- 9 Eylül 2013
- 11.936
- 27.375
-
- Konu Sahibi mavkelebek
+1000Allah aşkına şu yoruma bak. Ne zamandan beri koca parası yemek marifet oldu ? Tek hayali koca parasi yemek olan kadinlar gelmis surda ahkam kesiyor. Tum gun evde oturan,tek aktivitesi altin gunune katilmak olan kadinlar gelmis ahkam kesiyor.Yarın kocaniz sizi bosamaya kalkarsa gorursunuz kim çıldırıyor. Kendi ayaklarinizin ustunde duracak gucunuz yok. Kocanizin ustune yikilmis onun sayesinde yasiyorsunuz. Gorende koca parasiyla mis gibi hayat yasiyor sanacak. Aldigi gunde 5 bilemedin 10 lira. Calisan kadin kaynanayla yuz goz filan olmaz. Ne münasebet ? Tam tersi calistigi icin kaynana dusunecek vakti yoktur. Çoğu zaman görüşmeye fırsat bile bulamaz. Ipler onun elindedir,sözünü gecirmeyi bilir. Cunku kendine ters dusen bir sey olursa hadi eyvallah diyecek gucu vardir. Aldatildigi yada bin bir turlu eziyet cektigi halde sirf maddi gucu yok diye sineye cekmez. Ovundugunuz sey suan cogu kadinin yasamak istemedigi bir sey. En azindan benim cevremde oyle. Keşke biraz ufkunuzu acabilseniz.
Çok genelleme yapıyorsunuz. Tek doğru sizin düşünceniz değildir. Arka arkaya sıralıyorsunuz cümleleri fakat bi bakın kendi düşüncelerinizi dikte etmek yerine yanlışta bulsanız bi bakın karşı taraf ne diyor?Kimse boşanmak için evlenmez ama siz sanki boşanmak için evleniyorsunuz. burada açılan konu evlilik ve işin birlikteligi oldugu için böyle yaziyorum aksi halde daha farkli seyler derdim ama tabi yine düsüncelerimin arkasindayim. Şu bir gercek ki evlilik ve is hayati ayni anda gitmiyor ya evlen ya da çalış tercih size kalmış bence. bu kadar da şikayet ediyorsaniz evlenmeyin olsun bitsin kimse zorlamiyor heralde. bunlar tartismaya acik konular oldugunu düsünüyorum dediginiz gibi olabilir ama terside olabilir... ama benim dedigimin tersi olmaz is istir evliliik evliliktir ikisi bir arada zor oluyor
Benimde kendimi tutmuş halim bu. Banlanirsam keşke yazamadiklarimida yazsaydim diye üzülürüm.+1000
Diyorum kısaca banlanmamak için kendini zor tuttuğum yorumlardan biri oldu
Kisaca yoruma gel çay demle diyorum
Ben evlendim. Çocuk doğurdum. Şu an koca parası yiyorum. Eşim Allah razı olsun ondan kendi gücünde kuvvetinde insan gibi çalışıp eve rızkımızı getiriyor. Ben evdeysem yeri gelir çayını veririm eline yeri gelir o yapar akşam yemeğini işten gelip insan gibi. Evde ikimizin de sözü geçer çünkü insanız. Kayınvalide konusu çalışmadığım veya çalıştığım için bana dert gelmez.Sadece sınırları çizmediğim zaman bana dert olur. Yemek bazen hiç yapmam canım istemez çünkü. Kayınvalide yemek yapmadığım için aileme karışmaz çünkü aramızda insani bir ilişki var. İp konusuna gelince... Eşim eşek ve at veya ''it'' değil ki ipler bende olsun. Bende onun sahibi değilim. Biz birbirimizin sahibi değiliz ip vs elimizde olsun. Siz eşinizi seçerken hayvan olarak görüyorsanız evlenmeyin. Çoğalmayın. Zihniyetinizin üzerine zift dökmek istiyorum. İnsanca ilişki saygıyı sevgiyi getirir. Siz insanca sevmek veya yaşamak nedir bilmiyorsunuz ne yazık ki. Çok üzülüyorum ki ıslah noktasında elimden bişey gelmiyor bu düşüncedeki sizin için. Keşke inansanız yanlış düşündüğünüze. Çalışın veya çalışmayın ama it gibi çalışacak tabiri ne kadar ağır ne kadar çirkin.Ben evlenince koca parası yiycem ahanda soyluyorum ne derseniz deyin salak, yuzsuz bla blaa ne kendimi it gibi yorucam afedersin calissin getirsin bende yatayim ohhh sizde evliligi ve isi beraberinde goturucem derken kaynananizla yuz goz olun evde sozunuz hic gecmesin sonra kaynanam bana karışıyooo karışır tabi yavrum ne sandinn sen sabah git aksam gel eve misafir gibi kullan yemek yapma bisey yapma sonra iplerin elinde olmadigini fark edince çıldırr bastan söyliimm calisan kadin olacaksaniz eger geri planda kalmayi hazmedebilirse buyrun calisin
Rütbeli olmak mı kolay?O rütbeler havadan geliyor sanki.
Ay neyse kime ne anlatıyorum yahu.
Rütbeli olmak mı kolay?O rütbeler havadan geliyor sanki.
Ay neyse kime ne anlatıyorum yahu.
Ne kadar doğru ve güzel anlatmışsınız... Bunları erkeklerini (kocaları ve oğulları) her daim kollayan, el üstünde tutan, ''erkektir, yapar!'' diye her yanlışa gözünü kapayan kadınlar ne kadar gerçi bilmiyorum..Bunu engellemek için yollar var bence
Ilk başta
-Sırf evlenmek için 10 yüzyıldan yeni çıkmış adamlarla evlenmeyerek bu durumun önüne geçebiliriz
-Kendimiz oğlan doğurdum deyip mutlu olmayarak oglumuza da kizimiza da ev işlerine yardımı öğreterek toplumsal eşitsizliğin önüne geçebiliriz
Yada ev işi yapan erkeklere ihhh ev işi yapan erkek mi olur soğurum ben o adamdan erkek dediğin masaya vurduğu anda güm diye ses çıkarır demeyerek
-her zaman her zaman işi son plana koyup evin içinde cilkimiz çıkana kadar çalıştığımızdan dolayı işe tamamıyla verimsiz elemanlar olmayarak
- kocamizin alemin gözüne girmek icin gece bir de tüm ev ahalisi uyumuya geçmişken kalkıp tuvalet banyo ovalamayip bunu da marifet gibi her ortamda anlatmayarak
Daha bir sürü şey sayabilirim
Evet dediklerine hak verebilirim
Toplumsal eşitsizlik hat safada ama bunun çözümü ne
Hadi hepimiz bütün kadinlarin evde olduğu 1850'li yıllara dönelim mi
O çok ovdugunuz eski sistemde
kocanın annesi en ufak fıtık ameliyatı olduğunda dahi karısından sorgusuz sualsiz kaynanayi kadının evine getirirlerdi en az iki ay
hasta bakicilik yapması için
öyle kızı baksın falan denilmezdi erkek adam anasına babasina bakar kendi bakmaz ama karısına baktirir
Bu yüzden gelin alınırken at gibi sağlıklı olup olmadığına ev işini nasıl yaptığına bakılırdi gerekirse kaynanasinin altindan alacak çünkü
Dayak yediği zaman darp raporu alarak değil eline bir et parçası alıp morluklarini dindirmeye uğraşırmis
Kocası pavyondan geldiği zaman değil hik demek konu komşu görmesin diye gece ikide adami bekleyip hemen evin icine alirlarmis
Adam bu akşam içli köfte yapılacak diye direktif verirmiş kadınin hasta olmak canı istememek gibi hakları yokmuş
Şimdi bu kadın çalışan kadından daha fazla mutlu daha mi az eziliyor
Cok dogru karar vermissiniz , iki arkadasimin kocalari buyuttu bebeklerini ve sahane baktilar gercektenBaşlıktaki düşünceye sahip olanlar bence eşitliğe inanabilen erkeklerle karşılaşmamışlar. Konuda en çok çocuk bakımından dem vurulmuş. Diğer örnekleri es geçip şu örneği vereyim size. Eşimle bakıcı ücretlerini araştırdık 1000-1200tl civarı bir rakamla karşılaştık. Hesap kitap yaptık 6.aydan sonra eşim işten çıkıp çocuğumuza bakacak ben çalışmaya devam edeceğim. Önceden 15te birdi o dönemde de Haftada bir temizlikçi alacağız eve. Ben garipsedim mi hayır eşim gocundu mu hayır. Anne gibi bakamaz derseniz en baştan redddersiniz zaten. En iyi bakıcıdan daha iyi bakar