Merhabalar 28 yaşındayım 4 yıllık evliyim 3. Tüp bebek denememde bu hafta pozitif sonucu gördüm çok şükür
daha kese kalp atışı falan vakit var devamı gelir mi bilemem ama yinede yazmak istedim.Çünkü bende buraları okuyup yıllardır bi ışık benim gibi birileri var mı bişiler öğrenebilir miyim diye çok çabaladım. Eşimde genetik test sonrası azfc Y delasyonu var dendi 2-3 motil bikaç tanede immotil sperm çıkışı oluyor. İlk gittiğimiz devlet hastanesi ve koru hastanesi sıfır demişti sperm test sonucumuza. Embriyologlar yıkama sonrası buldu bikaç tane işte. Onları denemeye başladık olmazsa mikrotese falan bahsettiler. Onu hiç olmadık ama.
İlk deneme 3 yıl önce Novaart da Mehmet Erdem e gittik 3. Gün 2 embriyo transferi sonuç Negatif
2. Ci deneme geçen yıl eylül ayı Novaart yine Mehmet Erdem 3. Gün 2 embriyo sonuç Negatif
3. Ci deneme daha bikaç gün önce pozitif sonuç aldım Ankara Bahçeci Berfu Demir 6. Gün dondurulmuş embriyo transferi sonuç Pozitif
Böyle yazarken kolaymış gibi ama yaşaması çok zordu gerçekten maddi manevi yıpranıyor insan. Çünkü bu teşhisleri bulana kadar doktor doktor hastane hastane gezdik. Diğer merkezi önermem asla ön tedavi ne bi araştırma hiçbir şey yoktu direk gel klasik tüp bebek tedavisi yap git. Orda çok oyalandık zaten ama Berfu hocadan Allah razı olsun önden vitamin takviyeleri hem eşime hem bana sonra beslenme düzeniyle ilgili bilgilendirdi ve rahim dinlendirme yaptı 2 ay şimdilik pozitif haber aldık. İnşallah devam eder. Allahım isteyen bekleyen bu yolda emek veren kimsenin kucagını boş bırakmasın. Biz çok umutsuzduk artık embriyolar 3. Günde kalıyor diye son tedavimizdeki embriyoda tek kalmıştı o da 6. Gün kalitesi de 4 bc ydi ondan da çok umudumuz yoktu ama nasipmiş gerçekten bu iş. Y delasyonu ve bunun gibi şiddetli erkek faktörü olanlar bence laboratuvarı iyi merkezler seçsinler. Hayırlı kandiller herkese.