''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Yani şunu bana söyleyin fırsat verilirse erkeğin yaptığı hangi işi kadın yapamaz zayıf naif fıtrat sözcükleri yaptırımın psikolojik boyutu
Yaptırımın birde şiddet boyutu var
Hayallerden sıyrılırsak tarihten bugüne kadın ezilen işgören emekçi aciz zinnet mal saklanması korunması gerekendir
Süregelen yanlışlar silsilesinde
Adalet diye tabir ettiğimiz kadın zaten naiftir zayıftır yapamaz mı
Kadın ona dayatılanı değil kendi istediğini yapmalı
Hangisi daha etkili
Umarım birbirimizi yanlış anlamıyoruzdur

Çok komiksin gerçeklerden bu kadar uzak yaşaman,dünyadan bu kadar bihaber olman çok üzücü.Burda aldatılıp dayak yiyen ama maddi özgürlüğü olmadığı için boşanamayan perişan insanların konularını da mı okumadın hiç?

Sen evde oturunca baştacı muamelesi görüp kaynanandan uzak durabileceğini mi sanıyosun.Kaynana her gün çalışanın evine değil evde oturanın evine gider yalnız orda yanlış bi hesap yapmışsın.Ayrıca ev hanımı olan kadınların çoğu da baştacı değil besleme,işe yaramaz yük muamelesi görüyo bu ülkede.

Ben uyarıyım da sonra evlenince bu hayal kırıklığıyla çok yaşamazsın sen çünkü.

erkeklerin kadınlardan beklentileri her zaman bunlardı zaten.. şimdiler de "çalışsın, para kazansın ve kazandığını bana versin" düşüncesi de eklendi. yani eskisiyle pek de farklı bir durum yok
yine tüm yükü kadın çeksin farklı olarak da bir işi ve parası olsun. hoş çalışmayan kadının da ailesinin maddi durumu sorgulanıyor ve bu cahil eril zihniyet her zaman olacaktır önemli olan buna boyun eğmemek.. hayatımıza ORTAK olacak bir eş bulabilmemiz dileğiyle..

Burası her düşüncede arkadaşların bulunduğu bir platform olduğu için bir sürü çeşit cevap gelir. Herkesin yaşayış şekli eşit değilki kiminin dini örfü farklı görgüsü farklı bunlar oyüzden kişiden kişiye değişen göreceli kavramlar. Birinin söylediği diğerine yanlış gelmesi normal çünkü aynı bakış açısı inanç ve yaşayış tarzında değiliz

Evlenirken eşinizle evleniyorsunuz, kayınvalideyle değil. Kayinvalidenizle yüz göz olun diyen arkadaşa ithafen yaziyorum. Çalış ya da çalışma kayınvaliden sana herhangi birşey deme hakkını kendinde görebiliyorsa aldığın adam olmamış demektir. Aynı şekilde çok sevgili kayınvalideyle yüz göz olmamak için hayatında birşeyleri degistiriyorsan sende kişiliğini oturtmamissin anlamına gelir. Bilmem kaç yıl sonra hayatınıza dahil olan insanlara hadlerini aşma hakkı vermeyin. Konu sahibi sen olayı yanlış anlamışsın eşitlik derken iş eşitliği değil her alanda eşitlikten bahsediyoruz. İşte çalışıp evde de hizmet hürmet göstermekten değil. Öyle bir hayat yok demeyin var, yaptım ordan biliyorum. Çalışmayı it gibi diye tasvir edenleride hemcinsim olarak görmüyorum. Zihniyet değiştirmedikçe bakış açınız yüz göz olmaktan öteye gidemez.

Çünkü ben evcil hayvanım
Bakamıyacaksan alma beni:)

şu cevaptan kendinizi nasıl hayvan konumuna soktunuz çok ilginçsiniz gerçekten..

Adam evine karısına ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür öyle değil mi?
Kadında doğurduğu çocuğa bakmak zorundadır
Eğer bakamıyorlarsa erkek evlenmesin kadında çocuk doğurmasın bence

Uyanan birilerini görünce seviniyorum resmen. Defalarca anlattım bunu. Boşver çok ta polemiğe girme mükemmel kadınlarla. Ben de 30 da evlendim çünkü aradığım ADAM i anca bulabildim ha bulamasaydim maaş kartımı soran maşıma kredi çekme derdine olan adamı evde kaldı denmesin diye asla kabul etmezdim. Hatta bu psikolojimi öyle bozmuş ki emin olmak için nişanlıyken istifa ettim, tavrı değişirse yol yakınken döneyim diye. 3 yıldır evliyiz çok mutluyuz herkes üstüne düşeni biliyor. Darısı başına.

Bu kuralları kim koyuyor
Kararlar nereden alınıyor
Neden yaptıkları çocuğa beraber bakamıyorlar
Neden kadında evine çocuğuna bakamıyor
?????

Kadın erkek teoride eşit daha pratikte o kadar ilerleyemedik.
En basitinden birinin evine gittiğinizde, karı koca calısıyorsa ve ev dağınıksa, ay ne pis kadın, evini de toplamamış diye düşünüyoruz. Halbuki o ev kocaya da ait ama bizim derdimiz kadınla.
Ennn gıcık oldugum konulardan biri.
Bu kafada değişmez yani hiç inancım yok.

kadın erkek eşitliği evrenseldir, her yerde aynıdır. İnanca, örf adete göre, görgüye göre değişen göreceli bir şey değildir. Çünkü hayat hepimize yaşamak için verilmiştir, kimse kimseden üstün değildir erkeğin kadından üstün olmadığı gibi.. Dolayısıyla başkasının korkmadan, özgürce, ezilmeden yaşadığı hayatı neden ben cinsiyetimden dolayı beni ezen, sömüren biri olarak yaşayayım?

Bu kuralları kim koyuyor
Kararlar nereden alınıyor
Neden yaptıkları çocuğa beraber bakamıyorlar
Neden kadında evine çocuğuna bakamıyor
?????

Şuanda şartlar zaten öyle değilmi ?
Ben zaten böyle düşünüyorum ve normalde olması gerekeni dile getiriyorum.
Ayrıca bende evlendiğimden beri çalışıyorum.
Hiç bir zaman bu benim görevim bu senin görevin olmadı hayatımızda .
Eşim benim çocuğuma da bakacak bana ev işlerinde yardım da edecek çünkü bende ÇALIŞIYORUM.. sabah 6 da evden çıkıp akşamın 7 sinde eve geliyorum.
Siz konuyu yanlış yere çekiyorsunuz. Benim söylemek istediğim ben çalışmasam bana Bakmak zorunda !

Evlenmeden önce tabiiki de her erkek kadinin ve erkegin esit oldugunu, bize her konuda yardimci olacaklarini belirtirler. ama sonra evlenince birden bire hersey degisi veriyor. sabah kalkip kahvalti hazirlayan da kadin, o sofrayi kaldiran da kadin. camasirlarin yikanmasi gerektigini anlayan da kadin, o camasirlari yikayip, asan, sonra da toplayip ütüleyen gene kadin. sonra öglen acikmaya baslarsin, baktin erkek'ten bisey gelmiyor, mutfaga giren yine kadin. o sofrayi toplayan da kadin. ortaligin daginikligini fark eden de kadin, toplayan gene kadin... aksam yemeginden hic bahsetmiyorum bile. ama modern erkekler kadinlarinin calismasina asla karsi cikmazlar. tabiiki kadin isterse calisabilecek. calisip sabah erkek gibi ise giden de kadin, aksam yorgun argin eve gelen de kadin. ayaklarini uzatip televizyon izleyen kisi ama erkek. kariciim aksama yemekte ne var diye sevimli sevimli soran da erkek. karisinin maasini yemeyi cok dogal bisey olarak karsilayan da erkek. sen nasil da kadinin ve erkegin esit statülerde oldugunu düsünebildin ki?

vallaha ben artik esitlik falan aramiyorum. calisip eve para getirmeye de raziyim. evde yorgun argin yemek yapip temizlik yapmaya da raziyim. bana sadik olsun esim, bana biraz olsun sevildigimi hissettirsin, ben bununla doyarim. yeri geliyor sinir oluyorum, bagirip cagiriyorum sunu neden yapmadin diye ama icten ice Allahima bin sükür ki su ana kadar beni seven ve bana sadik olan bir kocam var. neler okuyoruz su forum'da. kocasi aldatanlar, yüzüne bakmayanlar, emirler verenler. kadin olmanin cezasini cekiyoruz iste hep birlikte. bu ne yazikki ömrünün sonuna kadar degismeyecek.

yazdığımı anlayamamışsınız. cevaplar farklı gelir diye yazdım iyi okursanız. Madem dünyaca eşit neden arabistanda kadınlar araba kullanamıyordu 2018 dn sonra serbest olacak sanırım. Bunu o inançtaki ordaki örfe adete göre yetişmiş bir insana tersini anlatabilirmisin ikna edebilirmisin?

ben Mehmet Akif Ersoy'un bahsettiği evliliklerden yanayım çünkü doğrusu o.

Benim söylemek istediğim ben çalışmasam bana Bakmak zorunda !

işte neden zorunda

sen de aynı şekilde karnını doyurabiliyorsun

neden kadının çalışması bir lütuf da erkeğinki mecburiyet

neden erkek aman ben çalışmayın evde oturayım karım ne getirirse onu yeriz, biraz tutumlu yaşarız ama onun maaşıyla da geçiniriz diyemiyor da kadınlar diyebiliyor

aynı zamanda Arap kadınlar ev işi yapmaya mecbur değil.
eşleri veya yardımcı kadın yapıyor.

devlet özellikle ünv mezunu ev hanımlarına maaş ödüyor.

sudi kadınları bu şekilde ezmeleri ve baskılamaları örf,adet midir? örf, adet böyle kavramlar mı?
örneğin el öpmek bir adettir fakat kadının yalnızca kadın olduğu için araba kullanamaması bir adet midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…