- Konu Sahibi BenOzgurce
-
Canım peki sen, baydığını düşünüyor musun ?Peki sen bayanın karşılığı olan " bay " kelimesini, kullanıyor musun erkeklere karşı? Sence " bay-bayan" , Türkçe gibi mi, yoksa başka bir dilden esinlenilmiş gibi mi duruyor.
Tamam diyelimki biri size sesleneceği zaman,bayan dedi kabul, Peki neden " bayanlar tuvaleti-erkekler tuvaleti" yazıyor da; Aslanlar gibi, "kadınlar tuvaleti -erkekler tuvaleti " yazmıyor? Nedir yani ,"kadın " kelimesi, neden bu kadar tükaka olarak gösteriliyor.? Bu konuyu açmamdaki amaç, hiç düşünmeden seçenek işaretlemeniz değil:))Tembellik etmeyin de düşünün:))
Yazı geneldir arkadaşlar alıntı yaptığıma bakmayın :icecream:.
kADINIM BAYANIM HANIMEFENDİYİM herkes yerine göre hitap etmelidir.
Özğürce beni neden tebrik ettiğini anlamadım. Yerine göre bana hitap şeklini yazdım. Kimsenin arkamdan kadın diye seslsnmesinden hoşlanmam.Yada benim aynı şekilde birine seslsnmem ben kadın kelimesinin kullanılmaması gerektiğinide söylemedim beni anlamadığın için bende seni tebrik ederim.
Az önce yaşadığım bir olayı anlatayım; Bilinen bir markanın araç tamir servisini aradım, ismini söyleyerek müşteri temsilcisi bir bay açtı telefonu, durumu anlattım aracı sordum ama konuyu bilmediğini söyledi telefon ahizesi elinde açık bir şekilde arkadaşına bir kadın arıyor aracını soruyor bakarmısın dedi, neyse ona da derdimi anlattım sorun çözüldü ama benim de sinirlerim havaya zıpladı, cinsiyetim kadın olabilir ama hitap ederken bayan denilirse daha kulağa hoş gelir diye düşünürüm.......
:smiley-cool:
Ya v terine göre değişir ama ben bayanı tercih ederim....
Örneğin bir mağazada biri size arkanızdan sesleniyooo
HEYYYY KADINNNNN
HEYYY BAYANNNN
bence ikisinin de yeri ayrı ikisi de kullanılması gereken yerde kullanılacak diye düşünüyorum ama genel olarak ifade edildiğinde bayanlar kelimesi değil de kadınlar kelimesi daha güzel. bence kadın kelimesi içinde bir çok şeyi barındırıyor.eş, anne vs.kadın deyince sanki daha bi anlam kazanıyormuşuz gibi geliyor.ama bayan derseniz bunların hiçbirini çağrıştırmıyor bana.yani işin özü kadın denmesi tercihimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?