''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Özellikle, bahsettiğim konuları başarıyla yerine getirebilen süpermen kadınları dinlemek istiyorum..
O kadınlar superman olmuyor. Hem ışte çalıştırılacak hemde evde bedava hizmetçi yapilarak Sadece somurulmus oluyor. Siz kadın erkek eşitliğini yanlış anlamışsınız.

Kadın yaşam ortalaması erkekten 5 yıl fazladır. Nedeni daha güçlü bir yapıya sahip olmalarıdir. Gücü kas gücüne indirgemeyelim. Nitekim modern hayat kas gücü anlamında da erkekleri zayiflatmistiir.

Erkeğin iyi egitimlisi veya statü olarak yukselmisi fiziksel güç gerektiren islerde çalışmıyor zaten. Fiziksel güç gerektiren işleri yapan kadın ve erkeklere bak toplumda dezavantajli kesim. Kadın ve erkek değil. Bu doğanın kanunu değil. Eşitsizliğin göstergesi. Poşetleri taşımak için araba veya servis var. Oda yoksa pazar çantası :)

Evet haklisin bence de, evlenecegi kisiyi kariyerine ve parasina göre secenler var gibi.. ki bagimsiz olmaliydi, karakterime göre secmelilerdi beni.. cikarlarina göre degil.. ne anlami kaldi ozaman, hani sevgi dostluktu emekti iyilikti diyesim geliyor:)

Helal olsun hislerime tercuman olmussunuz

Sizin bahsettiginiz kadin erkek esitligi degil ki.
Esitlik varsa maddi yuk de evin yuku de esit paylasilir.
Sizin bahsettiginiz enayilik. Yillardir erkege yuklenen gorevi paylasalim kadina atfedilen gorev kadina kalsin durumu bu. Bu durumda elbet kadin magdur olur.

Ancak o eski evin reisi erkektir donemleriyle suanki harcalamalari bir karsilastirsak cok farkli senaryolar cikar. Bu yuzden maddi yuku paylasmak mantikli. Ama butun gun calisip niye evde is yapiyorsunuz ki? Birakin esleriniz de yapsin. Esitlikse esitlik.

Ben esimi kaybetmekten ne kadar korkuyorsam o da beni kaybetmekten korkuyor. Ben her daim bakimli olucam guzel olucam diye bir sey de yok. Insan sevdigini dogal haliyle de gormek ister.

Siz bence sizin de insan oldugunuzu anlayacak kapasitedekilere denk gelmemissiniz.

ben de aynı lafı söyleyeceğim, bahsettiğiniz şey kadın-erkek eşitliği değil ki tuzağı olsun.

biz kadınlar neden çalışıyoruz? birey olduğumuz için, insan olduğumuz için. çünkü belli bir eğitim alıp belli bir yaşa geldikten sonra kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. misal, Allah korusun ama hayatınızdaki herkesi kaybetseniz, aile, eş vs. tek başınıza kalsanız, ne yapacaksınız? çalışmak zorundasınız. evlendikten sonra koca parasından başka geliri olmayan kadın evliliği sıkıntıya girdiği zaman ne yapacak? bizim ülkemiz sırf maddi bağımlılık yüzünden berbat evliliklerini devam ettiren kadınlarla dolu. kadının çalışması ve para kazanması konusuna evlilik falan filan diye bakmayacaksınız. birey olma gözüyle bakacaksınız her şeyden önce.

öte yandan, hayat şartları zor ve gittikçe fakirleşiyoruz. bugün tek bir maaş ile geçinmek çok zor eğer zengin biriyle evlenmiyorsanız... herkes daha iyi şartlarda yaşamak ister, çocuğu daha güzel semtlerde, evlerde büyüsün, yoksulluk çekmesin ister. yani erkek ailesi için çalışıyorsa kadın neden ailesi için çalışmasın? size denk gelen erkekler için de söyleyebileceğim şey bence erkek çevrenizi falan değiştirin. zira sizin karşınıza çıkanlar modern görünümlü maçolar aslında. 2017 yılında hala maço erkek sevdasını devam ettiren kadınlara gerçekten şaşırıyorum.

bana göre ne yaparsa yine kadın yapıyor. kendini batıran da, dev gibi yapan da kadın. bir kadın izin vermezse kimse onu ezemez, rezil edemez. izin verirse her şeyi yaparlar, bu kadar basit. insanlar neden kadının eğitimi ve mesleği üzerinde duruyor? çünkü kadın demek toplum demektir. kadınlar ne kadar iyi anlamda değişir ve kendini geliştirirse bu toplumu, çoluk çocuğunu da o yöne doğru çekecek ve iyi olacaktır. erkeklere yüz veren ve onlara toz kondurmayan da yine kadınlar.

ev işi dersin, onlar erkek, yapamaz derler.
çocuk baksın dersin, anne gibi olmaz, baba annenin baktığı gibi bakamaz derler.
kadın dayak yer, kocam özünde iyi biri, der.
kadın ihanete uğrar, fettan kadın kocamı baştan çıkardı, yuvamı yıktı der.
kocasının gözleri fıldır fıldır etraftaki her kadına bakar, kadınlar açık giyiniyor erkekler de o yüzden bakıyor, derler.

geçin bunları ya.

Kadın ve erkeğin eşit olduğu söylemi en başından ofsaytken 1, Dünya Savaşıyla başlayan insan hakları söylemi, yok sayılan kadının her yönüyle ortaya konmasıyla son buldu. Reklam ve tüketim endüstrisinde başat rol bizimdi.

Halbuki,
Gücü, dayanıklılığı, savaşma arzusu, hırsı ve daha rahat kontrol edilebilen duygularıyla bir erkek sabah 8 den akşam 5 e kadar modern dünyanın dişlileriyle rekabet için işe giderken, aynı donanımları evrimsel olarak daha basit ve güçsüz olan kadın da eşitlik söylemi adı altında dişlilere çoğu kez kurban edildi.
Bu, bu meselenin en basit örneği.

Kadın ve erkek eşit değil, denktir.

Aslında konu sahibi doğru noktaya değinmiş ve herkesin yorumlarında haklılık payı var.. şu devirde kadın erkek eşitliği kavramı yok gibi bunları başarmış çiftler ise birbiri için bir nimet. kapitalist sistem kadınları köleleştirdi .. kadın fıtratı gereği erkeklerden daha hassas ve ince düşünceli olduğu için sorumluluk duygusu daha gelişmiş .. Evlilik konusunda da güçlü ve akıllı kadınlar olarak biz de bu bahsi geçen erkekciklere denk gelmemek için dua edeceğiz .. Biraz klişe olacak ama birbirini tamamlamak için eşler vardır ;zıt görüşlü birbirini mağdur edecek kişilerden değil eş bi halt olmaz zaten

Bu yazdığınız Türkiyede algılanan hatta algılanamayan eşitlik...dünyada böyle değil yani avrupa ülkelerinde

Bunu engellemek için yollar var bence
Ilk başta
-Sırf evlenmek için 10 yüzyıldan yeni çıkmış adamlarla evlenmeyerek bu durumun önüne geçebiliriz
-Kendimiz oğlan doğurdum deyip mutlu olmayarak oglumuza da kizimiza da ev işlerine yardımı öğreterek toplumsal eşitsizliğin önüne geçebiliriz

Yada ev işi yapan erkeklere ihhh ev işi yapan erkek mi olur soğurum ben o adamdan erkek dediğin masaya vurduğu anda güm diye ses çıkarır demeyerek

-her zaman her zaman işi son plana koyup evin içinde cilkimiz çıkana kadar çalıştığımızdan dolayı işe tamamıyla verimsiz elemanlar olmayarak
- kocamizin alemin gözüne girmek icin gece bir de tüm ev ahalisi uyumuya geçmişken kalkıp tuvalet banyo ovalamayip bunu da marifet gibi her ortamda anlatmayarak
Daha bir sürü şey sayabilirim

Evet dediklerine hak verebilirim
Toplumsal eşitsizlik hat safada ama bunun çözümü ne
Hadi hepimiz bütün kadinlarin evde olduğu 1850'li yıllara dönelim mi

O çok ovdugunuz eski sistemde
kocanın annesi en ufak fıtık ameliyatı olduğunda dahi karısından sorgusuz sualsiz kaynanayi kadının evine getirirlerdi en az iki ay
hasta bakicilik yapması için
öyle kızı baksın falan denilmezdi erkek adam anasına babasina bakar kendi bakmaz ama karısına baktirir
Bu yüzden gelin alınırken at gibi sağlıklı olup olmadığına ev işini nasıl yaptığına bakılırdi gerekirse kaynanasinin altindan alacak çünkü

Dayak yediği zaman darp raporu alarak değil eline bir et parçası alıp morluklarini dindirmeye uğraşırmis
Kocası pavyondan geldiği zaman değil hik demek konu komşu görmesin diye gece ikide adami bekleyip hemen evin icine alirlarmis
Adam bu akşam içli köfte yapılacak diye direktif verirmiş kadınin hasta olmak canı istememek gibi hakları yokmuş

Şimdi bu kadın çalışan kadından daha fazla mutlu daha mi az eziliyor

Benim aklım çok karışıyor. Daha küçüğüm,mezun olur olmaz çalışmaya başladım. Kadın çalışmalı diyen bir kadınla birlikte çalışıyorum ama ne bileyim çocuğu var kadının akşam eve giderken çocuk,yemek,temizlik düşüne düşüne gidiyor evine, hızlı hızlı gidiyo. Eşiyle konuşuyorum "abi çocuk napıyo nasıl gidiyo..." "eh iyi ya bağırıyo gidip eve yatacam" diyo. Ben korkuyorum böyle bi döngüye girmekten. Buradaki karşıt görüşler var. Kadının yeri nerede bilemiyorum cidden. Ezilen olmamak için daha çok eziliyoruz gibi. Adamlar da bu durumdan faydalanıyor sanki...

Bu arada işe gereken değer verilmiyor kadınlarımız tarafından bebeğim doğdu ücretsiz izin yok annem bakamaz kaynanam bakmıyor bakıcı istemem hadi işe eyvallah

Kocam ev işine yardim etmiyor çocukların tum sorumluluğu bende temizlikçi tutmaya kocam soylenir yine hadi işe eyvallah çalışmayan boşanan kadınlara aylık maaş bağlatan ülkeler de bile kadınlar bizim kadar is bırakmaya hevesli değil
Kadınların çalışması yasaklandı artik hepsi evde oturacak diye bir yasa çıksa sevinecek kadınlar var resmen

Kötü durumdayız da 1930'lu yillar kadınları kadar mi kötü durumdayız
Onlar her durumda mesleklerinden vazgecmemisler avukat doktor hakim bankaci pilot milletvekili olmuşlar
O kadar eskiye gitmeye gerek yok daha 50 seneye kadar önce çalışan kadına kötü gözle bakılır arkasından dünya kadar dedikodu yapılırmış
Hele bir pantolon giysin direkt kötü kadin yaftasi vurulurmus
Onlar vazgeçmemiş biz hem ev işi yapıyoruz hem çalışıyoruz nariniz biz deyip is birakalim

Allah aşkına şu yoruma bak. Ne zamandan beri koca parası yemek marifet oldu ? Tek hayali koca parasi yemek olan kadinlar gelmis surda ahkam kesiyor. Tum gun evde oturan,tek aktivitesi altin gunune katilmak olan kadinlar gelmis ahkam kesiyor.Yarın kocaniz sizi bosamaya kalkarsa gorursunuz kim çıldırıyor. Kendi ayaklarinizin ustunde duracak gucunuz yok. Kocanizin ustune yikilmis onun sayesinde yasiyorsunuz. Gorende koca parasiyla mis gibi hayat yasiyor sanacak. Aldigi gunde 5 bilemedin 10 lira. Calisan kadin kaynanayla yuz goz filan olmaz. Ne münasebet ? Tam tersi calistigi icin kaynana dusunecek vakti yoktur. Çoğu zaman görüşmeye fırsat bile bulamaz. Ipler onun elindedir,sözünü gecirmeyi bilir. Cunku kendine ters dusen bir sey olursa hadi eyvallah diyecek gucu vardir. Aldatildigi yada bin bir turlu eziyet cektigi halde sirf maddi gucu yok diye sineye cekmez. Ovundugunuz sey suan cogu kadinin yasamak istemedigi bir sey. En azindan benim cevremde oyle. Keşke biraz ufkunuzu acabilseniz.

Katilmayabilirsiniz ama beni tam anlayabildiginizi dusunmuyorum. Zaten tarlada,hayvanlarla ugrasan kadin olmamali. Erkek daha uygun fiziksel olarak bu tarz isler yapmaya. Ben kadinin naif oldugunu,fiziksel guc gerektiren islerde erkeklerle esitim esitim deyip fitratini degistirmeye zorlamamasini savunuyorum.
1 adim onde meselesi ise kadin icin de gecerli; kadin dogurur emzirir. Erkeklerden ondedir
Demem o ki farkli kulvarlarda oldugumuzu dusunuyorum. Halbuki etrafimda gordugum bircok kadin calismayanlara gore daha fazla yipranip daha cok eziliyorlar. Erkekler kadinlasmaya kadinlar erkeklesmeye baslamamali..

Aynen.. ama keske calismanin,uretmenin ne kadar guzel bisey oldugunu bilip temizlik ev isi diye kendilerini paralamasalar. Sonucta temizlige gelen kadin da kendine ekmek kapisi acmak derdinde..

Kadın yaşam ortalaması erkekten 5 yıl fazladır. Nedeni daha güçlü bir yapıya sahip olmalarıdir. Gücü kas gücüne indirgemeyelim. Nitekim modern hayat kas gücü anlamında da erkekleri zayiflatmistiir.
Zaten ordaki guc kastim kas gucuydu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…