''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Kadın erkek eşitliğini çok yanlış anlamışsınız siz. Zaten kendinize bir REİS aradığınız an baştan kaybediyorsunuz. Kadın erkek eşitliği sadece kadının disarida ya da evde çalışmasıyla ilgili bir konu değil. Yanı o kadar yanlış var ki konunuzda neresini düzelteyim deyip kaçıyorum.

Bu birazda toplum baskisindan ne yazikki bugün hâlâ bazı kesimlerde okutulmayan yada erken yaşta okuldan alınıp evlendirilen kızlar da var... Toplum ilerlemesi lazım sadece kadinlarla olmaz

Siz eşitliği çok yanlış anlamışsınız bana kalırsa. Bir de cins cins erkekleri seçip, sonra bunu genelleyip tuzak diye isim takmayın Allah aşkına. Eşit değiliz diye yazdığınız kanamak, doğurmak, emzirmek söylemleriniz gülünç, kusura bakmayın. Daha kadın- erkek eşitliğinin anlamını bile bilmeyip şikayetleniyorsunuz.

Ne yazık ki kadınların baskiladigi bir toplumda yaşıyoruz bunun üzerine ilerlemede anca bu kadar

Erkeklerin yapabildigi tüm isleri kadinlarda yapiyor demek neyin kafasidir şoforlugu birakin insaatta agir islerde yük kaldirarak indirerek calisin bakalim ha onada var dersiniz siz simdi belki yüzde 2 çıkar ama gerisi erkek. Markette elinizde posetler varken eşinizi aramayin mesela yardim etmeyince kizmayin sonucta siz her isi yapabiliyorsunuz ha diyeceksiniz bu esitlik degil o da tasimasi gerek.. iki sey aldiniz biri televizyon biride carsaf takimi diyelim eşiniz ve siz varsiniz kim neyi tasiyacak ? dersiniz veririm parami biri tasir.. evet tasir ama bu kisinin bir kadin olacagini zannetmiyorum. peki evlenmediginizi veya yaninizda hic erkek bulunmadigini varsayalim o zaman da gercekten kimseye ihtiyac duymayacakmisiniz acaba. bu verdigim basit örnekler daha cok verirdim. dünyanin kurali bu erkeksizde kadinsizda bir dünya olmaz sizin dediginiz sekil olursa bu cinsiyet kavramini yok etmektir. farkliliklarimiz bizi biz yapan seylerdir. oteki türlü herkesin ayni oldugu bir dünya sacma ve sıkıcı olur. esitlik kavrami adi altinda kadinlar erkeklestiriliyor bence calisip eve ekmek getirmek bir yana mesela saclar kisaliyor modern resmi görüntü, anneligi unutturmak, kadin hassas degildir diyerek kendini cok bir sey sanip gerceklerle yüz yüze kalmak zorunda olmak bunlar kadini ne kadar kadin yapiyor acaba. erkekte bulasik yikasin, cocuk dogursun baksin falan. isimize gelince erkeğe erkek olacak demesini biliyoruz ama maaslarimiz esit olsun diyen kadin ben daha görmedim bence kadinlar daha ne istedigini bile dogru düzgün bilmiyor

Ayrica esitlik deniliyorsa kadinlarda askere gidecek o halde degilmi buyrun

Ayrica esitlik deniliyorsa kadinlarda askere gidecek o halde degilmi buyrun

Gidilsin. İsrail'de kadınlar da askere alınıyor. Böyle deyince de sanki orduda hiç kadın yok. Kadınlar da profesyonel orduya katılıyor ayrıca Türkiye'de, yarbay, albay, yüzbaşı rütbeli kadın askerlerimiz mevcut orduda.

Al iste...gelmis fizikselden anlatiyor!
Tabi ki erkek daha guclu kadindan ve tabiki kadin dogurup emzirecek biz tersini anlatmiyoruz zaten....sizler ters anliyorsunuz

Al iste...gelmis fizikselden anlatiyor!
Tabi ki erkek daha guclu kadindan ve tabiki kadin dogurup emzirecek biz tersini anlatmiyoruz zaten....sizler ters anliyorsunuz

Siz anlatmiyor olabilirsiniz ama burdakiler baskalari anlatiyor yazilanlari tekrar okuyun isterseniz fiziksele deginmek hic istemezdim cünkü zaten her sey acik net ortada ama okuduklarim karsisinda kendimi tutamadim malesef

Çalışmak isteyip kreş arayan bakıcı arayan erkek de duymadım hiç ..kafa dağıtmaya çıkmak isteyen kadın önce evinin sorumluluğunu yerine getiriyor gelince is olmasın diye ,çocuğun yemeği suyu buyu derken yorgun çıkıyor resmen. .baba kafa dağıtmaya çıkarken ceketini alıp çıkıyor. Erkek bekarken de çalışıyordu evlenince düzenli hayata geçiyor ama kadın kendinden çok ödün veriyor. .6 yıllık evlilik hayatımin tecrübesi. .kadın erkek eşit falan değil. Calissan ev yükü çocuk sorumlulugu akrabası es dost hepsinin ayrı tantanasi ile ugrasiyor. .erkek hiç duymadım ki eşimin ailesine gitsem mi gitmesem mi aramasam ayıp olur mu misafir gelecekmis ne hazirlasak. Kadının beyni bile sürekli meşgul. .fitrat meselesi. .

Tam oturmamis bi esitlik durumu var Turkiyede. Kadin erkek esittir deniliyor, fakat hala kizlar sevgililerini babasindan ve toplumdan saklarken, erkekler ben milli oldum diye kutlamalar yapiyor :))

Kadin ve erkek esit olamaz. Her iki cinsinde kendine has ozellikleri var. ama bi kadin olarak ben kadinlarin erkeklerden cok daha ustun olduklarina inaniyorum. Evet duygusaliz bilmem ne ama cozum bulma, aciya katlanma, cocuklari koruyup kollama, basinin caresine bakma, ve mantikli hareketler yapmada kadinlar benim gordugum kadariyla erkeklerden cok daha once.

Hayat musterek.. tabii ki calisacagiz gerekirse. Ama bende diyorum keske sadece evlelenene kadar keyfekeder calistigim, evlendikten sonra da cocuklar okula baslayana kadar evde cocuklarim ve esimle vakit gecirebilecek lukse sahip olsaydim. Malesef oyle bir doneme denk geldik ki kadinlarin artik herseyi yapmalari bekleniyor. Cocukta yap, buyut, temizlik, ev isi, yemek, ve ayrica calis. Bana da fazla geliyor bu kadari.

Birak rütbeliyi o kolay, rütbesiz olsana sen hele bi

Bende diyorum ki cafcaflı superwomen supermani katmasin araya...
Esitlik adi altinda koleligi anlattigini farkinda degil...

kapasitenle ilgili ciddi endişelerim var ama konumuz bu değil:))
Ben diyorum ki eşitlik adı altında kölelik perdeleniyor. Kadın hala diyor ki anlattığı şey eşitlik değil kölelik
Canım sen balık yemiyor musun hiç ya
Ha ama gerçi sen yeme zaten. Neden biliyor musun çünkü fosfor israfı olur

Siz anlatmiyor olabilirsiniz ama burdakiler baskalari anlatiyor yazilanlari tekrar okuyun isterseniz fiziksele deginmek hic istemezdim cünkü zaten her sey acik net ortada ama okuduklarim karsisinda kendimi tutamadim malesef
Fiziksel olarak esit degiller o dogru
Ama zaten hic bir kadin gidip insaatta calismaz veya hamallik yapmaz:) ki cogu erkegin de son tercihidir bunlar...fakat yinede kadin erkegin yaptigi cogu isi yapabilir evet...tir da surer ucak da ucurtur vs vs vs...zaten guc gerektiren kac iş dali var ki hepi topu...
Ama benim bir kadin olarak zoruma gidiyor bir kadinin tabiri caizse bir okuzcuk bulup dunyalari onune sermesi...sonra da gelip esitlik bla bla bla demesi...

He he oyle demek istedin
Bizde hepimiz yanlis anladik seni
Tuh ne cahiliz bak ya
Kivir canim kivir ...ama burda degil :)
Burda yemezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…