- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.508
- 53
- 28
Bu konudaki veliler için keşke iftira atmasalardı dedim. Yatak odasındaki fantazisine burnumuzu sokmadık sonuçta carpitmayinTarafsız olmak zorunda değilseniz "yanlış olan şeye kızarım." demeyin çünkü işinize gelene kızıyorsunuz. Bizler de zaten aksayan eğitimi ve boş derslerin düzeltilmesini sisteme ve idareye bağlıyoruz. Öğretmen hakkını kullanıyor burada size bize laf düşmez, müdürün ayarlaması gerekiyordu. Veliler öğretmen değiştirme konusunda haklı olsalar da saçma bahanelerle dilekçe vermeleri sorunu çözmez. Sizin gibi meslektaşının yatak odasına burnunu sokacak kadar hadsiz olmaktansa komik olmayı tercih ederim.
Bitmek bilmeyen doğum izni nedir?bende kıızımı erkek ögretmene verdim
sırf bitmek bilmeyen dogum iziniz var diye ,
ama erkek ögretmendende hiç memnun değildim ama birgün şikayet etmedim
Ay zaten ilk olacak Rabbim in izniyle ama gerçekten pes dedirttiler bana, kadroluyum hocam.Hiç umursamayacaksın. Sen istemedin müdür verdi bu görevi. Sen duruşunu hiç bozmadan devam et.
Veliler endişe duymaka kısmen haklılar ama senin bu durumda yapacak birşeyin yok. Öğretmensin diye çocuk mu yapmayacaksın.
( Ben de yeni atandım ve hamileyim. Konuyla alakalı değil ama sözleşmeli misiniz kadrolu mu?)
Allah sizin de yardımcınız olsun, ablam da hemşire sizin işiniz gerçekten zor ve sağlıkla ilgili.Sadece ogretmenlikte degil ki butn mesleklerde boyle hamile kalinca insanlar resmen sinir oluyor...ben de hamileyim ve hemsireym calisma arkadaslarimdan bazilarj laf sokup duruyor 5 aylik hamileyken 24 saatlik nobet tutmamam problem oldu normal 16 saatlik tutuyorum ama 24 tutmam problem oldu nefret ettim resmen insanlardan
Bu gerçek mi yaa çok merak ettim hangi ülkedesiniz hocam? Biz burda maalesef okul dışında bile saatlerce velilere dil döküyoruz telefonlardaTürkiye'de öğretmen olmak hakikaten zormuş. Okuyunca aklim mantigim almiyor. Ve galiba sukrediyorum orda yasamadigima. Benim yasadigim ulkede öğretmen veli iliskileri cok baska. Hicbir velide öğretmenin telefon numarasi yoktur ve olamaz da. Bu gizlilige aykiri. Kimse ogretmeni oylesine aramaz. Türkiye'de herkesin herkeste numarasi var hic anlamiyorum.
öğretmen öğretmendir ille bi ögretmen olsun diyen zihniyeti anlamıyorumGörevlendirildiğim okulda veliler el birliği ile beni üzmeye yemin etmişler. Maalesef ki 1. sınıf verdi müdür ben de çok hoşnut olmadım çocuklardan ayrılma durumu için. Ama müdüre karşı gelme durumum yok ki.
Her şeyi geçtim olan oldu ve ben görevimi yapıyorum, Daha 3 gündür okul başladı diyebiliriz buna rağmen çocuklara sevgi göstermediğimi iddia eden dilekçeler yazılmış. Müdür bey hamile olduğunuz için yazılıyor bunlar biliyorum dedi ama benim kalbim çok kırıldıağladım bu hamile halimle. Şimdiye kadar sevilmediğim bir sınıfım olmadı yemin ederim. 2 ay ücretli olarak görev yaptığım öğrencilerimden bile beni arayanlar sosyal medyadan bulup ekleyenler var. Siz olsanız ne yapardınız?
kızım 3 aylıktı işe başladıgımda
evet yasal haklarınız ama 2 seneye kadar izin hakınızın oldugunu dile getirmemize sinirlenmeniz garip ,
dogum izninde bir daha hamıle kalıp bir kaç sene işe gitmeyen çalışan bayanlar tanıyorum ,
bazı haklarıda abartmasak iyi olacak,
Ben herkesi anlıyorum ama dediğim gibi hiçbir şekilde 3 günde çocuklara sevgi veremediğim konusunda dilekçe yazılmasını anlamıyorum hocam.Ben devamlı velilerden şikayet edilmesini Anlamıyorum. 1. Sınıfa kesinlikle hamile bir öğretmen verilmemeliydi.
Burada en masum kişi sizsiniz tabi ki. Ama en başta müdürünüzde büyük hata var. Sonra da Yalan şikayette bulunan velilerde.
Evet, öğretmen de tabi ki hamile kalır, bebeği olur izne ayrılır. Yakın çevrem hep öğretmen arkadaşlarla dolu. Hepsi doğumlarını atamadan sonraya getirdi. 4. Çocuğu olan bile var.
Öğretmenliğin izin şartları ve çalışma koşulları bir anne için çok uygun. Ki iyi bir idareye denk gelirse saatlerde de büyük kolaylık sağlanıyor. Yarım gün çalışıp çocuğu daha öğle uykusundan uyanmadan evde olan arkadaşlarım var.
O yüzden çok ağlamaya gerek yok. Ne güzel bir mesleğiniz var.
Veliler yalan şikayette bulunmakta haksız. Ama şikayet etmekte hiç de haksız değil.
4. Sınıf annesiyim. Okullar içinde en önemlisi ilkokul bence. Çocuğun okula yaklaşımını belirliyor. Ve o sınıflar içinde en önemlisi de 1. Sınıf. Alıştırma haftasıyla başlanıyor ama bir hafta önce gelmekle alışılmıyor. En az bir dönem sürüyor çocukların alışması.
Öğretmen değişse, çocuğun eğitim hayatı mahvolmaz ama müdürün kontrolündeyken bu gereksiz bir atraksiyon.
Ben İngilizceci olduğum için branş öğretmenleri için bu kadar önemli değil gerçekten. 3 ve 4. Sınıflarda da bu kadar mühim değil. Ve Eminim siz de öyle olmasını tercih ederdiniz. Sizlik bir durum yok yani.
Ama velilerin bu durumdan hoşlanmaması da gayet makul.
evet olması gereken bu zaten şimdiki çocuklar daha çabuk adapte olabilecek kapasitedeler gerçekten, özgüvenliler kendilerini ifade etme şansları 15 sene öncesinden daha çok. Biz öğretmenimizden korkardık ama şimdi korkmuyorlar aksine arkadaş gibiyiz. Ben gitsem bile eminim yerime gelecek meslektaşım çocuklarımın kalbine giden yolu hemen bulacaktr.Henüz kızım okula gitmiyor. Belki o zaman farklı düşünürüm, bilemiyorum. Ama şimdi şöyle düşünüyorum: Çocuklar çok küçük okula başlıyor. Anaokulu, kreş derken değişik değişik öğretmene alışıklar zaten. Yani sene ortasında değişen bir öğretmenden çocuklar neden etkilensin anlamıyorum. Sonuçta o kişi bizim özel öğretmenimiz değil. Okulun öğretmeni ve çocuğa da bu söylenmeli. "Evet bugün Ayşe, Fatma ama yarın Ahmet Mehmet olabilir. Çocuğum, senin görevin öğretmenin kim olursa olsun, onu dikkatli dinleyip, derslerine zamanında çalışmak, öğretmenine ve arkadaşlarına saygılı olmak."
Çocuklar bunu anlayabilecek kapasitedeler eminim. Yani aslında çocukların etkilenmesinden çok veliler kendileri için değişikliğin iyi olmadığını düşünüyorlar gibi geliyor bana.
Benim de ilkokulda iki kere öğretmenim değişti . Hiç etkilenmedim. Sonuçta benim görevim belliydi, ders çalışmak ve saygılı olmak. Karşımdaki kim olursa olsun bu değişmez.
Türkiye'de öğretmen olmak hakikaten zormuş. Okuyunca aklim mantigim almiyor. Ve galiba sukrediyorum orda yasamadigima. Benim yasadigim ulkede öğretmen veli iliskileri cok baska. Hicbir velide öğretmenin telefon numarasi yoktur ve olamaz da. Bu gizlilige aykiri. Kimse ogretmeni oylesine aramaz. Türkiye'de herkesin herkeste numarasi var hic anlamiyorum.
Öğretmenin durumu neydi bilemiyorum ama bize de karnı burnunda veli geliyor, çocuğu 1. sınıfa başladı yani, geçen hafta doğum yaptı ben çok ilgilenemiyorum hocam bebekten dolayı diyor pardon ama o zaman biz de doğurma korun çocuğun 2 ye geçsin öyle yapsaydın deme hakkı olurdu. Ama ne benim ne de onların böyle bir şey deme hakları yok.Ben veli olsaydım hamile bir öğretmene 1.sinifta çocuğumu vermezdim ama bu şekilde iftira da atmazdım. Kızıyorsunuz ama lisede bir öğretmenimiz vardı biz 9.sinifken doğurdu. 11.sinifken yine geldi bi baktık yine gitti meğer yine hamileymiş dönemin ortasında yine gitti. Bizim o dersimize beden öğretmeni girmişti haliyle serbesttik. Tamam bize yeni öğretmen verilmeliydi vs ama en mağdur biz olduk öğretmen değil. Tekrar çocuk istiyorduysa da geri donmeseydi de öğretmen ayarlansaydı bize. Ya da ikinciye adam gibi korunsaydı. Benim lisede yarım yamalak kalan hâlâ tam ogrenmedigim dersin vebali kime suçumuz özele gidecek paramız olmaması mı? Bazı yasal hakları abartmakta üzerimize yok.. Öğretmen olarak söylüyorum bunu.
Maalesef öyle bi hakkımız yok, keşke olsa da evimde uzansam inanın. Tek çare rapor ama büyük bi sağlık problemim yok çok şükür ilk başlarda da rapor kullandım mecburen şimdi gerçekten rahatsızlanmadan rapor hakkımı kullanmak istemiyorum. Biz memurlar 32. hafta bitene kadar çalışmak zorundayız.Veli açısından olaya bakarsak veli haklı aslında, zira çocuklar o öğretmene alışacak ve alıştıkları öğretmen birden gidecek, düzenleri bozulacak, belki yeni gelen öğretmene ısınamayacaklar, yeni öğretmen yetersiz kalacak vesaire. Ama velilerin büyük kurnazlık ettiklerini sanarak hamile bir öğretmenin hakkına girmeleri can sıkıcı. Burada sorun idarenin işgüzarlığında tamamen. Bu öğretmen dönemi tamamlayamayacak durumdaysa, hamileliğin son evrelerindeyse kendisine ders verilmemeli, idari izinli sayılmalıydı. (tabi böyle bir durum olabiliyorsa ben idari işleyişi tam bilmiyorum) Konu sahibi, size de hayırlı doğumlar dilerim.
Olması gereken bu aslında. Ben öğretmen değilim ama küçük çocuklar ve ebeveynleriyle muhatap olmamı gerektiren bir işim var. Benim kişisel telefonum ile iş telefonum ayrıdır; çeşitli bahanelerle kişisel telefon numaramı almak isteyen işgüzar veliler oluyor onlarla asla telefonumu paylaşmıyorum. İş telefonumu da sadece iş saatlerinde arayabiliyorlar, iş yerimde duruyor geldiğimde açıyorum, çıkarken kapatıp çekmeceme koyuyorum. Çünkü her ne hikmetse herkesin çocuğunun işi çok acil, kimse bu kadının da özel hayatı var mı, ilgilenmesi gereken evi var mı, çoluğu çocuğu var mı diye sormuyor. Çocuklarının ağlama krizlerini ertesi gün iş saatlerinde de konuşabiliriz, gecenin bir yarısı arkadaşlarım bile arayıp rahatsız etmezler beni. Taşlanabilirim ama doğrusu bu. Öğretmenler bence bu konuda velilere yüz vermemeli, hatta ayrı bir iş telefonu edinmeliler ve sadece belli saatlerde açık tutmalılar.
Aynı sorun bizde de var (banka) gece gündüz gece yarısı haftasonu hiç farketmiyor insanlar için. Banka açık tutun diyor ama kimse kusura bakmasın ben 7-24 hizmet veremem ki. İnsanlarımız çok hadsiz.
Maalesef öyle bi hakkımız yok, keşke olsa da evimde uzansam inanın. Tek çare rapor ama büyük bi sağlık problemim yok çok şükür ilk başlarda da rapor kullandım mecburen şimdi gerçekten rahatsızlanmadan rapor hakkımı kullanmak istemiyorum. Biz memurlar 32. hafta bitene kadar çalışmak zorundayız.
Bankanın açık tutun demesi kötüymüş, bireyselde misiniz? İşiniz çok zor ya, pek çok hadsiz insanla muhatap olmak zorundasınız maalesef. Kolaylıklar dilerim.
Evet bireysel ama müşteri ilişkilerinde zaten fark etmiyor. Ben kapatıyorum artık valla napayım ya canımdan beziyorum. Sapıklık yapan mı arayan mı yazan mı neler neler. Ya zamanla deriniz kalınlaşıyor ama bazı günler kaldırmak daha zor olabiliyor.
Çok iyi anlıyorum sizi, ben de iş telefonunu ayırıp sadece iş saatlerinde kullanmayı sizinle benzer durumları yaşayarak öğrendim. Bir çocuğumuz boşanmış aile çocuğuydu, bir etkinlikleri sırasında annesi ve babası bir araya geldiler, orada babası olacak hıyar beni görmüş. Genel olarak annesiyle muhatap olurken birden babasıyla muhatap olmaya başladım meğer adam anneye kendisinin çocukla ilgilenmek istediğini söylemiş, kadın da sevinmiş hatta falan. Adam sürekli işyerine gelip oğlunun durumunu sormalar, gece krizlere girdiği için numaramı alıp danışmak istemeler vesaire çıkardı. Sonra iğrenç bir teklifte bulundu, ben olay çıkardım tabi çocuğu almak zorunda kaldılar maalesef. Çok sıkıntılı bir süreçti benim için, çok zor durumda kalmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?