- 22 Ocak 2017
- 65
- 149
-
- Konu Sahibi mavkelebek
Iyide fiziksel olarak girme olaya komik oluyor :))) ki kadin erkek eşitligi denince fiziksel ozellikler bahsedilmiyor...
Iyide fiziksel olarak girme olaya komik oluyor :))) ki kadin erkek eşitligi denince fiziksel ozellikler bahsedilmiyor...
Hic alttan alttan hakaret etme canim...Burada nitelediğim şey fiziksel özellikler değil zaten. Eşitliğin nasıl olması gerektiğini ben de gayet iyi biliyorum da durumlar baya bir değişiriyor diyorum. Kelimelere takılmak yerine yazdıklarımın arkasını görebilecek, beyinleri dinlemek isterim.
Fiziksel olarak da ruhsal olarak da kadin erkek esit degildir. Kadin erkege gore daha zayif,dayaniksizdir ama ayni zamanda duygusal olarak cok daha gucludur. Hisleri,sezgileri,anacliklari,merhameti..O nasıl oluyor?
Her kadında kendi sebep oluyor bu duruma. Hayatını izleyip erkeğede eşit sorumluluk düşmesini sağlarsan sıkıntı çözülür.
Ama bu söylediğiniz şey zaten eşitlik değil ki. Yani eşitlik dediğimiz şey kadının hem çalışıp ekonomik katkıda bulunup hem de evin bütün işlerini yapması demek değil. Olması gereken kadının da erkeğin de evde, işte, sosyal ortamlarda eşit muamele görmesi. Ne kadın sadece kadın olduğu için çifte standarda maruz kalmalı ne de erkek kadından hem para bekleyip hem de bütün ev işlerini yapmasını beklemeli. Kadın yemek yapıp çamaşır yıkıyorsa atıyorum erkek sofrayı kurmalı bulaşıkları makineye yerleştirmeli gibi. Bu dediğiniz zaten eşitlik değil, hatta alakası yok.
Zayıf dayanıksız olan kadının tarlada hayvanda evde çocukta daha fazla sorumluluğunun olması fziksel olarak güçlü erkek tespitine tezattırzayif,dayaniksizdir
Bizimde derdimiz o hep bir adım öndeler1 adim onde olabiliyorlar..
Ruhu köleleştirilmiş bir topluma verdiğiniz güzelleme buKadinlar naiftir,kirilgandir hassastir.
Surda yıginla ev hanimi var geri planda olan :) cok yanlis dusunuyorsun kadinin calişmasiyla ilgili...Ben evlenince koca parası yiycem ahanda soyluyorum ne derseniz deyin salak, yuzsuz bla blaa ne kendimi it gibi yorucam afedersin calissin getirsin bende yatayim ohhh sizde evliligi ve isi beraberinde goturucem derken kaynananizla yuz goz olun evde sozunuz hic gecmesin sonra kaynanam bana karışıyooo karışır tabi yavrum ne sandinn sen sabah git aksam gel eve misafir gibi kullan yemek yapma bisey yapma sonra iplerin elinde olmadigini fark edince çıldırr bastan söyliimm calisan kadin olacaksaniz eger geri planda kalmayi hazmedebilirse buyrun calisin
Eşitlik dediğin erkeğin bir adım gerisinde değil yanında yurumektir.. is alanında sosyal alanda siyaset alanında(bir zamanlar siyasetin içinde birtane kadın yokken) bilimde kadininda erkek kadar aktif olmasi.. Tarihe de bakarsan.. Bugün günümüzde yapamaz dedikleri taksi kamyon soforlugu gibi sozde sadece erkeklerin yapabileceği meslekleri kadinlarindA yapabileceğini gördük... Kadınlar bunlari yapabiliyorken her Anlamda eşitlik istediler ki erkek yapabiliyorsa bizde yaparız... Ülkemizde kadınların sesi Ataturk un zamaninda kadınlara tanıdığı haklar ile baslayarak bugünlere kadar ilerledi.. Günümüzde bazı erkekler, örnek senin konundaki tipler eşitlik konusunu kendilerine göre şekillendirip seni her ise koşturunca bunun adı eşitlik değil zaten..
Etrafınızdaki bütün çalışan Kadınlar böyleyse bencede siz çalışmayın. Zaten öğrenilmiş çaresizlikle yine aynı “başarıya” ulaşırsınız.Ben evlenince koca parası yiycem ahanda soyluyorum ne derseniz deyin salak, yuzsuz bla blaa ne kendimi it gibi yorucam afedersin calissin getirsin bende yatayim ohhh sizde evliligi ve isi beraberinde goturucem derken kaynananizla yuz goz olun evde sozunuz hic gecmesin sonra kaynanam bana karışıyooo karışır tabi yavrum ne sandinn sen sabah git aksam gel eve misafir gibi kullan yemek yapma bisey yapma sonra iplerin elinde olmadigini fark edince çıldırr bastan söyliimm calisan kadin olacaksaniz eger geri planda kalmayi hazmedebilirse buyrun calisin
Elbette bizimde birçok alanda ilerlemiş başarı göstermiş kadınlarımız vardır.. Ne yazikki hâlâ ilkel toplum baskisi mevcut hâlâ bu da insanlarin ayaginda Pranga gibi...İyi de kadınlarımız eşit olmak istemiyor
Yani gerçekten anlamıyorum, kadınlarımız "adam" yerine konmamayı neden bu kadar istiyor??! Gerçekten şaşkınım. Önceki mesajlarda evde oturmaya türlü türlü kılıf uydurulmuş. Kadın nazlı, kırılgan, dayanıklı değil, korunmaya muhtaç vs vs.
Berikiler demokrasi gitsin kula kulluk düzeni geri gelsin ister, kadınlar mağara devri zihniyetini ister, beriki Latin alfabesini beğenmez Arapça alfabe gelsin ister....herkes uzaya giderken bizim millet tersine gitme derdinde. Mağara devrine dönsek de tüm toplum rahatlasa!!!