Maalesef haklısın .kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor . Benim çok yakınım öğretmen , hiçbirinin evini işine ,işini evine götürdüğünü görmedim duymadım .hatta bir tanesi 20 yıllık öğretmen ,özel konularda ve sağlık nedeniyle bir sürü sorun yaşadı .tekini bile ne veli bilir ne öğrenci .her işin bir etiği var .Yakın bir zamanda bende böyle bir tartışmanın içine girdim . Ağzını açan aman kadın öğretmen olmasın , aman her sorunlarını sınıfa yansıtıyorlar , yok çok kibirliler yok konuşulmuyor onlarla muhattap bile olmuyorlar , hamilelik vs . Gerçekten çok şaşırdım hem de hiç bekmeyeceğim insanlar böyle konuştu . Hep de tecrübelerinden bahsediyorlar ne kadar doğru bilemem tabii ama açıkçası üzüldüm . Yaşananların cinsiyetle değil insanlıkla alakalı olduğunu anlatmaya çalışmak çok zor . Şunu görüyorum kadınların yaptıkları hatalar affedilmiyor ve unutulmuyor ama erkekler bu konuda çok şanslı . Hayatın bir çok alanında böyle .
Ya siz 10 tane öğretmen değiştirmiş olabilirsiniz ama bu durumu normalleştirmeyin. Ben çok şanslıydım. Okul hayatım boyunca hiç öğretmenim değişmedi neredeyse. Temel derslerimin öğretmenleri hep aynıydı. Ben hayatım boyuna da başarılı bir öğrenci oldum iyi öğretmenlere denk geldiğim için.
10 tane öğretmen değiştirenler okul hayatlarını da anlatsınlar burada. Çünkü zaten etkilenen şey o. İlkokul inanılmaz önemli. Ablamla ben karı-koca öğretmenlere verilmiştik. Ablamın öğretmeni sözelciydi ve ablam dil okudu. Benim öğretmenim sayısalcıydı ve ben de sayısalcı oldum.
Velilerin iftira atması hoş değil elbette ama tam çocuklar size bağlanmışken ayrılmak zorunda kalacaksınız. Onların açısından bakarsanız onlar da çok haklı. Sizi 1. sınıfa verenlerde hata.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?