Kadın öğretmenin anne olma hakkı yok mu

Naif yaklaşıyorsanız, bazı tipler karşısında naif davranan insanları görünce ezmeye bayılıyor.

Eger yeni bebeği dolayısıyla siz extra bir uğraş zahmet içine girecekseniz deme hakkınız vardı. Bilmiyorum ya başkasının doğacak bebeği beni etkilememeli. Sizi kast etmiyorum tekrar söyleyim

"Yanlış olan şey" dediğiniz bir kadının anneliği yasal hakkı dahilinde yaşamak istemesi ama, sene başında gelmiş ve hemen ardından izine ayrılmış bir öğretmen yerine ücretli yahut görevlendirme ile başka öğretmen bulmak hiç de zor değil milli eğitime yazılan bir dilekçeye bakıyor, okulumuzda öğretmen açığı var bu haftalarda yeni yeni görevlendirilip gönderiliyor öğretmenler, yani sizin okulda derslerden geride kalmanız öğretmenin değil idarenin iş bilmezliginden kaynaklanıyor. Öfkenizi yanlış yere yönlendirip yanlış yerden çıkarıyorsunuz, konuya mesleğini hakkıyla yapmayan kaytaran diyerek yorum yapsaydınız anlardım ama korunma dersi verip kızacak bir davranışa girmenizden dolayı kayıtsız kalamadım.

Ne kadar tebrik etsem az sizi.
Bu konu bile yarım gün çalışmaya bağlandı ya kahkaha attım

Off okullar acildi ya her taraf ogretmen konulariyla dolu cinlerim tepeme cikiyor bazi yorumlari okudukca.
Ben 1. Sinif alinca cok sevindim. Ilk defa 1den alip mezun edecegim, koyde oldugum icin kismet olmamisti hic mezun etmek. 1. Sinifta buyuk buyuk konustuk,tayin istemeyecegim, cocuk da dusunmuyorum 4 sene beraberiz diye. Cok guzel gecti 1. Sinif herkes memnun. 2'ye gecerken yeni bir okul acarak bizim okulu bolduler, ogretmeni giden siniflari paylastirdilar oraya yakin olanlari oraya aldilar derken dagildi sinifim. Neyse toparladik derken ben bir ameliyat gecirip haftalarca raporlu oldum yine dagildi sinifim. Bu sene geldik haydi tam gune geciyoruz dediler, bir suru sube kapattilar ve sayimiz 40 oldu. 2.t ay sonra da dogum iznine ayrilacagim baska ogretmen gelecek. Bana yeni gelenler sikayetci haliyle zaten ainif kapanmis okul degismis tekrar bir degisim yasayacaklar. Benim eski ogrencilerim zaten surekli degisim yasadi. Simdi bakiyorum veli hakli, kendime bakiyorum olanlarin hicbiri keyfi degildi ve elimden bir sey gelmezdi.
Bazen yapacak bir sey olmuyor.

Geçen sene ücretli öğretmenlik yaparken neredeyse 40 derece ateşle sabaha karşı acile gitmiştik
2 gün rapor verdi doktor çünkü gerçekten ayakta duramıyordum
Bünün üzerine bir veli beni şikayet etmiş BU NASIL ÖĞRETMEN diye
Müdürden bu cümleyi duyar duymaz ben de film koptu
Hiçbir şey demeden doğru kaymakamlığa gittim
Kaymakam babamın çok yakın arkadaşı amca dediğim bir insan
Durumu orada anlatınca kaymakam da bizzat müdürü aradı
O günün akşamı Veli arayıp yanlış anladınız hocam tabi sağlık önemli falan diye telefon etti tabi sorunu çözdük o Veli’ye de ayrı bir hırs beslemedim açıkçası
Siz de hamilesiniz ve yasal hakkınızı kullanmak en doğal hakkınız
Eğer bunun için size iftira atıyorlarsa hukuki yoldan lütfen hakkınızı arayın

Veliler iftira attığı için zaten hatalı ama siz 2 ay sonra öğrencileri bırakacağınız belli olduğu halde neden işe başladınız?Kaçıncı sınıf olursa olsun dönem ortasında öğrencileri bırakınca onların etkileneceği açık.Öğrencilerinizi düşünüp izninizi 2 ay önce başlatsanız n'olurdu?

32 haftadan önce yasal olarak izin hakkımız yok malesef... Ancak dönem basinda heyet raporu alarak yerine bir öğretmen gelmesini sağlayabilirdi o da eğer kendisinin veya bebeğinin sağlık sıkıntısı yoksa etik olmayacaktır.

Mevzu tamamen doğum iznine çıkacağınız için velilerin çocuklar size alışmadan sizden ayırmak istemeleri... Yarı yolda kalmalarını istemiyorlar çocuklarının. Bende öğretmenim ama bu konuda velileri anlayabiliyorum öğretmen değişikliği berbat birşey. Bence daha fazla yıpranmadan biran önce ayrılın izne...

çocuk1.sınıfa basliycak ve öğretmende hamileliğinin son dönemlerinde olacak ...
Bu duruma karşı çıkmayacak 1 tane veli olmaz.yok hemcinsinizdi yok şuydu felan boş.egitim ciddi bir is ve eğitimde temel en onemli konuysa kimse kusura bakmasın.
Ama şu varki konu sahibi suçsuz tabiki burada görevini yapamayan idari kadro

Burda idarenin ne gibi ihmali var?
Bilmediğimden soruyorum.
Öğretmen istemişler, ihtiyaç da sadece 1lereymiş, sen hamilesin geri git mi diyeceklerdi?

Bence herkes açısından şanssızlık olmuş tamamen ve hayata bunlar da dahil.

Hocam üzülmeyin .Bu sizin tercihiniz olmamış.Empati yaparsak hiç bir veli böyle bir durumla karşılaşmak istemez.Idare çözemediyse siz ne yapabilirsiniz ki...Sağlığınıza dikkat edin, üzülmeyin .

Evet bu zamanda nerdn nasıl rapor bulabilirim bu bir ikincisi ise çok şükür Rabbime sağlığım yerinde ve şu anda onların diğer sınıflardan geri kalma durumları da yokken neden çalışmayıp maddi olarak zor duruma gireyim? Ha hepsi bir olup doğum ücretimi çocuğumun masraflarına destek olacaksa hayhay gidip bırakayım sınıfı. Ayrıca her memur çalışıyor 37. haftaya kadar sağlığı el verirse. Bir öğretmen neden sırf velilerin kaprisi yüzünden bırakmak veya başlamamak zorunda???
Çünkü çocukların psikolojisi diyorsunuz ama birçok aile çocuğunun psikolojisini ne hallere düşürüyor da biz sınıfta düzeltmeye çalışıyoruz.
Ben eminim ki benden sonra gelecek meslektaşım en az benim kadar özverili olacaktır ve çocukların kalbini kazanacaktır. Ayrıca bu çocuklar nerdeyse 3 sene kreş anaokuluna gitmişler. Ki sürekli aynı öğretmenle devam etmemişlerdir. Uyum konusunda maksimum 2 hafta sorun olacaktır. Kaç defa yarım dönem veya 2 ay çalıştığım sınıflar oldu hiçbirinde problem yaşamadık çocuklarla.

Ne kadar tebrik etsem az sizi.
Bu konu bile yarım gün çalışmaya bağlandı ya kahkaha attım
Okuduğunuzu anlamadığınız mesajınızdan belli. Bu konu zaten öğretmenin izin hakları ve onun velilerde oluşan etki ve tepkileriyle alakalı.

İki şey söylemişim mesajımda:

1) Duruma farklı bir açıdan bak. bazı velilerin yaptığı yanlış olsa da, genel olarak sınıfın rahatsızlık duyması normal ve kişiselleştirip, üzülmeye gerek yok. Hele bu hamile halinle hiç gerek yok.

2) Duruma genel olarak bak: “hamile bir kadının öğretmen olmaya hakkı yok mu?” Cümlesi doğru değil. Aksine Öğretmen bir annenin pek çok hakkı var. Buna kimi zaman yarım gün çalışmak da dahil. O yüzden canını sıkma. Mesleğin gayet ideal ve güzel bir meslek.

Bu ikisinden hangisi sizi rahatsız etti de gocundunuz acaba?

Allah Allah daha neler insanlar ne kadar acımasız ne kadar kırıcı veli Olma işini abartmışlar saygı sınırını aşmışlar

Insanlar nasil bu kadar kotu olabilir,aklim almiyor gercekten. Lutfen siz uzulmeyin, bebeginizi dusunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…