• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın öğretmenin anne olma hakkı yok mu

Maalesef yaşadığınız durum bir çok yerde var, insanlar asla ve asla memnun olmuyor üstüne size iftira atılıyor. Ben bankacıyım zaten senede 2 hafta zar zor izin alıyoruz onda bile insanlar şikayetçi oluyor, ay bekliyoruz ay niye yok ay şöyle böyle.Yahu karşındaki de insan, epi topu 2 hafta izin alabiliyor zaten, yerine de zaten yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz ama kimsenin 2 dk beklemeye tahammülü yok. Hemen şikayetler gırla. İnsanlar hayatlarındaki sorunları sıkıntıları kimden çıkarsam, hıncımı kimden alsam da rahatlasam diye bakıyor artık emin olun.

bende kıızımı erkek ögretmene verdim
sırf bitmek bilmeyen dogum iziniz var diye ,

ama erkek ögretmendende hiç memnun değildim ama birgün şikayet etmedim

doğum izni yasal hakkı. napsınlar, kullanmasınlar mı :D ay çok alemsiniz. doğurmasınlar temelli.

Terbiyesizler. Bizzat tanıdığım ayyyy sürekli tedavi görüyor bebek için bu yüzden öğrencileri aksattı, oğlum onun yüzünden okuyamadı vs diyorlar. O dillerini koparasım geliyor. Kadın kimbilir ne acılar çekiyor, buna rağmen okuluna öğrencilerine derse geliyor. Hakkında düşünülene bak. Bu pis zihniyetten iğrendim.

ay yok ne abartiliyor yahu,
ben ilkokulda 5 yil 5 farkli ogretmenle okudum,
oglum krese basladiginda, 4-5 ay sonra ogretmeni degisecek diye duydugumuzda tum veliler telas yaptilar, ve cok degil 2 hafta eski ve yeni ogretmen birlikte oryantasyon yaptilar, cocuklar hemen alistilar,

bu konuda en buyuk sorunu, direk tasindigimizda yasadik, cunku hem ev degisimi hem okul arkadaslar ogretmen vs derken, bir cok degisiklik bir arada oldugu icin agir oldu.

ama oturmus duzende tek bir ogeyi planli degistirdiginiz zaman cocuklar bizden kolay alisiyorlar. Bence sizin durumunuzda da eger ki acil bir saglik probleminiz olmazsa son haftalarinizda yeni ogretmenle birlikte derslere girerseniz sikintisiz bir devretme sureci yasarsiniz.

ailelerin yaptiginin da kabul edilebilir hos gorulebilir bir yani yok.

bende kıızımı erkek ögretmene verdim
sırf bitmek bilmeyen dogum iziniz var diye ,

ama erkek ögretmendende hiç memnun değildim ama birgün şikayet etmedim
Bitmek bilmeyen doğum izni nedir acaba?
Bir kadının bunu demesi ne kadar saçma ve hak olan bir şeyi bu şekilde sıfatlandırmanız. Siz de doğurmasaydınız o zaman?
Hayatı boyunca erkek öğretmen mi arayacaksınız.
Oldu o zaman doğurmasın kadın öğretmenler.

Çok çirkin bir tutum..kızım bu sene 1.sınıfa başladı ,okul aile birliği başkanı eşimin can dostunun karısı .biz okula gider gitmez "sakın kadın öğretmen tercih etmeyin ,ya evleniyorlar ya doguruyorlar "dedi ,şokumdan ağzım açık kaldı çünkü hemcinsini ekarte etmeye çalışan bir kadın vardı karşımda . Tiksindim kendisinden, şok igrenmeye dönüştü ve bakışlarıma da yansıdı .sen hiç doğurma ve bir an önce boşan ,bir daha da okula geldiğimde seni görmek istemiyorum dedim ve hızla yanından uzaklaştım. Kadının kadına reva gördüğüne bakar mısınız ?
Hiç şaşırmadım durumuna ,güçlü ol ve dik dur .idare de amacın ne olduğunu anlamış ,kendini üzme lütfen .
untitled.png

:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Bitmek bilmeyen doğum izni nedir acaba?
Bir kadının bunu demesi ne kadar saçma ve hak olan bir şeyi bu şekilde sıfatlandırmanız. Siz de doğurmasaydınız o zaman?
Hayatı boyunca erkek öğretmen mi arayacaksınız.
Oldu o zaman doğurmasın kadın öğretmenler.

kızım 3 aylıktı işe başladıgımda
evet yasal haklarınız ama 2 seneye kadar izin hakınızın oldugunu dile getirmemize sinirlenmeniz garip ,

dogum izninde bir daha hamıle kalıp bir kaç sene işe gitmeyen çalışan bayanlar tanıyorum ,
bazı haklarıda abartmasak iyi olacak,

dogursunlar kızz ben bir şey demedim
ama izin hakkı deyip 2 sene işe gelmeyip üstüne birdaha hamıle kalıp bir kaç sene işe gitmiyorlar ben o bayanlardan bahsediyorum ,

ama yasal hakkı. iki sene işe gidip maaşını alıyor vs değil ki. ücretsiz izin kullanıyor.

Ben veli olsaydım hamile bir öğretmene 1.sinifta çocuğumu vermezdim ama bu şekilde iftira da atmazdım. Kızıyorsunuz ama lisede bir öğretmenimiz vardı biz 9.sinifken doğurdu. 11.sinifken yine geldi bi baktık yine gitti meğer yine hamileymiş dönemin ortasında yine gitti. Bizim o dersimize beden öğretmeni girmişti haliyle serbesttik. Tamam bize yeni öğretmen verilmeliydi vs ama en mağdur biz olduk öğretmen değil. Tekrar çocuk istiyorduysa da geri donmeseydi de öğretmen ayarlansaydı bize. Ya da ikinciye adam gibi korunsaydı. Benim lisede yarım yamalak kalan hâlâ tam ogrenmedigim dersin vebali kime suçumuz özele gidecek paramız olmaması mı? Bazı yasal hakları abartmakta üzerimize yok.. Öğretmen olarak söylüyorum bunu.

Ben veli olsaydım hamile bir öğretmene 1.sinifta çocuğumu vermezdim ama bu şekilde iftira da atmazdım. Kızıyorsunuz ama lisede bir öğretmenimiz vardı biz 9.sinifken doğurdu. 11.sinifken yine geldi bi baktık yine gitti meğer yine hamileymiş dönemin ortasında yine gitti. Bizim o dersimize beden öğretmeni girmişti haliyle serbesttik. Tamam bize yeni öğretmen verilmeliydi vs ama en mağdur biz olduk öğretmen değil. Tekrar çocuk istiyorduysa da geri donmeseydi de öğretmen ayarlansaydı bize. Ya da ikinciye adam gibi korunsaydı. Benim lisede yarım yamalak kalan hâlâ tam ogrenmedigim dersin vebali kime suçumuz özele gidecek paramız olmaması mı? Bazı yasal hakları abartmakta üzerimize yok.. Öğretmen olarak söylüyorum bunu.
Ücretsiz izni bitince geçerli bir sebep olmadan başka bir ücretsiz izine daha ayrılmak mümkün değil, bunu siz de işin içinde olan birisi olarak biliyorsunuzdur. Yasal hakkını zorlar zorlamaz kişiye kalmış bir şey, bir kadın ve öğretmen olarak sizin de bunu söylüyor olmanız çok garip. Anneliği dibine kadar yasayan bebeğiyle bağ kurup kopamayan bir öğretmen 2 yılı sonuna kadar da kullanır, burada kızacagınız kişi öğretmen değil idaredir

Ücretsiz izni bitince geçerli bir sebep olmadan başka bir ücretsiz izine daha ayrılmak mümkün değil, bunu siz de işin içinde olan birisi olarak biliyorsunuzdur. Yasal hakkını zorlar zorlamaz kişiye kalmış bir şey, bir kadın ve öğretmen olarak sizin de bunu söylüyor olmanız çok garip. Anneliği dibine kadar yasayan bebeğiyle bağ kurup kopamayan bir öğretmen 2 yılı sonuna kadar da kullanır, burada kızacagınız kişi öğretmen değil idaredir
Öğretmen idare ve temel olarak sisteme kızıyorum. Isim vermeyeyim bir siyasetcinin eşi nasıl oldu nasıl yaptı bilmiyorum ama sebepsiz raporla şunla bunla 774 gün boyunca hiç okula uğramamış o zaman ortalık baya çalkalanmıştı googleyabilirsiniz.bulamazsaniz ozelden ismini söylerim. Ben de bu işin içindeyim ama yeri gelince kendi tarafım, meslektaşım, hemcinsim olmasına bakmadan yanlış olan şeye kızarım. Memur olan insanların çoğunda bir hantallık kaytarma söz konusu. Bu arada lafım konu sahibine ve işini hakkıyla yapan insanlara değil sisteme kızıyorum

Öğretmen idare ve temel olarak sisteme kızıyorum. Isim vermeyeyim bir siyasetcinin eşi nasıl oldu nasıl yaptı bilmiyorum ama sebepsiz raporla şunla bunla 774 gün boyunca hiç okula uğramamış o zaman ortalık baya çalkalanmıştı googleyabilirsiniz.bulamazsaniz ozelden ismini söylerim. Ben de bu işin içindeyim ama yeri gelince kendi tarafım, meslektaşım, hemcinsim olmasına bakmadan yanlış olan şeye kızarım. Memur olan insanların çoğunda bir hantallık kaytarma söz konusu. Bu arada lafım konu sahibine ve işini hakkıyla yapan insanlara değil sisteme kızıyorum
Sisteme kızarken kadın öğretmene "Adam gibi korunsaydı." demek de gerçekten çok tarafsız bir bakış açısı. :confused:

Dilekce olayini degisik olmus ama bence de birinci sinifta alisma surecindeki cocuklarin surekli ogretmen degistirmesi olumsuz etkileyebilir tabii sizin sucunuz degil size birinci sinif vermemeleri lazimdi.

Sisteme kızarken kadın öğretmene "Adam gibi korunsaydı." demek de gerçekten çok tarafsız bir bakış açısı. :confused:
Korunmasın isterse 30kere doğursun o zaman okula geri dönmeseydi böyle çocuk plani varsa. Izni bittigi icin geliyor ve hoop karin burunda geri gidiyor. bize öğretmen ayarlanirdi zaten. Boş geçen derslerden neden bahsetmiyorsunuz? Daha bu bir örnek bilmediğimiz ne örnekler vardır. Tarafsız olmak zorunda değilim, bana göre hata varsa meslektaş hemcins demem hata var derim dilediğime de kızarım yanlış derim. Sistemin hatasıyla nasıl bagdastirdigimı anlamadiysaniz da o sizin probleminiz. Suistimal edilen bir boşluk söz konusu. Komiksiniz baya emoji falan:)

Korunmasın isterse 30kere doğursun o zaman okula geri dönmeseydi böyle çocuk plani varsa. bize öğretmen ayarlanirdi zaten. Boş geçen derslerden neden bahsetmiyorsunuz? Daha bu bir örnek bilmediğimiz ne örnekler vardır. Tarafsız olmak zorunda değilim, bana göre hata varsa meslektaş hemcins demem hata var derim dilediğime de kızarım yanlış derim. Sistemin hatasıyla nasıl bagdastirdigimı anlamadiysaniz da o sizin probleminiz. Komiksiniz baya emojiler falan:)
Tarafsız olmak zorunda değilseniz "yanlış olan şeye kızarım." demeyin çünkü işinize gelene kızıyorsunuz. Bizler de zaten aksayan eğitimi ve boş derslerin düzeltilmesini sisteme ve idareye bağlıyoruz. Öğretmen hakkını kullanıyor burada size bize laf düşmez, müdürün ayarlaması gerekiyordu. Veliler öğretmen değiştirme konusunda haklı olsalar da saçma bahanelerle dilekçe vermeleri sorunu çözmez. Sizin gibi meslektaşının yatak odasına burnunu sokacak kadar hadsiz olmaktansa komik olmayı tercih ederim. :confused:

Back