Kaçarak evlenenler yardim 😔

Merhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.

Evet doğru hatirlamisim. 25 nisanda konu acmışsınız. O gunfen beri kacmamis olmaniz iyi ama fikrinizin degismemis olmasi cok kotu. Hala burafa insanlari yokluyorsunuz.
10 kişiden 3 u kaç dese kacacakmisin.
Önce insan kendine kendi hayatina deger vermeli. Buradaki insanlar sağ olsun konuya cevap yazıyorlar. Ama neye göre. Kendi dusuncelerine kendi hayatlarına göre.konuya göre ayrıl diyen olur bosan diyen olur affet diyen olur kac diyen olur kacma diyen olur. Ama yapilan isin sonucu kimi baglar. Oncw konuyu acip sonra fiili harekete gecen bizleri baglar. Senin ilerdeki mutsuzluğun buradaki üyeyi bağlar mı. Birazcık mantıklı düşün ya. 25 yasindasin küçük de değilsin gelmissin buraya kaçayım mi kacmayayim mi.
Bekle biraz ne olur yani. Dünyanın sonu mu bekar kalmak. Hem o kadar değer veren babanın yüzü yere eğmek o kadar kolay mi ya.
Insanın böyle babası olsun dünyaları sırtında taşır. El oğlu için karalar bağlamak intihar etmek insanların basini öne eğmek niye????
Su akar yolunu bulur. Ailen razı değilse vardır bi bildiği hele bi sabret bi bekle yahu.

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.
Kaçmadım,Allah’ta hiç bir anne babaya bunu yaşatmasın ne diyim. Bir gün sende anne olacaksın. Aynı evde yaşadın mı? Yıllar yollar katettiniz mi? Öyle iyi anlaşmakla olmuyor evlilik sadece. Hele ailen arkanda değilse herşey daha zor herkes çabuk ve daha kolay üzer seni. Çok sevdiğin adamı bile tanıyamazsın. Ailesini üzmemeli insan bu hayatta. Ben üzmedim Allah’ta yaşatmasın kimseye. Hayatta ölüm var. Böyle birşey yapma canım. İnan üzüldüm yazına. Sevdiğinle olmak ister herkes ama anne babaların her zaman bildikleri vardır ve doğrudur.

sevdiğim biri var herşeyiyle çok güzel anlaşiyoruz. Ama ne yaptiysam ne ettiysem ailemi hiç bir şekilde ikna edemedim. Hatta intihara bile kalkiştim genede vermediler. Neyse kisaca biliyorum bunun kötü bişey olduğunu ama başka çağremizde yok. Sadece kaçarak evlenenlerin tecrübelerini öğrenmek istiyorumm.
Kaçarak evlenip mutlu olanı görmedim..

ben kaçarak evlendim ve öok mutluyum bence evl3ndiğin kişiye bağlı bu her erkek bir değil çünkğ eşim benim için ailesini bile sildi benimle evlendi ve şimdi ailesine yüz vermşyo bana asla laf ettirmiyo
Kaçarak evlendiği için övüneni de ilk kez görüyorum. Başkası olsa "ben yaptım sen yapma" der. Kafanız mı güzel?

Son düzenleme:
Anneme göre ben her dedigim her istediğim bişeye ragzi degil ki. Annem ben sevmişmiyim sevmemiş miyim umrunda bile degil. Etrafa hava aticak asker polis meslek sahibi istiyomus. Kendi istiyo ama bana soran yok. Çok şükür erkek arkadaşimda güzel kazaniyo ama memur degil. Kisacasi annemle düşman gibiyiz hep herşeyde önüme engel
Kocaya kaçana kadar bir kursa falan kaçın da ana dilinizi doğru kullanmayı öğrenin. "Çağre", "Rağzı"... :KK14:

25 yaşında bir kadın kimseye hesap vermek zorunda değil bu kişi anne babası da olsa. sonuçlarını çekecek olan sensin kendi kararını da kendin vericeksin zaten çok kararlı olsan böyle bi konu açmazdın.

aile hayatın iyiyse riske atma derim ailenle mutsuzsan ve evleniceğin kişiden eminsen olabilir ama kesinlikle işin olsun paranı kazan işe girmeden evlenme biraz birikimin de olsun.

kızım olsa ben de alkolik kumarbaz vb biriyle birlikte olmasına karşı çıkardım ama konu sahibi nedenini yazmamış burda alevi aileye kız vermeyen sünni kürde kız vermeyen türk aileler de var belki iyi kişiler ama ırkları/mezhepleri yüzünden kabul etmiyolar işte bence böyle şeylerin önemi yok

kendi kocası onun için ailesine sırtını dönünce bunu normal ve "iyi" bir şey sanmış arkadaş.
karı-koca için ana-babaya sırt dönmek de ne biliyim, şimdi ne yazsam banlarım..

Aa olur mu büyük aşk var çünkü ortada. Dünyayı karşılarına almışlar.
"Benim için ailesini silen, yarın bir başkası için beni siler" demiyorlar hiç.
Kocaları yaptığında kendilerine çok romantik gelen şeyi kadın yapınca erkek "ayyyiii ne romantik" demiyor. "Ben bunu ne de güzel yönetirim şimdi" diyor, ondan da haberleri yok.
İstisnalar olduğunu bile sanmıyorum çünkü 2020 yılında, daha 20 yaşında "haydin gaçhalım" diyen adamın içinden mükemmel koca çıkacak değil herhalde :olamaz:

Benim annem babama kacmis ve kactiginin ertesi gunu pisman olmus. Annemle ne zaman o gunu konussak o gune lanet eder. Bizleri dogurdugu icin elbette mutlu ama o gunden beri asla yuzu gulmedi. Dedem hic sevmemis gozu tutmazmis babami ki dogruymus.Babam anneme asla deger vermedi, asla el ustunde tutmadi. Annesine babasina ezdirdi hep ve sonuc annem bildim bileli sinir hastasi. En sonunda kalp krizi gecirdi ve simdi de kronik bas agrilari ile gecesi gunduzu yok.

Annem kactiginda 17 yasindaymis, sizin yasinizda buyuk. Bu devirde kim niye bir insana kacsin ki? Sevgilinizin vardir goze batan bir tarafi. Sunu da biliyorum akliniza koyduusaniz zaten yaparsiniz. Cahil de degilsiniz artik. Kendiniz yasayip goreceksiniz.

Kaçma ne yap ne et aileni ikna et sevdiğin kişiyle evlenmek için.
Yasiyacagin sorunlardan biri ilerde en ufak bir kavgada kes sesini kendi ayağınla geldin.
Ikincisi ise ailenin çevre ve akrabalarına karşı düşeceği durum. Eğer olursa mutsuz olur boşanırsan kendi kendini rezil etti şöyle böyle ailenin omur boyu başına kakarlar.
Benim ablam suan 40 yaşında 23 yaşında kaçarak evlendi 6 sene evli kaldı anlaşamadı ayrıldılar. 14 yaşında boyunca çocuğu var. Çevremiz akrabalarımız hala başımıza kakarlar en ufak bir şeyde. Ailene bunu yapmaya hakkin yok.
Uygin görmüyorlarsa vardır bir bildikleri uygun görmeme sebeblerini düşün belki sende mantıklı bulursun o sebebleri bir etraflıca düşün vermeme sebeblerini.
Ve de aklına yatmıyorsa aileni tehtit et verecekseniz verin vermeyecekseniz kaçarım de anneme mecbur kalır verirler merak etme.
Sen intihar edersin aman derler ama ele güne karşı rezil olma korkusuna ikna olurlar. Türkiye de toplum baskısı herşeyi yönetiyor malesef.

Akıllı ol ya hiç kimse için değmez...Ana evi başkadır sırtını dönme sakın...

Kaç senedir seviyorsunuz bu adamı. Aileniz kabul etmiyorsa bekleyin sizde. Madem anneniz illa memur olsun istiyor, atansin memur olsun o da. Siz degil o fedakarlik yapsin. Madem cok seviyor ailenizi ikna etmek icin ugrassin.
Çok seviyorum diyorsunuzya ne kadar cok mesela. Yarın el kaldırsa, aldatsa yine sevmeye devam edermisiniz? Yok edemem diyorsanız, olurda bunları yaşarsanız nereye döneceksiniz?

Kaçmak nedir evladım,sen bunları öyle kolaymı zannediyorsun,türk filimlerindeki gibi elinde bohçan camdan atlayıp kaçmak fi,lanmı d,ye düşünüyorsun.
Otur oturduğun yerde..

Kaçarak evlenmedim çok şükür ama kaçarak evlenen ne kadar tanıdığım varsa hepsi de çok mutsuz çok pişman.. Kimisi zaten döndü annesinin evine dönmeyenler de çok mutsuz hemen çocuk yapanlar var maalesef aldatılan var kaçtım diye susan kocasından şiddet gören var susmak zorunda olan var.. Hatta bir tanesi geçen sene kaçtı 20 yaşında kızcağız eve geri döndü çok pişman hiç tanıyamamışım çok farklı bir insanmış nasıl inandım hala şaşırıyorum diyor üstelik bunlar 3 yıldır da sevgililermiş.. Ailesi onay vermedi kaçtı.. Yani canım asla ve asla böyle birşey yapma.. Sen bize bu çocuğu ailen neden istemiyor onu söyler misin?? Bir de senin yaşın kaç???

ben kaçarak evlendim ve öok mutluyum bence evl3ndiğin kişiye bağlı bu her erkek bir değil çünkğ eşim benim için ailesini bile sildi benimle evlendi ve şimdi ailesine yüz vermşyo bana asla laf ettirmiyo
Bravo size çok iyi yapmışsınız.. Eşiniz ailesini silmiş harika birşey bu sizi gerçekten çok çok seviyor ki silmiş atmış kaç yıllık anasını babasını yüz vermiyormuş ne güzel.. Ama dikkat edin yarın öbür gün sizi de öyle bir kenara atmasın.. Öz anne babasını bir kadın için silen adam yarın öbür gün daha da iyi anlaştığı bir kadın için dünkü kadını çok rahat siler.. Sonra bir bakmışsınız kocanız size de yüz vermiyor.. Bunun böyle olmasını istediğim için söylemiyorum asla yanlış anlamayın da çok güzel bişey gibi anlatmanıza şaşırdım.. Ve kaçmayı düşünen bir kıza ben kaçtım bir psoblem yok mesajı vermeniz ayrıca itici geldi çünkü kime kaçaçak nasıl bir hayat yaşayacak bilmiyorsunuz??????

Teee yıllaaaar yıllar önce aynı senin yazdığın gibi bir durumdaydım ama o zaman yaş 18. Kaçayım beni asla üzmez çol seviyor deli oluyor bana derdim ama sonra ne oldu o adam gitti kayboldu yerine beni üzen kalbimi kıran sorumsuz biri geldi. İyi ki kaçmamışım diyorum kaçmak mı kaldı zaten yıl oldu 2020 çok evlenmek istiyorsan çık de ben evlenicem size ne haberiniz olsun evleniyorum gizli saklı yapma bu işi yani

X