Kahramanmaras///46

günaydın kızlar...

burçincim teşekkürler inşallah mutlu olurlar ve inşallah Allah damada bol sabır verir valla görümcem çok kaprisli çocuk idare edyo bakalım ama nereye kadar

göknurcum evet haftaya perşembe bize maraş yolları görünüyo inşallah ama öncesinde izmire gidicez bu cuma kardeşim okulu bitiriyo onun yanında gidiyoruz ailecek zor olcak benim için gökçeyle ama napalım idare edicez artık

kardeşin için hayırlı olsun melihacım,hemencik iş bulur inşallah.Damat da bunu göze almıştır sanırım,gülü seven hesabı :)) Geldiğinde vaktin olursa görüşmek isterim,alo demen yeterli.

sab simplex bizde işe yaramamıştı,inş size iyi gelir.Çapaklanma çok normal,çayla pansuman yaparsın,geçer umarım.

bizde de yaramadı sanırım.rezene çayı kimyon ne varsa içiyorum :)akşam kuduruyor bebek zaten.çapaklanma için bugün drye gittik.gözyaşı kanallarında sorun varmış birdamla ve masaj gösterdi hergün 10 sefer yapın geçmezse hemen gelin dedi.1 ay süremiz var.gerçektn çok zor bebek bakmak.kendi ağrılarını unutuyorsun onun sıkıntısından.
meliha çocukla yolculuğu düşünemiyorum.gerçi bebekler arabayı seviyor.susuyor hemen.yani doruk öyle.yeğenlerimde öyleydi.izmr maraş yoracak sizi.neyse sağlıklı olsunda .görümcene hayırlı uğurlu olsun.maraş hatunu yapacak tabi birşeyler.
ayşegül nerde bu arada.kızı büyüdü hanımlar geziyordur eminim.

meraba kızlar, nasılsınız? inş iyisinizdir
göknurcum doruk bey nasıllar, pıt pıt çıkıyor mu gaz

ben de maraş afşinliyim ama malatyada evliyim... mrb hemsehrilerimmm memnun oldum... afşiiinnimmm...

meraba hoş geldin topiğe, maraşlılar kendi topiklerine uğramıyor,biz maraşlı değiliz ama maraşta yaşayanlarla sohbetteyiz şükür :) beklerizi sizi de sohbete...

ben gldiiiim, hı Göknur geziyoduk, köydeyim dünden beri de gene hastanlik oldum ben :) boynumda lif yırtılması olmuş, sabahın köründe gerinliyim derken cırt etti boynum, ondan sonra ne kafa kalkıyo ne boynum dönüyo, acile gittik, dr muaynesi film kan falan işte, çok önemli değilmiş. bebeği kucaklayamadığım için yasin köye bıraktı beni, bugün akşama dönüyoruz, geçti bayağı, kafam en azından dönüyo biraz. göknurcum o ilaç gaz için mi? inşalah bugün işe yarar, gerçi ilk 1 ayı gözden çıkarmak alzım uykusuzluk konusunda, uyku düzeni yok haliyle bebelerin, benimki 1.5 aylıkken düzene girmişti, kimi bebek 1 yaşını buluyomuş, deneyin bakalım, nasıl oluck. ayhanın tutumu nasıl , ilgilidir inşalah :)))izni bitti mi onun?

semacım şükür bugünlerimize,sen de iyisin inşallah, kütahyada havalar ısındı mı bakalım?
melihacım şimdi eklemeyi deniycem fotoları, sevimli gökçeyi,çok tatlı maşallah, nile de benzttim ben,yanaklar falan,senin gibi parlak yüzlü güzel bi kız olucak inşallah :) babamın laptopı şimdi bu,bakalım resimde büyüklük sorunu yoksa ekleyebilirim hemen :)

Son düzenleme:
anne olmak zor hele o adaptasyon süresii... ağla ağla çıkar yol bulamaa.....
bunalım mutluluk zorluk...

bu arada bebeğim 7 ayı doldurdu herkese tavsiye saf zeytin yagını benmari usulu eritip doldurun bi şişeye bebe yağı şişesi falan altını değiştirdikce onu kullanın hiç pişik olmuyor ve kız bebeklerde özellikle enfeksiyon riski yüksek onu da koruyor... 7 ayda 1 kez pişik oldu o da ben ilaç kullandım ondan oldu... denemenizi tavsiye ederim..

asla pişik kremi önleyici kullanmadım almıştım ama kullanmadı.

GEÇMİŞ OLSUN ayşegülcüüüüüm.nazarmı değdik sana yoksa :)tütütüttü diyim şahsım adına.lif öle hemen yırtılıyormuymuş kız :)lifsiz seni zayıf lifli çıtır.bebekleri öle tutmak kolay değilmiş yakında birimizinki daha yırtlır :)doruk böyle giderse ikinci yırtık ben olurum sanırım.ayhan by sadece ilk 2 gün izin aldı alma demiştim sadece doğumda dur diğer gününü sonra al demiştim.yani bana bir faydası olmadı sadece 2 gün aldı izni.ama bugün gitmedi okula doruğu götürdük hastaneye.işte faydalı olmaya başladı :)gazı falan olduğunda birşeyler yapmaya çalışıyor :)alışşma aşamasındayız ikimizde.

gökçe büyümüş cidden maşaalllah.ben benzetemedim nile.hatta bu kim diye tekrar baktım abinin kızımı acaba derken gökçe olacağı aklıma geldi ve okuyunca nekadar zeki olduğuma karar verdim :))))))))doğan ne kadar çabuk büyüyor.sevimli gökçe.babasına benziyor gökçe.
meraba kızlar, nasılsınız? inş iyisinizdir
göknurcum doruk bey nasıllar, pıt pıt çıkıyor mu gaz
ya ya semacım pıt pıt çıkartıyor gazı :):)zor zor bebek büyütmek.gözü poposu gazı .allahım sanada nasip etsin de gör gaz neymiş diye :)ay beddua gibi oldu.:)))

eytinyağını bende kullanıyorum şimdilik pişikle iligili çok bir sıkıntı yok gibi.bir bezinde yağ bir bezinde krem kullanıyorum.inşl birde pişik olmaz.

göknurcum bizde uzun bir süre oldu çapak problemi.Ahmet beyin tavsiyesi ile bir akadaşım çocuk göz dr'una gitti.Eminim iyi bir doktordur çünkü ahmet bey herkesi beğenmez :) O adam masaj yapılmamalı demiş,kim doğru bilmiyorum ama.

oyy maşallah gökçe'ye.Oturmaya da başlamış.

geçmiş olsun ,gerinme son nokta olmuş demek,önceden zorlanmış sanırım.En kötüsü çocukla ilgilenememek.

ben ısıtmadan direk sürüyorum.Bebek yağı kullanımına da karşıyım,zeytinyağı varken niye içeriğini bilmediğim yağları süreyim ki.

altına yazsaymışım keşke GÖKÇE diye,karışıklık olmuş biras :) maşallah gökçeye,oturuyor , benimki 8 aylık olucak hala oturamıyor doğru düzgün, hemşiremiz 9.ayda oturur dedi de içim rahatladı, mama aldığından belki, hep geriden geliyo (( sağlıklı olsunlar da geç olsun varsın :)

idilhira,
senin de kızın var herhalde maşallah, benimkiyle yakın demek ki, 8 aylık olucak 25inde benimki.

göknurcum allah muhafaza,aman tutulmasın hiç bi yeriniz, burçinin dediği gibi en zoru bebeğine bakamamak oldu, akşama dek kızımı kucaklayamadım, yere eğilip öpmek bile işkence oldu, belki önceden olan bişey tetiklemiştir bilemedim ben de, dr özel bişey demedi. eşin az izin almış ya göknur,benimki 10 gün almıştı, sonradan alınabiliyo muymuş babalık izni ? aman yardım etsin işte,en başta çok yardıma ihtiyaç oluyor,sonra kendin zorlanmazsın artk.

kaynamış soğutulmuş z.yağı sürülmesi en iyisi sanırım,benim kız da bi kez 3 günlük pişiği oldu, 25 günlük falandı,sık duş aldırmamıştık o dönem bi de, başka bi kreme geçtik, geçirdi ve artık kızarıklık bile yok şükür. bebek yağı kullanamdım ben de hiç, vücuduna bişey de sürmüyorum, kuru değil, sıkça da terliyor, bol sıvı veriyorum o kadar. pişiksiz günlere inşallah

caNIM BENİMKİ 8.aydan 4 gün aldı:)
bebek hemşiresi akrabamız vardı.tutup bırakmadım resmen yapıştım mesaisi bitmişti gitmeee diye yapiştim kadına.. kırmadı doğumagirdi.
zeytinyagını osöyledi güzel dew oldu

ayşegülcüm teşekkür ederm cnm gökçenin resimlerini eklemişsin bu arada geçmiş olsun lif yırtılması zor bişeydir heralde inşallah en kısa zamanda eskisi gibi olursun geerçekten bebek oldumu en ufak ağrı bile zor geliyo insana çünkü bebekle ilgilenmek zor oluyo

göknur doruğada geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah iyi olur gözleri bian önce

burçincim inşallah bende görüşmeyi çok istiyorum tek sıkıntım ilçede olmaları hiç merkeze gidemiyoruz tatillerde ama belki bu sefer gelirde görüşebiliriz

semacım sen nasılsın cnm görüşmeyeli sz ne zaman gdersiniz maraşa??

idilhira hoşgeldin aramıza bebeğini Allah sana bağışlasın adı ne bebşin??

ayşegülcüm gökçe daha oturamıyo aslında destekle ancak oturuyo orda foto çekicem diye bir iki saniye durdu hemen yıkılır yoksa

rica ederim melihacım, maşallah o zaman,ykında daha güzel oturmya başlar belki, benimki bi süre oturabiliyo da ilgi çekici şeylere mesela ayaklarına yöneldi miydi gitti :) çok sevimliler...

idilhira, allah bağışlasın yavuruyu, ben de ismini sorayım idil mi acaba :) aralarında 1 hafta falan var o zaman miniklerin. kaçıncı bebeğin ? biraz da kendinden bahset,tanışalım, biz de bahsederiz sonra.

gözüne masaj yapınca çok rahtlıyor sanırım emiyorsa bırakıyor ve d,nliyor :):) ılık çaylada siliyorum gözünü dr damla verdi ama günde 4 ke ben 1 kere damlatıyorum.çapaktan ziyade gözyaşalrı dışa akıyor hep.gözyaşı kanalları tıkalıymış.neyse inşl atlatır çaresi olan birşey sonuçta.bu arada cumartesi günü kayınvalideler ve görümceler geliyor bebek görmeye.kaç günkalırlar acaba :):)
doruk çok gazlı walla çıldırtıyor beni.gece 3te bir başladı saat 5.30 du en son.ne zor bir olaymış.büyük adam gibi ıkınıyor falan :))))))komedi çocuk annesi gibi :)
çıtır sen nasıl oldun.inşl geçmiştir.botum ağrısı zor olur bilirim

günaydınnn

gözün aydın göknurcum :)) ,inş birkaç gün kalırlar,hemencik dönerler.Şu gaz olayı kabus gibi valla

tüm bebişleri öpüyorum

çok sağol burçincim darısı senin başına dicem ama o konuda oldukça rahatsın.gaz olayıda umrım en kısa sürede geçer yoksa ciddden kafayı yerim..gece gündüz yok .belki doruk çok ağlıyor ya kafaları şişer fazla kalmazlar :)

her çocukta farklı oluyor göknurcum.Kiminde 40'ı çıkınca bitiyor,umarım o şanslılardan olursun.Ama erkek bebeklerde daha fazla bu sorun maalesef

semacım sen nasılsın cnm görüşmeyeli sz ne zaman gdersiniz maraşa??

meraba kızlar nasılsınız? inşallah sizler de, bebişler de çok iyisinizdir.

idilhira hoşgeldin topiğe, bende maraş geliniyim :))

melihacım biz bu yıl maraşa gitmeyi düşünmüyoruz, burdan yazıyorum hep, denk gelip okudun mu bilmiyorum, hem kayınvalide, hem görümceler yönünden çok sıkıntı çekiyorum, insan yerine bile koymuyorlar desem abartı olmaz sanırım, çok yoruldum artık. yaptıklarına sessiz kalıyorum, daha çok üzülüyorum. cevap versem o da olmuyor.
birde biz bebek istiyoruz, bu nedenle tedavimiz devam ediyor, inşaallah sonuç olumlu olur, olursa da hamilelikte düşük tehlikesiyle yolculuğa dr izin vermeyebilir, daha önce de düşük yaptığım için. olmazsa da eğer tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz, bu nedenle bu yaz iznimizi de paramızı da bu konuya odaklama kararı aldık. inşaallah eşim geri adım atmaz. annesi ağlayınca dayanamıyor, sağolsun çok güzel duygu sömürüsü yapıyorlar (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…