Kaçarak evlenenler yardim 😔

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.

benim için kaçan bbaşkası içinde benden kaçabilir diye düşünürdüm.

kaçma ! oturup ağla ama kaçma !

el acımaz.

bravo ne büyük başarı bir kadın veya erkek için aileyi silmek.
bir de iyi örnek diye anlatıyorsunuz, maşallah.
bırde 14 yasında sevgılı olmuslar :KK70: 14 yasındakı aklıyla kararlarının dogrulugundan emın olmus dusunebılıyor musunuz
18 yasında daha portakalda vıtamınkende kacmıs :KK70: bırde ben mutluyum dıyor
daha dun bır bugun ıkı bısmıllah :KK70: ne yasamıs kı hayatda ne gormus kı
bırkac sene sonra gorurum kendısını acacagı konuları sımdıden tahmın edıyorum

bızler senelerce tanıyoruz ama aynı evın ıcıne gecınce huylarını gorup zorlanıyoruz
mıllet bır ıncır cekırdegını dolduramayacak bılıncsızlıkle kacmalara kalkıyor
cahil cesaretı bu olsa gerek

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.
Sakın kaçma aileni arkana alma ilerde çok pişman olursun

Otur evinde bu kadar kocacı olmayın. Seven adam kırk takla atar aileni ikna eder. Yarın obur gün konu açarsın buraya. Evlenınce kocam çok değişti beni dovuyor sovuyor aileme gondermıyor diye. Aklınız kuş olup uçuyor evllilik merakınızdan

birbirlerini çok seviyorlar ya hayat toz pembe saniyorlar..
seni cok sevse idi zaten aileni yüz üstü bırakmanı istemez gerekirse 10 sene beklerdi..
evden kaçan kız gittiği yerde karşılaştığı her muameleye katlanmak zorunda 24 yaşına kadar ne yedin içtin de dünyadan bu kadar bi habersin..
kaç diyenleri dinle de al boyunun ölçüsünü sonra gel burada ağla hatta çık esra erola kacarak evlendigim kocam ve ailesi bana sürekli siddet uyguluyor çocuğumu gostermiyor de..

Arkadaşım babasından kurtulmak için kaçtı. Ki isteme falan olmadı adam masraf yapmamak için kaçmayı teklif etti. İş arkadaşıyız zaten hep çokta iyi tanıyordu. Kıza resmen cehennemi yaşatıyor. Yaşadıklarını anlatsam roman olur. Sadece şu cümlesini yazayım. Maaşım bekar iken de elimde kalmıyordu ama en azından canım kanım babm elimden alıyordu, evlendim kaynıma harcıyor kocan dedi. Telefon faturasını İnternetini kız ödüyor. 32 yaşında ki kaynının

bırde 14 yasında sevgılı olmuslar :KK70: 14 yasındakı aklıyla kararlarının dogrulugundan emın olmus dusunebılıyor musunuz
18 yasında daha portakalda vıtamınkende kacmıs :KK70: bırde ben mutluyum dıyor
daha dun bır bugun ıkı bısmıllah :KK70: ne yasamıs kı hayatda ne gormus kı
bırkac sene sonra gorurum kendısını acacagı konuları sımdıden tahmın edıyorum

bızler senelerce tanıyoruz ama aynı evın ıcıne gecınce huylarını gorup zorlanıyoruz
mıllet bır ıncır cekırdegını dolduramayacak bılıncsızlıkle kacmalara kalkıyor
cahil cesaretı bu olsa gerek

ah böyle kızcağızlar iki güzel kelime duyunca "bana çok aşık, çok mutlu olucaz" sanıveriyor hemen. buna üzülüyorum.
hayat nasıl zor, geçim derdi nedir, çocuk büyütürken neler yaşanır zerre kadar fikirleri yok.
hadi sen yaptın, neden matah birşeymiş gibi özendirici yazıyorsun ?

bir de kocasının ailesini onun için silmesi ile övünüyor. benim için biri anasından vazgeçse daha çok şüphe ederim onun sadakatinden.

senin düşüncen o ben mutluyım insan kaç yaşında olursa olsun evlendiği kişi önemli sizide bilemeyiz 25 de 30 da evlenseniz eşinizde sizden sıkılabilir sizde ondam yaşla bi alakası yok seven insan nolursa olsun yarı yolda bırakmaz sevdiğini benim annemle babam 16 yaşında evlenmişler ve annemi 5 yıl önce kaybetyik 50 yaşındalar şuanda vr babam evlenmek dahi istemiyor bi başkasıyla ben karımı çok seviyorum diyor haylan daha yani kişik meselesi

Hadi diğerlerini görmezden gelelim de haylan nedir of :işsiz:
İnsanların ne anlatmak istemediğini anlamaya bile çalışmadan büyük büyük cümleler kuruyorsunuz ama daha yazı yazmayı bilmiyorsunuz.

14 yaşında yaptığınız seçim ne kadar sağlıklı olabilir ki 18 yaşında kaçıp evlendiniz? Siz 14 senelik bir insan olarak bizim 30 yaşında yaşamadığımız, görmediğimiz, bilmediğimiz neyi yaşamış olabilirsiniz?
14 senelik aklınızın 30 senelik aklınızla aynı olacağına çok eminsiniz ama aynı olursa bir sorun var demektir bunu da bilin.
Yaptığınız şeyi savunmadan bir durup düşünün bu insanlar ne demek istiyor diye.

Siz 20 yaşındaki çocuğa güvenip kaçmış olabilirsiniz ama bari gelip insanlara "canım ben kaçtım, çok mutluyum, belki seninkiler de affeder" diye gaz vermeyin.
Elin oğlu için aileye sırt çevirmek çok matah bir şey sanki.

Kacarak evlenmedim etrafimda da yok.
Ama nikah kiyiyorum ve kacarak kiyilan nikahlari biliyorum. Hemen hemen hepsini anliyoruz. Cogunda kizin yuzunde derin bir pismanlik oluyor. Bir kismi yastan dolayi izinle oluyor aile perisan. Bir kismi erkegin ailesine sasirarak geciyor. Cocugun cebinde aile cuzdan ucreti yok ama evleniyor..
Yapmayin daha nikah kiyilirken yazik diyoruz. Pisman olursunuz. Cok nadir ornek iyki demistir ama sayilidit

ben kaçarak evlendim ve öok mutluyum bence evl3ndiğin kişiye bağlı bu her erkek bir değil çünkğ eşim benim için ailesini bile sildi benimle evlendi ve şimdi ailesine yüz vermşyo bana asla laf ettirmiyo

konu sahibide senin gibi ruyalar aleminde yaşıyor sanki..onca nasihati tecrubeyi gormeyip senin gibi aklievveli dinleyecek..
senin ailen sana yüz veriyor mu peki? analik babalik haklarini helal ediyor mu?
hayatta hersey koca demek zaten değil mi?
kocanin ailesi ile arasını bozarak sen yuvanda nasıl bi huzur bekliyorsun temenni değil asla sen yinede bunu 5 sonra tekrar düşün.

Isin varsa, birikmisin varsa, adina kaçmak degil, evlenmek diyebilirsin.
Yani kisacasi, durum kötüye giderse ve evliliginde mutsuz kalirsan, ayaklarin üzerine duracak kadar bagimsiz olman önemli.

Senin yasinda artik bagimsiz bir karar alabilmelisin. Adina kaçmak degil, kendi hayatini kurmakta diyebilirsin. Annen sadece cocugun isini bahane ediyorsa ve baska bir nedeni yoksa, nikah tarihini alirsin, ev kiralayip dösersin ve beraber yasarsin. Ancak beklentilerini azaltman lazim. Kayin aileden çekeceklerin olabilir. Taki parasi, aile yardimi olmadigi için bütçe az olup evi istedigin sekilde dösemeyebilirsin.

Ha isin yoksa, paran yoksa, bu ise hiç kalkisma derim. O sartlarda evlenmek bile iyi bir fikir degilken, "kaçmak" tamamen kötü bir fikir.

Karşımızdaki dünyanın en iyi, en karakterli , en ahlaklı, en yakışıklı vb bütün iyi özelliklerini barındıran biri olsun (objektif olarak bence yok böyle biri) ama hadi olsun diyelim. Bu kadar mükemmel biri için bile intihara kalkışılmaz. Belki psikolojik anlamda iyi değilsiniz o yüzden yapmışsınız bir hata. Ama bu hatayı kaçarak devam ettirmeyin. Biraz sağlıklı düşünmeye çalışın, ailenizin istememesinin tek nedeni memur olmaması mı? Kaçtığınız takdirde olur ya birgün işler tersine dönerse ne olacak diye düşündünüz mü? Geri dönecek bir kapınız veya kendi başınızın çaresine bakacak bir imkanınız var mı?

Babam baba gibi baba çok şükür hiç birseyimi eksik etmedi. Ama annemle 2 yabanciyiz oda beni sevmedigini istemedigini zaten görebiliyorum. Belki ben uyduruyorum abartiryorum sanabilirsiniz ama dişardan başka kişilerden bu kelimeyi çok duydum. Üvey misin ki aceba diye. Babam da kötü biri olsa çokdan gitmiştim ama babam için üzülüyorum babam affeder inşallah diyorum
Arkadaşım aynı böyle. Kaçarak evlenmişti.. sonuç mutsuz evlelik. Borçlarıno ödediği bir koca ve bir çocuk sonucunda boşanmak.. Her ne olursa olsun kaçarak evlenmeyi değil ikna yolunu seçin. Yarın birgün mutsuz olursanz bu sefer annenizin ben söylemiştim cümlelerine maruz kalacaksnz..

Neden vermiyorlar peki uygun görmedikleri şey nedır? Eminim sebepleri vardır.

Biz çok safız yahu.
30 yaşına gelmiş insanım evlenipte işe güce nasıl yetişirim özgürlüğüm kısıtlanır mı düşüncesindeyim ama gençler maşallah körebe kıvamında. Bizde mi gariplik var acaba diye düşünmeye başladım..😂😂
bunun adi cehalet😏kafalar piril piril

ben kaçarak evlendim ve öok mutluyum bence evl3ndiğin kişiye bağlı bu her erkek bir değil çünkğ eşim benim için ailesini bile sildi benimle evlendi ve şimdi ailesine yüz vermşyo bana asla laf ettirmiyo
Bir başkası için ailesini silen erkek, yarın bir gün kurduğu aileyi de bir başkası için siler. Kaçmak çok matah bir şey değil.

X