Kadın öğretmenin anne olma hakkı yok mu

Çok mantıklı

Ben belki konuyu anlamadım iftira mi varmis.sanirim veliler 1. Sınıfa ücretli öğretmen verildiğinden şikayetçi.ogretmene birşey demişler mi.zaten daha yeni ne anlarlar ki
Öğretmen ücretli değil kadrolu. Ama hamile. Veliler direkt bunu öne surememisler tabi çocuklara yeterli sevgi göstermiyor diye şikayet dilekçeleri yazmışlar.

Müdürde kabahat dogumun yakin birinci sinif vermemeliydi.Cocuklarada yazik.Sizi sijayet etmelerini asla tasvip etmiyorum.Siz üzülmeyin.Sistem cok acimasiz.Dogum iznine ayrilirsiniz yakinda.Saglikli dogumlar dilerim

Oyleyse cok sinir bozucu .size resmen önyargılı davranmislar.insallah müdürünüz gereken cevabı veriyordur .arkanızda durmuyorsa kötü velilere yüz verilirse daha beter olur.bence siz bir toplantı yapıp açıkça konuşun.sanki müdür sizi uyarmış da davranışlarınızi duzeltiyirmus gibi davranmayın tabi.idare de rahatsız oldu şikayet etmeniz çok yersiz olmuş falan deyin.tepkili de davranmayın ama.endiselerinin yersiz olduğunu anlatım uygun bir dille.tabi ezilip buzulmeden

Daha cuma günü toplantıda her şeyi konuştuk. hatta ben üst üste 4.kez birinci sınıf okutmuş olacağım. 3 kez okuttum tecrübeliyim yani. Müdür arkamda gibi yine de güvenmiyorum bana dikkat et diyor ama benim dikkatli olmaya çalışacak bir açığım yok dedim. Aynı şekilde işimi yapmaya devam edeceğim dedim.

Yeni nesil veliler beni çok korkutuyor. Haliyle yeni nesil de bilmiyorum bencil düşüncesiz ve kaba insanlar çoğalıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Kimse kusura bakmasın ama yaşıtları mi eleştirmek istiyorum 90 doğumluyum 80 ve sonrasi doğan doğan ve şuan veli olan kesim kendi çocuklarına karşısındaki kim olursa olsun çocuğu ne yaparsa yapsın çocuğuna laf soyltmiyor

Ben ben ben diye resmen yuceltiyor kar çocuklarını bu yüzden kaybediyoruz gençliği şımarık iflah olmayan hiç bir şeyden haz almayan bı nesil geliyor bunu bizler kadınlar yapıyoruz maalesef ://

Zaten şimdi en büyük sıkıntımız bu oyun hamuruyla oyna yok, resim yap yok, boyama yap yok, tamam bunları anaokulunda yaptı bolca anlıyorum, e dersle ilgili fotokopi veriyorum onu da yapmak yok. ne istiyorsun dedim tabletle oynamak dedi bugün öğrencim. ben öğretmen olarak napayım. çocuğun aklı tablette sorumluluk bilinci hiçbir şekilde verilmemiş maalesef.

Dün bir veli sınıf grubunda şunu yazmış

"Hocam bizim çocuklarımız 5 dk erken çıksa çok koşuşturmaca oluyor eziliyorlar" yazmış ....

Öğretmenden hala cvp gelmedi

Yazacaktım biseyler yazdım yazdım sildim

Sanki kendi hiç kosturmadi sanki kendi hiç ezilmedi ezmedi okulda

İnsanlar tuhaf

Bırak çocuğun her türlü zorluğu görsün yaşasın deneyim kazansın ama nerde imkanı olsa derse bile girecek veli dolu devlet okullarında

Yok meslektaşım, bizim anne olmaya hakkımız yok, evimize çoluğumuz çocuğumuza vakit ayurmak için mesainin bitiminde hemen eve gitme hakkımız yok.. Hergün 30 çocuğun annelerini çıkış saati 5 er dakika çocuklarıyla ilgili bilgilendirmek zorundayız, çocuklar küçükse anne babası gelip alana kadar beklemek zorundayız, tuvalete götürmek zorundayız, o çamaşırı kirlenmemeli çocuğun, çünkü veli verdiği 3 kuruş vergiyle bizi satın alıyor, köle olmamız lazım (maaşımızın nerdeyse yarısı kadar vergiyi biz de veriyoruz ama onlar sayın VELİ bizse altı üstü ÖĞRETMEN..

Öğretmenlere değer veririm gerektiği kadar ama bu konu empati yapmami sağladı valla Allah yardımcınız olsun :)

İlk toplantıda ders saati dışında aranmasını istemiyorum armayin msj atın diyen öğretmenimizi şimdi daha iyi anlıyorum :)

Sizin elinizde olan durum degilken halinize uzuldum. Anneler bi kadin olarak sizi anlayabilirlerdi ama artik anneler cocugun egitimine takintili olabiliyor maalesef.

Kimseye bir sey ispatlamaniz gerekmiyor. Allah iyilerle karsilastirsin. Kirilan kalbinizin elbet bi mukafati olacaktir :) Guclu olun. Hamileliginiz hicbir seye engel degil.

Hiç umursamayacaksın. Sen istemedin müdür verdi bu görevi. Sen duruşunu hiç bozmadan devam et.
Veliler endişe duymaka kısmen haklılar ama senin bu durumda yapacak birşeyin yok. Öğretmensin diye çocuk mu yapmayacaksın.
( Ben de yeni atandım ve hamileyim. Konuyla alakalı değil ama sözleşmeli misiniz kadrolu mu?)

İyi de 3. Sınıfa verse o da öğretmenimiz değişti diye yine olay çıkaracak. Hele gelen öğretmen de 6-7 hafta sonra özne ayrılacak.

Yeminle insanlardan bıktım.
Hep bi hesaplar kitaplar.
Ya sizin çocugunuz önemlide , bu kadın insan değil mi?oda başkasının evladı değil mi?
Kimsenin kimseye acıması kalmadı.
Düşüncesizlik bencillik diz boyu.
Ay valla şiştim darallar geldi lanet insanlardan.

Ben torpili sevmem , zaten özel okul ,istediğim sınıfa ve öğretmene veririm .gelmiş bana kadın öğretmenleri kötülüyor. Önce bir haddini bilecek .benim cookk yakınlarım var öğretmen olan ,üstüme de alındım .

Ayrıca uyanıklık yapmaya çalışıyor ,anlamadigindan değil .kocası adil bir insandır .yarın sorun çıkmasın diye bugünden benim deliligime getiriyor konuyu .ulan kalan yarım aklımla gömerim onu be ..aman neyse :)

0
Haklisin ,lisede ben de yaşadım bunları fakat şimdi öğretmenden bol ne var ,biri gidiyor diğeri geliyor .ayrıca doğum yapacak olan öğretmen durumunu bildiriyor .ister verirsin çocuğunu ister vermezsin .biz önceden yeni gelen öğretmenleri çok severdik mesela .genelde genç oldukları için iletisimimizin daha iyi olacağını düşünürdük ve öyle de olurdu .şimdi öğretmen değişse veliler ayaklanıyor çocuğumuzun düzeni bozuldu diye .hangi düzen ? Çiftlik değil ki orası ,eğitim kurumu . O duguracak çocuğunu verme ,o nisanlanacak çocuğunu verme ,o evlenecek çocuğunu verme ,Eee bunca yıl emek verip öğretmen olan kadın ne yapacak ,işsiz mi kalsın ? İşte kadınları geri plana iten biraz da yine biz kadinlariz. Tabi ki çocuklarimiz iyi eğitim alsın fakat kadinlar da özel durumlarından ötürü dışarda birakilmasin

Biraz da veliler birbirini kışkırtıyor :)eğitim açığı yoksa sorun da yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…