruz inşl biraz daha büyümüş olacak.
kayınvalideler hep hakşıdır.benm eşim tutmaz pek ailesini sözde o bile değişti birden.biz nasıl olacağız acaba.gerçi biz bıunları yaşayına yaşatmayalım deriz sanırım :)kendime pek güvenemiyorum gibi sanki :)çirkefleşmem inşl .

erkek anneleri çirkefleşmeyin sakın :))))
göknurcum mesaj kutuna bak bakim bi, tınlamıyon mu sen beni hıııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…