- 3 Şubat 2009
- 5.919
- 4
acılı yemeklerden bende vazgecemiyorum sanırım egelisin sen:) cips gibi tarhana diş kırmaz kız:) hele koty tarhanalarını bi gör sen tam diş kırmalık ama yine de vazgecemem....
evet canım egeliyim, kütahyalıyım. eşim kahramanmaraşlı, senelik izinlerde gidiyoruz oraya 10-15 kadar kalıp dönüyoruz. evlendiğimiz ilk yıllarda benim tayin işim olmayınca kütahyada yaşamaya başladık sonra tayin isteyip gideriz maraşa diye düşünmüştük, eşim hanımköylü olma kısmını sevmediği için, ama kayınvalidemlerin bana karşı tutumları çok hoş olmayınca tayin kısmını erteledik, sonra da kapattık bu konuyu, birde bebek istiyoruz olmuyor, bazı sıkıntılar yaşadık şu sıralar gündemimizde o var başka bir durumları gündeme almıyoruz bile, inşaallah bizimde hayırlı, sağlıklı bir evladımız olur. çok zor bi süreçmiş, bazen umudum kalmıyor, sanırım olmayacak biz böyle yaşamaya alışalım diyorum, bazen de yine yeniden tedavi yöntemlerini denemenin telaşına düşüyorum, hakkımızda hayırlısı olsun
evet semacım hayırlısı olsun, inşallah tez zamanda bi evladınız olur, sevinirik burdan hep beraber
burçin, ne güzel misafir götürüyosunuz, ben de çok severim öyle şeyleri, beraberimde arkadaş götürmeyi, lise dönemlerimizde çok kalırdık birbirimizde,evlendik unuttuk , çok iyi olmuş. eminim güzel zamanlar geçirirsiniz...
sağol gül, herşeyin başı sağlık dediğin gibi, sağlık olsun...
kuru patlıcan biber dolması gülcüm, biz hepimiz çok seviyoruz maraşın dolmasını,burda farklı yapıyoruz biz, pilav gibi oluyo bizimkiler,içi beyaz ve çok pişimiş olur, maraşınki bi başka güzel
arkadaşım geldi benim de, oturduk balkonda. bugün temizlik yaptım biraz,yemek daha yapmadım kıymalı makarna yapayım diyorum,benimki pek severyanına da kızartma, sarımsaklı yoğurt sizler neler yaptınız bakim
ayy ewet ben yemedim hiç ama öylede olsa alısık değilim ben... hakkaten kurutmalıkla da olsa tazede olsa içi tat verio dolmaya daha çok. isteyene tarifini yazayım denesin bol salca ve zeytinyağlı isteyene kıymalı. ben vejeteryanım sevmem. yakıstırmam da.
gerci sen biliosundur.
evet semacım hayırlısı olsun, inşallah tez zamanda bi evladınız olur, sevinirik burdan hep beraber
burçin, ne güzel misafir götürüyosunuz, ben de çok severim öyle şeyleri, beraberimde arkadaş götürmeyi, lise dönemlerimizde çok kalırdık birbirimizde,evlendik unuttuk , çok iyi olmuş. eminim güzel zamanlar geçirirsiniz...
arkadaşım geldi benim de, oturduk balkonda. bugün temizlik yaptım biraz,yemek daha yapmadım kıymalı makarna yapayım diyorum,benimki pek severyanına da kızartma, sarımsaklı yoğurt sizler neler yaptınız bakim
ayy ewet ben yemedim hiç ama öylede olsa alısık değilim ben... hakkaten kurutmalıkla da olsa tazede olsa içi tat verio dolmaya daha çok. isteyene tarifini yazayım denesin bol salca ve zeytinyağlı isteyene kıymalı. ben vejeteryanım sevmem. yakıstırmam da.
gerci sen biliosundur.
burçin tatil sezonunu açıyorsun ne güzel.annene içli köfte yaptır ,humusta olablir ay daha fazla aklıma getirmiyim yine şişebilirim :)))))aah eski mersin olacaktı ta benmde canım kalırdı ama ,yinede denizi yeter diyelim.bu aralar sana azmı misfir geliyor yoksa benmi kaçırdım yazdıkalrını.
naneliseker canım sabret olur artık her seyin bi çaresi var ve hepimizin bi derdi.. aslında deneniyoruz bu da sınav sabredip allahtan beklemek lazım. rabbim en kısa zamanda nasip etsin inş. isteyen herkese...
tavsiye etmem marasa gitmenizi bu durumda çok anlayıssız olabiliyorlar taavırları tepkileri kaba bizim oraların. anlayış az...
uzak olman kafanı rahat tutar en azından...
bazılarımızın cocugu var hiç bişeyi ok... yani eksik çok... bazılarımızın da sadece cocugu eksik... rabbim eksiklerimizi tamamlasın... ...
gül hanımcım benim ismim de sema, nicki yazmışsın ya o zaman farkettim tanışmamış olduğumuzu :))
telefonla bile aradıklarında bişiyler söylüyorlar, bebek konusunda beni incitmek için ellerinden geleni yapıyorlar. ama sadece görümceler ve büyük eltimiz öyle davranıyor, çekirdek aile dışındakiler böyle davranmıyor, benim yanımda çocuklarını kucaklarından düşürmüyor görümcelerim, sanki ben alıp kaçacağımenterasan insan benimkiler, çok fazla iç içe geçmiş ilişkileri var, kimsede özel hayat durumu yok, rahatsız oluyorum bu durumlarından, ne kadar resmi durmak istesem de o vıcık vıcık halleri bana da yansıyor bi şekilde, maraşta hem de kütahyada görüştüğümüz maraşlı arkadaşlarımız var öyle değiller, acaba benimkilerin toprağında mı sıkıntı var suyunda mı anlamadım, mesela görümcelerim diğer eniştelerinin yada abilerinin yanında gayet rahat giyinip, rahat oturup kalkıyor, olmadı yatıp uzanıyorlar, bana da çok tuhaf geliyor bu durumlar, ben bu hususlarda dikkat etmeye gayret ederim, kapalı veya açık olmak değil mesele sonuçta bi adabı muaşeret var, gece hepsi birden dam-teras vs orada yatıyorlar, benimseyemedim hallerini, benimseyebileceğimi de hiç sanmıyorum
gülcüm biz de bağımlısıyız topiğimizin :) yüzyüze de tanıştık biz, buluştuk çok kez evlerimizde dışarda falan. senle de belki tanışma imkanı olur maraştakilerin, dağıldık biraz,ben muğlaya göknur konyaya, sema zatn kütahyada ama maraşa geliyor nadiren,meliha da konyada maraşa geliyo yine bazen. dilek nerde ya, kızıyla ilgileniyor herhalde :44: burçin ve ilknur maraşta :)
hani fotolar kızlar,eklemiyo musunuz bişeyler,ben ekliyim bi ara kızımla tekne turumuzdan bi foto
sumaklı başka oluyo ya dolma, limon koymuyorum, ya nar ekşisi ya sumak, sumağımı da maraştan aldım geldiydim duruyor :)))
merhaba kızlar.herkes iyi şükür.sema artık bizi unutmuyor ne güzelgeliyor hergün topiğe.inşl hep böyle devam eder.
sema seninkiler cidden garipler.hoş benmkilerle birarada kalınca onlarda tuhaflaşıyorda.ama seninkiler gibi çokta serbest insanlar değiller.o konuda iyiler.kütahya nedense bana hiç ege gibi gelmiyor.sanki içanadolu gibi neden öle bilmiyorum.maraşın akdeniz bölgesi olupta herkesin g.anadolu bildiği gibi snırım:)
insallah canım marasta olaydım keske burası farklı herseyiyle... çok guzel etmissizzz kızlar valla güzelmiş.
biz meliha ve ilknurla tanısmadık sanırım..bi gün dolmalar yapıp yeriz ins.:)
keltoş dorukerkek bebekler neyse d ekız bebeklerde insan üzülüyor saçları dökülünce,sanki hiç çıkmayacakmış gibi :)))
senin menü de süpermiş bugün göknurcum, eline sağlıkben akşama etli kuru fasülye yaptım, bu da eşimin sevdiği yemek.
burçinde yine aktif.benm iki tane çocuğum olsa öyle küçük hiç bir iş yapamam sanırım maşaallah sana.bir sürü misafirde ağırlıyor.günaydınnnn
dikkat ediyorum da en aktif topik bizimki,ne güzel.Bugün çok işim var,bebişleri öpüyorum kocaman
göknurcum bugünlerde iş yoğunluğumuz fazla yok, gerçi başka kurumlara göre yoğunuz, ama yoğunluğa alışmışız ya bu hali bize iş yok gibi geliyorrahat takılıyorum topiğe, birde malum bi dönem bebek meselesi çok kötü etkilemişti beni, o konunun konuşulduğu hiç bi yere gidesim gelmiyordu, sadece buraya uğramamak değil, sosyal hayatta da düğün-nişan vs ortamlara gidemiyordum, şimdilik takmaz oldum, tabi bayramdan sonra tekrar maraşa gelirsek ne olurum bilemiyorum, acaba gitsem hepsinin bana davrandığı gibi bende onlara davransam, getirme oğlum o gelini buralara mı dedirtsem diye düşünüyorum, nasıl olur ki
benimkilerin garip halleri öyle çok ki, ben acaba uzaydan mı geldim diye düşünüyorum, hepsi öyle olunca aralarında ben uzaylı gibi kalıyorum :)) mahremiyet konuları önemli hususlar, kapallı bi bayanın kolları omuzdan kısa, yakası dekolteli bi tişört tarzı kıyafet giyerek, başına bağladığı tülbenti de arkada toplayarak eğilip çay dağıtmasını normal göremiyorum ben, ciddi manada rahatsız oluyorum, birde sürekli özel hayatımızı didiklemelerini anlamıyorum, ilk gittiğimiz yıl bize düğün sonrası gecemizi sormuşlardı, ki en samimi olduğum arkadaşlarım bile olaya ilişkin ufak şakalar yapıp geçmiştir, ciddi şekilde sormazlar, yani sorulmaz, insan çok samimi olduğu birine anlatmak isterse anlatır, onun bileceği bişey, bence anlatılmaması daha iyi, her gidişimizde bavullarımızda ne var görmek isterler, çarşıya gitsek illaki gelecekler, onlar olmadan gittiysek ne aldığımız devlet meselesi olur, çünki gelin çok para harcıyodur, paraları onlara versem iyi olacakpöffffff bunalttılar beni, sabah sabah çoşturdular :26: