Kahramanmaras///46

korkulmaz mı semacım, kaç kez hüsrana uğrayınca ister istemez olumsuz düşünceler sarar insanı, inşallah bu sefer öyle olmaz, iyi düşünelim bakalım, olursa seviniriz olmazsa başka sefere deriz,sağlık versin allahım...

e iyi dönemi kapatıyosun. nil de iyi canım, odanın içinde dönüp dolanıyor napsın, emeklediği yürüdüğü konuştuğu günleri görürüz inşallah yavruların :) burçin bişey sorayım aklıma geldi, et tavuk kıyma vereceğim zaman nile ezip verin diyolar da ne kadar ezsen de olmuyo boğazına takılıyo yutmakta zorlanıyor, rondodan geçirilir mi ya nasıl olur ? süzegeçte olmuyo tam... nasıl yapayım sence ?

ben çorbaların içine koyup rondodan geçirirdim kağan'da. 9 aylık olunca kıymayı direk vermeye başlamıştım.Kıyma süzgeçten geçmeyecektir zaten,şimdilik rondo kullan.

ben çorbaların içine koyup rondodan geçirirdim kağan'da. 9 aylık olunca kıymayı direk vermeye başlamıştım.Kıyma süzgeçten geçmeyecektir zaten,şimdilik rondo kullan.

işte süzgeçten geçmiyor kıyma,tavuğun da yarısı süzgeçte kalıyor :) benim rondom iyi değil,cevizi bile çeekrken blenderdan geçiriyorum... 5 dişi var nilin, biraz büyüsün dişler ben de vermeye başlarım yavaştan...rondoya kaldım gene :))) sağol canım...

maşallah nil'e.Erken çıkarmaya başlamış dişlerini.Çok şeker görünüyordur şimdi

erken değil aslında, kimi bebekler 3. ayda başlıyomuş çıkarmaya :))) bizimki aylardır tıkırdıyodu kaşığa ama görünmüyordu, 5i birden göründü, 4ü üstte, 1i altta, daha minikler, 2 haftadır falan görünüyor,az büyüsün resmini de çekicem,hatıra kalsın, da düzgün durmuyo ki :)))
bugün balık vericem ilk kez,pişiyor şimdi,inşallah sever...

sabahın köründe geçen yılki öğrencilerimle konuştum :))) sınıfım vardı 6. sınıflar,şimdi 7 ler, arkadaşım almış sınıfı, durdurmamışlar kadıncağızı arayın konuşturun bizi diye, bütün sınıf çığlık çığlığaydı .))) bi hoş oldum,çok özledim onları 1 sene ara verdikten sonra görev dönmek zor olucak,alıştım rahata en önemlisi de kızıma

ortalama 6 ay civarıdır diş çıkarma aslında.3 ay çok çok erken ,ama çıkaran var tabii.5'i birden mi çıktı,ilginç olmuş.Önce alt 2,sonra üst 2 çıkıyor.5 tane acı vermiştir kuzuma
Ben bile ilk dönem 2 ay gitmeme rağmen alıştım,özellikle sınav görevi istedim,gittim sınava.Bu hafta sonu yine var.Bir tuhaf gelmişti aradan sonra.Sana iyice tuhaf gelecektir.Bazı öğrenciler çok vefalı,hele ki yaş küçükse bu daha belirgin oluyor.

evet 7. aydan itibaren yaygınmı şçıkamsı,bizimki de öyle oldu. ben de öyle bekliyodum ya, 2 alt 2 üst sırasını ama öyle olmadı, üstleri de dayısı gördü ben beklemediğim için farketmedim bile... çok ağrısı yok galiba ya da ağrı eşiği yüksek, çok huysuzluğu iştahsızlığı yok şükür, kolay atlatıyor neyse ki... kulaklarını deldiricektik bu haftalarda ama nolur nolmaz belki ağrısı olur diye erteledik şimdilik.
oo sen okulu bırakmıyosun pek, çocuklara babası mı bakıyor, ne güzel :) benim okul yeni ya,hiç başlayasım yok,bilirsin yeni bi okula alışmak en azından 2 ayını alıyor insanın... eski okulum olsaydı çoktan gitmiştim en azından dostları görmeye...

evet eşime bırakıyorum.Ne kadar söylensem de anladım ki ben okulu , öğrencileri seviyorum.Ama arada tatil olmak şartıyla :))

günaydın semacım, iyiyiz biz şükür, sen nasılsın ? yoğun mu işler yine ?

aynen burçin, söyleniyoruz ediyoruz ama okulsuz öğrencilersiz de yapamıyoruz...müstahak bize böyle bakanlık :))) benim malulen emeklilik şansım var, diyabetten ve gözümdeki sorundan. diyabet yüzde 30 engelli raporu veriyor zaten,gözden de bi o kadar çıkar, engelli kartım falan olabilir ama ne bileyim, çalışmak ve çalışmayıp bebeğimle olabilmek arasında kaldım çok. çalışmaya karar verdim yine de. ya bi gün sıkılırsam evde olmaktan falan, onu düşünüyorum, hem bakıcıya bırakan bi ben değilim, iyi birini bulabilirsem içim bi nebze rahat da olur. off çok zor ((

merhaba kızlar.sonunda misafirlerim gitti şükürler olsun.allah kimseyi kalabalık evde yaşamayı nasip etmeesin :)oğlum resmen çıldırdı çenesi titreye titreye ağlıyor artık :)sebep gaz ve kalabalık.ayşegülcüm emin ol görümcem kayınvalidene bilmem kaç bastı gitti.birtanesini anlatayım en basiti gezmeye gidecekler hediye flan almak için üç tanede çocuğu var en kçüğü 6 aylık kız.çocuklarla rahat gezemiyorlarmış kızını bana bırakacak,zaten doruk hiç durmuyor ve biliyorlarbide üç çocuk birşey diyemedim tabikii.ayhan geldi dedimki böyle böyle olacak ben nasıl bakıyım dedim.o nededi peki amaaaan sende göknur herzaman gelmiyorlar ,maraştan buraya gezmeye geldi onlar bakıversen nolacakki.hem farzet ikizlerin oldu onlarda senin ikiin napacaktın yani bkmıyacakmıydın diye :)bendei ona ohaaa sana dedim.diyecek tek kelime yok bakamam dedim.söyledi sanırım görümce suratını astı bir hışımla çıktı gittiler .)sen bilmiyorsun bebek bakmasını şöyle yap böyle yap o öle olmaz öle emzirilmez :)oo daha neler neleeeer :)dediğin gibi allahtan gökçe var kardeşim yani.onlar gezmedeyken çağırdım kızı doruğa baktı bende yemeklerini yaptım.neyseki gittiler.herkes yerinde sağolsun :)

aslında bakıcı olayı olacağına madem emeklilik var otur bak diyesim geliyor.ama evde oturmk cidden sıkıcı.stres atacağın bir yer iş yeri.bakıcıda iyi birini bulmak zor ama inşl denk gelir nile.gerçekten zor karar vermek neyse biraz dene olmadı yaparsın dediğini nilden önemli değil iş sonuçta helede imkanın varsa.

ayşegülcüm tek çocukta niye hemen çalışmamayı düşündün ki? Daha inş 2. olacak.Hem çocuklara bakar hem de çalışırsın.Bakıcıda büyüyen çok çocuk var,yapacak bir şey yok malesef.Zaten sen işe başladığında 1 yaşında olacak,daha ne olsun.İnan uzun süre evde olsan sıkılırsın.

göknurcum gözün aydın.Görümceler niye cins olur anlamam.Ben de görümceyim,ben de mi el kızı diye yükleneyim yani,ne saçma.Allah ıslah etsin.Madem 3 çocuk var,ne diye öyle günlerce kalıyorsun,bu rahatlığa hastayım valla.Eşine de pes yani.

gözünaydııııın göknurcum, kolay atlattın,en azından 10 gün kalmamışlar bi de üstüne. yüzsüz kadın, kendisi yapmış 3 taneyi, birini de sana bırakıcak madem bakamıyon gelme ta oraya minicik bebekle, akıl almaz yaptıklarını, ben nil bu haldeyken ankaraya göz kontrolüme gidemiyorum,eşim gidelim geciktik diye tutturuyor,bebei anneme bırakmak istemiyorum, yanımda sürüklemek hiç istemiyorum, uzatıp duruyorum gitme meselesini, insanların rahatlığına bak,üstelik birinin evinde hiç kalamam bebekle, ne kadar zorlanırım önce kendim. yetiştirilme tarzı meselesi, onlar napsın...bizim eşlerin maşallahı var bu konuda, yılda bir geliyolar diye herşeye katlandırırlar eşleri, benim ailem gelse yılda bi,kalsalar, yasini ordan oraya götür bizi gezdir deseler,şu işimiz var hallet deseler bakalım kaç saat dayanırlar :)
evet canım ya,eve o kadar alıştım ki şimdi, bebeğime deöyle, sabah 7den akşam 6ya kadar uzak kalıcam ondan, tayinim çıkmaz merkeze zaten uzun süre,o kesin...ve ayrıca işin sıkılma boyutu var ki bi kaç seneye nil büyüyünce evde olmak sıkıcı olucak, iş ortamı hem arkadaşlık açısından güzel,hem kendimi önemli hissettiğim bi yer benim için, psikolojik olarak yani. çalıştığım sürece kendime güvenim çok yüksektir, ya güvenimi kybedersem bi de. süprüntü bişey olur çıkarsam DD

burçin işte 1 çocukta su koyvermedim de :) eve ve nile çok alıştım,ondan ayrılma anını gözümde canlandırıyorum da, 1 hafta sürecek, ilk başlar zor olucak ama gene de gözümde büyüyor şimdiden...ona bişey olsa ulaşamayacağım kadar uzakta olcam, yasin desen evde neyin nerde olduğunu bilmez. bakıcı kim bilir nasıl biriolur, amaan ne bileyim, kafam karışık,çalışmak istediğime eminim de bu düşüncelerim ağır basıyor sadece...işe başlayıp düzen oturtunca herşey normale dönücek de o güne kadar ben ölüp ölüp dirilicem galiba 2. çocuk gelecek planlarımda hiç yok ama bi gün fikrim değişir belli mi olur, yaşadıklarım kolay değildi, ilgisiz bi eşle yeni bi bebek şu an aklımın ucundan geçmiyr.

meraba kızlar...

ben yine ancak girip yazabildim geçmişi okudum biraz semacım inşallah hayırlı haberlerini alırız cnm dualarım seninle..

ayşegülcüm nilin dişleri çıkmış zor ama güzel bi şey inşallah böyle sıkıntısız geçirir bu günleri bu arada ben gökçenin kulaklarını deldirdim bi kaç hafta önce

göknurcum gözün aydın gitmişler görümcen ne kadar düşüncesizmiş sen kendi bebeğinle ilgilenip onlara hizmet ettiğin yetmezmiş gibi bide üç çocuğa mı bakıcan yok artık

burçincim raporların sonuna gelmişsin zaten yaz tatili geldi öğretmenliğin en güzel yanlarından biri yaz tatili

kızlar bu arada ben yarın maraşa gidiyorum inşallah.. orda net yok ama biyerlerde denk getirip girersem yazarım bişiler burçincim inşallah fırsat olurda merkeze gidebilirsem görüşmeyi çok isterim cnm seninde zamanın olursa görüşürüz...

hepinizi çok öpüyorum görüşmek üzere bebişleri öpün benim için

melihacım alo demen yeterli,bana her zaman uyar

ayşegülcüm bakıcı cidden çok zor,insan telaşlanıyor.Kağan'ı 7 aylıkken vermiştim,yaza kadar iyiydi,yazın bana alışmış,yaz dönüşü yine aynı kişiye bıraktığım halde nasıl ağlamıştı.Apartman ayağa kalkmıştı.1 hafta arkamdan ağladı,bir süre ben yokken bir şey yemedi.Aç aç bekledi beni ki bakıcısı çok çok iyi olmasına rağmen.Kerem'de ne olacak bakalım.Zor işler.Sen yine de 2.yi düşün,onun da kardeşe ihtiyacı var

yasinle ayhan bir garipler.bunlara 2.çocuk falan yok :)))))))ailelerini görünce bir tuhf oluyorlar.kiii ayhan hiç öyle değildi.bebek dursa neyse.gece uyumadığımı biliyor.ben hala farzet meselesine takılı kalmış durumdayım.ona farzettireceğim ben.unuturmuum hiç farzetmeyi :))))))))))ya biz anlatınca bizim kocalar cinis gibi yada genelde erkekler öyle bilmedim.aman geldi geçti.şuan ev temizleme derdine düştüm bir görseniz evi perişan durumda.dün yattım bugün iş günü .bende hiç kalamıyorum.ev düzeni duşun temzilğin herşey batar 2 günden sonra.alışkanlık dediğin gibi sanırım.guatr içim dr bana doğumdan 5.gün mutlaka gel dedi daha gdeceğim.babasına bile güvenemiyorum yani nasıl bırakacaktı bilemiyorum.alışkanlık işte.
süprüntü meselesine çok güldüm ayşegül .bende hep öyle hissederim iş olmadığı zaman.biir işe yaramayn uyuz kadınlar gibi görürüm hep kendimi.gerçekten evde durmak insanları pasifleştiriyor.sanki cahil birisi gibi oluyorsun.ezik bir durumda :))))eylül ayınd bende başlamayı düşünüyorum bakalım inşl bebeğinda gaz olayı biter.valla çok sıkıcı bir durum gaz olayı.insanın ruhsal dengesini bozuyor.geçengün drye götürdük gece saat 1 :)ama nasıl ağlıyor çenesini titretiyor ağlarken.ayhanın aklı çıktı nasıl fırladık bilemedik.tabi dr karnına eliyle vurdu aallllaaah sabrınız bol olsun dedi :)))))))yapacak hiçbirşey yok bu duruma dedi.damla falan yolladı.yinede hiç durduramazsanız arabaya binin 2 tur atın durur bebek.uyuynca girin eve dedi :))))))))) gülermisin ağlarmısın.
meliha iyi yolculuklar sana canım şimdiden.
şimdilik kaçıyorum temziliğe.

6. diş yoldaaa hepsi art arda geldi amanıııın, patladıktan sonra ağrımıyor herhalde,bi sorun yok şükür...

melihacım, hayırlı yolculuklar size, sağ salim dönün, e bi de problemsiz güzel anılarla dönün. ne güzel deldirmişin kulaklarını, pek şirin olmuştur,siması değişmiştir hemen :))) bi de diş çıkarınca tam adama benzeyecekler :))) ben de geç kalmadan deldiriyim diyorum, sonra oturtması, kulak elletmesi zor oluyormuş, yeğenim ağlamış ama acıdan değil, sandalyeye sabit oturup birisi kulaklarıyla ilgilenince korkmuş :) bakalım biz naparız.

göknurcum, ayy iş var kolay gelsin, bölüm bölüm yap bari,yorma kendini.he ya bizimkiler bi garip :)benim gördüğüm çoğu erkek öyle,hatta abim kocamdan beter bişey bu konularda, ben kızarım, yengemi anlayabildiğim için de, o vazgeçmez, annem gibi olsun ister, o zaman annemle yaşasaydı allah allah :))) göknurcum yanlış anlamayasın ha, çalışmayan kişilere demedim de kendim çlışmayınca öyle hissediyorum, yanlış anlamamışsın anlaşılan zaten :) kendimi öyle hissediyorum yani. farzettir sen de kocanı, farzet ki ben yokum , bak çocuğa dersin

burçin ayy ne zor olmuş, şimdi daha bi gözüm korktuuu :18: :)) nasıl dayandın maşallah, ben gidemezdim okula herhalde öyle olsa, ki servisle gidicem ben, 7 de kalkıyo servis, daha sonra nasıl gideceksem kendim...7 aylık hadi neyse pek hatırlamaz ma dediğin gibi yaz tatili dönüşü büyümüştür o,alışmış bi de. benimki de 1 yaşlarında olucak,herşeyin farkında olucak. bakıcı olursa ben bakıcıyla 15 gün haşır neşir olmalıyım o zaman ki alışsın, sevsin, hem bakarım kadının evine, temizliğine, oyun oynama yeteneği var mı bebekle, bi düşüneyim bunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…