Kaçarak evlenenler yardim 😔

Kaçan kızların arkalarında ailelerinin olmadığını bildikleri için gözlerinde hiçbir değeri olmaz. Köle gibi kullanırlar

Benim kuzenlerden kacanlar oldu. Ikisindede anne babalar pek adil davranmadi yalan yok. Dogru dürüst sebep olmadan veya bencillikten sadece. Ama öyle veya böyle ondan sonra mutlu olani görmedim. Ailelerdeki kirginlik hic gitmedi. Birinin babasi kizina tekrar konusmadan vefat etti. Bilmiyorum benim esim cok iyidir, yinede babami öyle ezip gecmezdim sanirim. Heleki intihar etmek...Realist ol: Sen intihar et,öl yarin öbür o adam yine baskasi ile evlenir. Biraz daha az dram, biraz daha ikna cabasi. Bir erkek icin ailenin ortasina bomba koymayin. Insallah maddi manevi ayaklarinizin üzerinde duruyorsunuzdur

Aileniz karşı çıkıyorsa elbet çok geçerli bir sebebi vardır yoksa yaşınızda küçük değil neden evlenmenizi istemesinler ki ama erkek arkadaşınız konusunda anlatmadığınız şeyler var bence. Kaçarak evlenip mutlu olan çok az insan gördüm. Çoğunun aşktan gözü kör olup karşındakinin kötü yönlerini evlenince gördüğünü ama çocuk olduğu için ya da ailesine laf dedirtmemek için geri dönemediğini, eşinin ve özellikle eşinin ailesi tarafından arkasında ailesi yok, kaçarak kendisi geldi diyerek hor görüldüğünü ezildiğini gördüm yapmayın yazık edersiniz biraz mantıklı olup ailenizin istememe nedenlerini gözden geçirin bir insanla ömür geçirmek çocuk oyuncağı değil

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.
En dogrusunu anlatayim iiside var kotusude bi yakinim kacarak evlenmis e artik koca ve kocanin ailesi var kaynanasi döver is gordurur iskence edermis kocasi anasina laf soleyemez susup otutrurlarmis eski zamanlar belki ama esini de doldurur kadinin ustune yollarmis dayak eziyet susup otururmus baska ceresi yok ailesi almazki yani demem oki belki ailen affeder belki affetmez su an basina bisey gelse ailem var der sirtinu dayarsim babam var der koltugunun altina saklanirsin eger kacarsan esinin agzina bakarsin herseyin eksik olur bende 25 yasinda ewlendim 4 kiz kardesin arasinda en gec babam kime yok dediyse biseyi cikti sukurki esimi begendi bnde tmm dedim esim cok ii biri gorunenide gorunmeyenide babalar biliyo goruyo herseyi ilerisinide cidden babana guven bisey biliyo kndinide geleceginide yakma bazen solemezler gorduklerini engel saniriz bak nasibimde olsaydi dag olsa agzi dili baglanirdi babanin verirdi demekki nasibin degil bi yol ayrimindasin ya dogruyu secicen ya yanlisi , bi yolda teksin ne derlerse boyun egersin bi yolda hürsun dag gibi ailen olcak arkanda kendin bilirsin hakkinda hayirlisi olsun iyi dusun bi daha dönusü olmayacak.

artı puan değil şöyle söyliyim yani ben demedim aileni sil konuşma onlarla diye demedim dememde hatta kayınvalidemide çok severim ama eşim kendisi silmek istedi ailesini beni istemedikleri için sürekli laf söyleyip ağlattıkları için üstüme geldikleri için kendisi sildi yani büyü bile yapılmıştı ayrılmamız için ama rabbim işte ayırma dı bizi
Eşinin ailesi seni istemedi ağlattı laf söyledi öyle mi ? E yani buradakilerin anlatmaya çalıştığı da bu. Kaçanların başına en çok gelen şey karşı taraf tarafından değer görmemek zaten. Sanki başınıza bir şey gelmemiş her şey güllük gülüstanlık gibi anlatmayın. İyi şeylerin arasında kötüleri anlatıyorsunuz ama bunların ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hep mutlu olun herkes bunu ister emin olun ama farkındaysanız onca kötü yoruma cevap vermiyor konu sahibi ama sizinkiyle ümitleniyor. Yani yazdıklarınız aslında önemli. O yüzden böyle konulara çok müdahil olmamanızı öneririm vebali olabilir. Sizin eşiniz sizi korumuş olabilir ama buradaki konuların %80 i ailesine eşini ezdiren eş olduğu için konu sahibinin onlardan birine denk gelemeyeceğini bilemeyiz. 20 yaşındaymışsınız Allah sizin de yolunuzu açık etsin 🤲🏻 Konu sahibine de çevremde kaçanlardan mutlu olan yok umarım doğru kararlar verirsin ☺️

Annem babam kaçarak evlenmişler. Birbirlerini çok sevmelerine rağmen dünyanın zorluğunu çekmişler. Mutlu bir aileyiz. Bazen sohbet ederken kaçmanın iyi bir fikir olmadığını, zamanında geride bıraktıkları ailelerini çok üzdüklerini söylerler. Hoş aileler de barıştı. Kaç sene geçti o olayların üzerinden.
Ama kötü olan o kadar çok örnek var ki... Ben yapamazdım. Bence neden istemediklerini iyi düşünün. Vardır bir bildikleri.

Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var.
Sen de kaçıp o eve gideceğin için o evde yaşayacağın için bakacaksın tabi (?) gece de sordum herhalde bu kişi aynı adamdır?
(Herkes senin özelinde kaçmanın mantıksızlığını anlatmaya çalışıyor)
Ne hikmetse sen sadece 14 yaşında bir ortaokul çocuğuyken sevgili olduğunu söyleyen çocuğa cevap vermişsin. Buradan da şöyle bir çıkarım yapıyorum, işine geldiği gibi yorumluyorsun. Anne baban senim göremediğini yaşayacağın olumsuzlukları görüyorlar. Hayat tecrüben yok. Kendi ailenle ilgili hoşnutsuzluklar yaşıyorsun başkasının ailesi nasıl mükemmel olabilir? Elin oğlu bu. Köprüden geçene kadar tamam der.

Babam baba gibi baba çok şükür hiç birseyimi eksik etmedi. Ama annemle 2 yabanciyiz oda beni sevmedigini istemedigini zaten görebiliyorum. Belki ben uyduruyorum abartiryorum sanabilirsiniz ama dişardan başka kişilerden bu kelimeyi çok duydum. Üvey misin ki aceba diye. Babam da kötü biri olsa çokdan gitmiştim ama babam için üzülüyorum babam affeder inşallah diyorum

Anneni bilmem ama babanın rızasını almadan kaçmaya etmeye kalkma derim ben. Evlenmene onay vermiyorlarsa konuşursun, nedenini sorarsın. Aileni tanıştırırsın sevgilinle, iyice tanımalarını sağlayarak ikna etmeye çalışırsın. Ama kaçarsan ve aranız bozulursa (her şey olabilir, aileni hiçe sayarak kaçmana okey veren adam seni hakimiyet altına almaya çalışacaktır muhtemelen) ailenin yanına geri dönecek yüzün olmaz. Ailene değer vermediğini gösterirsen o adam da ileride sana değer falan vermez. Zira sen o aileden geliyorsun, ne olursa olsun.

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.

neden sadece size kac sevdigine aileni takma diyenlere cevap veriyorsunuz..
neden ailenin rizasini almadan kurulan yuvadan hayir bekleme diyenleri gormezden geliyorsunuz?
baba yatalak, iki kucuk kardes ve bi annesi olan adamin size hizmetçilik hayati sundugunu söyleyenlere kulak vermiyorsunuz ya da seven adam ailen ile aranin kötü olmasini istemez gerekirse ayrılır bunu akletmek zor olmamali kendine ve ailene yazik etme annen yüzünden diyoruz hiiiic mi kötü örnekleri gormuyorsun..
bak 20 yaşında anne baba baskisi yüzünden kurtulmak için sevdigim ile evlendim diyen biri konu açmış niye evlendiysem Allah belami verdi diye..
hayat hep toz pembe seviyorum aşığım beni seviyor ile gitmiyor canim benim..
hasta babasi kardesleri olan birinin onceligi olmayi bekleme..onun zaten sorumluluklari yeterince agir.

Mesleğiniz işiniz gücünüz var mı? Eğer kendi hayatınızı idame ettirebiliyorsanız istediğinizi yapın. Ama yoksa kötü olduğunda annenizin babanızın başına dert olacaksanız yapmayın. Kadın olarak önceliğimiz kendi ayaklarımız üzerinde durmaktır bana göre, evlenmek değil.

okuyorum zaten benim alatmak istediğim kaçarak evlenenlerin hepsini ayrılır gözüyle bakmayın yani ailelrin izniyle evlenip boşananda çok insan var
Yavrucuğum. Daha küçüksünüz, daha bebesiniz.. Küçücük yaşınızda hayatınıza büyük bir sorumluluk yükleyerek devam ediyorsunuz. Bir insanın 20 yaşındaki hali ve düşüncesiyle 25 yaşındaki hali ve düşüncesi aynı olmuyor.. Ha bu demek değil ki mutsuz olursun falan. Ama karşına çok şeyler çıkacak ve o zaman anlayacaksın o kadar küçük yaşta evlenerek nasıl hata yaptığını. Ayrıca eşin ailesiyle sonsuza kadar küs kalmayacak bunu da aklının bir köşesinde tutuver. Hep.mutlu olun.

Kaçtım 2 çocuğum var çok kötü çok zor zamanlar geçirdim sakın kaçma babam konusmuyor bile daha üstelik eş ailesi cocuğumdan dna bile istediler düşünün bu lafın ucu nerelere gidiyor sakın öyle bişi yapmayın 7 senelik evliyim hala daha beni kabul etmediler çokta umrumdu tbi orası ayrı dediğiniz gibi intihar bile ettim yinede vermediler tanışmadılar bile eşimle özetle KAÇMAYIN.

Neden karşılar bu önemli

Kaçmak sayılır mı bilmem

Bir gün bavulumu toplayıp ailemden 8 saat uzak bir şehre taşındım

Tek tanıdığım sevgilimdi

15 yıldır buradayım

Aileme gideyim mi diye sormadım bu adamdan koca olur mu demedim

Evlenmeme karşı çıkmazlardı ama yine de sormadım benim hayatım benim kararım diyebiliyorsan sorma amma düşünce de ağlama

Allah evladin da hayırlısını versin...

Belki yazan olmuştur tek tek yorumları okumadım. sizin sevgilinizin babası felçli ailesine o bakıyor o yuzden aileniz vermek istememis sizde kacmak istiyorsunuz dogru mu hatirladim?
Herkes yorumda yazmıştı aileniz hakli evlenmeyin diye şimdide kaçmayın diyorlar bunca lafa söze bi kulak verin isterseniz.
Tabi o konu sahibi sizseniz.

Babam baba gibi baba çok şükür hiç birseyimi eksik etmedi. Ama annemle 2 yabanciyiz oda beni sevmedigini istemedigini zaten görebiliyorum. Belki ben uyduruyorum abartiryorum sanabilirsiniz ama dişardan başka kişilerden bu kelimeyi çok duydum. Üvey misin ki aceba diye. Babam da kötü biri olsa çokdan gitmiştim ama babam için üzülüyorum babam affeder inşallah diyorum
Zaten ailesi kötü olan sevmeyenin çaresi de kaçmak biri de çıkıp demiyor ki okuyup meslek sahibi olup öyle gideyim.. ailem kötü beni sevmiyo waov hemen kaçmam lazım

Hadi diğerlerini görmezden gelelim de haylan nedir of :işsiz:
İnsanların ne anlatmak istemediğini anlamaya bile çalışmadan büyük büyük cümleler kuruyorsunuz ama daha yazı yazmayı bilmiyorsunuz.

14 yaşında yaptığınız seçim ne kadar sağlıklı olabilir ki 18 yaşında kaçıp evlendiniz? Siz 14 senelik bir insan olarak bizim 30 yaşında yaşamadığımız, görmediğimiz, bilmediğimiz neyi yaşamış olabilirsiniz?
14 senelik aklınızın 30 senelik aklınızla aynı olacağına çok eminsiniz ama aynı olursa bir sorun var demektir bunu da bilin.
Yaptığınız şeyi savunmadan bir durup düşünün bu insanlar ne demek istiyor diye.

Siz 20 yaşındaki çocuğa güvenip kaçmış olabilirsiniz ama bari gelip insanlara "canım ben kaçtım, çok mutluyum, belki seninkiler de affeder" diye gaz vermeyin.
Elin oğlu için aileye sırt çevirmek çok matah bir şey sanki.

kendi kocası onun için ailesine sırtını dönünce bunu normal ve "iyi" bir şey sanmış arkadaş.
karı-koca için ana-babaya sırt dönmek de ne biliyim, şimdi ne yazsam banlarım..

X