- 20 Eylül 2023
- 104
- 36
- 23
-
- Konu Sahibi pecesine sevdali
Borclanmadan arabayı satsak yaparız ama eşim satmak istemiyor arabayıBu süre daha da uzayabilir sonucta evet bekletelim yapalım demis ama iki sene sonra rakamlar ne olur bilemeyiz,suan imkanınız nasıl? Daire masrafı cok mu? Karabina mı yani suan,ödeme gücünüz varsa borclanıp dairenin icini tamamlatın.
O zaman güzellikle rahat olmadığınızı bu durumun sizi bunaltigini anlatın ya her ay kira versin ordan çıkın yada evin tam bitmesini beklemeyin eksikleri ile çıkın eşiniz başka şehirde olsaydı yorumda öyle demiştiniz o zaman kendi ailenize gidip kalın derdimEşim yanımda suan
Anlatıyorum da beni dinleyen yok arabasız ne yapicaz diyor borçları nasıl odeyelim diyor oyalıyor beniO zaman güzellikle rahat olmadığınızı bu durumun sizi bunaltigini anlatın ya her ay kira versin ordan çıkın yada evin tam bitmesini beklemeyin eksikleri ile çıkın eşiniz başka şehirde olsaydı yorumda öyle demiştiniz o zaman kendi ailenize gidip kalın derdim
Bunu tahmin ettigim icin borclanın dedim.Diğer türlü beklemekten baska caren yok.Borclanmadan arabayı satsak yaparız ama eşim satmak istemiyor arabayı
Bunu yazacaktım gerek kalmadı. Sanki koca bi yere kaçıyormuş gibi genç yaşta evlenip üstüne çocuk yapıp, koca eline bakıp sonra kocamı nasıl ikna ederim diye bize soruyorsunuz. Keşke evlenmeden önce sorsaydınız, kocanız da ikna olmaz boşa uğraşmayın, ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin misali.Daha ayrı ev tutacak paranız bile yokken evlenmiş üstüne de çocuk yapmışsınız. Madem evi ayırmayı o kadar çok istiyordunuz çalışmalıydınız çocuk düşünmek yerine.
19 yasında kostur kostur evlenmek yerıne neden okula gıtmedınız? 23 yas 4 yıllık evlılık ne demek yaSelam kizlar konuşacak ve beni anlayacak pek kimse yok etrafımda bu yüzden size derdimi anlatmak istiyorum düşüncenizi yazıp paylaşırsanız sevinirim ben 23 yaşında 4 yıllık evliyim ve 7 aylık bir bebeğim var 4 yıllık evliliğimin sadece 3 ayında eşimle ayrı bir evdeydik sonrasinda kayınvalide kayınbaba ile beraber yasiyorum eltimle de aynı sokakta evimiz karşı karşıya müstakil bir ev tek katliydi üst katını biz ev yaptırıyoruz ve parasal sorunlardan evi tam yaptiramadik eşim borclanmayalim sabredelim 1 2 sene daha diyor ama benim sabrım kalmadı artık bir arabamız var elimizde onu satalim ve bir an önce evi ayıralım istiyorum oğlumla tek bir odanın içine sıkışmış şekilde kalıyorum ve evde rahat dolasamiyorum bile rahatlık bir eşofman bile giyemiyorum her yerim belli olurmuş öyle bir durum yani bu durum artık beni çok sıkıyor siz olsanız ne yapardınız eşimi nasıl ikna ederim fikriniz nedir
Sevgi her şeyi halleder diyip devam edin o zamanEşimi seviyordum çünkü
Kesinlikle , cahil, küçücük kızları alıp köle ediyorlar kendilerine , yazık...Bu yaşta kizlari bılerek alıyor böyle aıleler.
Evde hizmetçi yapmak için.
Bir odada kaç kişi ile hayat ne kadar zor..
Eşinizi ikna edın zorlandıgınıza.
Kaçmadım görücü usulü ile evlendim eşim uzaktan akrabam sayılıyorBu abi kardeş pedofili mi, 16 yaşında kızla evlenmek sapıklık değil mi? Benim 17 yaşında kızım var, vallahi evlerini başlarına yıkarım böyle sapıkların. Çocuğunuzun cinsiyeti kızsa dikkat edin bunlara.
Eşim bırak çalışıp çalışmamayı giydiğime çıkardığıma bile karışmaz. İstediğim zaman istediğim yere giderim, alırım giyerim yerim içerim. Eşim asla kısıtlamaz, beni sevmiyor mu demek bu?
Hadi bunlar körpe kızlara dadanmış, ananız babanız yok mu niye izin verdiler evlenmenize? Sakın kaçtım demeyin nolur. Kocanız bencil, empati yeteneği olmayan eşine evine değer vermeyen biri. Ya çeker ailenizin evine gidersiniz ya da beklersiniz o evin bitmesini. Ama şunu bilin; baskı yok, ev sahibi kira derdi yok, para pul yok. Evi bir an önce bitirelim derdine düşmeyecekler biliyorsunuz değil mi?
O araba asla satılmaz, sizden vazgeçer arabasından vazgeçmez. Ama araba sizin olsa hemen satardınız eşinizin huzurunu düşünürdünüz.
Haklısın bende burdan yürüyorum zaten şimdiEn başta ev işi olmadan kayinvalideye tasinmayacaktin, para yoksa inşaat işine girmeseydi (borçsuz halledelim diyormuş ya) Yani 1 günde domates fiyatı sabit kalmiyorken ; kapı, pencere, çimento ,tuğla, fayans, parke paralarinin yerinde kalacağını sanan eşine ne desek boş. İnşaat malzemeleri diğer ürünler gibi dolar indekslidir bugün 5liraya aldığını yarın 50liraya alırsın. O inşaat borçsuz 1-2 yılda bitmez kapının tanesi olmuş 20bin. Eşini sadece bu şekilde ikna edebilirsin. Fiyat artıyor diyerek.
Ya başta böyle konusmamistik tabiki eşimin iş durumu değişince beni ikna etti bu duruma ama şimdi söylediği süre uzuyorBu şartları kabul edip nasıl evleniyorsunuz insan hayret ediyor vallahi , sığıntı gibi yaşayacağıma ömür boyu bekar kalırım daha iyi, evlenirken aileniz demiyor mu yapma etme diye , nasıl hayatlar bunlar...
Eşin seni sevdiği için değil susturup manipüle etmek istediği için ne çalışmana ne de ayrı eve çıkmana izin vermiyor çünkü ailece işlerine gelmiyor, bulmuşlar saf bir gelin tabi bırakmazlar kolay kolay , gözünüzü açın biraz , kıskançlık falan değil nedeni ...Ya böyle düşününce insan yaşadığı herşeyi sorguluyor ben onun bu söylediğini sevgiden beni kiskandigi düşündüğü için çalışmamı istemiyor olarak algiliyordum eltimde 9 sene beraber kalmış o da 16 yaşındaymış evlendiğinde daha 6 senedir ayrı kaynanamlarla o da ev yaptırıp taşındı yani ama bana 4 sene yetti ya daha fazla beklemek zoruma gidiyor
Artık ikna olmayın lütfen, bir de iyi korunun hamile kalmayın...Ya başta böyle konusmamistik tabiki eşimin iş durumu değişince beni ikna etti bu duruma ama şimdi söylediği süre uzuyor
Seni kandırıyor, satsın bir zahmet ...Borclanmadan arabayı satsak yaparız ama eşim satmak istemiyor arabayı
Şimdi siz böyle deyince ben evlendigim insanı taniyamiyorum cidden ya da ben çok aptalım da gözüm görmüyorduEşin seni sevdiği için değil susturup manipüle etmek istediği için ne çalışmana ne de ayrı eve çıkmana izin vermiyor çünkü ailece işlerine gelmiyor, bulmuşlar saf bir gelin tabi bırakmazlar kolay kolay , gözünüzü açın biraz , kıskançlık falan değil nedeni ...
Hergun konusucam ikna olana kadar yada mesafe mi koysam uzaklasinca anlarmi acaba beniSeni kandırıyor, satsın bir zahmet ...