Çok mantıklıBen olsam idareden soruşturma açılmasını ısrarla talep ederim.idari soruşturma da "çocukları sevmiyor,ilgi gostermiyorsunuz" iddiası size yöneltilecek. Soyut iddia.ispat ister. Sonuç idari yönden takipsizlikle sonuçlanır.yani soruşturma sonuçu bir disiplin cezasi verilemez büyük ihtimalle. Tam bu asamada hakkinizda yazılan şikayet dilekçesinden bir suret alıp hem Cumhuriyet Başsavcılığına asılsız iddiaları nedeni ile iftira suc isnadi ile suc duyurusunda bulunur hem de mahkemeye "sosyal ve mesleki cevrede küçük düşürülme,itibar zedelenmesi " nedeni ile 1TL bedelli tazminat davası açardım.Veli elbette şikayet edebilir ama somut olguya , delil ve tanığa dayanmayan afaki söylemler ile öğretmenlik mesleği böylesine yıpratamamalı. Geçmiş olsun
Canm biraz daha sabretmeye cals bunca zamandr sabrettin az kaldi 32. Haftaya sonra izne ckarsn rahatlarsnBir hocamız da aynı şeyi söyledi, neler yaptım nasıl ilgilendim ama küçük bi şeyde hemen şikayet etmeyi seçerler dedi.
Öğretmen ücretli değil kadrolu. Ama hamile. Veliler direkt bunu öne surememisler tabi çocuklara yeterli sevgi göstermiyor diye şikayet dilekçeleri yazmışlar.Ben belki konuyu anlamadım iftira mi varmis.sanirim veliler 1. Sınıfa ücretli öğretmen verildiğinden şikayetçi.ogretmene birşey demişler mi.zaten daha yeni ne anlarlar ki
Oyleyse cok sinir bozucu .size resmen önyargılı davranmislar.insallah müdürünüz gereken cevabı veriyordur .arkanızda durmuyorsa kötü velilere yüz verilirse daha beter olur.bence siz bir toplantı yapıp açıkça konuşun.sanki müdür sizi uyarmış da davranışlarınızi duzeltiyirmus gibi davranmayın tabi.idare de rahatsız oldu şikayet etmeniz çok yersiz olmuş falan deyin.tepkili de davranmayın ama.endiselerinin yersiz olduğunu anlatım uygun bir dille.tabi ezilip buzulmedenEvet iftira var ben çocuklara sevgi vermiyormuşum, Derste beslenme yapmalarına izin veriyormuşum.
Beslenme olayı da okulun ilk günü yani teneffüs bitmiş ben içeri girdim çocuk yemeklerini koymuş masaya yahu daha 5 buçuk 6 yaş bunlar kızıp kaldır onu mu dememi bekliyorlar. Ben de izin verdim. Kİ aklı yemekte olan öğrenci ne dersi ne öğretmeni dinler. Hem daha bugün 3.gündü kuralları yeni yeni öğrenecekler bu çocuklar.
Daha cuma günü toplantıda her şeyi konuştuk. hatta ben üst üste 4.kez birinci sınıf okutmuş olacağım. 3 kez okuttum tecrübeliyim yani. Müdür arkamda gibi yine de güvenmiyorum bana dikkat et diyor ama benim dikkatli olmaya çalışacak bir açığım yok dedim. Aynı şekilde işimi yapmaya devam edeceğim dedim.Oyleyse cok sinir bozucu .size resmen önyargılı davranmislar.insallah müdürünüz gereken cevabı veriyordur .arkanızda durmuyorsa kötü velilere yüz verilirse daha beter olur.bence siz bir toplantı yapıp açıkça konuşun.sanki müdür sizi uyarmış da davranışlarınızi duzeltiyirmus gibi davranmayın tabi.idare de rahatsız oldu şikayet etmeniz çok yersiz olmuş falan deyin.tepkili de davranmayın ama.endiselerinin yersiz olduğunu anlatım uygun bir dille.tabi ezilip buzulmeden
Kimse kusura bakmasın ama yaşıtları mi eleştirmek istiyorum 90 doğumluyum 80 ve sonrasi doğan doğan ve şuan veli olan kesim kendi çocuklarına karşısındaki kim olursa olsun çocuğu ne yaparsa yapsın çocuğuna laf soyltmiyorYeni nesil veliler beni çok korkutuyor. Haliyle yeni nesil de bilmiyorum bencil düşüncesiz ve kaba insanlar çoğalıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Öyle yapacağım kuzum az kaldı çok şükür.Canm biraz daha sabretmeye cals bunca zamandr sabrettin az kaldi 32. Haftaya sonra izne ckarsn rahatlarsn
Zaten şimdi en büyük sıkıntımız bu oyun hamuruyla oyna yok, resim yap yok, boyama yap yok, tamam bunları anaokulunda yaptı bolca anlıyorum, e dersle ilgili fotokopi veriyorum onu da yapmak yok. ne istiyorsun dedim tabletle oynamak dedi bugün öğrencim. ben öğretmen olarak napayım. çocuğun aklı tablette sorumluluk bilinci hiçbir şekilde verilmemiş maalesef.Kimse kusura bakmasın ama yaşıtları mi eleştirmek istiyorum 90 doğumluyum 80 ve sonrasi doğan doğan ve şuan veli olan kesim kendi çocuklarına karşısındaki kim olursa olsun çocuğu ne yaparsa yapsın çocuğuna laf soyltmiyor
Ben ben ben diye resmen yuceltiyor kar çocuklarını bu yüzden kaybediyoruz gençliği şımarık iflah olmayan hiç bir şeyden haz almayan bı nesil geliyor bunu bizler kadınlar yapıyoruz maalesef ://
Dün bir veli sınıf grubunda şunu yazmışZaten şimdi en büyük sıkıntımız bu oyun hamuruyla oyna yok, resim yap yok, boyama yap yok, tamam bunları anaokulunda yaptı bolca anlıyorum, e dersle ilgili fotokopi veriyorum onu da yapmak yok. ne istiyorsun dedim tabletle oynamak dedi bugün öğrencim. ben öğretmen olarak napayım. çocuğun aklı tablette sorumluluk bilinci hiçbir şekilde verilmemiş maalesef.
Görevlendirildiğim okulda veliler el birliği ile beni üzmeye yemin etmişler. Maalesef ki 1. sınıf verdi müdür ben de çok hoşnut olmadım çocuklardan ayrılma durumu için. Ama müdüre karşı gelme durumum yok ki.
Her şeyi geçtim olan oldu ve ben görevimi yapıyorum, Daha 3 gündür okul başladı diyebiliriz buna rağmen çocuklara sevgi göstermediğimi iddia eden dilekçeler yazılmış. Müdür bey hamile olduğunuz için yazılıyor bunlar biliyorum dedi ama benim kalbim çok kırıldıağladım bu hamile halimle. Şimdiye kadar sevilmediğim bir sınıfım olmadı yemin ederim. 2 ay ücretli olarak görev yaptığım öğrencilerimden bile beni arayanlar sosyal medyadan bulup ekleyenler var. Siz olsanız ne yapardınız?
Bırakıp izne ayrılacaksınız cocuklarının eğitmene alışıp yarıda kalıcak diye panik yapmıslardır
Aslında burda velilere kızamadım.1.sınıfı ücretli öğretmene verirsen işler karışır .en büyük suç müdürde.ucretli öğretmenin ayrılacağı belli.1. Sınıf velileri endişe duyar tabi.mudur de hamileliği on plana çıkararak kendi yaptığı hatayı ört pas etmeye çalışmış .bence üzülme seninle alakası yok velilerin endişesi çok haksız değil.sen öğretmenliğini göstererek kanıtla kendini
Ben torpili sevmem , zaten özel okul ,istediğim sınıfa ve öğretmene veririm .gelmiş bana kadın öğretmenleri kötülüyor. Önce bir haddini bilecek .benim cookk yakınlarım var öğretmen olan ,üstüme de alındım .Aklınca sana okulla ilgili yardım etmek istemiş bak ben okulun içindeyim bla bla...
Durum dururken olamamış orası kesin.. farkında bile değil ne yaptığının... neden tepki verdiginin farkında olsaydı keşke .
Haklisin ,lisede ben de yaşadım bunları fakat şimdi öğretmenden bol ne var ,biri gidiyor diğeri geliyor .ayrıca doğum yapacak olan öğretmen durumunu bildiriyor .ister verirsin çocuğunu ister vermezsin .biz önceden yeni gelen öğretmenleri çok severdik mesela .genelde genç oldukları için iletisimimizin daha iyi olacağını düşünürdük ve öyle de olurdu .şimdi öğretmen değişse veliler ayaklanıyor çocuğumuzun düzeni bozuldu diye .hangi düzen ? Çiftlik değil ki orası ,eğitim kurumu . O duguracak çocuğunu verme ,o nisanlanacak çocuğunu verme ,o evlenecek çocuğunu verme ,Eee bunca yıl emek verip öğretmen olan kadın ne yapacak ,işsiz mi kalsın ? İşte kadınları geri plana iten biraz da yine biz kadinlariz. Tabi ki çocuklarimiz iyi eğitim alsın fakat kadinlar da özel durumlarından ötürü dışarda birakilmasinHamile kalmasi, evlenmesi ogretmenin suçu degil ama şu egitim sartlarinda tercih edilmemesi bana dogal geliyor cunku cok ogretmensiz bos ders gecirdik ilkokulda dahil.
Hatta lisede ana bolum dersiminizin ogretmeni 1 sene okula gelmedi bile neredeyse, cocuk dogurdu izinliydi, raporluydu. Yerine baska bir ogretmen gelip bize ders anlatmadi bir turlu booom boş gecti butun dersler onumuzde universite sinavi... :)
Ogretmen degisikligi de iyi bisey degil ama en azindan bos gecmeseydi.
O zamandan bu zamana degisen bisey yok demek ki hala...
Biraz da veliler birbirini kışkırtıyor :)eğitim açığı yoksa sorun da yokturZihniyetlerini anlamak gerçekten güç. İlkokulda 3 tane öğretmenim değişti ikisi erkekti, kadın olan da yaşlıydı ama işte sadece genç kadın veya hamile olunca değişmiyor öğretmen. Yani psikolojim de bozulmadı derslerim de hep iyiydi çok şükür. Ama evde dizi izlemekten başka bir şey yapmayan veliler okulda bıdı bıdı derdinde maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?