''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

+1000
Diyorum kısaca banlanmamak için kendini zor tuttuğum yorumlardan biri oldu
Kisaca yoruma gel çay demle diyorum

Çok genelleme yapıyorsunuz. Tek doğru sizin düşünceniz değildir. Arka arkaya sıralıyorsunuz cümleleri fakat bi bakın kendi düşüncelerinizi dikte etmek yerine yanlışta bulsanız bi bakın karşı taraf ne diyor?

Evlenene kadar baba parası, evlendikten sonra koca parası yedim, yemeye devam ediyorum ama ne baba evinde ezildim ne de koca ve her şekilde söz sahibiyim. Ezilip ezilmemek kendin kazanıp kendin yemeğe bağlı değildir. Karakter meselesidir. Gücünü karakterinde bulamayan kadın maddiyatta bulmaya çalışır tabi.

Ev kadınlarını köle, çalışan kadınları da efendi gibi göstermekten bi vazgeçin artık. Evde kocalarınıza kölelik yapmaktan korkuyosunuz ama yöneticinize, üstünüze, patronunuza kölelik yapıyosunuz bu ne yaman çelişki?

Kadının çalışmasına, kariyer yapmasına, eve katkı sağlamasına karşı değilim. Yada erkeğin kadına hayatı paylaşırken yardımcı olmasına. Ama mümkünse tüm bunlar olurken kadın kadınlığını yitirmesin, erkekte erkekliğini.

Ben evlenmeden önce eşime dedim ki ''Bak ben çalışıyorum. Evin işi aksayabilir. Her şeyimiz dört dörtlük olmaz ama maddi anlamda çok çok rahat geçiniriz. Bunu bil ve ilerde bana ev hakkında her hangi bir şey söyleme. Raziysan evlenelim ama yok ben evimi dört dörtlük isterim diyosan çalışmayan birini bul.'' Ben afedersiniz ama eşşek değilim. Sabah 7de kalkıp akşam 5te eve geliyorum. İsim çok yoğun olmamasına rağmen bazen inanin hiç bir şeye gücüm olmuyor. Canım istemez yemek yapmam. Dışardan yeriz. Canım istemez mutfağı toplamam. Esim arada ''mutfak cok dagilmis'' filan derse de ''girde topla cok yorgunum'' diyorum,konu orda kapaniyor. Veya bazen o bana diyor bosver cok yoruldun diye.Yukun cogunlugu bende ama kendimi hic yoramam. Siz her şeyi yüklenir aman evim söyle olsun,aman yemeklerim böyle olsun derseniz tabikide yetisemezsiniz hiç bir şeye. Ev islerinde esitlik beklemeyin.Ya yardimci alacaksınız yada akışına birakacaksiniz. Bu kadar basit.

Ben evlendim. Çocuk doğurdum. Şu an koca parası yiyorum. Eşim Allah razı olsun ondan kendi gücünde kuvvetinde insan gibi çalışıp eve rızkımızı getiriyor. Ben evdeysem yeri gelir çayını veririm eline yeri gelir o yapar akşam yemeğini işten gelip insan gibi. Evde ikimizin de sözü geçer çünkü insanız. Kayınvalide konusu çalışmadığım veya çalıştığım için bana dert gelmez.Sadece sınırları çizmediğim zaman bana dert olur. Yemek bazen hiç yapmam canım istemez çünkü. Kayınvalide yemek yapmadığım için aileme karışmaz çünkü aramızda insani bir ilişki var. İp konusuna gelince... Eşim eşek ve at veya ''it'' değil ki ipler bende olsun. Bende onun sahibi değilim. Biz birbirimizin sahibi değiliz ip vs elimizde olsun. Siz eşinizi seçerken hayvan olarak görüyorsanız evlenmeyin. Çoğalmayın. Zihniyetinizin üzerine zift dökmek istiyorum. İnsanca ilişki saygıyı sevgiyi getirir. Siz insanca sevmek veya yaşamak nedir bilmiyorsunuz ne yazık ki. Çok üzülüyorum ki ıslah noktasında elimden bişey gelmiyor bu düşüncedeki sizin için. Keşke inansanız yanlış düşündüğünüze. Çalışın veya çalışmayın ama it gibi çalışacak tabiri ne kadar ağır ne kadar çirkin.

insanlık açısından eşitliği milletimin erkeklerince, kadın evde işte köle olsun.beni parazit gibi baksın.şeklinde işlerine geldiği gibi yorumladığı için.bu haldeyiz.erkekler çalışmayan kadınla evlenmek istemiyor.iş kadının karıyerinin yüksek olması değil parasının bol olması.artık annelerinde bu yönde oğullarına akıl vermeleri. hatta o annelerin zamanında "çalışmayan adama kız verilmez çalışmayan adam adam mı?" düstüru üzerine kocaları ile evlenmişlerdir.

Magdur oldugunuz konu esitlik degil

Bu bahsettiginiz okuzleri de kadinlar yetistiriyor , bunlari el ustunde tutup kocacim kocisim yapan da kadinlar

Kadin ve erkek esittir hatta bizler dogurabilme yetisine sahip oldugumuz icin bir tık ustunuz benim gozumde

Calisan kadinim , aldigim maasi kocam bilmrz bile , tum odemeleri ben yaparim yani esim kazandigi parayi bana verir ben idare ederim

Ev isi de ortaktir , ben yemek yapiyorsam o camasir yikar asar , o yemek yaparken ben ortaligi toplarim

Minik bebegim var , beraber bakariz , yoruldum al kucagimdan falan deme hakki yoktur

Esim mukemmel bir erkek oldugu icin bu duzen boyle degil , ben istedigim icin bu duzen boyle , baska turlu bir hayati yasamam , kabul etmem

Kadin erkek esittir ama kadinlar kendilerini bile isteye kul kole yaptiktan sonra istedigimiz kadar yirtinalim bu tamamen kadinin elinde olan birset

Az once baska konuya yorum yaptim , kadin nisanliyken gitmis yerlesmis kv evine hizmetci gibi yasiyor ee bu kadin tabi erkekle esit olmaz

Ne kadar doğru ve güzel anlatmışsınız... Bunları erkeklerini (kocaları ve oğulları) her daim kollayan, el üstünde tutan, ''erkektir, yapar!'' diye her yanlışa gözünü kapayan kadınlar ne kadar gerçi bilmiyorum..

Ya içinde EVİN REİSİ gibi ifadeler geçiyor, kadın erkek eşitliği ne demek onu bilmeyen birine ne anlatmaya çalışıyorsunuz hanımlar :)

Çoğu da yazmış, evlilikle iş birarada gitmiyor bu bir gerçek bilmem ne, bizim yaşadığımız ne kaç senedir, evlilik değil mi acaba merak ettim şimdi.
Birisi de kaynanası işine karışmasın diye akşama kadar evde oturup, koca parası yiyecekmiş, okudukça güldüm çoğuna.
Çalışan insanın kayınvalidesini görmeyi bırak düşünmeye vakti bile olmaz haberi yok.

Kısaca eşitlik nedir ne değildir onu bilmiyoruz daha toplum olarak, önce öğrenelim sonra ahkam keselim.

kabak hep öğretmenlerle hemşirelerin başına patlar, sağda solda hep duymuşumdur kayınvalide adayları, öğretmen olsun yarım gün çalışır yazın iki ay tatili var, ama hemşire olmasın gece çalışır bebeğine ben bakamam valla :)
eee o anneler oğlullarını da işliyor tabii

Cok dogru karar vermissiniz , iki arkadasimin kocalari buyuttu bebeklerini ve sahane baktilar gercekten

İş evin bütçesine ortak olmaya gelince neden eşit olmak istemiyosunuz ki bu çok ikiyüzlü bi hareket.Sizin evlenirken maaş, birikim ev bark sormaya hakkınız varken erkeğin neden yok?sizi evde besleyip büyütmeye mi “almalı?”

Eşimden çok para kazanıyorum, temizlik, yemek, çamaşır,bulaşık her şeye yardım ediyor.Kahvaltıma kadar hazırlar haftasonları.Benim de neyim varsa onun ve doğacak oğlumundur.Bu konudan da hiç rahatsızlık duymuyorum.

Bazen sadece iş yerinden bunalıp keşke zengin bi kocam olsaydı da bu insanlara katlanmak zorunda kalmasaydım diyorum.Ama bunun da eşimle ilgisi yok.

Ha ama hem ben daha çok para kazandığım halde her işi de bana yıkmaya çalışsaydı işler değişirdi.Buna izin vermeyecek olan sizsiniz.

Eşitlikten ziyade adaletten yanayım. Kadın erkek adaleti olması tarafındayım. Konunuzda büyük oranda haklısınız.
Mesele para kazanmaya gelince eşit olmamalı madem eşit olunacak.

Onu bunu bilmem de; kadından çok şey bekleniyor bunu biliyorum.
Güzel ol.
Zeki ol.
Aynı zamanda hamarat ol.
Hem çocuk yapabil ve kusursuzca bakabil
Hem de evine ve er'ine yetebil.
Vs vs vs
Erkekten ne bekleniyor?
Çalış ve evine bak.

Eşit meşit değiliz malesef tamamen zırvalık
Biz kadınlar sürekli birşeyler beklenen ve en iyisi istenen tarafız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…