sana aylar önceside yazmistim
hala bir is bulamaman cok sasirtici gercekten
senin evde ya da disarida ugrasicak baska seylerin olsa kendini bu kadar yipratmazsin
ama esine gercekten cok üzülüyorum senin bir cok konunu okudum
bana kirilma ama gercekten bunalim icinde dahada bunalim veriyorsun esine
senin ona moral kaynagi olman gerekiyor
sart mi lüks is bulman gir bi bulasikciya ya da git temizlik islerine madem ki cok dardasin
avrupada heryer imbiss,lokanta,pizzaci kayniyor illaki is bulursun yeter ki calisma istegin olsun
gecmiş olsun öncelikle
mademki bu kadar seni seven sana aşık senden başka gözü başka bir sey gormeyen sana bişey oldu diye sararıp solan bir eşin var neden şikayetlenip duruosun herkesin maddi sorunları var üstelik çogu bayanın senin eşin kadar anlayışlı bir eşi yoktur eminim anlattıklarına binaen yazıyorum ..bıraz da ütopik geldi bana ne bileyim belki seni tanımadığımdan ..eşine destek ol para yoksa yaratsın mı adam vermiolarsa boğazlarına mı çöksün çıkacak ordan adam ne demiş evde de mi huzur yok daha ne desin eşim bana bunu dese bi durup düşünürüm bu adam eve niye geliyor tabiki biraz da olsun rahatlamak stresini atmak ama sen daha beter hale sokuosun bi de böyle çok tatsız bi olay yaşatmışsın adam ne kadar korkmuş ki kim olsa korkar o kadar kanı görmek bile yeter insana .[/QUOTE
haklisin zaten esimi suclamiyorum.. vicdanim rahatsiz oldugu icin ve bunu anneme veya ablama anlatamadigim icin yada ev sahibi teyzeye yada yasitim kizina anlatamadiigm icin gelip burda anlatiyorum demekki rahatsiz oldum demekki patliyorum bende..
belki okumaktan vazgecen yada evliligi okumaya tercih eden birileride okur akli basina gelir dogru duzgun bir meslek sahibi olmadan evlenmezler veya birileri guzel bir uslupla
hatalarimi soylerken bir yandanda destek verir diye dusundum.. ve o kadar guzel temenniler aldim ki ne kadar ihtiyacim varmis bunlari duymaya..
bu kadar duygusal olacagimi dusunmezdim
bogazinami coksun parasini almak icin diyorsun coksun gerekiyorsa
bana vaadlerde bulunup bir an once evlenmek icin ugrasan diller doken adam
hacizle karsi karsiya getirmeyecek almasi gereken bir para varsa..
bu bir sefer olmadi.. ben sadece bunaldim cocugumuz olmuyor olsa zaten bu durumda gelemez dunyaya o da baska dert..
onun zayiflamasina mahcup olusuna.. uykusuna doymadan ise gidisine.. bunlara yanan benim kendiside adi gibi biliyor..
sana hak veriyorum is konusunda fakat esiminde prensipleri var: turklerin yaninda calistirmamak gibi. Isler buldum tuhafina gitmesin cesitli nedenlerden gidemedim.. yalniz kusura bakmasin kimse esim bunalimdaysa bende bunalimdayim o erkek calisiyor diye ben kendimi sindiremem
mecbur calisacak ve ben mecbur moral verecem isine gucune bakacam
esimin bana olan hassasiyetini goz onune bulunduruyorum her zorlukta
ve kimin kimde ne kadar hakki var bunun hesabini yapamayiz
sadece birbirimizi cok seviyoruz o erkek olarak inciniyor ben kadin olarak yipraniyorum..
cogu arkadas ne demek istedigimi ala ala anlarken siz bu kadar neden yargiliyorsunuz onu anlamadim.. ben kendimi hakli gostermek icin yazmadim o kadar gerizekali degilim
sadece sabir sinirlarim zorlaniyor insan olarak.. karakterimden oturu huyumdan oturu
artik ne derseniz biraz motivasyon kazanmak icin yaziyorum ve kardesce dostca veya sadece disardan bir okuyucunun elestirisini ve bakis acisini aliyorum... ve bu yalnizlikta cok iyi geliyor bana..
ama cidden bedavadan o kadar yaraliyici insanlar varki.. mesela baskalarin bir kac konuya tepkisel cevap yazdigim zaman benim yazdigim konulari yuzume vuruyorlar
oysa insan olarak paylasiyorum kendime ait uslubum ve samimiyetimle ve bu tur yargilamarda bulunan arkadaslarin adina sevinir gibi oluyorum "hic zorluk gormediler yada benim kadar karamsar degiller bal kaymak hayatlari " diye
neysene ne..
herkesin kişiliği tepkileri aynı olacak diye bişey yok
sen uçlarda yaşıyosun hislerini diye bu senin
kötü bi eş kötü bi insan olduğun anlamına gelmez canım
kimseye açıklama yapıp kendini anlatmak zorunda değilsin
evet iste herkesin tepkisi ayri olurdu
biliyorum benden daha cok vefakar davranacak kadinlarimiz var
ama bir gecmisim var benimde ve bunun etkileri
her gecen gun olgunlasiyor pisiyor insan..
amacim seni yargilamak degil
cunku bende almanyada yasiyorum ,herseyimizi bizde sifirdan kimsenin destegi olmadan yaptik ,kaldi ki ben senin gibi ne dil ne de yordam biliyordum ne de kimsem vardi ,hic kimsem yoktu
ama mucadele ettim,esim kansere yakalandi,issiz kaldi devletin verdigi evin kirasiydi suydu buydu yetmiyordu
gittim bir portekizin yaninda bulasikci olarak calistim,garsonluk yaptim yeri geldi,cd paket islerine gittim calistim hatta ve hatta hamileyken o kisin sogugunda markette kasiyerlik yaptim karnim burnumdayken
neden cunku esim zaten cabaliyordu biseyler icin bir de o cabasinin icinde benim kaprislerime mi caba harcasaydi
bak iste o bal kaymak gibi gecinen yorumculardan degilim ama yinede onlarin yaptigini yapiyorum senin deyiminle sana karsi
simdi ise o cabalarimin meyvesini yiyorum ,bebegim oldu ,esim iyi gelirli is buldu,herseyimiz Allahinda izniyle rayina oturdu
sende düz yola cikasiya kadar ugras ama evdeki kocanla degil
esini ikna edebilirsin durumunuzu düzeltesiye kadar bir ise girmek icin
hersey bu kahrolasi parasizlik ve yalnizliktan kaynaklaniyor
amacim seni yargilamak degil
cunku bende almanyada yasiyorum ,herseyimizi bizde sifirdan kimsenin destegi olmadan yaptik ,kaldi ki ben senin gibi ne dil ne de yordam biliyordum ne de kimsem vardi ,hic kimsem yoktu
ama mucadele ettim,esim kansere yakalandi,issiz kaldi devletin verdigi evin kirasiydi suydu buydu yetmiyordu
gittim bir portekizin yaninda bulasikci olarak calistim,garsonluk yaptim yeri geldi,cd paket islerine gittim calistim hatta ve hatta hamileyken o kisin sogugunda markette kasiyerlik yaptim karnim burnumdayken
neden cunku esim zaten cabaliyordu biseyler icin bir de o cabasinin icinde benim kaprislerime mi caba harcasaydi
bak iste o bal kaymak gibi gecinen yorumculardan degilim ama yinede onlarin yaptigini yapiyorum senin deyiminle sana karsi
simdi ise o cabalarimin meyvesini yiyorum ,bebegim oldu ,esim iyi gelirli is buldu,herseyimiz Allahinda izniyle rayina oturdu
sende düz yola cikasiya kadar ugras ama evdeki kocanla degil
esini ikna edebilirsin durumunuzu düzeltesiye kadar bir ise girmek icin
hersey bu kahrolasi parasizlik ve yalnizliktan kaynaklaniyor
basindan beri seni anliyorum bir kadin ..
ama gücsüzlügün beni bunlara yazmaya itiyor,sen güclü olmaz ve biseyler yapmak icin cabalamazsan oldugun yerde sayarsin tipki benim 3 sene saydigim gibi
bebegim olmaz diyede düsünme ,benim esim kansere yakalandiginda bebegimizin olmayacagi yüzde seksendi doktorlara göre ama ne oldu hamile kaldim Allahin izniyle
senin hamile kalamama sebebin yasadigin karamsarlik ve stres olabilir
ama sana tek tavsiyem önce maddi durumunuzu düzeltin,sonra moraliniz düzelir sonrada Allahin izniyle bebegin gelir
bak cok seviyorsun esini bu zaten belli ama ne onu ne de kendini yipratip durma
suan 24 yasindayim ve 19 yasindan beri en güzel yillarimi ferah icinde gecircekken hayatin mucadelesiyle gecirdim kaldiki bende senin gibi rahat bir aileden geldim
yani artik daha ne yazacagimi inan bilemiyorum
varya sinirden agliyorum
ben bu kadar gucsuz degildim ama ben sanirim ilk defa seviyorum bir insani
ilk defa fedakarlik yapacak kadar seviyorum.. cok baska bir sorun sanki..
yazdiklarin cok duygulandirdi heleki son cumlen yalnizlik ve parasizlik
ben milyonlarca ac ve sefalet ceken insanlarin yasini tutacak kadar hassasim
su an su saniyede ne insanlar varki tahmin edemecegimiz durumlari yasiyor
varlikli bir ailem vardi ama mutsuzdum bir evlilik yaptim ve yiginla paralar kazaniyorduk
ama mutsuzdum ve ayrildim.. ama esim benim gozumde o kadar degerliki.. o kadar aci cektiki
kendi gozlerimle gordum.. belki ben abartiyorum ama bana dokunuyor iste
istiyorum ki cok guclu olsun kimse ona zarar vermesin..
adet olacagim gunleri hesaplar ve o gunlere yakin daha cok ilgi gosterirki moralim bozulmasin hamile kalmadi diye..
belki beni bu derece dusunup seven bir insan olmadi diye ona karsi cok hassasim ve
ters bir sey gittigi zaman patliyorum ters tepiyor oysa o zarar goruyor diye sinirleniyorum
ne mutlu sanaki bu kadar mucadele sonucu refaha kavustunuz cidden cok etkilendim..
ve umarim her zaman mutlu olursun
son cumlenle beni cok iyi anladin ve son yazinla beni cidden yureklendirdin.. bir onceki yazimdaki sertlik icin kusura bakma lutfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?